reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

reklama
Witam i pozdrawiam wszystkie przyszłe kwietniowe mamy :-) i jednocześnie dołączam do Waszego grona. Mój termin wg OM to 08/04/2010, także jest szansa na świątecznego zajączka ;-)

Jestem dziś -zamiast wczoraj cieszyć się dniem laby bez mdłości -zastanawiałam się czy już minęły czy nie... no i wiem że nie. Pozytywne jest to że sie najadłam za wszystkie czasy :-) a dziś dzień jak co dzień -coś mi ciągle śmierdzi i drażni, mdło mi i nie wiem jak to się skończy bo jestem po śniadaniu:baffled:
Dziś średnio spałam -kłuły mnie boki i tak się kręciłam w każdą stronę, czy was też boli krzyż od siedzenia:confused:

Klucha a podczytuj -to przecież nie jakiś magiczny krąg gburów tylko forum:tak: a wiedza obustronnie może się przydać:-)

Malena
nie masz co wiec narzekać na wagę -jaka puszysta -wysoka dziewczyna i zrzuciłaś sporo po proodzi -więc ciąża Ci służy;-) obym ja nie wyglądała jak ciasteczkowy potwór -ale w sumie co tam -nie raz już chudłam po 12/14 kg bo dałam sobie trochę laby. Jak wazyła 64 poznałam męża -dziś ważę 52 i słyszę tylko -same kości. Jego radość na twarzy z każdego milimetra w biodrach jest nie do opisania:-) Na emeryturze będą wnuki ;-)

Toola
i niby cała polityka jest prorodzinna -złodzieje. Rodź dzieci ale jakoś zaocznie żeby jeszcze pracować i podatki odprowadzać bo inaczej Ci wszystko zabiorą:angry:

Marlenka
gratuluję -co do wymiotów to idą jak burza:-) ja już wiem kiedy do kibelka lecieć -nogi mi drętwieją:tak: może dziwny objaw ale jednak tak właśnie jest

Netula leż ile musisz -byleby wszystko się już unormowało i reszta ciąży była książkowa:tak:

Ella1 to cudownie i dlatego tez zabraniam zmartwień. Może jeśli chodzi o kartę czeka na wyniki badań -bo tam się od razu wpisuje wyniki (przynajmniej w mojej tak było). Zazwyczaj pierwsza wizyta jest ogólna potwierdzająca a druga już z wynikami i kartą itp.:tak: gratuluję jeszcze raz

Dagsila
cieszę się -razem z kotkiem:-D Ja też przechodziłam toksoplazmozę a co zabawne mój kot nie:-):-):-) okazuje się wiec że to on mnie powinien z domu wyrzucić a nie ja jego;-)

Justa24 a jak Twoje samopoczucie? przepraszam WASZE:-)

Natali miejmy nadzieję ze każda ciąża jest inna i tym razem odetchniesz trochę i nacieszysz się jej urokami zamiast się męczyć:-) super wieści od lekarza -gratuluję:tak:

Makaronka też tak mam więc spoko. Jak mi tłumaczył lekarz -zle samopoczucie na początku ciąży jest spowodowane tym że nie ma filtra między matką a dzieckiem i to tak jakby zatrucie organizmu. Stąd wymioty i biegunki. Należy dużo pić żeby toksyny się wypłukiwały... cieszę się że wszystko z Wami dobrze:tak:

Ilonka
smacznego smacznego i daj znać co na wizycie się działo. Czekam na wieści i trzymam kciuki &

Zielonam
to może najwyższy czas na naukę dla męża? mój jak się okazało robi najlepszy rosół na świecie, najlepiej robi pranie i najdokładniej sprząta:-) a na Jego naleśniki siostra wpada specjalnie :tak:ale co prawda to prawda nie mogę na niego narzekać. Jestem u rodziców a On w domku wszystko sprząta "bo jak żona przyjedzie żeby miała pachnąco i czyściutko".

Katik
może w Polsce też kiedyś będzie tak żeby pracować ale z tego co zauważyłam to czasem lekarza histeryzują a nie pacjentki. Choć prawda jest jedna -skoro mozna to wykorzystac i jest to jakiś przywilej -to czemu ni? Ja niestety miałam pierwszą ciążę zagrożoną i druga jest już tak traktowana z automatu, gdyby nie złe samopoczucie po tych prochach to teraz siedziałabym w pracy:tak:

Aga śpij ile możesz i odpoczywaj -jeszcze troszkę i już będziemy miały lżej:tak: w drugim trymestrze odżyjemy

Aniez witam i gratuluje od razu zaciskając kciuki za niezapomniane 8 miesięcy i lekki kwiecień;-)

PS znalazłam coś takiego na marcówkach
Bóle brzucha w pierwszym trymestrze to nic nadzwyczajnego. Są one wynikiem rozpulchniającej się macicy bądź tez ruchu jelit. Jelita mogą bolec właśnie przez to, ze macica powiększa swoje objętość. Jeżeli nie towarzyszy im krwawienie, to nie ma czym się martwic. Po paru tygodniach ból powinien ustąpić.

Ostatnia edycja:
ja nadal z lozka do was pisze:) widze ze nie tylko ja dzis mam rowne 8 tygodni. Fajnie:) Mam juz dosc lozka ale wiem ze to pomoze dzieciaczkowi wiec rzecznie leze i czekam na poniedzialkowe usg

13x13 i jeszcze ja sie czuje winna w domu ze pracuje a w pracy ze mam obowiazki domowe i nie ma zlotego srodka na to

ja dzis pracuje w domu, niem oglam corki wyszykowac do przedszkola, raz sukienka nie ta, smiadanie nie te, placz i zgrzytanie zebami, jutro zostawiam ja w domu bo jade w delegacje na spotkanie co moge ja wziac, za to dzis musze zrobic robote za 2 dni wiec wracam do pracy

Witam, jestem tu po raz pierwszy i tak przez przypadek znalazłam Wasze forum, Ja mam termin na 24 kwietnia.Miałam juz wizyte.Gin wyliczył mi 6/7 tydzien ale nie było słychac jeszcze serduszka i troche sie tym martwie w którym tyg wy usłyszałyscie bicie serca ?

Dzien Doberek:) dzieki 13x13 za pamiec:) ale jak na razie u mnie ok,coraz bardziej mysle pozytywnie,bo co ma byc to i tak bedzie,a zlych przeczuc nie mam wiec musi byc ok!;),a co do pytanka to mnie tez czesto bola plecy i tez se zastanawiam dlaczego!?

ILONA I JAK TAM PO WIZYCIE CO GIN POWIEDZIAL,TRZYMAM KCIUKI

reklama
Do góry