reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

a ja dzisiaj byłam na toksoplazmozie i mój kochany kotek może z nami pozostać w domku:-)mam juz przeciwciała i moge ze wszytkim walczyć dzielnie:rofl2:

no i nie moge sie doczekać wizyty 8 września kiedy dzidziuś będize taaaaaaaaaaaaaaaki duży :-)

buziaki

miłego dnia

reklama
Ella1 - rzeczywiscie mialas emocjonalne przedpoludnie, gratuluje!! super! tez bym tak chciala, w piatek mam wizyte u lekarza i mam nadzieje, ze tez przezyje to samo co ty dzis! a co do karty, to zalezy od lekarza, jedni zakladaja wczesniej inni pozniej, ja tez jeszcze nie mam, nie ma sie co martwic, najwazniejsze ze dzis wszystko bylo super!

Malena81 - wcale nie zapeszasz zapisujac sie na forum i chwalac sie swoja dzidzia, ktora masz w brzuszku, bo dzieki temu wszyscy bedziemy trzymac kciuki zeby sie dobrze rozwijalo i zdrowo roslo, pozdrawiam serdecznie

MALENA81 właśnie tak się zastanawiałam co zrobić w moim przypadku:/
do 2009-grudzień mam umowe- teraz jestem na wychowawczym..
ale co będzie jak urodzę drugie dziecko:/ nawet grosza od państwa::/
ehh

DZIŚ MAM GINEKOLOGA:) NA 20.40 TROSZKĘ SIĘ OBAWIAM-CO POWIE O MOICH WYNIKACH:/
A TAK WOGÓLE TO CZUJĘ SIĘ CAŁKIEM DOBRZE:)
Z BADANIA KRWI WYSZŁO, ŻE JESTEM W 7 TYGODNIU CIĄŻY:) TYLKO RAZ ZWRACAŁAM:)
PRZY PIERWSZYM DZIECKU OD POCZĄTKU BIEGUNKI A PÓZNIEJ WYMIOTY DO 5 MIESIĄCA:/
OBY TYM RAZEM BYŁO MILEJ:d
POZDRAWAIM WSZYSTKIE CIĘŻARÓWKI:d

musze poczytać co u was:)

MALENA
podziwiam Cię, że tak bardzo chcesz już drugie dziecko:)
my się zdecydowaliśmy bo lekarze straszyli, że im pózniej tym gorzej itp..
ale gdybym mogła za 2 lata to pewnie dopiero wtedy bym sie starała:)
JA JESTEM TROSZKĘ PRZEJĘTA- CZY DAM SOBIE REDĘ Z DWOMA MALUCHAMI ??????? I CZY DAM RADĘ DONOSIC:( PRZY SYNKU BYŁY PROBLEMY OD POŁOWY CIĄŻY...
A MUSZE DODAĆ , ŻE MIAŁAM CESARKĘ.. ZOBACZYMY CO POWIE DZIŚ LEKARZ.. JESTEM DOBREJ MYŚLI- FAJNIE BYŁO BY MIEĆ CÓRECZKE:D;D;D;D;D
A JUTRO MÓJ SYNEK KOŃCZY ROCZEK !!!!!!!:)

Czesc czolem

Melduje sie po wizycie. Na szczescie wszystko dobrze, dzidzia rosnie i ma juz 2,5 cm i rusza sie co nie miara :) Pani gin powiedziala ze ostatnie plamienai prawdopodobnie byly spowodowane tym ze lozysko w jednym miejscu nie bylo dobzre przytwierdzone ale teraz juz sie zasklepia elegancko i jest bardzo ladnie i nalezycie przytwierdzone. Plamienia ktore mam od wczoraj, naprawde delikatne, praktycznie 1-2 plamki na dzien moga byc spowodowane jakim uszkodzeniem na szyjce macicy ktora to jest teraz megadelikatna i cos jej sie tam zrobilo , moze jakis malutki krwiaczek. Dla swietego spokoju mam sobie jeszcz epolezec i przepisala mi progesteron w czopkach i powinno byc dobzre. Bardzo sie ciesze i jestem podekscytowana, ale przyznam sie ze pomimo tychzdjec jakos do mnie jeszcze nie dociera ze ta istotka rosnie wewnatrz mnie, wydaje sie to byc takie abstrakcyjne.

Poza tym od kilku dni mam jakies takie jakby biedunki poranne i wieczorne. dziwy jakies, ktoras z was tez tak ma??

Czesc czolem

Melduje sie po wizycie. Na szczescie wszystko dobrze, dzidzia rosnie i ma juz 2,5 cm i rusza sie co nie miara :) Pani gin powiedziala ze ostatnie plamienai prawdopodobnie byly spowodowane tym ze lozysko w jednym miejscu nie bylo dobzre przytwierdzone ale teraz juz sie zasklepia elegancko i jest bardzo ladnie i nalezycie przytwierdzone. Plamienia ktore mam od wczoraj, naprawde delikatne, praktycznie 1-2 plamki na dzien moga byc spowodowane jakim uszkodzeniem na szyjce macicy ktora to jest teraz megadelikatna i cos jej sie tam zrobilo , moze jakis malutki krwiaczek. Dla swietego spokoju mam sobie jeszcz epolezec i przepisala mi progesteron w czopkach i powinno byc dobzre. Bardzo sie ciesze i jestem podekscytowana, ale przyznam sie ze pomimo tychzdjec jakos do mnie jeszcze nie dociera ze ta istotka rosnie wewnatrz mnie, wydaje sie to byc takie abstrakcyjne.

Poza tym od kilku dni mam jakies takie jakby biedunki poranne i wieczorne. dziwy jakies, ktoras z was tez tak ma??
ciesze sie,ze wszystko ok:)

Dziekuje dziewczyny za słowa otuchy...jutro jade jednak do gina,bo sie niepokoje...
Pozdrowionka dla wszystkich kochane....Ide jesc łazanki...maz zrobil ale sa pyszne..jejku!!!!

Dziekuje dziewczyny za słowa otuchy...jutro jade jednak do gina,bo sie niepokoje...

Ilona, jestem pewna, ze ginekolog rozwieje Twoje niepewnosci. Trzymam mocno kciuki.:happy2: Zazdroszcze Ci meza, ugotowal Ci jedzenie. Moj czasem zrobi jakies kanapki, ale jesli chodzi o cos wiekszego - zapomnij:no:. Dzis mam raczej kiepski dzien, nic mi specjalnego nie dolega, tylko mecze sie strasznie. Wstanie z krzesla to nielada wysilek, ze o zrobieniu obiadu nie wspomne. Dzis chyba bedzie popcorn na obiad:evil:

CZesc Kobitki !

Ja ekspresem i lece do lozka. Jestem do tylu ze spaniem, budze sie na siku w nocy i zasnac nie umiem, a jak juz zasne - zaraz budze sie znow ! Jestem niewyspana, zmeczona i coraz bardziej rozdrazniona.
Pozatym - czy Wasze brzuchy juz tez sa duze????
Moj z rana jest tylko odrobinke wiekszy niz normalnie, ale wieczorem wygladam jak w 4tym miesiacu! I to wcale nie zasluga tego ze wiecej jem, przeciwnie - waga pokazuje 2 kg mniej!

Co do maciezynskiego w Anglii - długość urlopu macierzyńskiego ustawowo wynosi 52 tygodnie, z czego płatnych jest 39 tygodni. Z tym, ze nie ma tutaj wlasciwie takiej praktyki jak w Polsce, ze prywatnie lekarz z byle powodu daje L4, i mozna prawie cala przesiedziec w domu przy 100% zarobkach. Tutaj pracuje sie jak dlugo tylko sie da, a w razie czego juz przed porodem przechodzi na maciezynski.

reklama
czesc Dziewczyny,
wczoraj mnie nie bylo, bo zaraz po powrocie z pracy tak mnie zmoglo, ze nawet kolacji nie dalam rady zjesc, tylko od razu spac poszlam (maz sie smial ze przez te ciaze to sie w borsuka zamienia, bo tylko spie i spie) ale to juz sie coraz zadziej zdarza:)
Dzis za to mialam wilczy apetyt - co 1,5-2 godz musialam cos zjesc, bo mnie tak z zoladku sciaskalo ze nie dalo sie wytrzymac. A jak juz zaczynalam jest, to po 3-4 kesach juz bylam najedzona. Bez sensu generalnie.
Sikawka juz mi przeszla, na szczescie, bo w pracy do wc mam 1,5 pietra po schodach, wiec niezly trening mialam:p
Uciakam spac, dobranoc

Do góry