reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

olapolap, ''ŻYCIE JAKO POWOLNA AGONIA.KONCEPCJA ŚMIERCI W MYŚLI EMILA CIORANA'' niby większość przeczytana,ale konkretnie co z tym zrobić,żeby miało sens-nie wiem...trudnością dla mnie jest to,że gość tworzył literaturę fragmentu,nie ma żadnej ciągłości w tym co ''napocił'':szok: cudownie było to czytać do poduchy,ale kiedy przyszło zebrać w całość-wydaje mi się nie do zrobienia:tak::tak::tak:
do kiedy musisz oddać?masz jakiś termin?ja studia skończyłam w październiku i do czerwca(ew.września) muszę to oddać i się obronić...

reklama
dagsila, ja bym spróbowała tych pierożków...tym bardziej,że w lodówce nic fajnego na obiad nie ma...;-);-);-) co ty na to???
siedzę z nogami na biurku i patrzę,że są straszliwie spuchnięte już o tej porze!!!!!!!!!!dzwoniła pani z hurtowni-łóżeczko i komoda idki już jadą...można niebawem odebrać!!!to jest motywacja by napisać magisterkę w końcu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!bo mam mały pokoik i zamiast biurka wstawię łóżeczko...innej opcji nie ma!!!:-):-):-)

jeden pierozek za jedna strone magisterki:-D:-D:-D:-D:-D

hehe zartuje, choc, dam Ci ile jestes w stanie skonsumowac:tak::tak::tak:

gosienkag, aż miło to czytać!!! naprawdę!!! :tak::tak::tak:ja męczę moją idkę kultem od samego początku:-D:-D:-D:-D:-D odpłaci mi się po narodzinach;-)

Odpłaci odpłaci:-D:-D:-D zobaczysz jak będzie chciała iść z tobą na koncert w wieku 7 lat:szok:
Ostatnio Emil chciał iść z moim M na koncert Raz dwa trzy no i był problem z zakupieniem dla niego biletu:no: bo trzeba było zagwarantowac że dziecko spokojnie będzie siedziec podczas koncertu:szok:
Dał radę:tak: problem tylko z młodszym bo tez chce iść na następny:laugh2:

Co do golenia, to ja postanowilam, ze skoto sobie nie radze, a Sz nie za bardzo garnie sie do pomocy w tej kwestii, to daruje sobie narazie te przyjemnosc. No i wytrzymalam w tym postanowieniu moze 2-3 tyg ale w niedziele juz nie moglam zniesc mysli jaka to puszcze wychodowalam i stakajac i marudzac jakos sobie poradzilam i nawet nie zacielam:-D
nastepnym razem jednak chyba skorzystam juz z elektrycznej maszynki. Co prawda nie bedzie na 0, ale zawsze cos i prosciej duzo i nie zatnie sie czlowiek na pewno:-p

Wytrzymalas 2-3 tygodnie :szok: Jak ja bym sie miala tak czesto golic to bym padla ;-) 2-3 miesiace to u mnie standard :-D:-D:-D Co do maszynki elektrycznej, to ja wlasnie sie taka pozacinalam tak, ze az musialam zmywac krew spirytusem -- wiec jak ktos zdolny to potrafi ;-) Mnie sie wydaje, ze fajniej golic sie tak nie na 0, bo to zero to i tak po jednym dniu zaczyna odrastac, wiec niewiele sie czlowiek ta gladkoscia nacieszy -- a po co maja sie robic krostki i maja te odrastajace wlosy swedziec
:sorry2:

Jesli chodzi o imie, to u nas za 4 propozycje: Wiktor, Bartek, Hubert albo Igor. Niby niewiele, bo odrzucilismy chyba ze 200 innych imiom (znalazlam na necie taka lista imion), ale za nic nie mozemy sie teraz zdecydowac na to jedno jedyne:no: denerwuje mnie to bardzo, bo ile czasu mozna do dzieck mowic "Mlody" albo "Maly". Jeszcze nam tak zostanie i dopiero bedzie;-)

Widze, ze Wam sie podobaja twarde imiona
:tak:

Pierożki mniam. Ja w swoim życiu nawet pół pieroga nie ulepiłam. Ale od czego są babcie - dziś byliśmy u mamy i babci P dostaliśmy na wynos pakę pierogów. Objadłam się faworkami i zupką szczawiową. Jakiś apetyt mi dzisiaj wrócił, bo ostatnio to kiepsko i znowu prawie kg na minusie.

Co do imienia z P byliśmy wyjątkowo zgodni, Zosię wymyśliliśmy obydwoje bez uzgadniania.
Babcie teraz kręcą nosem, ale jak zobaczą wnusia to już imię będzie miało najmniejsze znaczenie.

Co do golenia, to ja postanowilam, ze skoto sobie nie radze, a Sz nie za bardzo garnie sie do pomocy w tej kwestii, to daruje sobie narazie te przyjemnosc. No i wytrzymalam w tym postanowieniu moze 2-3 tyg ale w niedziele juz nie moglam zniesc mysli jaka to puszcze wychodowalam i stakajac i marudzac jakos sobie poradzilam i nawet nie zacielam:-D
nastepnym razem jednak chyba skorzystam juz z elektrycznej maszynki. Co prawda nie bedzie na 0, ale zawsze cos i prosciej duzo i nie zatnie sie czlowiek na pewno:-p
Jesli chodzi o imie, to u nas za 4 propozycje: Wiktor, Bartek, Hubert albo Igor. Niby niewiele, bo odrzucilismy chyba ze 200 innych imiom (znalazlam na necie taka lista imion), ale za nic nie mozemy sie teraz zdecydowac na to jedno jedyne:no: denerwuje mnie to bardzo, bo ile czasu mozna do dzieck mowic "Mlody" albo "Maly". Jeszcze nam tak zostanie i dopiero bedzie;-)

Widze,że masz podobnie ja u nas. Ja mam chopla na punkcie "R" w imieniu i mialam takie typy: Dorian, Borys, Adrian, Gabriel albo Igor, heheh:-D, stanęlo na Borys:tak:

Wytrzymalas 2-3 tygodnie :szok: Jak ja bym sie miala tak czesto golic to bym padla ;-) 2-3 miesiace to u mnie standard :-D:-D:-D Co do maszynki elektrycznej, to ja wlasnie sie taka pozacinalam tak, ze az musialam zmywac krew spirytusem -- wiec jak ktos zdolny to potrafi ;-) Mnie sie wydaje, ze fajniej golic sie tak nie na 0, bo to zero to i tak po jednym dniu zaczyna odrastac, wiec niewiele sie czlowiek ta gladkoscia nacieszy -- a po co maja sie robic krostki i maja te odrastajace wlosy swedziec
:sorry2:

Widze, ze Wam sie podobaja twarde imiona
:tak:

Dzizas...2-3 miesiace:szok::szok::-D:-D, nie dalabym rady, ja generalnie gole się codziennie zwlaszcza latem i powiem ci ,że krostek nie mam i te co odrastaja nie swedzą, mysle,że to kwestia przyzwyczajenia:tak:

olapolap, ''ŻYCIE JAKO POWOLNA AGONIA.KONCEPCJA ŚMIERCI W MYŚLI EMILA CIORANA'' niby większość przeczytana,ale konkretnie co z tym zrobić,żeby miało sens-nie wiem...trudnością dla mnie jest to,że gość tworzył literaturę fragmentu,nie ma żadnej ciągłości w tym co ''napocił'':szok: cudownie było to czytać do poduchy,ale kiedy przyszło zebrać w całość-wydaje mi się nie do zrobienia:tak::tak::tak:
do kiedy musisz oddać?masz jakiś termin?ja studia skończyłam w październiku i do czerwca(ew.września) muszę to oddać i się obronić...

Temat brzmi mocno... humanistycznie :szok: :-D To nie dla mnie, ja bym nie umiala pisac o takich rzeczach, bo wypracowania nigdy nie byly moja mocna strona ;-) Do czerwca/wrzesnia masz jeszcze kuuuuupe czasu, ale wiadomo, lepiej zalatwic sprawe wczesniej zeby pozniej juz nic nie odrywalo od dzidzi :tak: Ja juz jestem pania magister od czerwca, a teraz studiuje zeby dostac wyzszy stopien :sorry2: Jakie masz plany na po-studiach? Chcesz isc do pracy? Masz jakies doswiadczenie zawodowe?

Dzizas...2-3 miesiace:szok::szok::-D:-D, nie dalabym rady, ja generalnie gole się codziennie zwlaszcza latem i powiem ci ,że krostek nie mam i te co odrastaja nie swedzą, mysle,że to kwestia przyzwyczajenia:tak:

CODZIENNIE?? :szok::szok::szok: Ja sie nigdy rano nie moge wybrac do lazienki (wiem, ze trzeba sie umyc, ale jakos nigdy nie jest mi po drodze i wrecz zdarza sie, ze ide dopiero o 16 jak wiem, ze niedlugo M wroci z pracy i lepiej zebym nie zebrala ochrzanu za lenistwo ;-)), a co dopiero jak jeszcze mialabym sie golic codziennie :szok: Chyba w ogole przestalabym trafiac do lazienki ;-);-);-) Mozliwe, ze jak tak czesto sie golisz, to krotki nie zdaza sie zrobic, a te nowe swedzace wloski usuwasz zanim je nawet poczujesz :tak::-D Gratuluje samodyscypliny :tak: Nogi tez golisz codziennie???

reklama

CODZIENNIE?? :szok::szok::szok: Ja sie nigdy rano nie moge wybrac do lazienki (wiem, ze trzeba sie umyc, ale jakos nigdy nie jest mi po drodze i wrecz zdarza sie, ze ide dopiero o 16 jak wiem, ze niedlugo M wroci z pracy i lepiej zebym nie zebrala ochrzanu za lenistwo ;-)), a co dopiero jak jeszcze mialabym sie golic codziennie :szok: Chyba w ogole przestalabym trafiac do lazienki ;-);-);-) Mozliwe, ze jak tak czesto sie golisz, to krotki nie zdaza sie zrobic, a te nowe swedzace wloski usuwasz zanim je nawet poczujesz :tak::-D Gratuluje samodyscypliny :tak: Nogi tez golisz codziennie???

Nogi latem tez gole codziennie, a zima i jesienią juz nie zawsze, czasami mi sie nie chce:tak:, ale za to jeszcze codziennie myje włosy, a mam ich sporo i sa gęste, ale coz szybko sie przetłuszczają a ja wtedy czuje sie nie komfortowo. Taka juz jestem:-D:-D. Jak to mój mąż czasami określa "higieniczna":-D:-D, nie zebym miała obsesje na tym punkcie, ale czasami sie ze mnie smieje:-D

Do góry