reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Wesołą i Aga2010- ja co prawda kwietniowa Aga, ale picolo mogę z Wami 21 chlapnąć :-D:-D:-D
Ja tez kwietniowa :-D Ale na picolo się łapie jak co.
kwiatuszek.pregnet mojej się podoba Jakub… a my za cholere nie chcemy i już powiedziałam (przy księdzu na kolędzie), że nam się nie podoba. Wczoraj się teść dopytywał o imię dla tego 80% :-D chłopaka to powiedziałam, że Marek… ale nie znam reakcji bo to było smsowo :-p
Dagsila kurcze mnie też smaka na tego pączka narobiłaś... ehhh ty...

A ja szczęśliwa bo starsze dziecię nareszcie zdrowe. po miesiącu chorowania nareszcie koniec!!! Teraz tylko profilaktycznie syrop z cebuli lekarz zalecił... ide go pędzić :-p

reklama
ale sie wkurzylam mówie Wam

:szok::szok::szok: Dobrze, ze wylaczylas telefon, bo nie ma sie co denerwowac niepotrzebnie :wściekła/y: Jak sie Twojej mamie podoba imie Mateusz, to niech sobie zrobi dziecko i je tak nazwie, a nie wywiera jakas glupia presje na ciezarnej corce - Twoje dziecko, Ty wymyslasz imie i nic nikomu do tego :dry: Zreszta imiona Tymoteusz i Mateusz sa sobie bliskie i jak sie Twoja mama uprze to moze przeciez zdrabniac 'Tymoteuszek', co brzmi podobnie do 'Mateuszek'...
:sorry2:

Powiem Wam dziewczynki, ze probowalam sie dzisiaj tam na dole ogolic i ... pokaleczylam sie niemilosiernie :baffled: Ja juz nie widze co mam miedzy nogami, a przeciez trudno sie golic i jednoczesnie trzymac lusterko. Tez macie takie problemy??

kwiatuszek.pregnet mojej się podoba Jakub… a my za cholere nie chcemy i już powiedziałam (przy księdzu na kolędzie), że nam się nie podoba. Wczoraj się teść dopytywał o imię dla tego 80% :-D chłopaka to powiedziałam, że Marek… ale nie znam reakcji bo to było smsowo :-p

ja chcialam dac Jakub, podoba mi sie ale moj maz mowi ze mial w dziecinstwie psa Kube i mu sie bedzie kojarzyc, poza tym odstraszyly mnie statystyki ze jest to w tej chwili najczesciej nadawane imie w Polsce i równiez w Szczecinie gdzie meiszkamy
a na koledzie byl u mnie ksiadz z katedry św Jakuba bo tam nalezymy, powiedzial ze jest teraz rok Jakubowy i fajnei by bylo ochrzcic tam Jakuba...
No ale bedzie raczje Tymek jak mi sil starczy na opór wobec calego swiata, bo tesciom tez sie nie podoba
a mama jest dziwna bo Tymoteuszek i Mateuszek to przeciez ta sama rodzina imion i Tymek jest dla niej nienormalne a Mateusz piekne

Powiem Wam dziewczynki, ze probowalam sie dzisiaj tam na dole ogolic i ... pokaleczylam sie niemilosiernie :baffled: Ja juz nie widze co mam miedzy nogami, a przeciez trudno sie golic i jednoczesnie trzymac lusterko. Tez macie takie problemy??

juz gdzies o tym pisałysmy, chyba na zadbanych mamusiach...

ja juz sobie butów nie wiaze:-) a co dopiero depilacja:-D hehe mnie moj maz ogala;-) sama bym sobie wiecej szkody narobila i powycinala pewnie tepa maszynka cos co sie przydac jeszcze moze:-)

ja wczoraj mialam wizyte u gina i po raz pierwszy poszlam nieogolona, zawsze sie golilam przed wizyta bo mi sie to wydaje bardziej higieniczne, ale wczoraj nei widzialam nic spod brzucha a nie mam malego lusterka
meza nie chcialam prosic,
zrobie to przed porodem
nie jest to zbyt komfortowa sytuacja wiec wystarczy ze raz mi pomoze

No ale bedzie raczje Tymek jak mi sil starczy na opór wobec calego swiata, bo tesciom tez sie nie podoba

Jesli nie masz sily walczyc, to nie walcz - po prostu na pytania o imie odpowiadaj, ze jeszcze nie zdecydowaliscie. U mnie tak w rodzinie ktos zrobil, nawet w dzien porodu mowili, ze nie wiedza jakie imie, a chodzilo tylko o to zeby uciac dyskusje - dopieli swego, chociaz szczerze Ci powiem, ze w tym przypadku wybrane imie bylo WIELKIM faux pas i zranilo uczucia wieeeeelu osob :no:i tak naprawde w tym przypadku lepiej by bylo zeby przyszli rodzice nie uciekali od dyskusji tylko postawili na swoim, pokazali rodzinie, ze niezaleznie od tego co ona mysli to oni sie nie ugna, ale dali jednoczesnie nam wszystkim czas na oswojenie sie z tym imieniem i pogodzenie z ich wyborem... Tak czy inaczej u Ciebie nie ma chyba az tak dramatycznej sytuacji, wiec mozesz po prostu unikac tematu, bo w gruncie rzeczy nikt nie ma prawa czuc sie urazony faktem, ze podoba Ci sie imie Tymoteusz.

ale sie wkurzylam mówie Wam
ostatnio coraz bardziej skłaniam się do imienia Tymoteusz dla naszego synka,
powiedzialam o tym mamie, a ona mi odpisala ze to moja sprawa ale zebym jeszcze to przemyslala, bo ona z tatą wolalaby takie bardziej normalne, zeby sie jakos zmiekczalo normalnie, a nie Tymek Tymus, bo to smieszne
za to jej sie Mateusz podoba

no i wczoraj po wizycie u gina napisalam jej ze serduszko Tymulka bije jak dzown i wszystko ok
a teraz dostalam smsa od niej:
"jak sie czuje Hania i Mateuszek?" :szok::szok::szok::confused::no::no::wściekła/y::wściekła/y:
ja na to
"jaki Mateuszek"
- "mój wnuczek" :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
wyłaczylam w nerwach telefon bo to nei na moje ciazowe nerwy

Kochana wcale Ci sie nie dziwie ,ze sie zdenerwowalas. Ja bardzo długo ukrywałam przed rodzinką ,ze mój synuś będzie Borys, bo nie chciałam żeby ktos mi to imię obrzydził. Pamietam jak na jednej z imprez rodzinnych, babcia mojego męża pytala jak damy na imię, ja powiedzialam,że jeszce niewiemy to ona ,że jej się podoba Kubus itd. J ana to z calym szacunkiem ale ona juz dzieci urodziła, dała im imiona, a teraz niech pozwoli,że to my wybierzemy:tak:. Ja na poczatku chcialam Doriana, ale tu moja mamuśka mi trochę obrzydzila, ze co to za imię,że ona w takim razie będzie mówic do niego "janek"...i takie tam:wściekła/y:. Teraz już wszystcy wiedzą,że będzie Borys bo się moja corcia wygadała, ale na szczęście komentarzy brak, bo inaczej bym strzelała z kałacha:wściekła/y:.

reklama
kwiatuszek.pregnet, nie dziwie sie, ze sie wkurzylas, ale szkoda nerwowo:tak:

troszke sie zdenerwowalam tym... a moj K. to juz w ogole [bo za kazdym razem msze mu relacje wagowe zdawac] i po pracy po buraki biegnie i bedziemy bardzcz gotowac bo sie moj mezus boi ze anemie bede miala ;-) na szczescie dzisiaj lepie pierozki to sie objemy jak baki no i te paczki wiec jeszcze wyjdziemy na prosta
jak ja bym chciala barszczyku z burakow sie najesc!! ale w weekend schodzilam cala okolice w poszukiwaniu buraczkow i wiecie co - nia znalazlam nigdzie:szok: nie wiem, czy oni tutaj nie jedza burakow czy jak, ale w szoku bylam. A taka nadal mam ochote na barszcz jak nie znajde burakow dzis po pracy, to chyba sobie z papierka zrobie:-(

Do góry