reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Studjującamama- jeszcze dodaj do listy dużo wit. C. MUSI PRZEJŚĆ :-D Lekarz też nie zaszkodzi.

Ja jestem wypompowana, bo mam jakąś masakryczną ilość pracy i ledwo na oczy widzę :-( Dobrze, że wczoraj mąż wrócił wcześniej, to przejął opiekę nad pierworodnym, a ja leżałam i stękałam (paracetamol nie pomógł). Dziś pewnie będzie to samo :-( W ogóle wstać nie mogłam. Zimny prysznic tez nie pomógł. A robota czeka :-:)-:)-(

Mam pytanie do mam maluchów przedszkolnych- skąd bierzecie stroje na bale??? Kuba ma bal w środę i muszę go przebrać... pomijam, że nie mam koncepcji za kogo/ co przebrać 2, 5 latka. Jak go pytałam, to nic nie powiedział... No i klops. Będę wdzięczna za rady. Słyszałam, że stroje można pożyczyć, ale gdzie??? No a jeśli kupić to znacie jakiś fajny sklep (najlepiej sieciowy), który się tym zajmuje? Od razu dodam, że nie ma opcji, że ja cokolwiek uszyję, bo nawet guziki mąż przyszywa (ja się brzydzę)!

reklama
Cześć cioteczki.
Ja już wyjątkowo wybudzona ze snu i najedzona:zawstydzona/y:ostatnio pięknie śpię w nocy i wstaję o 9 bez większych problemów:-)
Dziś już w lepszym humorze....mam nadzieję że uda mi się odebrać moje auto przeokrutne:wściekła/y:i skopie mu koła za to że musiałam na niego tyle wybulić kasy

Aniez- stroje takowe widziałam ostatnio w HM-ie:-)i w Smyku też są.

Studjującamamo- kuruj się , żebyś w sobotę była zwarta i gotowa

Zielona-super że z Kostka wszystko dobrze....już sobie wyobrażam jaka będzie śliczna czekoladkowa:tak:

Uciekam pod prysznic i czeka mnie wycieczka do Gdańska środkami komunikacji miejskiej:baffled:wrrrrr
a na dworze znowu zima na całego -bagatela -10 stopni

hejka wpadłam się tylko przywitać i życzyć miłego dzionka i dużo zdrówka:-);-):-) dziś od rana pracowicie bo sprzatanie, prasowanie (ojjj dużo tego) , potem obiadek do zrobienia, no i jeszcze tą prace mgr pisze -aż mnie od niej głowa boli!
a mój mały od rana w brzucholku też rozrabia:-D:szok:
buziolki

Cześć Piękne:-)

A mnie znów wczoraj brzuszek bolał- jednak jelita nie radzą sobie z nową lokatorką zajmującą ich miejsce w brzuchu :baffled: Muszę jeść kolosalne ilości otrębow (bleee:baffled:) siemienia lnianego, suszonych śliwek i espumisanu oczywiście:baffled::baffled::baffled: sama radość...i znów schudłąm bo od 3 dni dietka :sorry2:
a ja się bałam że w ciąży strasznie przytyję (bo od zawsze walczę z nadwagą) a tu, Wy piszecie na co to macie ochotę i co pysznego właśnie jecie, a ja nie mam na nic smaku:confused: jem tak ot, ale moja "sympatia" do jedzenia gdzieś zniknęła mniej więcej w połowie ciąży :confused:;-)
Dziś w każdym razie znów lepiej :-)
Zaraz zabieram się za sortowanie ciuszków dla małej, bo narazie wszystko wymieszane, a trzeba powoli to ogarnąć :-D

studjujacamama
- słuchaj dziewczyn leż, wygrzewaj się i dużo wit C i czosnku!;-) Musi być dobrze!!!!:-) Ja dzień przed ślubem straciłam pierwszy raz w życiu głos- taki mnie zapalenie gardła dopadło :sorry2:- pomogło mleko z miodem- mogłam wypowiedzieć przysięgę :-D

Zdrówka moje Panie i miłego dzionka! :-)

Hmmm...tak sobie myslę, że chyba czas zmienić avatar bo święta nam się skończyły :-D:-D:-D
Narazie chyba coś ściągnę, a może potem zrobie sobie jakąś fotkę :-)

Ps. To już kiedyś było, ale zapomniałam oczywiście- Dziewczynki jak się zmienia podpis pod nickiem??? tak jak np. Dagsila ma "zamargolciowana":-D:-D:-D

Cześć dziewczyny:-) My juz po śniadanku i znowu Helenka boksuje:tak:

Zielona maupa super że Kostka zdrowa no i te pośladki:-D nasze dziewczynki będą jej zazdrościć:tak:

Dagsila wiesz co mi sie wydaje że na pasie Legnica Złotoryja jakieś dziwne prady wczoraj były.Bo nasza mała też wieczorkiem taki fikała chyba z godzinę że brzuch ruszał sie we wszystkich mozliwych kierunkach:-D

Karola 322 ty kobietko szybko zmykaj do łózeczka bo musisz byc zdrowa.Mam nadzieje że nerka już mniej boli:tak:

Kwiatuszek śliczne te bukieciki widziałam je kiedyś i oczywiście pokazałam mojemu M:tak: mam nadzieje ze zrozumiał aluzję:-D

Studjujacamama duże dawki witaminy c pomagają aby szybko stanąc na nogi( tak mi zawsze mówił mój profesor z biochemi) Tylko nie wiem jak to jest w ciązy.Czosnek tez jest rewelacyjny:tak: Trzymam kciuki lecz sie kochana:tak:

Aniez ja stroje w tym roku wypożyczam:tak: moje chłopaki maja już swoje typy:tak:.Wydaje mi się że we Wrocławiu są wypozyczalnie strojów bo ja po swoje muszę jechac do Jeleniej Góry.Wypożyczenie to koszt 25 zł.
Wiesz takiego malucha mozna przebrac za jakieś zwierzątko albo małego króla
zresztą możesz go zabrac ze sobą pewnie sobie cos wybierze:tak:

Kamisia super ze dzisiaj lepszy dzień.Uważaj z tym skopaniem kół bo jeszcze cos sie uszkodzi:-D Miej wycieczki ;-) ubierz sie cieplutko:tak:

Pozostałe dziewczyny goraco pozdrawiam:-)

hej dziewczęta u mnie sypie śnieg i zimno jak cholera :-(Nawet się nosa z domu nie chce wyściubić.
Ja od jakiegoś tygodnia mam straszne zgagi od śniadania po kolacje masakra jakaś normalnie .Jutro idę do lekarza to będę wiedziała ile mniej więcej warzy mój chłopaczek i czy wszystko w porządku :-) Ja od początku ciąży to 7.5 kilo przybrałam :-)się ciesze bo jest w sam raz jak na razie :-)mam nadzieje że w ostatnich2 miesiącach nie przytyje jak ostatnio 10 kilo :-)heh

Cześć Ślicznoty,
jak się macie? My z M. wczoraj rejestrowaliśmy domeny i częściowo tworzyliśmy www, zeszło nam do 2.00 w nocy a o 8.00 pobudka na siusiu i po spaniu:baffled: Później doleżałam jeszcze godzinkę, ale suczka teściów przylazła i zaczęła mnie lizać gdzie popadnie. Yoka swoim lizaniem obudziła Lenę i ta zaczęła kopać. Jedna liże, druga kopie, szaleństwo:-D Nie dane mi było dzisiaj pospać:no:
Zaraz lecę do banku i pakować prezenty dla nowych Konsultantów oraz katalogi wysłać tym, co długo nie zamawiali. Później jak co środę lecę z odkurzaczem i mopem po całym domu. Na koniec obiadek i będę wolna:happy2:
Miłego dnia!!

reklama
Witam was kochane:-)
Ja dzisiaj postanowiłam sobie zrobić kolorek na włosach bo już się czuję jak szara myszka:-) Męża wysłałam do sklepu kosmetycznego po farbę, był załamany, oczywiście musiałam mu napisać dokładnie jaka:-)
A z tych mniej przyjemnych rzeczy to idę dzisiaj do gina na założenie pessaru:-( Ciekawie jak to będzie, czy będę to odczuwać i jak będzie z infekcjami, bo lubią się przy tym pojawiac :-(Poza tym mój gin jak mnie zobaczy to się wkurzy, że mnie wypuścili ze szpitala bo on uważa że powinnam leżec do końca ciąży!! Jak znów mi da skierowanie do szpitala to zmieniam lekarza!Bo jak w szpitalu twierdzą, że da się z tym leżec w domu i oszczędzac się to po cholerę ja mam leżec w szpitalu! Zobaczymy dzisiaj co mi powie, ale coś czuję że będzie ostra wymiana zdań!!

Do góry