reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki 2010!!!

witam po przerwie,
ja jak zwykle nie w temacie, widze, ze na tapecie temat rajstopkowy, ja kupilam na allegro, na poczatku ciazy, firmy nie pamietam, ale nie byla to firma renomowana - jestem z nich bardzo zadowolona, fajnie leza i sa cieple( zaplacilam za nie z przesylka niecale 20 zł), nie ma co sie meczyc w zwyklych - w poprzedniej ciazy chodzilam w zwyklych i meczylam sie niesamowicie :-)
co do pempka to w pierwszej ciazy mi nie wyskoczyl i teraz tez siedzi w srodku - ale nie martwcie sie, on wraca po porodzie na swoje miejsce :-) co do brzucha rosnie sobie, ale jeszcze widze to co powinnam widziec i ogolic tez jeszcze moge sie sama, ale mysle, ze to juz kwestia góra kilku tygodni :-)
jutro ide do lekarza, wiec dopiero bede jutro wiedziala co i jak, ale mysle, ze jest ok, bo maly szaleje niesamowicie. tylko tyle, ze standardowo jak w poprzedniej ciazy mecze sie juz z anemia, lykam zelazo kilogramami, a i tak malo co to daje, no zobaczymy co jutro mi powie na ten fant :-) no i zeby ciekawiej, rwa kulszowa zrobila mi sie obustronna i teraz nie dosc, ze mi odejmuje prawą strone od biodra w dół to przelazło tez na lewą no i teraz ruszac sie dla mnie to istna katorga :-) dobrze, ze juz powoli widac koniec :-) tak na marginesie to na forum sa juz wrzesniowki, makabra!!!!

reklama
Witam się wtorkowo i dalej uciekam

Sporo załatwiania przed nami jeszcze w tym 2010 a ja przeziębiona jestem bleeeee -pierwszy raz w ciąży:dry::dry::dry::dry: wkurzające...

Co do golenia się -daję radę sama:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D jeszcze;-)
Rosnę z dnia na dzień, na wagę wejdę dopiero w przyszłym tygodniu jak wrócę do domu (ups!)
Ktoś się tu martwi ze nie zdąży... my za miesiąc zmieniamy mieszkanie i dopiero wtedy mamy zamiar COKOLWIEK urządzić i kupić -ale zdążymy:tak: jeden dobry wypad do sklepu i 90% rzeczy jest

A co u mnie??? brzuch rośnie z dnia na dzień -ale zdjęcia wstawię dopiero za tydzień, przedwczoraj miałam żywą krew na wkładce i prawie zawału dostałam (dlaczego akurat w niedzielę takie dziwy i cuda???) ale śluz był czyściutki bialutki, po zmianie wkładki czysto więc to zapewne z powodu moich problemów w wc:blink::blink::blink: może hemoroidy durne się robią... ech
Mała skacze że wczoraj na czworakach chodziłam bo głową była na dole a mój żołądek wątroba czy trzustka i wszystko co na górze obrywało tak że klęczałam 30 minut a S koło mnie latał i pytał jak mi pomóc... powiedziałam że jak poród tak boli to ma przesrane na maxa:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Ale S jest kochany -mała daje czadu aż mi brzuch skacze a S wtedy do brzucha tłumaczy że nie wolno mocno bić mamusi a Ona... słucha... póki S gada nawet się nie poruszy -tak mnie to rozczula zawsze:tak::tak::tak::tak: poza tym zawsze mówi "zrobiłem Wam herbatkę" albo "zagrzałem Wam łóżeczko":confused: a ponoć faceci tego nie lubią... Mam naprawdę kochanego męża...

A teraz uciekam brzuchatki:-)
Pozdrowionka

no własnie ja też mam anemię i łykam żelazo, no i efekt jest taki że mi w niedzielę odpadł kawałek zęba... :eek: koleżanka która robiła kurs położnej powiedziała, że tak bywa od żelaza bo żelazo psuje zęby :confused:

ja w piątek idę do gin ale badania dopiero będę miała później, ale powiem jej o tym zębie... moja teściowa mówiła mi, że ona jak miała anemię w ciąży to żadne tabletki jej nie pomagały, jej organizm nie wchaniał żelaza z pokarmu... dopiero dostała jakiś francuski lek, który zaczął działać... a to co brała wcześniej to jej też rozwaliło zeby... heh...

Dzięki za pocieszenie w sprawie pępka.. z zakupami zdążymy wszystkie, nie martwcie się:-) też zauważyłam, że na forum są już wrześniówki, my już niedługo będziemy świeżo upieczonymi mamusiami:-) a co do żelaza.. ja jeszcze nie mam anemii ale lekarz zalecił "Biofer " 4 razy dziennie (podobno bardzo dobrze przyswajalny i pewnie nie niszczy zębów, bo z moimi na razie jest ok), który mam popijać czymś kwaśnym np sokiem grejfrutowym. A Wy macie coś innego?

A przed chwilką zaczełysmy tu pisać :szok: albo tylko mi tak czas zapitala:-D

macie rację czas pędzi jak szalony, ja przez te święta przegapiłam naszą studniówkę, ale chodzę za to dumna jak paw, że to już siódmy miesiąc :tak:;-)

jestesaniolkiem: ja też czuję Bąbla coraz mocniej, czasami mam wrażenie, że mi tam w środku na skakance skacze :) najlepiej było podczas USG gdy czułam kopniaki i jednocześnie je widziałam na ekranie,
najbardziej cieszę się, ze moja córeczka prawie dwuletnie załapała się na poczucie tych kopniaków rączką i z uśmiechem mówi ze dzidzia "puka" :) jakos to po swojemu rozumie

osz TY:baffled: hehe po tygodniu... ech marzenia...

a jak ktos nie chce słodyczy to nie - sama zjem:-) własnie jem czekolade z orzeszkami, mimoze dopiero za 15 osma, a co se bede;-)

no i dzien dobry moje drogie

nie mam pomysłu co dzisiaj robic, wiec chyba poki co sobie jeszcze chwilke podrzemie:tak:

buziaki

ja zakończyłam wczoraj dzień całą nestle aero z bąbelkami biało-czarną a dziś zaczęłam neimiecką czekoladą z całymi orzechami laskowymi,
a to wszystko przez to, że jestem u rodziców i tu to wszystko tak bezkarnie leży...
jutro na szczęście jadę już do domu i tak jak Wronka zapowiadam odwyk słodyczom
w domu nie kupuję ich dla siebie wcale, tylko tyle co dla Hani, bo bym w drzwiach się nie zmiesciła, a i tak nie wiele mi brakuje,
waże juz 74 kg!!!

jestesaniolkiem, no właśnie ja też już nie widze swojego krocza... jedynie w wannie jak się położe to jakieś przebłyski są... no i przez to ostatnio się zapuściłam i własnie powiedziałam mojemu, że musi mi pomóc... a że boi się golarki użyć w tym miejscu to ma użyć maszynki do włosów aby najgorsze skrócić :p a później ja sama po omacku spróbuję resztę... :-D

mnie mąż golił maszynką do włosów tydzień przed porodem i muszę przyznać, że całkiem niezle mu to wyszło... spróbujcie:tak:

13x13: możemy podać sobie ręce ja też aktualnie jestem przeziębiona, jakbyś kaszlała to polecam herbitussin kaszel, takie ziołowe pastylki super są,
a propos moze ty wiesz czy jest sens robić:
toxoplazmoze
glukoze
morfologie
i mocz
jak ma sie wirusa?
bo musze to zrobić, nikt mi nie odpowiedzial na posta i nadal nie wiem

Kwiatuszku: toksoplazmozę i glukozę możesz spokojnie zrobić (wirus nie zaburzy wyników). Morfologia i mocz mogą wyjść troszkę inne- ja bym zrobiła i powiedziała lekarzowi, że byłam przeziębiona i tyle :-D

reklama
13x13: możemy podać sobie ręce ja też aktualnie jestem przeziębiona, jakbyś kaszlała to polecam herbitussin kaszel, takie ziołowe pastylki super są,
a propos moze ty wiesz czy jest sens robić:
toxoplazmoze
glukoze
morfologie
i mocz
jak ma sie wirusa?
bo musze to zrobić, nikt mi nie odpowiedzial na posta i nadal nie wiem

Kwiatuszku
kaszlu nie mam ale dziękuję -a przeziębił mnie mój S!!!! przeżyłam grypę świńską, supermarkety i kina z tłumami, komunikację miejską i mrozy że aż mi tyłek zamarzł -a On po prostu chciał posprzątać:confused::dry: i jak zaczął wszystko przesuwać to kurz mi podrażnił nos a później wietrzenie, przeciąg i gotowe:zawstydzona/y: ale gardło pokonałam w 1 dzień -gorzej z nosem bo powietrze suche i dodatkowo boli...
Toxo i glukoza wyjdą dobrze a morfologię i mocz zrób -samo przeziębienie nie zmienia za bardzo wyników -pokaże tylko stan zapalny i zwiększoną liczbę przeciwciał. Lekarz sam po tym zgadnie ze jesteś przeziębiona i da Ci kolejne skierowanie na powtórkę:tak: Mocz się robi nie tylko dla bakterii ale i dla białka (jak jest go dużo w moczu to może być zatrucie ciążowe -ale bez paniki bo ja od początku mam ślady białka i jest ok)

Ja się staram nie jeść słodyczy -mój gin powiedział że tu nie o mnie chodzi tylko o dziecko -po prostu może być duże i będzie ciężko urodzić....:-( no i co mam zrobić jak poszłam szukać centymetra żeby się zmierzyć w brzuszku a znalazłam pierniczki?????

Do góry