Czy WY tez w nocy macie ogromne pragnienie? Ja od jakiegos czasu w ciagu nocy wipijam cala butelke 0,5 wody niegazowanej
kochana, ja codziennie wypijam ze 3 litry - glownie woda niegazowana wlasnie, z czego przynajmniej litr po godz 20 bo tak mi sie chce pic, jakbym kaca porzadnego miala ;-)
Poza tym spałam dziś jakieś 11h- masakra
ale byłam wczoraj jakas totalnie padnięta
i nawet to, że ramie mi spuchło koszmarnie od tej alergii dziwnej i udatnie boli, mi nie przeszkadało w spaniu
Ja od jakichs 3 dni jestem tak zmeczona non-stop jak na poczatku ciazy, nie wiem co jest grane, ale wszystko jest ok zaraz po wstaniu z lozka przez jakies 2-3 godz, a potem dopada mnie taka sennosc, ze moglabym zasnac na biurku w pracy, gdyby tylko bylo mi wolno. Myslalam, ze to moze pogoda, ale niemozliwe zeby przez tyle czasu to przez pogode bylo...
nawet mnie nie strasz, bo ja wybieram sie do Pruszcza we wtorek a nie mam butow zimowych - ktos mi je gdzies schowal rok temu ;-) i znalesc nie moge
Co do traktowania kobiet w ciąży to niestety rzadko się zdarza, żeby ktoś sam z siebie zaproponowal przepuszczenie w kolejce. Ja tam się wpycham, mam prawo do obsługi poza kolejką i zamierzam z niego korzystać dopóki mogę
Pewnie ze tak, popieram w 100%
mamy tylko kilka miesiecy na to, zeby miec pierwszenstwo obslugi z racji ciazy (niby z malymi dziecmi tez przepuszczaja, ale to juz inna bajka) wiec trzeba z tego korzystac na maxa!! ja ostatnio na lotnisku przepuszczona zostalam (nawet sie "wpychac" musialam) i dobrze mi z tym. A co, nalezy nam sie, nie?
Aaaaa no to trochę szkolenia trzeba -jakieś 2 tygodnie nim sie w rytm wpadnie -ale z BB jest łatwiej czyli tak:
1. Otwierasz rano oczy i myślisz hmmmm
a. chce mi się spać to wtedy
- idziesz dalej spać i jak już się budzisz, włączasz kompa, lecisz po śniadanie, siadasz na BB i tak o 14 jesteś głodna i idziesz po kanapki -bo obiadu nie miał kto zrobić (Ty przecież jesteś zajęta)... i tak póki Cię oczy nie bolą...
b. nie chce mi się spać to wtedy
- wstajesz, włączasz kompa, lecisz po śniadanie, siadasz na BB i tak o 14 jesteś głodna i idziesz po kanapki -bo obiadu nie miał kto zrobić (Ty przecież jesteś zajęta)... i tak póki Cię oczy nie bolą...
Nic prostszego -za 3 dni będziesz miała taką wprawę że wszystko z automatu będzie szło.
AHA i niech Cię nie zwiodą słowa szanownego że
"cały dzień w domu siedzisz a tu ani obiadu ani prania ani posprzątane"
wtedy po prostu odpowiadasz że
masz swoje zajęcia o których on nie ma pojęcia i niech nie porównuje Twojego ciężkiego dnia do swojego picia kawy w pracy przez 8h!!! bo jak wraca po nic nierobieniu i udaje że pada na twarz to już jego problem. A jeśli faktycznie jest zmęczony to znaczy ze nie potrafi sobie pracy organizować i tyle. Więc skoro już wiecie że obydwoje spędziliście dzień równie wyczerpujący to równie dobrze praniem i gotowaniem może się zająć on:-)
No to tak w skrócie z poradnika;-)
Zajebisty poradnik. Masz wiecej takich rad? musze koniecznie pokazac mojemu Sz, chociaz juz wiem jaka bedzie jego reakcja
moja matka dzisiaj przyjeżdża z Francji, więc wszystko musi być na tip-top... ona jest cholernie wymagająca co do czystości w domu...
wiesz co, jak jest taka wymagajaca, to niech sama Ci posprzata w chatce, a nie bedzie od biednej ciezarnej coreczki wymagac
zajebiste masz widoki tam z gory!
ja tez chce takie stopki
paola89 uwazaj na siebie kobieto (znaczy na dzieciaczka tez), bo to nie brzmi wesolo. Mam nadz,ze lek i polozne wiedza co robia