reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Witam, ja tylko na chwilę, bo mamy mieć gości w weekend więc trzeba nieco chatę odgruzować:zawstydzona/y: Młody został w domu bo okropny katar ma, a nosa wyczyścić nie chce:wściekła/y:

Widzę, że dzieciaki zdrowieją, to super:tak::-D

buziaki, uciekam pranie jeszcze włączyć. Póki słońce świeci może mi trochę przeschnie...

Kici, współczuję ran wojennych. Szacun dla pań z przedszkola, za takie podejście do sprawy. Osobiście zgadzam się z nimi. Nie można dać sobą pomiatać, nawet jeśli ma się tylko 4 lata.

Ostatnia edycja:
reklama
Dzięki za kciuki.
Maonka, Natka wie, że pójdziemy do szpitala, coś tam jej ogólnie mówiłam, ale nie była jakoś zbytnio zainteresowana. Może dlatego że termin odległy. W poniedziałek mam zamiar jej powiedzieć, że jutro idziemy i będzie to i to. W szczegóły nie będę się wdawać. Wersja jest taka, że pan/pani doktor musi ją zbadać, żeby była zdrowa, że dostanie zastrzyk, przebierzemy się w piżamkę, uśnie itp itd.
Kici, rezolutnego masz synka :-) Bardzo dobrze, bo moja to tylko obrażać się i płakać potrafi.
Aniez, dzięki za rady.
Gosieńko, fajnie że jesteś :-)

Tort u nas zamawiany, a właściwie dwa torty, bo przecież każda musi mieć swój. Bawialnia zamawia ze sprawdzonej przeze mnie cukierni. Ja tylko jakieś ciasto dla dorosłych upiekę.

Witam:)

aniez - u nas dziś temperatura praktycznie taka sama jak wczoraj;-) Powodzenia w malowaniu i sprzątaniu po;-)
kici - super, że Q sobie radzi. Mój Maciek mały a tez już oddać umie.Chłopcy to chyba mają we krwi:-D
onka - u nas też dwa torty będą, ale ja chyba sama zrobię.

Siłownię odbębniłam, jeszcze tylko poczta i mogę do piaskownicy się z dziećmi udać. Póki co Maciek śpi, a Lena wycina. Nudzi się potwornie bo już od poniedziałku do przedszkola nie chodzi. Pies nam znów zwariował, dziur w ogrodzie nakopał, przez płot przeskakuje i drzewka oblewa:wściekła/y: będzie go M. wyklinał:/

Nie wiem, gdzie to wrzucić... więc będzie tu :p

Ponieważ nie każdy ma dostęp do Gosieńkowych kurczaków, ale może ma blisko P&P albo inny sklep, gdzie można takiego kurczaka kupić, to polecam:

Marka Kurczak Zagrodowy. Dania z kurczaka, potrawy z kurczaka. | Zagrodowy

tu wyszukiwarka:

Gdzie kupić | Zagrodowy

Mięso smaczne i jest nadzieje, że skoro tak deklarują faktycznie nie jest szprycowany. Rosół z niego jest bardzo dobry- Aniam to chyba Ciebie powinno zainteresować :p w Żyrardowie nie ma, ale w Wawce w Tesco jest, to Ci Jarek może zakupić :D

Elvie- ja nie sprzątam po remontach, nie muszę :)

Witam z placu boju
zabrałam się za żarełko na jutro, trochę podszykuje to jutro będę mogła na spokojnie ze szmatą polatać
Tort przede mną a muszę jeszcze pomysłu na dekorację w necie poszukać
U mnie z kupnym tortem raczej nie bardzo bo moje dzieciaki nie chcą ich jeść, najlepszy jak mamcia zrobi:-)
Wczoraj wieczorem się strachu najadłam, Mania już spała, próbowałam starszaków do łóżek zagonić ale szanowny tatuś szalał z nimi na całego, w końcu zaczeli się we dwójkę na rolkach po domu ciągać, Kuba ręce miał zajęte bo trzymał Olę i miał bliskie spotkanie twarzy z podłogą, skończyło się na mnóstwie krwi, rozwalonych wargach i nosie...

Zrobię sobie pyszną kawusię i wracam do kuchni :-)
Udanego weekendu życzę wszystkim!

Aniez dzieki za kopiuj+wklej. U mnie brak czasu, wiec ulatwilas mi zadanie, wklejajac wszystko w jednym poscie.
Sonia to mialysmy taki sam dzien ;) Jeszcze w sklepie bylam po brakujace produkty. Tort zrobiony, salatki tez. Podszykuje jeszcze rzeczy na zapiekanke i wszystko gotowe. I od rana na szmacie tez moge jechac ;)

Aniez my znamy to mięsko :-D
Ten kurak to bardzo często w lidlu jest :tak: za całe 9,90. . Mam ze trzy szt w zamrażalniku :-D
W lidlu tez mozna kupić w dobrej cenie gęś , kaczkę , i nie tylko w całości bo i w cześciach :tak: Ogólnie mięso mają bardzo dobre , no i pewnie deczko taniej niż w PP.

U laryngologa a nic :-D:-D Pan powiedział że poczekać trzeba , a jak dalej będzie nie tak to ew wyciać dziada i tyle w temacie . Na badanie słuchu dał nam też skierowanie :tak:

cześć dziewczyny
Trochę mnie nie było, ale Młody się pochorował, oczywiście jak to u niego zaraz szmery w oskrzelach:sorry: Jest poprawa, ale nadal chyrla i katar ma. Za sadystę muszę ja w domu robić, bo B przez dwa dni jak mu nos fridował, to ledwo co i wszystko zostawało i po gardle spływało "bo nie ma sumienia, bo on tak wrzeszczy":crazy:
Choroba Wiktorka pokrzyżowała nasze fantastyczne plany weekendowe:-(, no ale "co się odwlecze to nie uciecze"

Onka mam nadzieje, że kryzys u Karoli jest przejściowy i w następnym tygodniu będzie już dobrze. Trzymam kciuki za zabieg Natalki.
Basia cieszę się, że W robi postępy w swojej diecie. A jak tam na zajęciach?
Elvie moja Nira też kopię dziurska. Chwila nieuwagi i dziursko takie wykopuje, że sama do niego cała wlezie. Walczę rzucając w nią piłką, na razie ze średnim skutkiem:sorry:
Aniez czyli dotrzemy po metamorfozach;-)

Ja mam ambitny plan - zrobić torta, ale jak wyjdzie zobaczymy. Najwyżej będziemy last minute kupować;-)
spadam z psiurem na spacer, bo mnie B samą zostawił:confused2:

Dzien dobry. Malo czasu bo remont balkonu i chorobska do tego wciaz i nieustajaco. :( mysle o Was i sle pozdrowienia.

Kciumi trzymam za zabieg Natalki. Julcie to pewnie tez za rok czeka. Musimy termin wyznaczyc...

Aniez no wybieramy sie do Wro na majowke :) Mam nadzieje ze jakos sie uda w ktorys dzien spotkac. A jak nie to spotkamy sie nad morzem ;)

reklama
Witam:)

annaoj kce - ja kiedyś na forum psim wyczytałam, że jeśli pies kopie dziury w tym samym miejscu tożeby mu tam nadmuchany balon zakopać. Podobno działa, ale nie testowałam jeszcze.

aniez - a my najczęściej malujemy i sprzątamy razem. Nie miałabym sumienia leżeć i pachnieć, bo takie malowanie to niezły wycisk (sufitu szczególnie) i po malowaniu człowiek ma już dość. No chyba, że Twój R. ma inaczej;-)

Ella - czekamy na Was, majówka tuż, tuż!

maonka - daj znać czy Ty tez będziesz sama z dziećmi skoro mąż pracuje czy w inny weekend się widzimy.

Jakby ktoś miał ochotę do nas dołączyć to zapraszam! A miejscowe laski może na grilla wpadną?

Miłego weekendu. My mieliśmy zaplanowane prace w ogrodzie, ale pada, wrr...

Do góry