maonka jak tam już choć trochę lepiej się czujesz?
A dziękuję, już dobrze, apetyt wrócił, nadrabiam to co straciłam ;-)
Dziękuję również, za życzenia zdrowia dla mamy. Ma się już lepiej, ale osłabiona, znowu padła razem z Alicją.
Witamy i my (zieeeeew ;-) )
Maonka będziesz zadowolona z butków, Tosia ma i są super, a po górach i strumykach też chodziły i żyją, mają się dobrze i już planuję zakupić następne, większe :-)
Jaki już Tośka nosi rozmiar?
Super, że randkowanie udane
Dzieki Elvie
Na wiosne z przyjemnoscia wpadniemy
Moze okoliczne wroclawianki tym razem znajda czas i mozliwosci i tez zechca sie z nami spotkac
Ja też się piszę na wiosenne spotkanie
A co, już się wpraszam do Elvie
jak młoda pójdzie kiedyś do szkoły (a to będzie na bank odraczane z powodu opóźnień rozwojowych i autyzmu) to ja bym wolała od razu na pełny etat wracać. Tylko ona musi iść do szkoły na pól dnia i muszę mieć ustalone naprzemiennie zmiany z Jackiem, bo inaczej nie da rady. Ona wiele jeszcze lat ma przed sobą terapii, na które po szkole trzeba będzie ją wozić więc jak nie mam tu nikogo do pomocy to będzie trudne. Ale może się kiedyś uda. Póki co muszę się zadowolić jałmużną od Państwa, bo inaczej tego nie nazwę. Walczymy o podwyżki i uznanie tego co robimy za pracę jak na etacie i zrównanie świadczeń z minimalną chociaż pensją krajową. Bo gdybym miała oddać małą do ośrodka na cały tydzień to koszt jej pobytu miesięcznie to ok 3 tyś złotych. Moja praca wyceniona jest na 620zł:-( + 200zł wywalczonego dodatku. Niezła różnica co?
My się kurujemy wiec możecie przybywać w sobotę;-) Zdrówka dla mamy.
Rodzicom dzieci niepełnosprawnych wynagrodzenie za ciężką pracę powinno się należeć jak psu buda!!! Jak można podjąć pracę zawodową, skoro dzieci wymagają 24 h opieki. I jeszcze ten śmieszny kwotowo zasiłek pielęgnacyjny
Witam
Pogoda się skiepściła dzisiaj, więc wybyliśmy do galerii. Alicja zachwycona wszystkim, nie chciała wychodzić, schodami ruchomymi wjeżdżałyśmy parę razy
, góra-dół, góra-dół i tak w kółko
Pojechałam też po tapetę do dużego pokoju, po konkretną i co, nie kupiłam. Oczopląsu dostałam, tamtą co wybrałam przebijałoby moje dotychczasowe bordo, więc coś innego muszę wybrać. Alicja była tak niegrzeczna w tym sklepie, biegała między wykładzinami, a to siku, a to Leon marudził, więc następnym razem jadę bez nich.
Leon od dwóch dni kiepsko spał, a dziś odkryłam przyczynę, ząbek się przebija. Odpukać na razie ładnie śpi, więc może już mu tak bardzo nie dokucza.
Zabawiłam się wieczorem w montera i zamontowałam matce antenę telewizyjną
, bo nie miała do tej pory.
Dziewczyny nam się goszczą
Winka zazdroszczę, bo nie mogę pić.
Dubaj się niektórym marzy, mi też
Agnieszka to nie do Ciebie uśmiechnęła się fortuna dzisiaj? ;-)