reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki 2010!!!

Oj baby baby. Z Wami nie ma nudy. Czasem jednak wyglada to troche jakbysmy dalej byly w ciazy :p hormony i te sprawy ;) nie przesadzacie przypadkiem? Ja rozumiem ze slowo pisane moze mnozyc nieporozumienia ale jednak czy ten zmasowany atak na Elvie ma sens? Przeciez jak poznalysmy sie prawie 5 (tak prawie juz 5!) lat temu to zalozenie bylo ze kazda moze miec swoje zdanie i je wyrazic. A teraz robia sie fronty kto za a kto przeciw. Smutne to troche bo chyba nie do konca o to chodzi. Sprobowalam spojrzec na to z boku i wydawalo mi sie ze Zielona chciala sie poprostu wyzalic a Elvie jako kobieta sukcesu zareagowala instynktownie biorac za uszy i stawiajac do pionu dajac bezposrednie rady. Nie mowie czy dobre czy nie dobre i czy sie z nimi zgadzam jednak cala reakcja forum mnie krztynke rozczarowala. Wrzuccie moze na luz dziewczyny. Od lat tworzymy fajna ekipe i szkoda byloby gdyby brygada sie rozpadla. Zwlaszcza ze przed nami wyczekiwany wyjazd :) Tyle ode mnie w temacie.

Powyzsze zdominowalo wszystko wiec na dzis to ode mnie tyle.
Moje dzieci zdrowieja a ja wydzwaniam cale dnie do lekarzy zeby poumawiac terminy do laryngologa alergologa pediatry itd.
W temacie odchudzania to ja dzis znow zaczelam kolejna probe zrzucenia 9kg po ciazy nr2 i ucieklam pobiegac. Dysze jak zdechlak ostatni ale mi dobrze ;) wybieram sie tez do dietetyka bo moje wczesniejsze sposoby kompetnie mnie zawiodly tym razem. Dzieci dziecmi ale jako rasowa home manager musze zrobic to dla siebie :)
Milego wieczoru i spokoju zycze.

P.s. dziekuje Wam baaaaaardzo za te wszystkie cenne odpowiedzi i rady ad trzeciego migdala. Bede dzialac z dziadem ostro ;)

Ostatnia edycja:
reklama
Iza - nie ma się co zastanawiać jak pasują to trzeba brać. Ty jesteś drobna, filigranowa także i w 34 Ci super :) ale jak potrzebujesz wrócić do 36 to działaj.
Ja w kwestii figury jedyne co bym zmieniła to "boczki" - rozmiar, rozmiarem - czasem mam ubaw - bo kupuje XS które jest na oko większe od S - metki wszywają jak leci.

Gosieńko - bo to DUMNE zajęcie :)

Oj poszłabym do kina, potem na dobre winko, albo piwo z cytryną - hm...

O 20 od lekarza wróciłam:no: lekarka jest super ale kolejki zawsze u niej masakryczne no i wizyta nie trwa 10 min
A więc tak Mania prawie po 2 letniej przerwie musi być jednak przeleczona antybolem bo kaszel nadal i może na oskrzela zejść.
Ola ma prawostronne zapalenie płuc, jako że nie da się sprawdzić jaki to rodzaj przez dwa dni lecimy na dotychczasowym antybolu jak pomoże to leczymy do 10 dni jak nie, przechodzimy na następny na kolejne 7-10 dni do tego obydwie panny maja inhalację z berodualem, w czwartek/piątek do kontroli.
Była z nami jeszcze moja siostra ze swoim 4 letnim synkiem, który wczoraj zaczął kaszleć a dzisiaj stan podgorączkowy go dopadł i też mu wyszło delikatne zapalenie oskrzeli więc tez na antybolu skończył.
Co za dzień:no:
Z Olci brzuszkiem trochę lepiej więc zjadła kolację, teraz zabieramy się za inhalację

Nata dobrze jest tak jak jest, więc nic nie zmieniam tylko trzymam :-) Spodnie kupiłam bo jak by nie skorzystać. Metki tak super są wszyte czasami :-) Noszę 36/34 więc jest ok. I rozmiar to nie wszystko ;-)

Isabela a sio do kina i nie szalejcie za dużo bo widzę że o rozmiarach już zaczynasz gadać :-p:-)

S mi winko nalał coby hormony uciszyć ;-):-D która chętna do toastu?

Iza - jasne, że rozmiar ma znaczenie, ale tutaj akurat nie o ciuchy chodzi ;-)
A prawda jest taka, że ważne co człowiek ma w głowie, a nie na metce :)
udanego wypadu do kina

Gosieńko - z Tobą się winka napiję :) idę poszukać jakiejś butelki

reklama
Maonka te buty już bardzo długo w promocji są :tak: Dla mnie to one na teraz a nie na wiosnę . Bo znając życie to wiosny nie będzie tylko ciepło od razu a wtedy te buty się nie nadają :no:
Mam nadzieję, że Twoje słowa się spełnią i przejdziemy od razu do cieplutkiej wiosny, najwyżej butów nie wykorzystam :-)
Maonka moi chłopcy mają te buty od zeszłym roku i jeszcze w tym roku jesień i zimę przechodzili i wiosnę chyba też bo są nie do zdarcia i jak sama widzisz nie noszą ich okazjonalnie ;-) Ja polecam zwłaszcza na błoto i do chodzenia po górach :tak:
Zdrówka dla ciebie.
U nas błotka dużo, tereny też ciężkie, więc nie będą stały w szafie :-) i czekały na okazję

Witam się,
Melduję że jakoś żyję... ale dalej czuję się nieciekawie, chrypa, katar, oczy pieką i szczypią... ale cóż poniedzialek to trzeba było się ruszyć i J. do szkoły odstawić... no i ogarnąć chatę bo normalnie sajgon...ale zaraz kończę i do wyrka wskakuję...

Zdrówka wam życzę!!

Maonka ja mam nadzieję że do soboty będę ok i w sobotę się spotkamy :tak:

No, ja myślę. Innej opcji nie przyjmuję ;-)
Dorota i Paulinka jeszcze nam się muszą podkurować, ale do soboty sporo czasu wbrew pozorom. Moje odpukać zdrowe.

Witam się po weekendzie.
W weekend nie mam jak się odezwać, bo laptopa nie mam w domu :-p a do laptopa P się nie dotykam, bo jakbym coś zepsuła to bym się nigdy nie wypłaciła...

w piątek byłam z Q u dermatologa. dostał maść z antybiotykiem do używania miesiąc. 17 marca idziemy na wizytę kontrolną. tak poza tym to Q zrobił się strasznie niegrzeczny... nie kumam co się z nim dzieje...

Sorry dziewczyny, nie dam rady nikomu odpowiedzieć... mam taki sajgon w pracy, ze od bladego świtu ogarniam tylko co u Was.
Wiem jedynie (z fejsa) że mamusia urodziła GRATULACJE/

Dobrze, że w końcu coś pomaga. W końcu Q będzie mógł normalnie funkcjonować, bo na pewno odczuwa dyskomfort i może przez to ma gorsze dni.

Witam:)

Ekipa do przedszkola i pracy odstawiona, a Maciuś oczywiście na pożegnanie płakał. W marcu składam papiery na listę rezerwową i jak się załapie to od września też do przedszkola pójdzie. Duży jest, wygadany, myślę że sobie poradzi:tak:
Moja pchła też poszła jak miała 2,5 i dała radę. Teraz też mamy 2,5 Natanka w przedszkolu i na dodatek sam dojeżdża gimbusem do przedszkola, co prawda jeden przystanek, ale to zawsze coś. I daje radę, więc Maciek na pewno też da.

Witamy i my :cool2:

Pogoda cudna zaliczyłyśmy dwu godzinny spacer i było pięknie. Po za tym idę dzisiaj z W do kina, taka ot randka. Ostatni raz w kinie byliśmy dwa lata temu ;-) Będzie randka jak się patrzy a seans na 22.00 teściowa się ucieszy, bo jeszcze nie wie, ale z Tosią będzie musiała zostać ;-)
Miłego randkowania. Nie pamiętam kiedy z mężem byliśmy na randce...
;-) buziol, kochana :tak:
Zawieszenie, no coz, bywa deprymujace. jestem jednak optymistka.

Nata, ja na ostatnim nie dzieciowym filmie bylam bedac w Polsce. Z przyjaciolka poszlysmy na Sponsoring. Nie wiedziec czemu nie moglam zapamietac tutulu i uparcie film nazywalam samogwaltem, co nabralo szerszego znaczenia po obejrzeniu wspomnianego...
A tutaj chcialam ostatnio isc na jakis thriller czy mystery, wrzucilam wyszukiwarke repertuaruy tutejszych kin... Movies Playing in Ottawa
I co? Karma jakas czy co? Wcisnijcie sobie na mystery lub thriller i zobaczycie o co mi chodzi ;)
Przed przeznaczeniem nie uciekniesz, FROZEN chyba Ci pisane
O 20 od lekarza wróciłam:no: lekarka jest super ale kolejki zawsze u niej masakryczne no i wizyta nie trwa 10 min
A więc tak Mania prawie po 2 letniej przerwie musi być jednak przeleczona antybolem bo kaszel nadal i może na oskrzela zejść.
Ola ma prawostronne zapalenie płuc, jako że nie da się sprawdzić jaki to rodzaj przez dwa dni lecimy na dotychczasowym antybolu jak pomoże to leczymy do 10 dni jak nie, przechodzimy na następny na kolejne 7-10 dni do tego obydwie panny maja inhalację z berodualem, w czwartek/piątek do kontroli.
Była z nami jeszcze moja siostra ze swoim 4 letnim synkiem, który wczoraj zaczął kaszleć a dzisiaj stan podgorączkowy go dopadł i też mu wyszło delikatne zapalenie oskrzeli więc tez na antybolu skończył.
Co za dzień:no:
Z Olci brzuszkiem trochę lepiej więc zjadła kolację, teraz zabieramy się za inhalację
Oj, zdrówka dl Oli.

Dorota a może życie Ci się tak poukłada, jak Paula będzie starsza, że i na pracę znajdzie się czas, może coś na pół etatu.
Mamusia szybko u Was wypisują po CC, u nas w 6 dobie. Czekamy na zdjęcie naszego najmłodszego członka BBrodzinki.
Aniam, Kittek udanego spotkania. Dobrze, że Aniam dojechała szczęśliwie

Po farby nie pojechałam, bo znowu mama mi się pochorowała, jelitówka oczywiście. Co to paskudztwo tak krąży i dopada wszystkich. A chciałam sama jechać na spokojnie powybierać kolorki do mieszkania. O 19:30 razem z Alą poszła spać, bo osłabiona.

Buty kupiłam w Decathlonie i to aż dwie pary, jedne 25 na teraz, a drugie 27 na jesień, o ile wpasuję się z rozmiarem. I przypomniało mi się, że do tych butów to ja już miałam jedno podejście w ubiegłym roku, ale wtedy to Alicja w rozmiary się nie wkomponowała ;-)

Gosieńko jakie ładne określenie na nasz zawód :-D Tylko oprócz tego jesteśmy jeszcze matkami, czyli

Załączniki

• 1316189650_by_remikw_600.jpg
    1316189650_by_remikw_600.jpg
    27,4 KB · Wyświetleń: 34
Do góry