reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

reklama
Kici koty wyłażące przy wyniku ujemnym na białaczkę trzeba szczepić , dlatego muszę to zrobić wszystko zanim zaczną wyłazić :tak: Serce mi pęknie z rozpaczy ale w domu ich nie utrzymam :no:

Gosieńko kiedyś jak mi dysk wylazł ( wiem nie ma porównania z Twoim zabiegiem ) to nie wiem czemu ale wolałam jechać jako kierowca niż jako pasażer . Bo jaki kierowca siedziałam w jednej pozycji się nie kręciłam skupiłam na drodze , A jako pasażer się wierciłam itd w efekcie wyłaziłam z bólem pleców i nogi przy okazji . A był to okres że J w delegacje woziłam , bo on nie miał prawka :-D:-D

Co do SZymka to : zapisałam go do szkoły społecznej na listę rezerwową niestety , pewnie zrobią dodatkowe klasy ( na 90 % ) o ile to nie będzie tak że ludzie zapisali a potem zrezygnują . Chociaż oni z roku na rok mają wiecej chętnych .
Tam jest zapisany do klasy 0 i klasy 1 .
28 kwietnia mam diagnozę w poradni .
Od 5 maja w szkole są integracje , spotkania z rodzicami nauczycielami itd . Będzie tego kilka . W oparciu o diagnozę i obeserwację szymka na spotkaniach zdecydujemy z paniami gdzie ew. go wysłać :tak: oprócz tego tam dzieci które ew. mają tyły pracują indywidualnie z nauczycielem ( wg deczko innego programu ) w klasie jest 12 dzieciaków tylko więc mają jak to robić . :tak:
oprócz tego na wszelki wypadek zapiszę go na koniec lutego do klasy 0 do naszej szkoły . :tak:
Tu muszę mieć zapisanego , bo w 0 nie ma rejonizacji a miejsc jest mało i jakbym się uparła na 0 a tu by nie było miejsca , to moga mi go wywalić na drugi koniec miasta . Do 1 wszej to mi go zawsze przyjmą , bo teraz jest ciśnienie . :tak:
Ale ja najbardziej liczę oczywiście na tą społeczną , bo szkoła jest bardzo fajna :tak:

Hej witam:-)
Gosienko super dzielny jest Twój Mateusz.
Mamusia może to już??? będę zaglądać i sprawdzać:-p
Monia ja taki dziwny człek jestem, że muszę usiąść spokojnie i delektować się jedzeniem, zresztą często nie mam jak w autobusie bo sie przesiadam w połowie i raczej stoję bo są zatłoczone o 7 rano;-) do tego kanapek z lodówki nie trawię, wsio muszę popijać bo mi nie idzie, nawet ze 2 szklanki herbaty potrafię do posiłku wypić i to takiej mocno ciepłej;-) Jednak wole jeść jak małą odwiozę, teraz się posilam właśnie. Obiad mam naszykowany, pranie poskładane, jeszcze z Rikusiem na spacerek śmignę i jadę po Paulinę;-)

witajcie

u nas nic nowego dzień za dniem - moja mama jutro wyjeżdża a mały idzie w poniedziałek do przedszkola. Ściągam też sobie oferty na wymianę okna.

aga2010 mój czy śpi w dzień czy nie to i tak przed 22 nie da rady zagonić do łóżka:baffled:

sonia współczuję zamieszania

monia
...my też mamy rocznicę w kwietniu...w tym roku 14stą....
no to nam jeszcze do was daleko:-D i nie wiem czy tyle razem wytrzymamy
Haniolek ma rumień zakaźny
Zdrówka dla Hani

maonka
super że imprezka udana i solenizant zadowolony

sospettosa zdrówka dla ciebie i Adasia

Aniam
Szymek się nadaje , ale zostaje
yes2.gif.pagespeed.ce.odCVgD4k4B.gif

On strasznie lubi się uczyć , literki zna prawie wszystkie , bez problemu dodaje do dziesięciu , liczy do mnie więcej stu .
Zna kalendarz , wie która godzina na zegarze bez cyferek itp . Do tego sam pisze sporo słówek . Sam sobie wymyśla co chce napisać i ew. jak nie zna literki to przyłazi spytać .
Ale niech sobie siedzi w przedszkolu .

A przede wszystkim jest grzeczny i nie bywam na dywaniku
laugh.gif.pagespeed.ce.Ef0GmO-8PG.gif
brawa dla Szymka

Gosieńko
a ja tam lubię firany i zasłony u nas bez nich by się nie obeszło bo mieszkamy na parterze w bloku i inaczej wszyscy by mi zaglądali przez okno do domku;-)

Aniez
Zła jestem jak osa... bez kija nie podchodź...
a co to si stało?

mamusiu
oj tam od razu wieloryb Jasiowi jak widać dobrze u mamusi:-)

mamoPaulinki
ale kurcze jak to cieszy te postępy naszych dzieciaków
oj tak tak
byłam wczoraj PPP ale nic nie załatwiłam najpierw muszę dostać diagnozę z OWI na Pilickiej bez tego nie mogę starać się o orzeczenie więc musimy czekać do maja aż zakończymy diagnostykę psychologiczno-psychiatryczną wtedy będziemy wiedzieć z jakimi zaburzeniami mamy do czynienia - ale podejrzewam że będzie to całkowite zaburzenie nieokreślone - w pewnym momencie myślałam o Aspargerze ale przy bliższym przyjrzeniu się to jednak nie to bo u nas nie ma deficytu koncentracji - a z drugiej strony mamy bardzo niewłaściwy rozwój mowy echolaliczny powtarza to co usłyszy ale nie tworzy sobie prawidłowych wzorów mowy.

Agnieszka
zdrówka dla J

kitek i jak tam T dał radę?:-D Na razie je tylko dalej te produkty które zazwyczaj je choć od czasu do czasu zje parę łyżek rosołu lub dwa ze dwa kawałeczki kotleta, ale to i tak dużo jak na niego nie naciskamy i cierpliwie czekamy aż sam w końcu zacznie próbować. Na razie cieszymy się że już na widok jedzenia nie dostaje histerii i powoli zaczyna wąchać produkty co oznacza że powoli zaczyna go jedzenie interesować.

Zielona
współczuję bólu

No i szał na całego dzieciaki mi robią... znaczy M. bardziej bo energia go roznosi jak bydło stodołę a kaszle jak gruźlik i gile ma takie że :szok:
J. leży biedniusieńki i nawet nie ma sił się z M. kłócić.

Po wizycie u pediatry M. ma ok wyniki i musimy to zaleczyć... ehhh
J. dostał elektrolity, i florę + nifuroksazyd... no i dieta sucharkowa... właśnie się rosołek robi ale na razie co przyjmuje w miarę ok to paluszki... więc mu daję po 2 co 10 minut...no i pije herbatę czarnę lekko osłodzoną...

Idę bo nic zrobić nie umiem dzisiaj a podłogę w łazience musze doczyścić tylko nie mam kurna kiedy!

Jestem:tak: dojechałam i wróciłam cała i powiedzmy zdrowa ;-) Jak mi brakowało jazdy autem :tak:
S już się śmieje że na pupie teraz nie usiedzę i zacznie się jeżdżenie na kawkę do Wrocka :-D

Nata zdrówka , może uda ci się weekendowo zwalczyć choróbsko .

Zielona tylko pamiętaj , ze ja szafy i łazienki oglądam ;-):-D zamiast rosołu leśną świnię gdzieś przemycę:tak:

Kici a ja myślałam że tylko Emil takie błędy robi ;-):-D

Agnieszka zdrówka dla chłopaków.

Elvie chodziło mi o bardziej szczegółowe patrzenie na siebie ;-):-p

Mamusia w takim razie nie Jasiek już wychodzi, czekamy tu na niego wszystkie :tak::-)

Aniez oszalałaś z tym myciem głowy w środku nocy ;-):szok:

Basia ja na dole mam tylko rolety a w dzień jak są odsłonięte to normalne że kto do sklepu idzie to zagląda. Na górze dla gości specjalnych mam specjalne zasłony ;-) z motywem uwaga uwaga: Euro 2012 :-D co niektórym wystarcza założenie kołdry na głowę ;-):-)

Aniam ja bardzo sobie cenię małe klasy w szkole, ale wiadomo w dużych miastach pewnych rzeczy się nie przeskoczy. Najbardziej się boję jak Emil i Mateusz z tych swoich małych klas trafią to gimnazjum gdzie jest zbieranina dzieci z wszystkich wiosek i w klasie po 30 dzieci :szok:

Kittek ja wiem że ty potrafisz być zamotana ;-)

Dorotko bo posiłki to generalnie powinno się jeść powoli, ale wiadomo jak jest zwłaszcza u was wszystko w biegu ;-)

Zmykam babeczki robić bo do Emila kolega na weekend przyjeżdża i sobie chłopcy zażyczyli:tak:

Zielona bałagan to nasz znak rozpoznawczy, więc spoko;-) nie jesteś jedyna:-D mnie wkurzają kartony w domu ale nie mam tyle miejsca w piwnicy bo właściciele też mają tam swoje rzeczy.

Agnieszka, Monia zdrówka dla dzieciaków.

Basia ja u młodej obawiam się Aspergera w przyszłości bo ma właśnie deficyty w zakresie koncentracji (bardzo krótka), do tego zafiksowanie na jakimś temacie, na razie ma fazy na coś po kilka miesięcy ale kto wie jak będzie w przyszłości:sorry2:
Z echolaliczną mową walczę 2 rok. Paula porozumiewa się głównie echolaliami, jak ją zapytasz o coś to z reguły nie umie odpowiedzieć (np ile ma lat:wściekła/y:), ale wczoraj dostałam kolejne wytyczne od logopedy z przedszkola na najbliższy miesiąc i tak ćwiczymy, w końcu zaskoczy mam nadzieję;-) Najgorsze to diagnozowanie... wlecze się miesiącami:sorry2:

Gosienka to fajnie, jak my byliśmy u Ciebie to mieliśmy ręcznik w oknie:-p hehe na wsi to inaczej, ja mam przerypane, balkon pod samym wejściem do klatki, kto idzie do bloku albo wysiada z autobusu i idzie dalej ten na mój bajzel patrzy:-D

Kittek jak tam opiekunka, sprawdziła się? ;-)

Gosieńka- no jak ja bym Ci powiedziała po co mi były te poranne akcje z myciem główki... hehehehe

Mam za sobą trudny dzień, ale przed cudny weekend :) a więc dobrze jest.

Dla poprawy nastroju:

Bartuś. do Kubusia "A lubisz kobiety, Kuba? Bo ja lubię tylko dziewczyny!"... no... to było głębokie hahahahaha

reklama
hejka!

Melduję tylko, że opiekun sprawdził się na 5+. Dziewczynom obiadek dał zupę, a później naleśniki im z twarogiem zrobił. Dom nie wygląda jak po przejściu tornada więc jest nieźle. Michasia u nas do 19tej była więc później ja z dziewczynkami byłami powiem wam, że z dwójką dzieci w domu w podobnym wieku jest większy luz niż z jednym:tak: dziewczyny się praktycznie same bawią, wymyślają niesamowite zabawy, super jedzą. Jednym słowem fajnie macie podwójne mamy:tak:

zmykam bo za 30 minut muszę wyjechać a jeszcze w proszku jestem!

Miłego weekendu wszystkim!

Do góry