reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniówki 2010!!!

A widzisz kici jeśli jest wsio ok to i tak trzeba obmywać w środku :tak: tak mi lekarz kazał i przy J. i przy M.
A M. miał robiony zabieg bo nie dało się prawie w ogóle ściągnąć i widać mu było tylko samą cewkę :tak:

reklama
Witamy po konkursie Natalka zajeła pierwsze miejsce była najmłodsza uczestniczką spośród 12 innych dzieci, 4,5 i 6 letnich dzieciaczków z róźnych przedszkoli. Byłam tak zaskoczona i szczesliwa ze mozecie to sobie tylko wyobrazic :-)

Gosienko jak tam Emil? Mozna juz puscic &&& ?

Filonka super ze chlopcy maja sie juz lepiej oby tak dalej

Elvie Kici Agnieszka - wlasnie tego najbardzie obawiam sie w opiece i pielegnacji chlopca

Aniez dobrze ze masz to juz za soba, oby jak najmniej takich akcji cie spotykalo.

Kittek szalona jestes, zamiast polozyc sie zasnac i odpoczywac to ty jeszcze sobie lektury zapodajesz

A ja Ci Agnieszka powiem, że zależy od sytuacji, w waszej trzeba było, u innych nie. NIe udzielaj proszę rad generalizujących, bo możesz nieświadomie i niechcący naprowadzić kogoś na działania w jego wypadku niepożądane.

Ja alfą i omegą nie jestem, więc Elvie jeśli coś Cię niepokoi, to do lekarza. Jeśli chcesz pójść przygotowana to proszę:

Napletek u niemowlaka | parenting.pl

Mamusia- a nie... jazdy w robocie to codzienność :p inaczej byłoby za nudno... ale te nezależne ode mnie, a frustrujące są na szczęście rzadkie :) GRATULACJE DLA NATALKI :)

Ella- ja nie raczkowałam :p tzn. raczkowałam siedząc na puppie, co jest formą raczkowania, co prawda to przez szyny było, bo ja miałam rypnięty staw, ale wyrosłam z tego, niedoborów z powodu raczkowania nie odczuwam :p głowa do góry. Świetnie, że się rehabilitujecie.
Co do alergii, o której kiedyś pisałaś, na testy za wcześniej, ale zacznij obserwować małą, albo i obie, czy nie poprawia się np. jak nie ma kota w pobliżu. Pościel profilaktycznie na chłód możesz wystawiać, nie zaszkodzi, może pomóc :)

Anna oj- jak Ala?

Elvie nic nie rób Maćkowi na siłę :no: bo możesz mu więcej krzywdy zrobić niż pożytku i jeszcze się mały stresu nabawi. Moja lekarka jak już to pozwalała odciągać tylko i wyłącznie podczas kąpieli i to bardzo delikatnie , codziennie po trochu a i tak chłopcy twierdzili ze ich boli więc najlepiej idź do lekarza i nie rób nic bo ktoś ci radzi , każde dziecko inne.

Coż Aniez nie twierdzę że jestem alfą i omegą... piszę co mi mówił lekarz i to nie ważne czy w przypadku M. który miał z tym problem ale i w przypadku J. u którego było wsio ok.

Nasza lekarka Maćka nie raz widziała, bo zawsze go całego ogląda i nigdy żadnych zaleceń co do siusiaka nie miała. profilaktycznie zapytałam. kici - w wannie często sika i strumień jest ciągły i prosty, więc chyba ok. Tykać nie zamierzam. mamusia - gratulacje dla Natalki! Ciotki dumne, a mama to dopiero dumna musi być:)

Kici spróbuj ostenisept ob jest naprawdę dobry ba wszystko :tak: a jest przeciwgrzybiczny i antybakteryjny . zaletą jest też to że nie szczypie :tak:

Gosieńko - ja też tym psikałam ranę i Olki pępek :-D lek na wszystko .

Mam neta JUPI !!

Dziś koleżanka do mnie przyjechała .
Poszłysmy z jej synkiem u mnie do dentysty . dzieć ma 2,5 .
No i zęby do lapisu poszły 4 szt . Mleko w butli w nocy :no:
Do tego mały ma już teraz krzywy krzyżowy zgryz i dostał aparat - butelka plus smok :no:
Szkoda mi malutka :-:)-( Taki mały i już z aparatem :no::no:

Ogłaszam, że mam dość!! Alicja ma półpasiec:baffled::angry: Dobrze, że dziewczyna na wrześniu pisała, że u siebie podejrzewa, bo ja sobie zinterpretowałam, że to po odstawieniu leków na alergie. I dopiero jak ona wspomniała, to żaróweczka mi się zaświęciła.
Do lekarza poszedł B, więc poza faktem, że to :-Dpółpasiec i lekami nie wiem nic. Drgoogle twierdzi, że Igor i B bezpieczni, bo przechodzili ospę, a półpaśca z półpaśca ponoć nie, ale ja i Wiktoros to już inna bajka, bo nie mieliśmy ospy. Muszę jutro zadzwonić do lekarza się wypytać, nie ma to jak chłopa wysłać:baffled:

Aniam, Ella bardzo by mi się przydałoby co by moja doba była dłuższa.
Gosieńka gratuluję babciu;-) Jqak poszło Emilowi? Pewnie bardzo dobrze. Mam nadzieje, że plastry pomogą.
Kittek jak Majeczka?
Aniez dziwne z Kubusiem. Zlecił lekarz jakieś dodatkowe badania?
Ella rehabilitacja na pewno przyniesie szybko efekty. Może Ala nie będzie wcale raczkować tylko zacznie od razu chodzić.
Marta zdrówka dla Olki
Kici biedny kociak. Może to jakaś alergia.
Basia cieszę się, że W robi takie postępy.
Mamusia jeszcze raz gratki dla Natalki.

Co do odciagania napletka, to ja uważam, że powinno się iść do lekarza i pokazać. Przy Igorze nie mieliśmy problemów, natomiast teraz przy W kazała nam lekarka odciągać, stwierdziła, że ma budowę sprzyjającą przyklejaniu i jeśli nie będziemy tego robić czeka go zabieg. Ponadto może to być winowajca pojawiających się u W bakterii.

Nerwowa chodzę, warczę, sama siebie takiej nie lubię.
Ja chcę drinka, albo butelkę wina, ale całą!!:zawstydzona/y::zawstydzona/y:

reklama
Witamy i my :-)

My właśnie po wizycie batmana, a Tosia pod stołem siedziała, mamo gdzie ja się mogę schować :-D:-D, ale wylazła ostatecznie :-)

Ja zaraz kończę prezentacje, i W jakiś film Allena włączy znów, tydzień Allena w pełni :-)

Gosienka jak zaliczenie Emila ?

Aniez super, że Bartula z Kubusiem taki zżyci z sobą są :-) Oby ta więź im towarzyszyła cały czas :tak:

Mamusiu gratulacje dla Natalki :-)

Ella moja Tosia zaczęła chodzić jak miała 1,5 roku i ja tam nie twierdze, że opóźniona, a raczkować nie potrafiła za bardzo i też raczkowała jak miała 12 miesięcy prawie, za to krótkie zdania pojawiły się na roczku, a teraz mówi jak szalona, wymawia dokładnie r, i uczy się wierszy w mig na pamięć, książkę ulubioną o Tupciu Chrupciu umie na pamięć od roku prawie a krótka nie jest, do tego umie czytać i pisać już kilkanaście wyrazów i dumna z niej jestem, a też potrzebowała więcej czasu po prostu, to samo było z sikaniem do nocnika. Bez spinania się.

Basiu super, trzymamy kciuki za postępy Wiktorka !

Annaoj no to Ci powiem, że myślałam, że pólpaścia to tylko dorośli mogą dostać, wyprowadziłaś mnie z błędu. Zdrówka dla Ali !:tak:

Aniam szkoda dzieciaka, ale ja tam nie do końca jestem zdania, że to przez mleko. Tosia była karmiona w nocy za co już lincz przyjęłam ;-), a zęby (odpukać) zdrowe, to są chyba jakieś uwarunkowania i budowa zębów wchodzi w grę.

Nata ja też z plastrów często korzystam i tak są zbawienne :tak:

Kici oby się kotu szybko poprawiło.

Lecę spacyfikować Tosię i ogarnąć szybko prezentację i film.

Do góry