reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Elvie dobrze przemyslcie zmiane przedszkola dla takiego malego dziecka czeste zmiany nie sa (wg. mnie) najlepsze , dzieci zupelnie inaczej zachowuja sie w nowych sytuacjach.

Kici dobrze ze juz po

Aniam powodzenia na sprawie

Aniez stresu weekendowego nie zazdroszcze i nadal trzymam &&& za pozytywny rozwój spraw.

Ide mieszac w garach :-) dzisiaj na obiad nalesniki z kapusta i pieczarkami mniaaaam!

reklama
Witam się :-)

Pazurki zrobione, do tego nawet słonko wychodzi zza chmur i od razu mi lepiej :-D :tak:

Kici dobrze, że już to za tobą. Teraz mam nadzieję, że bufonowi dają porządnie do wiwatu :tak:
Aniam powodzenia!
Mamusiu ja cię podziwiam, że ci się chce takie rzeczy pichcić :tak:... ja mam lenia totalnego ostatnio do gotowania, dlatego dzisiaj jajka sadzone + marchewka z groszkiem i zupa ogórkowa :-p

Idę zupę nastawić co się fajnie ogóry przesmażą ;-)

wróciłam z Julką od lekarza - dostała kolejny zestaw leków, na szczęście osłuchowo czysto - ale kaszel duszący się utrzymuje więc zmiana specyfików.
Po koszmarnej nocy zasypiam na stojąco.

nata - a inhalacje jej robisz? Przy takim kaszlu u nas najlepiej się atrovent z solą morską sprawdzał. Zdrówka dla Julki! Agnieszka - 2 dania zrobiłaś to i tak leniem nie jesteś, ogórkowa za mną od kilku dni chodziła, a skończyło się na grillowanej karkówce z kaszą i surówkami. mamusia - ja do zmiany przedszkola przekonana nie jestem, póki co zostaje jak jest. Dziś 7 dnień diety i ćwiczeń. Póki co tylko jednego dnia ćwiczenie odpuściłam. Waga w dół leci, a zdjęcia dodatkowo dopingują do pracy, bo jest co robić niestety, ale jak się wpieprzało słodkie w hurtowych ilościach to się teraz ma za swoje.

Elvie samo się robiło ;-)
1 ćwiartka z kurczaka dla J. przyprawiona i do piekarnika wrzucona a zupę to w 10 minut machnęłam potem tylko się delikatnie gotowało przez godzinę... także luz :-D a jajka jeszcze nie zrobiłam :-p i chyba nie zrobię bo mi się nie chce :-p:sorry:

witajcie

u nas nic na razie nowego mały po przerwie trochę płakał na SI ale bez jakiejś strasznej tragedii. W przedszkolu i obcych miejscach załatwia potrzeby tam gdzie trzeba w domu dalej nie.:-)
Dzisiaj już chyba 3 kawę pije i mam wrażenie że zaraz zasnę na biurku.

Aniez
Źle jest, kciuki nie pomogły, jadę w miasto szukać rozwiązań, mam nadzieję, że dwa spotkania pomogą ugasić pożar
trzymam kciuki za rozwiązanie problemów

ella jak ci się podobał film - ja też byłam i mi się podobał ale ja lubię takie fantasy przygodowe

Annaoj
współczuję kurcze że też ciągle coś się dzieje z malutkim dużo zdrówka. Dobrze że chociaż Ala lepiej się już czuje.

nata
zdrówka dla Julki

Gosieńko
W
czoraj miałam rozmowę z Helenką bo nadchodzi Dzień Babci i Dziadka i ona jakąś piosenkę śpiewa i stwierdziła , że ona piosenki nie zaśpiewa bo babci nie ma
unhappy.gif.pagespeed.ce.n1XZpFA-3P.gif
Po chwili namysłu jednak powiedziała że nie , że się pomyliła bo babcia jest w niebie i ona będzie bardzo głośno śpiewać i babcia ją usłyszy
biggrin.gif.pagespeed.ce.jYY3-3XSUx.gif
i nie mam się martwić bo babcia nie jest tam sama bo jest z nią nasz Maksio ( piesek ) .
Helenka jest po prostu przesłodka

Aniam jak tam rozprawa?

filonka współczuję oby w końcu wyjaśniło się wszystko. Zdrówka dla Dawidka

elvi
Młoda jakaś taka przygaszona jak na pasowaniu, w domu szaleje i tańczy, śpiewa i o balu opowiada, a tam w większości stała
unhappy.gif.pagespeed.ce.n1XZpFA-3P.gif
to że dziecko szaleje w domu nie znaczy że nie zjada go stres w przedszkolu, mój tak ma w domu szaleje a w przedszkolu uciekłby do mysiej dziury jakby mógł jak ma coś przedstawiać lub jak jest większa grupa

zielona co do szczepień to ciężko coś poradzić ja nie szczepię bo np. ja bardzo źle znoszę , zawsze jestem po nich bardzo chora, ale uważam że to jest indywidualna sprawa i każdy powinien robić to c uważa za słuszne

kici trzymam kciuki za pomyślne dla ciebie rozwiązanie sprawy

Ostatnia edycja:
Hejka

Witam popołudniowo. Głowa mi pęka, najwidoczniej wizyty we Wrocku mi nie służą :no: no chyba że zaliczam wizyty kawowe , ale dzisiaj nie było kiedy bo wszystko w biegu :-(
Coś mi się z kręgosłupem dzieje niedobrego, chyba zaczyna się odzywać dysk leżący powyżej tego operowanego:wściekła/y: Nocka była kiepska, na rehabilitacji też nieciekawie, mam ograniczyć siedzenie do minimum, dużo przeprostów i czekamy.Jak nie urok to przemarsz wojsk :wściekła/y:

Jeśli chodzi o wszelkie imprezy taneczne w naszym przedszkolu to Helenka też nie jest mega aktywna , przygląda się i jak już tańczy to tylko ze swoją panią, więc uważam że to normalne:tak: Częstych zmian przedszkola czy szkoły też nie popieram . My dzieciaki własnie z tego powodu dowozimy do szkoły bo nie chcieliśmy im zmieniać otoczenia w którym się dobrze czują a dzieci są najważniejsze :tak:

Basia Helenka mnie szokuje bo ona babci nie pamięta, była za mała , ale wystarczą zdjęcia i opowiadania chłopców :tak: Dzisiaj chyba taki dzień bo ja tez mam oczy na zapałki :no:

Nata buziaki dla Julci od Helenki i nieustannie zdrówka dla niej :tak:

Agnieszka zwykłe pazurki a tyle radości :-D ogórkową też bym zjadła :-p

Mamusia jak się ma taką panią Marysię to nie ma się co dziwić że się wszystko gotuje :-D

Aniez &&&&&&&& od całej naszej rodziny wielodzietnej :tak:

Kici dobrze że masz to już za sobą:tak:

Zielona ja nie szczepię

Aniam mam nadzieję że szczęśliwie dojechaliście i Dorotka zadowolona z prezentu :tak:

Anna dobrze że z Alicją już lepiej, &&& za wizytę zaciskam.

Filonka zdrówka dla Dawidka

Idę poleżeć

reklama
Doczłapałam... dosłownie:sorry:

Aniez myślę jak się trzymasz, fatalnie, że cały weekend musisz czekać na rozwiązanie sprawy, to musi dopiero wkurzające:-( &&&&&&& ode mnie.
Annaoj mam nadzieję, że w końcu jakiś lekarz pomoże małemu. Ja tak szukam pomocy i wiem, ze ciężko z dobrymi alergologami. Kciuki za wizytę.
Kici, dobrze, ze masz to już za sobą. Pewnie trochę już te nerwy opadły.
Nata zdrówka dla Julki.
Mamusia pichcisz, widać, że masz zachcianki:-D ale takie prawo ciężarnej:-p A suwaczek mknie do przodu, teraz to najmilsze są zakupy no może poza stroną finansową;-)

Basiu gratki dla młodego. Co to SI zrobi z dzieciaka:-D Szkoda tylko, że na moje dziecko i jego czucie głębokie nie chce zadziałać:sorry: ale jak mi cały czas powtarzają nie można mieć wszystkiego;-)
Gosienko trzymaj się, wiem, że to długo trwa i niekomfortowa sytuacja ale ja wierzę, że się wszystko wyprostuje z Twoim kręgosłupem. Nawet nie umiem sobie wyobrazić, jak Cię boli a nie wspomnę o tym, że nie możesz wszystkiego zrobić:-(Tulam bardzo mocno.
Filonka oby się wyprostowało u Was. Zdrówka dla Dawidka.
Zielona, moja teściowa się szczepiła bo była akcja darmowych szczepień dla dzieci i emerytów i zaraz po 3 dniach zachorowała. Ja się nigdy nie szczepiłam ale też grypy nie miałam. Gdyby tak na anginę szczepionkę wynaleźli to bym się skusiła;-)
Agnieszka no widzisz i od razu humor lepszy. U nas z rana też było strasznie do tego lało jak wychodziłyśmy a później słoneczko przyświeciło aż chce się żyć.
Jakby co to ja też nienawidzę białego syfu:-p

Aniam wpadła i pojechała, zostawiła łózko i prezent ale mieli mało czasu i po dzieciaki do przedszkola musieli zdążyć więc nawet na kawkę nie było czasu:-(. Paulinka mnie zmusiła do skręcenia łóżka (J kima po obiedzie i nawet nie wie, że za niego robotę odwaliłam:-p), w efekcie wpadła do niego w ubraniu, zakochała się w serduszkach i kazała sobie zdjęcia robić. No to Wam tutaj wrzucam
WP_20140110_004.jpg
WP_20140110_006.jpg
WP_20140110_013.jpg

a dla tych co nie widzieli jeszcze
100_7935.jpg

Dziś rano usłyszałam, że "nasza aktoreczka" ma wystąpić po raz kolejny w środę tym razem w przedszkolu przed abp Depo, który na wtorkowe jasełka nie dojechał i wysłał drugiego biskupa;-) Zapowiedział się na 14. Terapie poprzekładałam, siadłam do kalendarza spisać z karteczek wszystkie terminy na jakie wczoraj J poumawiał małą i co? W środę ma echo serca:wściekła/y: i muszę teraz przekładać:no:
Poza tym za tydzień zaczynamy ferie i myślę jak tu małej czas zorganizować między rehabilitacją a terapią. Na pewno na spokojnie drugi raz na Jasną Górę pojedziemy szopkę obejrzeć :tak: tym razem bez tłumów.
Młoda od trzech dni skacze jak piłeczka pingpongowa:no: nowa stymulacja która serducho osłabia. Ehhhh...

Załączniki

• WP_20140110_004.jpg
    WP_20140110_004.jpg
    23,9 KB · Wyświetleń: 54
  • WP_20140110_006.jpg
    WP_20140110_006.jpg
    17,5 KB · Wyświetleń: 40
  • WP_20140110_013.jpg
    WP_20140110_013.jpg
    19,4 KB · Wyświetleń: 42
  • 100_7935.jpg
    100_7935.jpg