reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Witam z samego rana:baffled:
M. Mi zafundował pobudkę o 5:30 biedny się przestawić na ten czas zimowy nie może...
J. Już dobrze. Wczoraj tylko raz w szkole był w WC ale spokojnie zdążył a potem już nic się nie działo przez cały dzień.

Monia zdrówka!!!
Gosia poszalałaś nie powiem:tak: Ja na szczęście mam 2 duże okna + drzwi balkonowe więc luz. Dzisiaj umyje jedno okno bo firankę nową nabyłam:-)

Spadam ogarnąć M. do przedszkola

miłego dnia

reklama
no te zmiany czasu są chore...też się nie mogę przestawić...

dzień dobry,

nadal nadaje z łóżka :-(

ciężko się dziewczynom pogodzić z tym, że wstają do szkoły/przedszkola, a mama w łóżku zostaje...

Haneczka idzie dziś z tatusiem do laryngologa na przetkanie uszu, będzie dym :-)

taki cytat dziś dostałam w swoje ręce, na dobry początek dnia:

„ Bądź taką kobietą, że gdy rano Twoje stopy dotykają ziemi, diabeł woła „a niech to, to znów ona”.

Kim Kyosaki

miłego dnia, mamusie :-)

Witam się z boląca głową, front chyba jakiś idzie :no:w nocy już dwie tabletki wzięłam i na chwilę był spokój, a teraz powtórka z rozrywki :-(

Dzieciaki dzisiaj do filharmonii jadą , pytam się ich czy zadowoleni a oni że tak bo do MCD pojadą ;-)

Helenka nas wczoraj rozśmieszyła, od kilku dni cały czas opowiada o Wojtusiu chłopczyku z przedszkola, ze się nim opiekuje, zaprowadza do toalety, że on daje jej buziaki i przytulaki , że jest od niej młodszy i dlatego płacze a na koniec " Mamusiu, Tatusiu ja chcę takiego małego braciszka :-D" I tymi swoimi wielkimi oczyskami tak spojrzała , że aż się teraz boję co mój małż ma w głowie :-D

Stary znalazł na allegro PAROWNIK do ziemniaków :-D:-D:-D

Monia kurujemy się kobietko , no rzeczywiście to dziwne że mama w łóżku może leżeć ;-) &&&& za Hankę i za jej wizytę.

Agnieszka dobrze że J ma się lepiej:tak: Mnie też wkurza to przestawienie czasu:no:

Sonia zdrówka dla dzieciaków. U nas to samo , tato w domu wieczorem to wszystko Helka chce z nim robić , usypianie i czytanie książek też do taty należy, mama ma wolne ;-)

Aniez tak gzik będzie, bo to ulubione danie Mateuszka :tak: W tych regionach totalnie nieznane więc będe promować Wielkopolskę ;-)

Anna jak już zrobisz gar grochówki to dawaj coś do mnie :-) ja grochówki jakoś dobrej nie umiem zrobić, ale moja babcia robiła pyszną :tak:

gosia nie no ciche dni to też u nas odpadają, najpierw solidna awantura po której fajnie jest się pogodzić ;-)

Elvie angielski jadę od podstaw bo w szkole średniej miałam francuski a w podstawówce to jeszcze rosyjski królował ;-)

Aniam nie ma to jak samorobiąca się kawa ;-):-)

O kciuki dzisiaj proszę bo mam bardzo ważną rozmowę w sprawie leczenia mojego kręgosłupa.

Miłego dnia

hello
zaglądam z samego rana, bo potem wybywam. Umówiłam sie do kumpeli, która 2 tygodnie po mnie urodziła, mam nadzieje na spacerek wybyć. Zapowiada się piękny dzień, a ponoć to już ostatni, bo jutro ma padać:-(
Sonia dzięki, już dobrze. Oczywiście jestem teraz strasznie przewrażliwiona i jak kichnie to już liczę ile razy dziennie. Jak dłużej śpi, to zaraz mam myśli czy coś go nie bierze, a jutro na szczepienie mamy iść i stresuje się. Czekam też z niecierpliwością na badania moczu.
U Ciebie widzę mały szpital, dobrze, że Marysia się trzyma.
Monia kuruj się i wypoczywaj:-)
Agnieszka u nas też dzieciaki się przestawić nie mogą, a dzisiaj to już zupełnie jakiś szał był, koło 1 nagle Igor się przebudził, godzinę później Alicja, od 5 już się do nas przeniosła. Wiktor też drugą noc do 12/1 śpi, a potem co 1,5h godziny się budzi:baffled:
Aniez ziemniaki z gzikiem pierwszy raz jadłam jakieś 2 lata temu, szwagierka robi i mnie poczęstowała. Dobre:-)

uciekam kawkę sobie zapodać

Gosia - no to nieźle z tymi oknami zaszalałaś :-p ja w naszym mieszkaniu nie mogę umyć wszystkich okien... co za idiota wymyślił narożne okna... jedno się otwiera normalnie a drugie tylko uchylne... i jak ja to mam umyć????

monia - cytat bardzo mi się podoba :-D

Gosieńka - co tam filharmonia MCD lepszy :-D hmm... biorąc pod uwagę, że S ma słabość do Helenki to szykuj się :-D a &&& zaciśnięte!

za tydzień Q ma w przedszkolu pasowanie na przedszkolaka :-) mój duży chłopak.

hehe, ale będzie impreza :-)

a ten gzik to sie robi z białego sera ? takie coś ala tzatziki? Pytam, bo w moich opolskich rejonach totalnie nie znane, w środkowej Polsce, teściowa tak nazywa taki rzadki biały ser ze śmietaną...

Witam , jestem glodna i uwieziona na 2 godziny w laboratorium buu

no ale przynajmniej glukoza będzie z głowy...

plusem chorowania jest to, że zaległości i swoje długie czasem nieobecności na forum nadrabiam :-)

taki cytat dziś dostałam w swoje ręce, na dobry początek dnia:

„ Bądź taką kobietą, że gdy rano Twoje stopy dotykają ziemi, diabeł woła „a niech to, to znów ona”.

Kim Kyosaki

miłego dnia, mamusie :-)

Ładne :-)

Witam się z boląca głową, front chyba jakiś idzie :no:w nocy już dwie tabletki wzięłam i na chwilę był spokój, a teraz powtórka z rozrywki :-(

Dzieciaki dzisiaj do filharmonii jadą , pytam się ich czy zadowoleni a oni że tak bo do MCD pojadą ;-)

Helenka nas wczoraj rozśmieszyła, od kilku dni cały czas opowiada o Wojtusiu chłopczyku z przedszkola, ze się nim opiekuje, zaprowadza do toalety, że on daje jej buziaki i przytulaki , że jest od niej młodszy i dlatego płacze a na koniec " Mamusiu, Tatusiu ja chcę takiego małego braciszka :-D" I tymi swoimi wielkimi oczyskami tak spojrzała , że aż się teraz boję co mój małż ma w głowie :-D

No jest coś na rzeczy, bo mam taką migrenę, że :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: od rana na tabsach... masakra...
Z Helki się uśmiałam :-) Sebastiana to długo namawiać nie musi, gorzej z Tobą :-) ale oczy to ona ma, a w nich władzę :p
Na samorobiącą się kawę zapraszam do siebie :p

za tydzień Q ma w przedszkolu pasowanie na przedszkolaka :-) mój duży chłopak.

Mój też jakoś w listopadzie. Pamiętam tę chwilę z Kubutkiem.... spłakałam się wtedy jak głupia ;-) on tak piknie tańczył i śpiewał, a tak dziecinnie i nieporadnie :-) aż to muszę sobie zapuścić.

Mamusia- powodzenia i oby wynik był w normie :-)

Anna oj- u nas ciepło jak nie wiem, ale chmury :(

Agnieszka- moich tak zmęczyliśmy wypadami weekendowymi, że od razu się przestawili, Bartula wstał dzisiaj łaskawie o... 9:00 :p a poszli spać o 19:45 :p

Monia- tak, gzik robi się z sera i śmietany, oni go różnie doprawiają, rzodkiewką, szczypiorkiem, cebulką :-) no wiadomo sól i pieprz. Z gorącymi pyrami jest super :-)

Z dzieciństwa pamiętam jeszcze młode ziemniaki (gorące koniecznie) z koperkiem i śmietaną... aż się zaśliniłam :-)
I chleb wiejski z masłem i cukrem... albo z solą... ale wtedy straszna bieda była :(

Gosieńka- mówisz, że będziemy wypróbowywać parownik :p dobre :p Rafał będzie zachwycony :p

Ostatnia edycja:
reklama
Aniez nawet jakby biedy nie było , to chleb wiejski , to wiejski . A teraz ten kupny to sam nie smakuje i tyle :-D

Gosieńko he he rozumiem że niedługo w takim razie zwalamy się do Ciebie na kartofle :-D

Dawajcie do mnie myć te okna .

Kici - musisz się pobawić w spider mana :-D:-D myślę że Q będzie wniebowzięty :-D

Monia dobry cytacik :-D:-D

Annaoj - może troszkę jeszcze będzie tej pogody , ja tam żyję tą nadzieją :-D:-D

Kawusia następna była , bo musiałam wytestować nowe szklanki z Biedry :)
Szał zakupowy he he

Do góry