reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Witam się przy kawce,

cudnie dziś na dworze, aż się buzia sama cieszy. Pojechałyśmy dziś z Mają do mojej siostry na kawę, ona z ogrodu ma wyjście do lasu więc zwłaszcza jesienią widok ma obłędny. Pospacerowałyśmy trochę po lesie, drzewa wyściskałyśmy, Maja psa mojej siostry zakopała w liściach. Teraz czekamy na ciacho marchewkowe bo w piekarniku siedzi.
Pamiętacie jaką fazę w ciąży prawie wszystkie kwietniówki na marchewkowe miałyśmy?:-) Która chce do kawy?

Aniam, Elvie o terminach na NFZ to nawet nie myślę. Przecież T. ma termin operacji na sierpień 2016:wściekła/y: Na wszelki wypadek zbieramy kasę na prywatny zabieg bo nie wiemy czy T wyrzyma do wyznaczonego terminu.

Elvie masz rację, lepiej sprawdzać takie znamiona, niech M skontroluje.
Kici fanty powiadasz? Dobre:-D
Mamusia pochwal się fotkami po remoncie, &&& aby się udało szybko zakończyć remont:tak:

Agnieszka super, że Markowi się nic się nie rozwinęło. Oby tak dalej!

miłego popołudnia!

reklama
Hej
ale mam zaległości:zawstydzona/y: nie mam kompletnie czasu:no:
W tym tygodniu Ola chodzi na rano więc jest szał, odwożę dziewczyny na 8, o 11 jedzie Kuba, przed 13 wraca Ola o 15 Mania a o 16.15 Kuba, po lekcjach mają zajęcia dodatkowe na które też trzeba dojechać więc do domu wracamy 18-19. Ja przez większość czasu siedzę przed kompem więc we wszystkich pracach domowych mam tyły:wściekła/y:
Dziewczyny czy któraś z Was miała taka sytuację ze płacąc kartą pieniądze zeszły z konta dwa razy, już reklamację złożyłam i czekam:wściekła/y: mam nadzieję że szybko to wyjaśnią bo mam mega stresa.
Kolacja zjedzona, dzieciarnia odpoczęła czas książki przejrzeć...

Gosiu ja miałam kilka razy tak że były zablokowane 2 razy pieniądze na tą samą transakcję :tak: i zawsze bank czekał na "potwierdzenie" z terminalu. W efekcie kaska schodziła tylko raz :tak:

Lenia mam... więc spadam

sonia - mnie raz obcy bankomat nie wypłacił kasy, a z konta zabrali. Zanim się wybrałam do banku reklamację złożyć kasa już była zwrócona. Z tym wożeniem faktycznie masz młyn. Nie zazdroszczę.

Agnieszka - do mnie chyba tego lenia podesłałaś, a ja się lenić nie mogę bo o 20:30 konferencję prowadzę. Wypadałoby wyglądać w kamerce jak ludź a mnie się nawet malować nie chce.

Lecę z psem trochę głowę przewietrzyć..

"Mamusiu on chyba zauważył że jestem taka piękna":-D:-D:-D:-D:-D

hehe, Natalka jest superaśna :-)

która jeszcze chętna zakładamy KOŁO GOSPODYŃ :-D:-D:-D

pisze się w ciemno, tylko jest 1 warunek: nie będę zastępować Pana Zdzisia :-)

Mimo sinecodu na noc, dusiła się po północy strasznie

Kittek, moja H ma podobne ataki suchego kaszlu, czasem w takiej sytuacji pomaga wietrzenie w nocy, trzeba ubrać małą i do okna na kilka minut...no i dobrze trzeba przewietrzyć pokój przed spaniem, to też działa...przy bardzo mocnych atakach, podajemy H diphergan, chociaż go nie lubię bo to uspokajacz... no ale jak już nie dajemy rady, to wtedy trzeba...

skąd Majka zna słowo symbioza ?

Przynajmniej dobre jedzenie nam dali :-)

Kici, w Anglii dobre jedzenie ? pochwal się co to było, bo aż trudno uwierzyć...ja jakbym chciała schudnąć, to można mnie na miesiąc na wyspy wysłać i dieta murowana, zawsze tam ma problemy gastryczne po ichniejszych specjałach...

witamy się wieczornie...

Aniam, Elvie o terminach na NFZ to nawet nie myślę. Przecież T. ma termin operacji na sierpień 2016:wściekła/y: Na wszelki wypadek zbieramy kasę na prywatny zabieg bo nie wiemy czy T wyrzyma do wyznaczonego terminu.

!

Kittek niech łazi po lekarzach , może jakas wizyta ma ostrym dyżurze z bólem bardzo silnym i zrobią wcześniej . teściowa musiała mieć na już i zrobili po trzech miechach , więc na bank jest jakiś sposób . A tylko jeden szpital bierzecie pod uwagę ?

Dziewczyny czy któraś z Was miała taka sytuację ze płacąc kartą pieniądze zeszły z konta dwa razy, już reklamację złożyłam i czekam:wściekła/y: mam nadzieję że szybko to wyjaśnią bo mam mega stresa.
Kolacja zjedzona, dzieciarnia odpoczęła czas książki przejrzeć...

Zwrócą :tak::tak: nie martw się , znam te akcje z punktu widzenia kasjera .

Kittek niech łazi po lekarzach , może jakas wizyta ma ostrym dyżurze z bólem bardzo silnym i zrobią wcześniej . teściowa musiała mieć na już i zrobili po trzech miechach , więc na bank jest jakiś sposób . A tylko jeden szpital bierzecie pod uwagę ?

Aniam zdecydowaliśmy się na Kołobrzeg, bo tam ordynatorem jest znany specjalista, on ma przeprowadzić zabieg. Sprawa jest jednak wielopłaszczyznowa i T na razie zaciska zęby.

Sonia oddadzą, mój T tak kiedyś miał.

Monia z Dory, ja sama uwielbiam tą bajkę. Maja dużo angielskich słówek z niej złapała. Zagięła matkę słowem MEERCAT (surykatka), też było tam. Skubana uczniowie mnie tyle razy nie zagięli jak ona pytaniami: mamo a jak jest: jarzębina, kopyto czy nora. Mamuśka już teraz pamięta :tak:

Zmykam do nałogu, wróciłam do starej, kochanej Szwai :)

ps. Monia nawet mi nie mów o angielskim żarciu. Jak myślęo English breakfast to mam cofkę. Na wczasach w tym roku wylądowaliśmy w hotelu, gdzie 80% to angole i ich fasolki, kiełbaski, straski mi bokiem wychodziły.

Ostatnia edycja:
Przeżywam bo chodzi o spora kwotę, wystarczy mi już że M jak był w Niemczech coś tam sobie sprawdzał w necie, był pewien że wyłączył a jak się później okazało nie i musiałam przybulic 500 zł za telefon:wściekła/y:
Niech ten tydzień już się skończy bo osiwieję:no:
Muszę mieszkanie odgruzować a tak mi się nie chce
już nie marudzę, uciekam
Spokojnej nocki

Czesc Mamuski.
Ja Was czytam na bierzaco ale pogoda jest tak cudna ze mimo przeziebien spedzamy czas na polu ile sie da a potem domowy sajgon wieczorny ;)

Kittek mam nadzieje ze termjn sie przyspieszy jakims cudem tego zabiegu.
Jak piszecie o tych terminach na nfz to sama musze podzwonic i porezerwowac bo troche lekarzy w sumie nas czeka...a jest masakra z tym czekaniem.

Elvie szalejesz z ciuchami i zmianami Perfekcyjn Pani domu :) Ja ciuchow nie wyrzucam bo mam nadzieje w nie wejsc na wiosne. Pije koktajl cwicze i czekam na cud ;)

Sonia mam nadzieje ze sprawa szybko zostanie wyjasniona i kas zwrocona.

reklama
hejka
dzięki dziewczyny. Wiem, że buda to nie tragedia, tylko już widzę te smutne ślepia Karenusa przez drzwi tarasu, jak my w domu, a ona na zewnątrz:-( Zobaczymy co vet powie.
Już myślałam, że mi się w miarę laktacja unormowała, a od 2 dni znowu wkładki nie dają rady:baffled: Kurde nie wiem co jest, poprzednimi razami tak nie miałam.
Kittek czyli Majka sprawdza znajomość słownictwa mamy;-) Nic dziwnego, że potem uczniowie nie są w stanie Cie zagiąć. I to jeszcze jeden przykład symbiozy;-)
Agnieszka mam nadzieje, że syrop cebulowy da radę.
Ella mnie się jakoś ciężko zmotywować, obiecałam sobie na zumbę się zapisać i się zebrać nie mogę. Bo diety to nie dla mnie.
Co do terminów to wczoraj dzwoniłam Igorowi zamówić kolejną wizytę do laryngologa (byliśmy w październiku, kolejną mamy na styczeń) i liczyłam, że na koniec kwietnia, maj się uda, a pani mi termin na połowę sierpnia:eek:

Wczoraj zaczęłam przeszukiwać campy, żebym się już mogła ponapalać na wakacje i już prawie zdecydowałam
Eurocamp - najlepsze rodzinne wakacje w Europie
Aniam, Aniez co Wy na to? Może ktoś jeszcze chętny?
Mam w planie tydzień koniec kwietnia, weekend majowy.

Lęcę kawkę sobie zrobić.

Do góry