reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

reklama
Hej Jestem po pierwszej kawce, ale chyba nie bardzo postawiła mnie na nogi…Kittek…..współczuje nocki, mam nadzieję, że dziś już lepiej z Mają. Bory s jeszcze ma lekki katarek, ale dzięki inhalacją już w nocy ładnie oddycha. Co do Naszych T…no niestety pracoholicy, ja czasami nie wyrabiam. Wczoraj leciałam po pracy po dzieciaki, w domu byłam ok 18, na szybko coś zjadłam , Weronice szybko kazałam lekcję robić, a sama też musiałam odrobić z angola, także prawie na kolanie robiłam bo na 19.20 musiałam zdążyć na lekcje.Aniam….zgadzam się z Tobą w 100%, u Nas na szczęście pomyśleli i Prezydent Miasta dał kaskę na angielski w przedszkolach. Boryś będzie miał jeszcze korekcyjną, tańce i kółko teatralne, bo na szczęście wychowawczynie mają kwalifikacje w tych kierunkach Mamusia…heheheh boska Natalka, ale ma rację Maonka…listopad tuż, tuż , więc mam nadzieję, że wymienią wam tę kobietę, bo to się w głowie nie mieści żeby takie babsko z dziećmi pracowało.Basia…współczuje bólu zęba, dla mnie to chyba gorsze od porodu…wwrr, no i Gratulacje ciociuGosieńka no rozmowy ze starszakami bywają trudne, Wercia też czasami pyta o rzeczy, które ciężko wytłumaczyć, ale się jakoś staram. Co do religii, właśnie wczoraj moje dziecko przyszło ze szkoły troszkę rozczarowane. Katechetka kazała narysować im różaniec, W się naprawdę postarała, bo aż poprosiłam by pokazała, no i była zawiedziona bo dostała tylko B+. Ja po ostatnich „atrakcjach” jakie Nam kościół funduje mam awersje do nich i może nie powinnam, ale skwitowałam tylko, że religią ma się nie przejmować hehehe, aż mnie mama wzrokiem do porządku przywołała.No dobra, pierwszy raz skorzystałam z worda, bo z pamięcią u mnie ostatnio kiepsko. Poza tym ciekawa jestem czy jak wkleje to mi się te z tak tekst zleje.

Wronka nie jesteś sama też tak chłopakom mówię bo po co mają się stresować;-), u Emila jest gorzej bo Religia do średniej wchodzi :sorry: A gdyby to usłyszała moja babcia albo teściowa to pewnie też byłby wzrok bazyliszka ;-)

Ja tam się doczytuje wiec spoko ale rozumiem ze ciebie może wkurzać ;-)

Gosieńko na winko to ja zawsze ;-) a kury się "same" oskubią :-D Mój A. też uwielbia gotować :tak: także dogadaliby się jak złoto z mężami Aniam i Aniez :-p
Zdrówka dla chorujących.
Gosiu to jak nic suchodół zębowy :tak: lekarz powinien tam lek włożyć i to kilka razy :tak: oby jak najszybciej przestało boleć bo wiem co to za ból!

Przepraszam, że tak krótko ale grabienie mnie czeka a muszę się do 13 wyrobić :eek:

Wczoraj byliśmy na spacerze nad jeziorkiem, ale był to jeden z gorszych spacerów, Alicja całą drogę buczała, nic jej nie pasowało. Do tego ubrałam nas jak na sybir i później się rozbieraliśmy. Więc zamiast odprężyć się w lesie, tylko głowa rozbolała. Ale był jeden śmieszny akcent tej wycieczki. Szedł jakiś pan z psem, brązowym dobermanem, taki mocno upasiony. I Alicja stwierdziła, że to PIES KANGUR. :-D

Ty przynajmniej dzieci rozebrałaś . Ja byłam w niedzielę w parku . Moje dzieci w bluzach , a widziałam dzieci w zimowych kurtach i kozakach . naprawdę ludzi to pogrzało . Ja rozumiem że jest koniec października , ale od czego jest termometr . Moje to czapek nawet nie noszą .

witajcie

niestety ale zrobił mi się stan zapalny po rwaniu zęba boli jak ch*** nie mam na nic przez to siły . Jdę dzisiaj do dendysty niech to obejrzy bo się wykończę z bólu.

Aniez ty wszechwiedząca istoto mam prośbę czy możesz mi powiedzieć jak można długo w ciągu podawać priobiotyk bo ja od bostonki podaję mu wiaminę C i priobiotyk codziennie?

Współczuję zęba .
Ja nie Aniez al odpowiem probiotyk to możesz podawać i całą zimę . Nie zaszkodzi a pomoże . A na bank 3 miesiące przynajmniej powinno się dawać żeby organizm wrócił do dawnej formy .

Aniez, Aniam która jeszcze chętna zakładamy KOŁO GOSPODYŃ :-D:-D:-D Raz w miesiącu spotkanko u mnie na skubaniu ;-)Obiecuję super atmosferę, pośpiewamy sobie i winko wypijemy bo tak kiedyś było jak się kobiety na wsi na skubanie umawiały ;-) No i po piersiach gosienkowych dostaniecie :happy:

Aniam dobrze prawisz .Kiedyś religia była w kościołach albo na salkach katechetycznych i nikomu się krzywda nie działa a przynajmniej jak się do szkoły średniej chodziło to miało się kontakt z kolegami z podstawówki :tak:
Teraz u nas jest religia, w tym roku mamy katechetkę, która średnio dzieciakom do gustu przypadła:baffled: i kilkoro dzieci zostało przez rodziców z religii odpisanych i co nie ma dla nich niczego w zamian bo nauczyciela etyki nie ma i w tym czasie dzieci na świetlicy siedzą :baffled: I podejrzewam ze w wielu szkołach tak jest, a co z dziećmi które są innej wiary ?

Dzieci innej wiary w ramach państwa katolickiego są dyskryminowane :no:
Wiem coś na ten temat , bo mam ludzi nie wierzących w rodzinie i tych innego wyznania też .
Moja kuzynka była wyśmiewana przez dzieci ( a raczej rodziców , bo dziecko by nie wymyśliło takich obelg ) .
To jest ta katolicka tolerancja . Czasem dochodzę do wniosku, że czym ktoś bardziej świętego z siebie robi , tym gorzej z tolerancją dla innych religii czy poglądów . A jeszcze jak w to włazi polityka , to już zestaw doskonały :no: Jak widzę czasem te starsze panie atakujące np. TVN w imię religii :no: Nie tego uczył JPII :no: który jest ogromnym autorytetem nie tylko dla ludzi wierzących :tak: Zresztą nie o tym też mówi nauka kościoła .
O ostatnich wydarzeniach to już nawet nie wspomnę , ale jak się całymi latami zamiatało temat pod dywan , to w końcu kiedyś ta bomba musiała wybuchnąć .
Szkoda mi tylko tych wspaniałych ludzi którzy są w kościele ( bo wielu jest takich ) , którzy pracują z młodzieżą , pomagają dzieciom , bo teraz oni są pewnie najbardziej na celowniku .

Wronka i dobrze jej powiedziałaś :no: z religi w ogóle nie powinno być stopnia . Tylko jakieś świadectwo osobne - uczęszczał , ukończył i tyle :tak:

Kawa była czas dom odgruzować :-D

Dzien dobry. Ten wyjazd do Wro to jakis cud byl ze sie udal. U nas nowe gile u Julki od dzis a mnie gardlo boli. Normalnie masakra. My od dwoch miesiecy non sto podziebieni. To jakies fatum normalnie. Fakt ze tj piszecie patrze na termometr i dzici lzej ubieram ale no bez jaj nie beda latac w kozakach i kurtkach zimowych jak piszecie.

W kazdym zazie zdrowka dla Was rowniez.
Pies kangur mnie ubawil :D
Religia na oceny to absurd.

hejka
cieszę się, że powoli wszystko wraca do normy. Wiktorkowi odpukać przechodzi, więc ja też mogę normalnym rytmem i B troszkę odciążyć, bo tak to latał szkoła-przedszkole-praca.
Zaczęliśmy z B rozważać czy Karen nie wziąć do nas i budy nie kupić. Jestem w opozycji co do bud, ale przynajmniej byłaby z nami. Musimy to omówić z vetem.
A! Jak nie pojechałam do Elvie (bo nie wiedziałam, że mogę być o 12:00 :laugh2:) to poszliśmy na rower i Bratek zrobił scenę godną swojej mamusi, zaczął wrzeszczeć, że on nie umie jeździć, i nie będzie, i w ogóle... kropka. No to rower sru do domu, ja z nim na górę, a na górze on mi na to, że umie i że on idzie pokazać i tatusia przeprosić. Oczywiście dylał potem jak złoto... Kocham tego mojego złośliwca okrutnie, ale małpa z niego jest :-)
wypisz wymaluj akcje z Alicją. Też tak ma.

Mamusia oby tak dalej na ćwiczeniach.
Kittek zdrówka dla Majeczki, mam nadzieje, że obędzie się bez antybiotyku.
Aniam w 100% się zgadzam. Tak naprawdę powinien być przedmiot religia katolicka, a nie religia. Religia to jest w Anglii, bo tam dzieciaki uczą się o różnych wyznaniach.
Basia współczuję bólu. Gratuluję zostania ciocią.
Maonka nas ostatnio w szkole uczulali, że wszy. Od razu B do fryzjera z Igorem wysłałam, co by go na króciutko opitolił, niech będzie jak najmniej atrakcyjny dla wszy;-)

uciekam obiadek robić

Annaoj - moja sąsiadka ma dwa psy i oba w budach . jeden to znajda . Buda duża ocieplona i jeszcze wyłożona sianem w środku . Nie widzę żeby się któremuś krzydwa działa :tak: w zimę w nocy śpią w domu .

reklama
Aniez, Aniam która jeszcze chętna zakładamy KOŁO GOSPODYŃ :-D:-D:-D Raz w miesiącu spotkanko u mnie na skubaniu ;-)Obiecuję super atmosferę, pośpiewamy sobie i winko wypijemy bo tak kiedyś było jak się kobiety na wsi na skubanie umawiały ;-) No i po piersiach gosienkowych dostaniecie :happy:

:-)

Ja nie Aniez al odpowiem probiotyk to możesz podawać i całą zimę . Nie zaszkodzi a pomoże . A na bank 3 miesiące przynajmniej powinno się dawać żeby organizm wrócił do dawnej formy .

No! To mi nastrój poprawiłyście koleżanki :) padłam ze śmiechu :-) Będziemy ćwiczyć ś

Aniam- Ty nie Aniez, ale dobrze prawisz :-p

Mamusia- moje dzieci siedzą w przedszkolu pow. 9 h :-) ale wyglądają na zadowolone :-)

Maonka- buhahahaha... dzięki Tobie dowiedziałam się, że mam kangura

Anna oj- buda nie = się łańcuch. Psy w dobrych zewnętrzynych warunkach są szczęśliwe :-) pomyśl o tym w ten sposób. Pytanie, co na to wet po jej przejściach.

Basia- współczuję :-(

Kittek- jak Maja dzisiaj?

Co do innej wiary, to ja niestety stoję na stanowisku, że kk nie ma nic wspólnego z tolerancją. W zasadzie żadna religia nie ma. Ludzie ją wyznający to co innego, ale oficjalne stanowisko jest zazwyczaj bardzo "utwardzone".
W przedszkolach i szkołach jest dyskryminacja, nie proponuje się nic w zamian i o to przecież chodzi...u nas w przedszkolu religia jest, w godzinach dotowanych żeby było śmieszniej, ale co ja mogę :-) moje dzieci wiedzą, że nie chodzą, pytają o tematy trudne, staram się nie zbywać i z nimi rozmawiam.

Wronka- jeśli katechetka tak postąpiła, to ja się Tobie nie dziwie, bo jako matka dbasz o dobre samopoczucie dziecka :-) u nas do zajęć, o których pisałam dorzucili angielski i zajęcia taneczno- ruchowe, więc jest wypas :-)

Do góry