reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Elvie będzie dobrze , to jest trzeci dzień dopiero . Dwa nie zakładaj że Lena spać nie będzie , bo się możesz zdziwić :-D W przedszkolu jest inaczej , głośno przede wszystkim dzieci są zmeczone , jak się wyluzuje i będzie ok , to może się okazać że i spać chętnie pójdzie . Nie łam się . Ja śniadanie w domu daję , ale małe . Wpajam dzieciakom że nie ma wychodzenia z domu bez śniadania :tak:

Olka dziś też płakała , ale podobno tylko chwilkę , z każdym dniem będzie lepiej . ważne że w dzień ładnie się bawi i nie ma problemów , spać idze też chętnie , a w domu nie śpi :tak: U nas też są puszczane bajki i które dziecko nie chce to nie śpi . Leżą sobie tylko . W praktyce i tak prawie wszystkie śpią .

Magda - ogromne gratulacje :tak:

Jutro urodziny Szymka dla kolegów . Już się nie może doczekać . Tort już w lodówce :-D

reklama
Elvie - Wronka, Aniez dobrze prawią...
aniez - tycie nie wchodzi w grę
Nata, możne jeszcze zajść w ciążę :-/ Magda - gratuluję i spokojności życzę :-)
hehe, dobre, ciekawe na ile szczere są odpowiedzi na te pytania i jak je weryfikują...w Pl pewnie byłoby trudniej... jeśli chodzi o wybór przedszkola, to dla mnie przedszkole jest ok - gdy nie ma nic do ukrycia - tzn. wtedy gdy wpuszcza na swój teren w dowolnym momencie rodziców, którzy z boku mogą - nawet przez kilka godzin poobserwować pracę przedszkola, lub wziąć "czynny udział" w życiu przedszkola...w naszym przedszkolu tak jest, tyle że ono prywatne, więc może tutaj łatwiej....
[ Moje dziecko nabroiło 3 dnia w przedszkolu.
hehe, Ala łobuzinka :-)

Elvie - Wronka, Aniez dobrze prawią... Nata, możne jeszcze zajść w ciążę :-/ Magda - gratuluję i spokojności życzę :-) hehe, dobre, ciekawe na ile szczere są odpowiedzi na te pytania i jak je weryfikują...w Pl pewnie byłoby trudniej... jeśli chodzi o wybór przedszkola, to dla mnie przedszkole jest ok - gdy nie ma nic do ukrycia - tzn. wtedy gdy wpuszcza na swój teren w dowolnym momencie rodziców, którzy z boku mogą - nawet przez kilka godzin poobserwować pracę przedszkola, lub wziąć "czynny udział" w życiu przedszkola...w naszym przedszkolu tak jest, tyle że ono prywatne, więc może tutaj łatwiej.... hehe, Ala łobuzinka :-)

U nas państwowe ale nikt nikogo nie wygania . Wiadomo że szwendać się nie należy ( bo jest ponad 260 dzieci i się nie da ) ale jak rodzic potrzebuje wejść może , zachęcają do różnych akcji . Np. można przyjść ( po umówieniu ) i czytać dzieciom książki w przedszkolu itp . Organizują też zajęcia otwarte dla rodziców .

Witam wieczorem

U nas masakra, wczoraj Emilo źle się czuł, dzisiaj Mateusz wymiotuje :no: nie ma to jak reakcja łańcuchowa ;-)Dodatkowo ja niby lepiej, ale mam mega mdłości :szok: nie nie na pewno nie jestem w ciąży bo byłoby to niepokalane poczęcie ;-) Nie wiem jakiegoś stresa mam , ale od czego to diabli wiedzą :baffled:

Helenka w przedszkolu super, w podskokach do szkoły wpadła, z paniami sprzątaczkami i nauczycielkami się przywitała potem ze swoją Panią Olą były przytulaski i buziaki :-) wyprawkę do szafki sobie schowała, buziaka mi dała i tyle ją widziałam :-) Kiedy po nią przyjechałam pani stwierdziła że Helenka bardzo ułożona jest;-), grzeczniutka pomaga innym dzieciom , ciekawe czemu w domu szoguni :-)

Generalnie ja nie mogę się wyrobić, plan jest tak ustawiony że codziennie musimy czekać aż Emil skończy lekcje:baffled: , dodatkowo dwa razy w tygodniu Helka chodzi na 9, dwa na 8:30 i raz na 8:00 , ale już się z panią umówiłam że będzie na chwilę chodzić do dzieci z zerówki abyśmy nie musieli dwa razy jeździć.Mam nadzieję ze za tydzień się ogarnę ;-)

Monia bunt poprzedszkolny przechodziłam z Emilem i niestety to przechodzi dalej na bunt poszkolny ;-)nie ma to jak marudzenie" dlaczego muszę chodzić znowu do szkoły ?" :rofl2:

Nata jak cię widziałam to stwierdzam że twoje cycki są całkiem normalne, powiedziała bym że nawet dość normalne ;-) no chyba że stanik specjalny nosisz ;-) Najlepsza dla piersi jest ciąża :-p albo odpowiedni masaż ale to już M musi się zaangażować :-D

Mamusia mały kryzys zawsze jest, najgorzej jest po sobocie i niedzieli ale grunt że jest się konsekwentnym.

Aniam mam nadzieję ze dzisiaj Olka lepiej :tak:Ja naszą panią Olę podziwiam bo ona sama a dzieci coś koło 15 sztuk , ale w tym roku tylko jeden chłopiec płacze , ale rodzice współpracują więc po chwili jest spokój. Na temat karmienia dziecka w tym wieku się nie wypowiem bo ...;-);-);-)

Zielona my wielkiego wyboru nie mieliśmy bo u nas przedszkoli jak na lekarstwo, ale to do którego poszła Helenka było mi znane bo chodził tam Mateusz i Emil tylko była inna pani, ale tą panią poznałam bo w szkole wszyscy się znają i wiedziałam że dzieci ją uwielbiają i to było najważniejsze.Plusem jest to że jest w miarę mała grupa, sala super wyposażona, bardzo kolorowo, mnóstwo zabawek, pani Ola oprócz tego że jest nauczycielem przedszkolnym jest też logopedą i nieodpłatnie prowadzi zajęcia z dzieciakami które mają trudności.Mamy plac zabaw a gdy jest zimno dzieciaczki mają małą salę z kuleczkami gdzie tez mogą się wyszaleć no i podstawowa rzecz , jest to przedszkole darmowe :tak: &&&& za pracę, tylko nie szalej z tym wybieraniem ciekawych zawodów:-p

Basia dobrze że małemu nic się nie stało a małż to w tyłek powinien dostać :no: &&&&& zaciskam za szwagierkę aby wszystko i skończyło się dobrze.

Elvie Helenka w zeszłym roku też nie chciała jeść rano zwłaszcza jak chodziła na 8 tylko że u nas śniadanko jest godzinę po przyjściu i potem jeszcze raz bo wiadomo takie maluchy wszystkiego za jednym razem nie zjedzą.Rodzice sami szykują w śniadaniówkach kanapki co tam dziecko lubi i coś do picia w bidonach.W tym roku je płatki z mlekiem rano bo chłopaki też jedzą:tak: No i uważam podobnie jak Aniez i Wronka ale to pewnie nic dziwnego;-)

Aniez sprzęt rozładunkowy znalazłaś ;-)Mnie S przed chwilą tak wkurzyła że na bank mu walizki wystawię :wściekła/y:ale nie ma się co dziwić jak ktoś w domu jest tylko gościem, cierpliwości mi ostatnio brak :-(

Wronka dobrze napisałaś , też tak uważam , po to tu jesteśmy aby móc napisać co się o pewnych rzeczach myśli:tak:

Agnieszka też moim tak robiłam jak nie chcieli słuchać że rano trzeba wstać ;-)niestety jak się na własnej skórze nie przekonają to moje gadanie nic nie daje.Fajne że J się w szkole podoba:tak:

Anna Wiktor uparciuchu posłuchasz w końcu ciotek czy nie ? :-)

Maonka super że Leonek taki ciekawy świata :tak::-) To niezły gagatek z Alicji ;-)

Sonia zobaczysz z każdym dniem będzie lepiej a ty zadbaj o siebie bo się wykończysz , przytulam

Magda witaj , myślałam niedawno co u was . Super wieści, spokojnej ciąży

Onka jak przeczytała o spaniu przy odkurzaczu to mi się mój Emilo przypomniał , u nas jeszcze suszarka była na etacie ;-)Super że Natalka tak dobrze radzi sobie w przedszkolu:tak:

Uff nadrobiłam, od razu widać że wakacje się skończyły bo ruch większy na forum ;-)

Spokojnej nocy kobietki

zielona - to sobie wyobraź ile testów musiał mój M. przejść, by się na swoje stanowisko załapać? Z tego co pamiętam to 9, w tym 2 po angielsku. Na pocieszenie: przy awansie już go nie testowali
wink2.gif
Kciuki za Ciebie zaciskam &&&
Hehe, elvie, nie porownuj stanowiska M. z kims, kto ma w sportowym na kasie stac. Ja rozumiem, ze ulatwiaja sobie sprawe, bo wrzuca test do programu, ktory pod szablon podstawi i wybierze tych, ktorzy "sciagali" ;-) i do profilu pasuja. Znacznie mniej osob trzeba bedzie na rozmowe zaprosic. Rozwala mnie jednak to, ze aby wyslac gotowosc podjecia pracy, trzeba te cholerne testy rozwiazywac, a to jednak jakies 40 minut zajmuje. Hehe, jeszcze kilka testow i dojde do takiej wprawy, ze z zamknietymi oczami bede je wypelniac ;-)

Cześć Babeńki.
Ni ogarniam w tym tygodniu niczego bom sama z dzieciskami i ciezko. W niedziele wraca małż z wojaży wiec bedzie już luźniej znowu.
Poczytam co u Was i jak zmagania przedszkolne :)
U nas super- Julcia w przedszkolu zakochana i bardzo jej sie podoba. Nie płacze w cale, o dziwo je wiec nie mam ale :-)
Pamiętam o Was i nie znikam tylko z czasem chwilowo nie wyrabiam:sorry2:
Pozdrawiam ciepło!

No to jeszcze po nadrobieniu napisze dwa słowa.
Wronka współczuję niejadka. Julcia idzie do przedszkola bez śniadania bo jesli wmusiłabym (wciąż moje dziecko "kocha" jesć) sniadanie jakiekolwik to mam gwarancje ze w przedszkolu nie tknie. A tak je, wiec sie ciesze.
Co do lezakowania u nas jest osobna sala właśnie i jak dzieciaczki przed 13 ida poleżeć/pospać (pani czyta bajki właśnie i sobie leżą) to julcia z innymi szaleje w sali obok i czeka na mnie. Szkoda Elvie ze u Was jest jak jest. I też rozumiem co przechodzicie bo mam to samo- rno wyprawić, potem alicja dom itd, spacer i odebrac julke, wspolny sportowy spacer do domu, moj obiad i alicja z julcia i wreszcie wieczor i padam....
dobranoc.

Powodzenia jutro dla naszych dzielnych przedszkolaków! Oby było tylko lepiej!:tak:

Witamy i my

Napiszę tylko, że nie wiem jak się nazywam, chodzę na prochach, wróciły kłucia w klatce, jednym słowem Tosia poszła do przedszkola. Nawet już nie chce mu się opisywać, życzenie mi siły. Może później nadrabiam jak oczy przestaną odmawiać posłuszeństwa.

Miłego dnia

Ostatnia edycja:
reklama
dzień dobry
Gosienko napiszę tylko tyle ciąża nie wchodzi w grę :) a co do specjalnych staników to nie noszę - noszę za to dobrze dobrane.

Do góry