reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Aniez ja też się dokładnie nie znam kto te granice daje, ale z ufnością idziesz bo skoro bajka dla dzieci to dla dzieci, a potem okazuje się, że i dorosły oglądał by ją z niesmakiem... Tylko szkoda, że Ci wyznaczający nie pomyślą o dzieciach, czyli o głównych odbiorcach. Bo my nie możemy tego wcześniej wiedzieć i żadnej w tym Twojej (naszej) winy.

Dwie pierwsze sukienki przepiękne prześliczne :-) :tak:

No i nie mam co ronić .... i tupię z nogi na nogę bo nie mogę usiedzieć :-)

reklama
aniez pierwsza piękna , druga nie dla mnie brzydko wyglądam w długich sukienkach
dzisiaj idę do sąsiadeczki zaprosiła mnie na przymiarki, mówi że ma mnóstwo sukienek, w których była tylko raz więc mam nadzieję, że znajdę coś dla siebie.

hejka
Zaliczyłam z rana badania krwi, a potem była u mnie przyjaciółka, która ma termin na początek czerwca. Troszkę stresa zaczęła łapać, więc starałam się uspokoić:-) Już się nie mogę doczekać, aż urodzi, chyba bardziej niż ona:-p
Samochód nadal poszukiwany, B się upiera przy mniejszym, że drugi taki duży niepotrzebny. Tylko się zgodzić co do do modelu i tak nie możemy, mnie się bardzo nissan note spodobał, a jemu się nie podoba. Dobrze, że do pracy nie chodzę, to nie ma kłopotu takiego, że na jednym aucie jesteśmy.
Basia fajnie, że W już zdrowy. Trzymam kciuki, żeby nic nowego nie podłapał, jak do przedszkola pójdzie.
Gosia oby Hani szybko zębole wylazły i się nie męczyła.
Aniam ta z Kazara?
Gosieńka a daleko do szkoły macie? Też myślę, że to przez to, że najmłodszy, bo sam mówił, że się śmiali z niego, że najmniejszy itp. Teraz coś od września będę szukała, bo wszystko co ma w przedszkolu odpadnie.
Aniez bo te bajki w większości są jakieś takie, sama nie wiem. Strach do kina dziecko zabrać.

Dziewczyny mam pytanie, jakich szamponów używacie dla dzieciaków? Alicja ma cienkie włoski, kręcone i strasznie się jej puszą, jakieś takie jakby wysuszone są. Do tej pory używaliśmy takich do mycia i do włosów. Kupiłam ostatnio johnson i też poprawy nie ma.
miłego popołudnia

Witam.
W weekend pogoda do kitu to zrobiliśmy właścicielom porządek w piwnicy i od razu się miejsce zrobiło na moje słoiki:-p Wczoraj trochę aukcji wystawiłam a dziś kolejne mnie czekają.
Monia ja robiłam młodej ASO z krwi, podobno przy paciorkowcu jest zawsze podwyższone. A robiłam bo młoda miała infekcję a potem schodziła jej skóra z rączek i stóp (tak jest często pod koniec szkarlatyny). Na szczęście to była inna przyczyna. Zdrówka dla Hani.
Basia ja kupowałam tu Pled Kołdra obciążeniowa - sensoryczna - obciążona - terapeutyczna - ciężka tylko musisz wiedzieć że nie może ona mieć tyle wagi ile sobie wymyślisz, tylko z tego co pamiętam to ma być 10% albo nawet 5% wagi dziecka (żeby nie przestymulować). Druga sprawa to przykrywanie tą kołderką. Najpierw na same nóżki (np od kolan w dół) na 10min. Potem możesz wydłużać czas. Później do bioderek i znów po 10min i wydłużasz. Aż dochodzisz do przykrycia całego ciała. U mnie takie przyzwyczajanie trwało jakieś 2 lub więcej miesięcy. Na to oczywiście kładłam to pod czym śpi (kołderka czy kocyk). Dzięki tej kołderce Paulinka jako 2.5 letnie dziecko przespała całą noc przykryta kołdrą. Wcześniej od urodzenia nie tolerowała przykrycia;-) A jak wiesz, ze potrzebne Ci to na dłużej to u tej osoby możesz zamówić kołderkę z opcją dociążenia, czyli jak Ci dzieć przytyje to nie musisz nowej kupować tylko tą wysyłasz i Ci dopełniają do takiej wagi jak potrzebujesz. Sorki, ze się rozpisałam:zawstydzona/y: ale to u nas jest największy problem. Podejrzewam, że młody też ma problem z odstawieniem pieluchy przez czucie głębokie. Tak samo jest u nas.
Elvie kciuki
Zdrówka życzę choruszkom a mamusie pozdrawiam. muszę jeszcze przelewy porobić :no:

Ostatnia edycja:
Witam,
u nas imprezka roczkowa mega udana:happy2: Maciulek był taki grzeczny, że wszyscy zgodnie stwierdzili, że z niego dziecko idealne:-D Prezentów dostali z Lenką tyle, że przestałam w połowie ogarniać. Nie wiem gdzie to wszystko poupychamy.
Niestety w nocy mały zaczął gorączkować, od rana 2 paskudne kupy, zapodałam mu smectę, orsalit i dicoflor. Do tego pokasłuje i ma katar, więc nieciekawie to wygląda. Mam nadzieję, że szybko minie.

mamusiu - udanego mierzenia;-) z tych kiecek które Aniez pokazała podoba mi się wyłącznie pierwsza, ale krojem Tobie to chyba by ta trzecia wg mnie najlepiej pasowała. Szkoda, że tak daleko mieszkasz bo do mnie też na przymiarki mogłabyś wpaść.

Dziękuję za kciuki, dostaliśmy ocenę 5/5:happy2: tzn. biuro dostało;-)

Zmykam do dzieciaków, bo sama jestem i średnio ogarniam, a oboje jacyś marudni dziś na maxa.

witam
jak przemarsz wojsk to nie powiem co wracam do domu i co zastaje mały wyje bo nie mógł zrobić siusiu brzuszek twardy i co znowu w te pędy do lekarza:wściekła/y: pediatra kazała nam go wstawić do wanny i puszczać wodę na szczęście pomogło i mały zrobił sisiu w przeciwnym razie musielibyśmy jechać do szpitala.

gosiu dużo cierpliwości życzę

zielona
u nas dalej króluje mleko i serki homogenizowane nie masz pojęcia jak bym się cieszyła jak mały by choć trochę naleśnika zjadł

aniam
on ten antybiotyk bez problemu bierze
yes2.gif
Tylko kubek z wodą musi mieć obok i zaraz popija . w nagrodę dostaje witaminkę żelkę - wymędził w aptece . ogólnie to ten typ , co jak trzeba to wszystko łyknie
no to super brawa dla Szymka, fajnie że imprezka udana

monia
z tego co ja wiem to właśnie pulmicort to steryd a nie berodual, tak czy tak nasz jest na pulmicort chyba uczulony miał raz i bardzo źle na ten lek zareagował

gosieńko dziękuję ci bardzo na pewno kiedyś skorzystam:biggrin2: brawa dla Helci że dała radę tak daleką trasę pokonać dzielna dziewczynka

isabela może w przyszłym roku się pokuszę na dalszy wypad na razie w tym roku u nas ciągle się coś dzieje nie tak z małym. Na razie planujemy w czerwcu zabrać małego na ślub i niestety może być to sport ekstremalny

annaoj
my używamy szampon dziecięcy z nivea

mamoPaulinki nam terapeutka mówiła że kołderka powinna mieć 10% wagi dziecka. Nasz ma problem z wyczuciem siły którą musi użyć do wykonania danej rzeczy wszystko jest zbyt mocne i intensywne potrzebuję większej z tego tytułu stymulacji fizycznej

elvi zdrówka dla Maciusia. Gratuluję oceny

annaojkce - my używamy ten sam szampon i spray do włosów co Natalka:) Pewnie nie trudno to było zgadnąć;-) Lenka ma włosy proste u nasady ale końce jej się kręcą. Fajny jest ten szampon, a dzięki sprayowi młoda nie wyje przy czesaniu.

basia - uff.. dobrze, że siuśki zrobione. Pamiętam, że mojej siostrze po operacji w szpitalu wodę puszczali z kranu, żeby sikała. Miała wtedy ok.10lat;-)

Najadłam się ruskich pierogów i pękam. Lecę na orbitrek.

RAny jak pizga... Nawet na balkon na dymka nie moge wyskoczyc :wściekła/y:

Kupujesz jednak te fajki za 10 dolcy ?

Aniam ta z Kazara?

Dziewczyny mam pytanie, jakich szamponów używacie dla dzieciaków? Alicja ma cienkie włoski, kręcone i strasznie się jej puszą, jakieś takie jakby wysuszone są. Do tej pory używaliśmy takich do mycia i do włosów. Kupiłam ostatnio johnson i też poprawy nie ma.
miłego popołudnia

No szmacianka z kazara , bardzo mi się podobają .

Ja mam spray do rozczesywania dla odmiany z avonu .
Szampon różnie teraz mamy z rosmana .

Mamusiu - dużo sukienek jest w sklepach mohito nie wiem czy masz taki u siebie .
MOHITO / SPRING 2013
ja tam kupiłam teraz na komunię i sweterek do niej . za sukienkę dałam 119 zł .

U mnie jakoś zimno nie fajnie :-:)-( wkurza mnie ta pogoda .
Koleżanka z pracy na operacji kolana , a ja sama zostałam , ale jakoś daję radę .
W week wesele mam dla odmiany , J wiezie parę młodą . Jak zwykle mu się fucha trafiła :-D:-D

reklama
Witam wieczorową porą :-)

Zaczyna się rozpogadzać jest nadzieja :-) Dziś sobie dzień zorganizowałyśmy, jak W przyjechał to ja wybyłam na zakupy, byłam w biedronce był outlet i kupiłam kilka fajnych rzeczy :-) Np. trymer W za 14.99 haha :-D Takie koszta, nakleiki Tosi sówki ścienne za 1 zł. To są zakupy :-D

Annaoj kce my myjemy szamponem Garnier Doux tylko dla dzieci i włosy ma super, gładkie i lśniące. https://www.google.com/search?clien...i-do-wlosow-morela-kwiat-bawe-ny.html;410;410

Co do roczesywania, ostatnio byłam z Tosią u mojej fryzjerki i doradziła mi zakup szczotki do przedłuzanych włosów i taką jej rozczesywała tak, nawet się nie skrzywiła pięknie się rozczesuje tą szczotką.

Aniam pamiętam to zdjęcie z komuni z fb pięknie wyglądałaś, w ogóle z Ciebie teraz taka laska :-)

Basia dobrze, że udało mu się wysikać :-) Pamiętam jak my się baliśmy jak miała te biegunki i ponad 10 godzin siku nie robiła i siedzieliśmy na telefonie, a jak się udało to była nieziemska radość :-D

Elvie pamiętam pierogi z Rio jedzone u Gosi są przeprze pyszne !

Miłego wieczoru :-)

Do góry