reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Witam jeszcze wieczorkiem :-)

Dzieciarnia dzisiaj była łaskawa i nie dość że grzeczni byli to dość szybko padli i śpią :-)

Monia zdrówka dla małej!
Dorota
wierze ci że jesteś wykończona :tak: ale jaka radość że Paulinka tak sobie pięknie radzi!
Mamusiu
ło matko "kocham" takie terminy :no:
Annaoj mam nadzieję że udało ci się napisać co chciałaś :tak:

Pojeździłam dzisiaj na rowerze z J. :-) Matko kochana jaki on bez kondycji jest :no: trzeba coś z tym koniecznie zrobić bo mała góreczka ledwie wzniesienie i dzieć nie daje rady wypedałować... ale i tak dumna z niego jestem bo dość daleko pojechaliśmy:tak:

Idę do wyrka. Dobranoc

reklama
Agnieszka Szymek też daleko nie pojedzie , ale biegać za to może i pół dnia . Chyba inne mięśnie pracują i tyle .

Annaoj - no trzy foteliki zapakować w coś potem trzeba:-D:-D

Zielona ważne że nic się nie stało .

MamoPaulinki Ty o kolejkach do lekarza to chyba wiesz najlepiej i książkę byś mogła napisać .

mam nadzieję , że ta pogoda to już tak na stałe :-D:-D w końcu człowiek czuje że żyje .
Ćwiczyć byłam , ale nam tak laska w d.. dała że padam na pysk .
W sumie po to tam łążę .

hehe aniam, ja dzis po body combat tez ledwie laze. W dodatku poza ciezka torba na jednym ramieniu mialam ciezka Kostke na drugim, bo jej sie isc nie chcialo, a musialysmy sie spieszyc...

Mloda wyszalala sie znow na placyku. Coraz wiecej mowi. Kupilam jej banki mydlane, wiec pieknie banki mowila, a na placyku z innymi dziecmi wolala more bubbles! Juz coraz latwiej mi uwierzyc, ze niebawem bedzie nawijac jak inne dzieciaki :tak:

Ide zgroze do wanny wrzucic, bo brudna okropnie.
Temperatura nieco opadla, podobno ma byc jeszcze chlodniej, ale ja tak wole i mala tez :tak:

Witam,
za oknem piękne słonko i mam nadzieję że się prognozy nie sprawdzą, chociaż biorąc pod uwagę "Zimnych Ogrodników" i "Zośkę" to raczej się ochłodzi ;-)

Zielona super że Kostka się odblokowała. Ja jej się nie dziwię bo urodziła się w meksyku i słuchała angielskiego i hiszpańskiego a od ciebie jeszcze polskiego... teraz to nadrobi :-)
Aniez biegać to J. pobiega ale nie dużo ;-) ale jakbym go wzięła do lasu na grzyby to 2 h na pewno wychodzi i więcej ;-) to taki dziwny typ :-p

Pięknie mi dzieci dzisiaj spały :-) oby tak już zostało bo chyba po 6 latach zasłużyłam na przespane noce ;-)
Dzisiaj wiozę J. do przedszkola i odbieram go i potem prosto na lekcję pokazową taekwon-do :-) aż jestem ciekawa reakcji J. bo na razie jest na tak.

Miłego dnia!

Dzieńdoberek

Deszcz za oknem i co tu robić , jakoś z tyłkiem siedzieć nie lubię a większość pracy mam na dworze , zobaczymy może chociaż przestanie padać.
Wczoraj trawnik skosiłam i wiem jedno nigdy więcej nie dopuszczę do tego że trawa będzie taka wysoka :wściekła/y: co się namęczyłam to moje , ale mam spokój do komunii bardzo nie urośnie :tak:

Beti kurki powiadasz :-) jak by co to możesz do mnie spokojnie dzwonić, jako etatowy hodowca kur mogę ci doradzić w każdej kwestii ;-):-D

Anna i jak praca dokończona ? Pamiętam jak my szukaliśmy auta takiego aby się dwa foteliki zmieściły i podkładka i nie było łatwo więc łączę się w bólu abyście coś fajnego znaleźli :tak:

gosia super że Hania tak ładnie śpi ale wiadomo że nie możesz mieć za dobrze dlatego Mateusz się wybudza ;-)Helenka dzisiaj bez sygnału do przedszkola , mam nadzieję że Mateuszek też :tak:

Aniez to ekhm jeśli chodzi o koszenie trawnika to co miało znaczyć :-D chyba muszę ci jakąś ciekawą pracę znaleźć jak już do nas zawitacie , podejrzewam że R będzie bardziej chętny niż ty :-p Super że Bartusiowi nic się nie rozwinęło .

Mamusia terminy rehabilitacji przerażające :wściekła/y: U nas jest pani rehabilitantka do której ja chodziłam, która przyjmuje prywatnie ale płaci się tylko 50% za zabieg bo resztę dopłaca wójt, trzeba tylko mieć skierowanie od lekarza. Może u was jest też coś takiego, przecież wiadomo że najważniejszy jest czas. Trzymam kciuki aby w prześwietleniu nic groźnego nie wyszło.
mam nadzieję że pralkę uda się naprawić i nie wydasz na to fortuny .

Monia zdrówka dla Hani,trzymaj się.

MamoPaulinki mam nadzieję że dzisiaj sobie trochę odpoczniesz jak szogunek będzie w ośrodku ;-)

Agnieszka po zimie to dzieciaki generalnie mają słabą kondycję ;-) poczekaj jeszcze trochę a to ty za nim nie zdążysz :-D
Za dzisiejsze zajęcia trzymam kciuki aby się Jankowi spodobały.

Zielona rozgada się rozgada a potem to zatyczki do uszu sobie kup :-D

Miłego dnia :-)

Gosieńka- mogę gotować, szmatować i inne takie... ale do koszenia trawy, zajmowania się zwierzyńcem (poza psem i kotem oczywiście), pielenia grządek, hodowania kwiatków i innych atrakcj, nikt mnie nie namówi :-p... nawet mężowi się nie udało i dlatego nie mieszkamy już w domu :-D

Zielona- super, że mówi :-) i będzie mówić :tak: jeszcze będziesz miała dość ;-)

Agnieszka- chodziło Ci o Anięm :-p bo mój Kuba to i w bieganiu jest niezły, i w jeżdżeniu na rowerze (ale on jeździ na 2 kółkach od dawna, więc ma wprawę) i w chodzeniu zarówno po górach, jak i po płaskim... i powiem Ci, że ja to czasem mam kłopot jak go zatrzymać, bo gdy się tylko rozkręci... :cool2:

Bartula na razie na czele listy oczekujących :-) i mam nadzieję, że to się nie zmieni. Do 17 zbierają podania.

A przez Agnieszkę wlazłam wczoraj do Badury i kupiłam sandałki, moim zdaniem cudne, ale mąż się śmieje i przewraca oczyma... skubaniec jeden ;-) kupiłam też trochę ciuchów Kubuli i Bartuli i mi 300 z portfela wyskoczyły, ja normalnie nie wiem, co te pieniądze są warte :(
Ale dzieciaki szczęśliwe, a to jest najważniejsze :D :D :D
Aga w Badurze są piękne zarówno baleriny, jak i mokasynki, mają też balerinki z otwartymi palcami... może je kupię, jak tylko kwestia sandałków "przyschnie" :p

Hej,
pogoda się popsuła, ale nie pada, więc od rana z Hanią spacerujemy:-D
Mati cały tydzień wył przed żłobkiem:wściekła/y: uwielbiam takie akcje. Ostatnio to go trzeba ode mnie odklejać...
Panie się biedne tłumaczą, że mu się krzywda w placówce nie dzieje. Jak się wypłacze, to się nawet ładnie bawi, ale matce musi dzień popsuć:-(
zielona, super, że Kostka mówi:-) Podejrzewam, że teraz lawinowo pójdzie. Mati mi wczoraj o wulkanie opowiadał, aż się zastanawiałam skąd on to wie:-D I o polowaniach na dziki...:-D

mamusia, u nas też takie terminy:wściekła/y:
monia, jak Hania. Zdróweczka dla niej.
Aniez, uwielbiam buty Badury. Wierzę ci, że balerinki są śliczne:-D
gosienko, podziwiam cię z kurami. Ja chociaż mieszkam na wiosce, i mój teść ma kury, szczerze ich nienawidzę.
Oczywiście tylko na podwórku, bo tak to mi ni przeszkadzają:-) Chociaż przy obecnej cenie jajek to może być dochodowy biznes.
Aga, należą ci się przespane noce!
mamoPaulinki, świetnie, że już jesteście na swoim! oby wam się dobrze mieszkało.

Aniez aż szkoda że Badury tu nie mam :-( najbliższa w Katowicach na Chorzowskiej...nie chce mi się jechać :-p

M. mi zasnął :eek: też czuje że idzie niż ;-) :-D

Nic mi się nie chce :-p

witam się z tarasu w pięknym słoneczku:-)
Byłam dzisiaj w pracy i uwag, uwaga, było bardzo miło, nawet 2,5h spędziłam, może moja awersja i wypalenie zawodowe pójdą precz po dłuższej przerwie, zobaczymy...
Aniez dzięki, też tak właśnie myślę, czkam jeszcze na opinię szczegółową. Na pewno dam znać następnym razem.
annaoj co za autko oglądaliście?? jak już kupicie to koniecznie musisz się nam pochwalić
opla merivę. Uwielbiam terminy za blisko pół roku, nasza służba zdrowia to niekończąca się opowieść...

jest szkarlatyna, buuuuuuuuuuuu...

potem napisze więcej....
:-(

Gosieńka a czym jeździcie? Deszcz pada, więc Ty masz się relaksować:-)

Agnieszka mam pytanko, o ile mnie pamięć nie myli, to wy macie służbowego hyundaia ix35, czy ona z tyłu 3 pełne fotele czy środkowy jest ciut mniejszy?
Gosia mam nadzieje, że Matiemu przejdzie, on biedny i Ty.
Zielona fajnie, że Kostka sie odblokowała.

Mama mnie odwiedziła, więc uciekam na kawkę.

reklama
agnieszki zaintrygowałyście mnie badurą i z ciekawości odwiedziłam ich stronę ale przedział cenowy niestety nie dla mnie, chociaż fasony naprawdę piękne.
gosia współczuję takich rozstań i niestety wiem że od września też będzie mnie to czekało :-(
zielona super , że Kostka odblokowała się z gadaniem teraz to już będzie z górki
annaoj śliczny szkoda, że za wąski bo naprawdę ładny
Poszukuję sukienki na komunię chrześnicy K. która jest 19 maja i jestem w kropce bo dupa mi urosła okropnie buuuu
może wy widziałyście coś ciekawego na allegro albo w jakiś sieciówkach??

Ostatnia edycja:
Do góry