reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Aniez kciuki - stres jest mimo tego że Olka już chodziła , to nie uwierzyłam zanim nie zobaczyłam na liście :-D

Maonka zdrówka dla Leonka .

Annaoj - może mu jakieś zajęcia chociaż załatw .
U nas np. fajny punkt otworzyli w ten weekend
Akademia Twórczego Nauczania | Akademia Twórczego Nauczania
ciekawe czy przetrwa .
Imię piękne :tak:

Poszłam zgubić te karkówki :-D I nogi mi teraz w d. wchodzą .
Pogoda dziś piękna i oby już tak zostało .

reklama
Hej,
i po długim weekendzie, ale że następny pod koniec miesiąca, to nie ma co wpadać w panikę:-D

maonka, zdrówka dla Leonka. Ja bym nie wyszła z chorymi uszkami na dwór. I niestety dziewczyny mają rację, problem ten lubi powracać. Sama miałam w dzieciństwie i wiem co mówię. Ala pięknie maluje!

Aniez, kciuki zaciskam. Ja również poproszę, Hania się o miejsce stara:-(

Aniam, kobieto widzę, że się ostro za siebie wzięłaś, gratuluję.

beti, zdróweczka dla ciebie. Musisz się wykurować, bo zatoki potrafią dać w kość.

Annaoj,to was mąż urządził, typowy facet:-D choć pewnie ci do śmiechu nie było. Wiktor piękne imię dla chłopca.

Witam z samego rana.
J. wyprawiony do przedszkola, M. już nie śpi ale leży sobie w łóżeczku grzecznie. Pogoda barowa bo mokro i pochmurno. Ale może się wyciągnie.

Aniez, Gosia kciuki zaciśnięte.
Beti zdrówka.
Annaoj no niezły numer wywinął ;-)

Co do zapalenia ucha tak jak pisałam można wyjść na dwór (szczególnie jak na dworze lepiej niż w domu ;-)) ale unikać kontaktu z ludźmi.

Dzisiaj mnie czeka góra prasowania. W końcu wczoraj 3 prania wyschły na dworze :-D dzisiaj tylko ręczniki wypiore ale rozwiesze je w domu.

A właśnie nie pisałam wam ale wstrzymujemy się z kupnem biegówki dla M. A wszystko przez to że młody wyczaił stary rowerek J. Dziadzio zamontował tylko kij i młody świetnie sobie radził bez bocznych kółek! Jak to Dziadek powiedział "Ja go tylko asekuruję a tak to sam jedzie." Generalnie dziadek nie zostanie Papayem przy M. bo kij trzyma delikatnie :-D.
Za to postanowiłam dokupić M. drugi komplet pościeli na zmianę (do tej pory korzystał z "gościnnej") i ręczniki kąpielowe :tak:

Idę zrobić sobie śniadanie bo już mnie ssie. Miłego dnia i oby sie pogoda wyciągnęła.

Dzieńdoberek :-)

Witamy się po majówce :-)

Iza z Tośką i małżonkiem wyjechali przed godzinką , postanowi w powrocie zahaczyć o wrocławskie zoo :tak: Super spędziliśmy czas tylko pogoda wczoraj nie dopisała a chcieliśmy pochodzić po górach :-( dopiero po południu słońce zawitało więc zabrałam ich na nasze okoliczne górki i zrobiliśmy niezłą przeprawę, Tośka nawet zaliczyła zgubienie kalosza w błocie :-D W niedzielę za to pogoda było to nasz ksiądz wymyślił sobie egzamin o 12 :wściekła/y: i niestety pół dnia zmarnowane , ale ostatecznie zaliczyliśmy wypad do zamku w Grodźcu:tak:
Tosia z Helenką jak prawdziwe kobiety raz się kochały raz kłóciły :-) ale więcej było tych lepszych chwil :tak:
Teraz w domu taka cisza że aż mi nie pasuje :-) Iza dzięki za miło spędzony czas :-)

Agnieszka brawo dla Marka że tak świetnie sobie radzi na rowerze :tak: Ja ci moje prasowanie podeślę bo u mnie już miejsca na rzeczy nie ma :zawstydzona/y:;-)

gosia jak dzieciaczki bo chyba nie doczytałam lepiej ? No następny weekend to już u mnie :tak::-)

Aniez coś tam jechało nawet przez Sokołowiec ( taka ważna wioska :-D) ale nas akurat w domu nie było tylko w okolicach Rio mały korek się zrobił ale daliśmy radę :tak: &&&&& za przedszkole zaciskam :tak:

Anna ja to w ogóle sobie nie wyobrażam wakacji z trójcą, chyba plantację melisy muszę założyć ;-)

Beti zdrówka . Ja zwierzęta uwielbiam, ale o kurczakach jeszcze nie myślałam :-D na razie małża molestuję o króliki :-)

Basia zdrówka dla Wiktora

Elvie &&&& za biuro trzymam :tak:

Maonka zdrówka dla Leonka, bidulek niech mu szybko przejdzie .

Aniam to ja już widzę jaka Ola będzie szczęśliwa jak zobaczy naszego szczeniaka :-)

Sonia zdrówka dla dzieciaków i niech @ przyjedzie ;-)

Filonka wpadaj do nas i opowiadaj co u was:tak:

Zielona masz się chwalić i koniec bo przecież to są osiągnięcia naszych dzieci a to cieszy najbardziej :tak:

Mamusia Helka też dzisiaj do przedszkola nie chciała iść tylko z mamusią zostać ;-) pewnie jutro bez płaczu się ie obejdzie :-(

Kittek jakbyśmy do was się kiedyś wybrali to zabieramy ze sobą rowery :tak:

Uciekam chatę odgruzować :tak:

Miłego dnia

aniez - &&&&

Gosienka & Iza czekam na fotorelację

Aga super!!! Natalka jeszcze hulajnogi nie opanowała zdolnego masz synka

gosia za Hanię &&&&

myślałam, że po weekendzie będę miała więcej czasu a tu kicha Natalka całe popołudnia spędza na podwórku więc do domu wracamy po 19 , kolacja , kąpiel i spanie i tak codziennie. Jutro jestem na urlopie bo na 11:15 mamy wizytę u lekarza rehabilitacji zobaczymy czy dostaniemy skierowanie na kolejny turnus.

Gosieńka, to się ciesz, że u Was było ich niewielu, bo dojazd do Jeleniej był zatkany :( w każdym razie akurat, jak my jechaliśmy.

Normalnie miałam dzisiaj wypełnić podanie, ale się zniechęciłam, bo strona ładuje się długo, więc kupa ludzi siedzi i wypełnia... zacznę jutro, albo pojutrze :) jak się inni wystrzelają :D

Z Bartosza to się takie chłopaczysko robi, że szok. Nie dość, że dogaduje i dokazuje, to geny wojskowe się w nim odzywają :) rozkazy są na porządku dziennym... hehehe... zupełnie inne dziecko niż Kubulek.
Z to Kubulek... oj... normalnie nie wiem, pewnie znowu przechwalę, ale co tam, skarb taki się zrobił, zrównoważony, spokojny, sprząta, zmywa i szmatuje chatę :) zapewne potem mu przejdzie, ale ziarno zostało zasiane :) Potrzebę ruchu ma wielką, ale teraz zupełnie inaczej to już zaczyna wyglądać, więc mam nadzieje, że za rok będzie już zupełnie cacy :) gotowość szkolną niby ma, ale zostajemy w przedszkolnej zerówce :) 80% dzieci zostaje, więc osamotniony nie będzie :)

Idę po kawę, normalnie się tak rozleniwiłam, że szok... kilka dni wolnego, a ja rano w ogóle wstać nie mogę :)

Aniez właśnie słyszałam w wiadomościach regionalnych o tym przeciążeniu systemu do zapisu dziecka do przedszkola :-D:tak:

W piątek zabieram J. na lekcję pokazową taekwon-do ;-) zobaczymy czy mu się spodoba :-p

Witam po przerwie.
My już w nowym miejscu cały weekend malowaliśmy, naprawialiśmy sprzątaliśmy itd
Jeszcze mam parę pudeł nie rozpakowanych ale brakuje mi szafek w kuchni. Jakoś muszę się poupychać w tym co mam.
Nie nadrobie za chiny więc zdrówka życzę i pogody u nas dzisiaj bardzo ładnie i słonecznie.
Gosieńka wysłałam Ci sms-a tydzień temu nie wiem czy doszedł ale mam nadzieję, że tak.
Pozdrawiam, wpadnę wieczorem jak J już do pracy pójdzie.

Witam już w lepszym humorze
Leonek już dziś zdecydowanie lepiej. Wczoraj płakał od 6 do 17. Wieczorem nawet pouśmiechał się, czyli antybiotyk działa. Ze spacerków w takim razie rezygnujemy. A dziś to już uśmiecha się cały czas, więc idzie to w dobry kierunku.
Alicja ma nawrót choroby, 38 stp, kaszel suchy, właśnie pojechali z mężem do lekarza. Zwariować można z tymi chorobami.

Kupiliśmy zmywarkę, dziś więc wielkie zmywanie, wszystko czyściutkie i lśni. Nie wiem jak mogłam żyć bez tego urządzenia?

Beti zdrówka
Annaoj faktycznie Twoja ciąża szybko leci. A scoby doo u nas zakazany, bo po tej bajce Alicja widziała potwory
Basia dobrze, że już są strupki
Agnieszka co to jest gotowość szkolna?

reklama
maonko gotowość szkolna to opinia nauczyciela z przedszkola o dziecku zawierająca zalety jakie posiada dziecko, o problemach jakie ma. Z tego co się orientuję dotyczy tylko dzieci 6 letnich.

Do góry