reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Dzisiaj jest dzień lenia :) muszę tylko się zmobilizować i zrobić ciasto urodzinowe dla męża na jutro. Ten to ma swoją drogą farta, bo w urodziny ma zawsze wolne. W Książu festiwal kwiatów, my się może w weekend wybierzemy, o ile pogoda się wyciągnie. Chciałam jutro do Jaworzyny Śl. pojechać, ale chyba nie damy rady, bo wieczorem planujemy imprezkę.

Gosia- moja zabroniła kąpać i nie dodawać nic do kąpieli, żeby wysuszać paskudztwo naturalnie i nie naruszać naturalnej ochrony skóry (Bartek i tak ma jazdy z za suchą skórą). Mam nadzieję, że Mati jednak się wyciągnie z choroby.

Kitek- moje pospały do 9:00 ale oni codziennie chodzą spać o 19:30 a w weekend jest szał ciał i idą spać o... 20:00... hehehe... matka "sadystka".

Monia- wypoczywajcie. Mimo, że pada, to powietrze czyste, alergeny nie latają... wiem, wiem... to nie jest pociecha.

reklama
Dziewczyny, mloda po karmie ma sie sie dobrze, wlos sie nie poprawil, ale za malo zjadla :tak:

Monia, hehe, moja kiedys namietnie mydlo zarla. Jak jej mowilam, ze bedzie bankami pierdziec to sie w glos smiala.

Goraco i komary sie pojawily...

Jutro zaczyna sie festiwal tulipanow. Pieknie bedzie.

witam

ledwo żyję mały jest bardzo zsypany nawet wargi ma obsypane krostami a najgorsze że nie da ich sobie posmarować:baffled: na szczęście gorączka nie jest bardzo wysoka i nie utrzymuje się cały czas ale jest ciężko.

zielona dzięki za typ spróbuję z pilatesem tylko nie w tym tygodniu bo mały cały czas na mnie wisi. Jak chory to zawsze marudny.
Super że macie takie fajne opcje zajęć. Kostusia widzę coraz bardziej idzie do przodu z mówieniem. U nas niestety znowu mam wrażenie że jest przestój przeskoczył w ciągu 2 miesięcy z poziomu 1 latka do 2 latka z mówieniem a teraz jest znowu zastój. Łączy wyrazy ale jeszcze nie próbuję układać zdań

aniez zapraszam nie będzie nas w W-wie od 15 d0 28 lipca ale w każdym innym zapraszam i z góry już się cieszę na spotkanie.

kittek biedulo zdrówka życzę. Teksty Majeczki przesłodkie

Agieszka kurcze biedne te twoje dzieciaki też ciągle coś zdrówka dla M.

Annaoj
mam nadzieję że pogoda wam sprzyja

gosia
zdrówka dla dzieci mam nadzieję że Hanulka już lepiej się czuje. Ty mnie nie strasz że to aż dwa tygodnie sypie bo mój to już prawie nie ma wolnego ciałka nawet w buzi i na wargach ma krosty

monia
zaległe ale szczere WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI ROCZNICY ŚLUBU!
Ja też miałam zamiar go zaszczepić ale nie zdążyłam

maonka zdrówka dla dzieciaczków my też przez tą ospę nie pojechaliśmy do moich rodziców. Nasz też co chwilę urządza histerię bo chce na dwór:confused:

aniam niesamowita jest ta twoja Olcia :-D

Ostatnia edycja:
hejka
Leje i leje i końca nie widać. Na szczęście dopołudnia było w miarę, tak, że wycieczka nam się w miarę udała. Ja już kiedyś w Wenecji byłam, więc aż takiego wrażenia nie było, ale za to zahaczyliśmy też o Burano, gdzie jeszcze nie byłam i bardzo mi się podobało.
Czuję, że trochę się za dużo nałaziłam, więc już poleguję.
Elvie u nas też zawsze lekki pogrom w chacie jak B z dzieciakami.
Basia najważniejsze, żeby nie drapał. Oby wysyp szybko się skończył.
Kittek szczepionka też polecam. Kiedyś byłam przeciwna, w sumie Igor przypadkiem zaszczepiony, bo był z B u lekarza i mu wmówili, że pominięte szczepienie. Dostał co prawda ospy, ale miał jakieś 5 kropek i w ogóle nie gorączkował.
Aniez najlepsze życzenia dla męża (nie wiem czy jutro wpadnę) i udanej imprezki.

spadam książkę czytać

Kittek to że masz relaks , to nie znaczy że masz komórkę byle gdzie zostawiać . Dzwoniłam babo 2 razy do ciebie , bo były sandały adidasa po 59 zeta, a byłam w outlecie . A za cholerę przecież nie wiem jaki Majka ma rozmiar .
Także Ci kobito przepadło , bo ja tam 60 km mam .
Dresów w pumie nie było , same małe i do tego jak na outlet strasznie drogie , wszystko pow. 100 zł .

Ja dziś na zakupy z rana pojechałam do ursusa , ludzi jak mrówek , rodzinne zakupy , jak to 2go zwykle bywa w centrach . Ja sama bez dzieci , to na szybko kilka koszulek sobie kupiłam i do domu .
Potem z dziećmi twórczość farbami uprawiałam , bo co tu robić jak pada .
Nawet się nosa z domu nie chce wystawiać .
Później Franek do nas zawitał i tak dzionek jakoś zleciał .
Oby jutro było lepiej .

Małżonek sobie zrobił prezent na urodziny :-D i nie ma co oglądać :p
Jego rozmowa z konsultantem wyglądała następująco:
"Dlaczego mnie Państwo tak nagle odłączyli... złożyłem wypowiedzenie, ale żeby aż tak skutecznie"... na nic się zdały moje tłumaczenia, że jak złożył wypowiedzenie, to nie jest to NAGŁE odłączenie... hehehe... jak nie ma co oglądać, to ja mu mogę szybko zajęcie w chacie znaleźć :) ale jakoś nie marudzi za wiele... chyba się boi mojej radosnej twórczości własnej :p
Ja akurat TV nie oglądam, więc mi to wisi i powiewa, a że byłam dzisiaj w bibliotece, to mam co robić :) Kuba dobie atlas wypożyczył, bo ma fiksację na mapy, a Bartoszek książkę o transporcie...

U nas leje i leje i leje... dzieci do biblioteki wyprowadziałam, fajnie było, bo się zajęli zabawą, a matka czytaniem :p ubawiłam się, jak starszy pan wychodząc z biblioteki stwierdził, że bylo coś dla duszy, teraz będzie dla ciała i on idzie popływać :p oczywiście szło mu o aurę za oknem. Biedni Ci ludzie co liczyli na mega słońce... normalnie uważam, że ktoś we wszelkich prognozach pogody powinien za to beknąć, bo naprawdę, co dłuższy urlop, to zapowiadają mega pogodę, a potem pitolą coś o froncie atmosferycznym... eh... bujać to my a nie nas.

Basia- nam się plany nieco pozmieniały i będziemy mieli czas raczejw sierpniu. Jeśli nas Aniam kijem nie pogoni, to zlądowalibyśmy u niej koło długiego weekendu sierpniowego 15 albo 16 sierpnia. Zastanówcie się dziewczyny na spokojnie, czy Wam pasuje, jeśli tak, to będziemy to "negocjować" :)))

Aniam- mnie dzisiaj ilość ludzi w sklepie ogłuszyła, a polazłam jedynie po maliny do ciasta (mam pyszny sernik na zimno z serem mascarpone i bitą śmietaną i malinami właśnie... jak ktoś chce to zapraszam) piwo i wino... ludzie kosze wywozili... matko... Armagedon ma być, czy jak?

Witamy i my

Na nic czasu nie mamy i tak nam płynie weekned majowy :-) Właśnie miałam przerwę w prasowaniu to Was odwiedzam :-)

U nas weekend mija rodzinnie :-) A Tosia liczy nocki do wyjazdu do Gosienki i Helenki :-) Dzisiaj zakupila dla Helenki prezent i zadowolona poszła spać bo już tylko będzie jeszcze jedna nocka :-) Wyjeżdżamy w sobotę :-)

Gosienka sałatka (ta która Ci u nas smakowała) i winko jedzie z nami, mężczyźni mają inne alkochole też jadą :-)

Aniez zostaw tego sernika trochę, to jak będziemy od Gosienki jechać to chętnie po kawałku zjemy hehe :-D

Aniam ja dzisiaj zakupy byłam zrobić, i jak zobaczyłam te kolejki to :szok:, ale musiałam je zrobić więc musiałam zacinąć zęby.
Babo mogłaś powiedzieć, że takie zakupy będziesz robić, my właśnie chcemy zakupić te piankowe sandałki, a jedne nam sprzątnełaś z pod nosa (haha te kittkowej i rozmiar by się zgadzał) haha :-D

Basia bidulek mały, zdrówka :tak:

Annaoj
ktoś się miał tu oszczędzać, nu nu nu pogrozimy palcem..! A imię bardzo ładne :-) Jak mój W :-)

Lecę się moczyć, bo jutro jeszcze gości mamy :-)

Miłego dnia i reszty weekendu, odezwiemy się już pewnie od Gosieńki :-)

Nie zebym byla zlosliwa, ale wlasnie sciagnelysmy z placyku, bo przy 30°C ciezko bylo... ;-) Te temperatury to w zamian za -30 w zimie :tak: Jak dla mnie ciutek za goraco, byloby super, gdyby deszcz spadl.

Mloda dzis fish powiedziala, ot tak, a zawsze to byla ry...

reklama
Dzieńdoberek majowo :-)

Leje i jedyna pociecha z tego że trawnik posiałam i podlewać nie muszę ;-)
Dzieciaki jeszcze w łóżkach i coś niechętnie chcą wstawać ale nie naciskam przynajmniej spokojnie kawę można wypić :-D

Piesek rośnie jak na drożdżach :-) no i ja czuję się jak bym była młodą matką bo w nocy jak tylko zapiszczy to wstaję i sprawdzam :baffled: ech instynkt macierzyński :-D

Aniez Najlepsze życzenia urodzinowe dla Rafała :-)
Rzeczywiście super prezent R sobie zrobił :-pu nas by już pewnie ku i hu leciały bo S ostatnio kocha tv miłością wielką :sorry: Właśnie odkrył nowy program TVP rozrywka w sumie super bo muzyka naszej młodości Republika, Lady Pank , Big cyc, Dżem itp.
Co do tłumów w sklepach to ja co roku stwierdzam że ludzie obkupują się jakby koniec świata miał być albo wojna :no: a potem tyle żeczy się marnuje
Zielona ty chyba sobie chcesz nabrechtać pisząc nam jaka u ciebie temperatura :-D Co do karmy to jak Emil był mały zajadał się karmą dla kotów i nic mu nie było a wręcz muszę stwierdzić że włosy zaczęły mu szybciej rosnąc i takie błyszczące się zrobiły:-D Super że Kostka rozkręca się ze słownictwem :tak:

Isabela Helenka też odliczała za ile nocy Tosia przyjedzie i w ogóle tak fajnie wszystkim opowiada że do niej przyjedzie jej przyjaciółka Tosia :-)
Anna Wenecji zazdroszczę , nigdy nie byłam i pewnie długo nie będę :-( Ty masz się oszczędzać pamiętaj o tym.

Basiu zdrówka dla Wiktora,ospa to rzeczywiście nic przyjemnego :no:

Elvie luzik u nas też chata wywrócona do góry nogami jak tatuś z dzieciakami zostaje ;-) Super że Lenka radzi sobie na biegówce. I jak trawnik rozwinięty ?

Monia odpoczywajcie, winkujcie i leżakujcie przed kominkiem i co wam tam jeszcze do głowy przyjdzie :-p Pogoda do bani ale najważniejsze że razem :tak:

gosia zdrówka dla Matiego a jak Hania się czuje ?

Kittek udanego wypadu nad morze , a dla ciebie zdrówka :tak: Rozmowy z Mają super , Helka też nam się rozgadała i czasami to chciałabym aby choć na chwilę przestała mówić :-D

Aniam my też planujemy po komunii kupić trampolinę , tak więc na spotkanko już będzie więc dzieciaki będą miały gdzie szaleć :tak:

Agnieszka jak chłopcy lepiej?

Sonia i jak rodzice zadowoleni z prezentu ? Ja komunię robię w domu więc trochę więcej roboty , ale u nas tylko garstka gości więc luzik :tak:

Maonka mam nadzieję że u Alicji to jednak nie ospa, zdrówka dla niej.

Miłego dnia :-)

Do góry