reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Witam, wczoraj do północy tort robiłam, sama od podstaw, więc dumna z siebie jestem. Przepis mi Judysia podała. Mamy tort biszkoptowy z kremem mascarpone i truskawkami, dekorowany bitą śmietaną. Hitem stała się kolorowa posypka:-D
Lecę dzieci ogarniać, bo się rozszalały, a Kamili jeszcze nie ma.

reklama
Elvie pochwal sie swiom dziełem i jak bedziesz miała chwilkę wrzuć przepis, chętnie wypróbuję. Ja wczoraj skończyłam po 21 robić torcik ale nie miałm juz siły sprzatać więc dzisiaj od 7 kuchnie ogarniałam. Tym razem ciacho robiłam bardziej pod dorosłych więc biszkopty kakaowe nasączyłam nalewką wiśniową, rozcieńczoną, własnej roboty, przełożyłam śmietanką z wanilią i do dwóch warstw dorzuciłam wiśnie z nalewki:-) jestem ciekawa jak wyszedł bo robiłam go pierwszy raz

hej,
po wczorajszej wizycie okazało się, że M. może mieć początki anginy. Lekarka stwierdziła to po powiększonych migdałach. Antybiotyk zapisała, jednak kazała się z nim wstrzymać do czwartku. Jak choroba się wzmoży, to podać. Hania osłuchowo zdrowa, gorączka też jej już odpuściła. Nie wiem czy to łączyć, mała dostała wysypki w miejscach zapięcia pieluszek. Alergia czy wysypka, która ponoć występuje po trzydniówce? pomóżcie...
Aniez, dobrze pamiętam, że chłopaki niedawno walczyli z anginą?jak to u nich przebiegało? mieli apetyt, bo Mati ma(waży mój klocek 19 kg). Kaszel ma suchy szczekający:dry:
Monia, udanego wypoczynku!
gosieńko, nie szalej tam z ogrodem, bo ci kręgosłup o sobie przypomni!
elvie, torcik cudny. Z mascarpone uwielbiam:-)
sonia, uwielbiam torty z alkoholem, podrzuć kawałek...

gosia suchy szczekający to nie angina a zapalenie krtani!
Nie podawaj na razie nic wykrztuśnego a najlepiej niech go zobaczy inny lekarz! Jak za bardzo pozwolicie się zapaleniu krtani rozwinąć to czeka go przynajmniej zastrzyk z dexavenu na rozkurcz mięśni bo będzie się mu ciężko oddychać.
Pojedź z nim jeszcze do innego lekarza bo teraz długi weekend to będzie wizyta na ostrym dyżurze jak nic.
Obym się myliła :tak:
rozkurczowo działa pulneo, levopront, eurespal...

No ogarnęłam ogródek. Posiałam pietruszkę naciową, rzodkiewkę, wsio wyplewione i poprzycinane. Teraz czekam na zimną Zośke i wysadzam ogórki, cukinię i fasolkę szparagową :-) no i pomidory!

Idę pilnować placków bo w końcu je przypale...

Agnieszka - a eurespal i pulneo to nie to samo ?

Kurde torty , placki ... a my dziś grila robimy .
Tylko pogoda coś jest średnia .. ale trudno damy radę . Będziemy się procentami grzać jakby coś .

Witam
Wczoraj chciałam ponadrabiać, ale jakieś pokazywało mi złośliwe oprogramowanie? Więc nic z tego nie wyszło

Gosieńko młoda babciu, tylko jeden psiaczek?
Gosia zdrówka dla dzieciaków
Agnieszka zdrówka również

Nam Alicja też się pochorowała u mamy, w piątek byłam w przychodni z dwójką, miałam szczepić Alę na ospę, ale w przedszkolu panuje, więc lekarka nie zaszczepiła. Od razu zbadała, było ok. W sobotę pogoda się skiepściła, więc pojechaliśmy do galerii, a tam lody i wieczorem już był kaszel. W niedzielę byliśmy na pogotowiu, lekarz mówił, że to rozwojowe, osłuchowo dobrze. W poniedziałek znowu lekarz ale nasz. Powiedziała, że może to być początek ospy, bo ospa może zacząć się też infekcją. Więc obserwujemy. Dziś w nocy gorączka ponad 38. Więc siedzimy w domu, choć trochę posiedzieliśmy na balkonie. Ala co chwilę mówi, że chce iść na trampolinę. Nie może zrozumieć, że dziś nici ze spaceru.
Jutro mieliśmy jechać na majówkę na ranczo, miał być mini zlot rodzinny, więc oczywiście nici z wyjazdu.

Gosienka, gratuluje potomka ! :-)

Gosia, angina zaczyna się standardowo od wysokiej gorączki, czasem ból brzucha, biegunka...potem jest bardzo silny ból gardła i nie ma apetytu, wierz mi...kaszel - czasami, ale to bardziej krtaniowo...może u M to bardziej wirusowe na razie, no ale jak się nadkazi, to będzie angina. Zdrówka dla latorośli !

Dziewczyny, dawajcie foty tortów ! I niech wam w cycki idzie :-)

pozdrawiam...

Gosia- jako stary wyga anginowy (to nie moje dzieci, to ja :)) i posiadacz 5 angin w zeszłym sezonie powiem tak... każda jedna miała inny przebieg, ale najbardziej typowe są te z wysoką temp. i brakiem apetytu. Ja przy 2 miałam kaszel na początku, właśnie suchy.
Może być to wszystko, wcale nie krtań, może być i złośliwy wirus... albo szkarlatyna... jak tylko wejedzie temp. rozważ podanie antybiotyku, albo wizytę u lekarza. Generalnie jak będzie bardzo źle, to apetyt straci, bo organizm skupi się na pokonaniu przeciwnika. Zdrówka dla dzieciaczków.

Elvie- super, że tort się udał. Ja od lat robię tort brzoskwiniowy na przemian z truskawkowym właśnie na kremie z mascarpone, serkiem śmietankowym i bitą śmietaną. Bardzo smaczne :-)

Maonka- zdrówka dla Ali i oby to nie była ospa.

Hania osłuchowo zdrowa, gorączka też jej już odpuściła. Nie wiem czy to łączyć, mała dostała wysypki w miejscach zapięcia pieluszek. Alergia czy wysypka, która ponoć występuje po trzydniówce? pomóżcie...
Gosia, trudno stwierdzic. Przy trzydniowce wysypka z reguly obejmuje duze obszary, a nie wystepuje w jednym miejscu. Moze byc tez tak, ze wlasnie mala zaczyna wysypywac i rano obudzi sie pokryta czerwonymi plackami - byloby dobrze, bo znaczy ze wlasnie zaraza zbliza sie ku koncowi. Pamietam, ze Kostka goraczkowala niemal przez tydzien...

Ide Wredzke na balet zaprowadzic.
Twarz mnie piecze strasznie i nie wiem od czego... Ktos mnie pewnie perfidnie obgaduje ;-)

reklama
Śpią, uff. To był ciężki dzień.
Ja to mam zawsze pecha. Lekarka, do której chodzę prywatnie, która wnikliwie bada mi dzieci, musiała wyjechać. Poszłam na fundusz do przychodni i jest jak jest:wściekła/y:
Aga, pulneo, levopront, eurespal, to na receptę? ten kaszel może być właśnie krtaniowy. W ciągu dnia jeszcze jakoś, wczorajsza noc była straszna. Teraz też się wybudza jak kaszle:wściekła/y:
Aniez, że ty stary wyga anginowy to pamiętam. Coś mi się pomieszało, że na jesieni chłopcy też załapali. Dzięki za rady, będzie źle antybiotyk podam, na razie walczymy bez.
zielona, właśnie tak myślałam, że duże obszary. Ona w tej chwili ma tylko po prawej stronie. Jednak martwi mnie to, bo jest zaognione. Zmieniłam pieluchy, wykąpałam w parafinie zobaczymy.
maonka, zdróweczka dla Ali. Głowa do góry, my też siedzimy w domu, a planowaliśmy wyjechać.

Do góry