reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

witam w pięknym słonecznym dniu
Już myślę o spacerku na jaki się wybiorę. Jak tak pięknie na dworze to poziom energii od razu skaczę.
Mam nadzieje, że jak się dotlenie do pracy siądę.
Miałam dzisiaj Igora mieć w domu, bo na 9 pojechali z B do wymrażać kurzajkę i myślałam, że już go do przedszkola nie poślę, ale rano był protest, bo oni z kolegą firmę w przedszkolu założyli, są prezesami i dzisiaj zaczynają działalności i on być musi
baffled5wh.gif

Filonka zdrówka dla Kacperka
Gosia no kobieta mała;-)
Aniez kciuki będę trzymać. Bartusiowi udanej imprezki życzę.
Elvie łącze się w kaszlu, tylko ja mam ataki rano, jak wstanę, w ciągu dnia jest ok.
Agnieszka jakbyś moją Alicję opisywała. Wczoraj wcześnie wstała, a potem po przedszkolu jazda, bo wszystko na nie, darła się, w końcu teściowa ją wzięła i zasnęła jej na kolanach, to jak wstała i pojadła było w miarę.
Aniam a Ola nie będzie miała takich specjalnych drucików po wyrwaniu zakładanych, co by miejsce na tą jedynkę było<?>
uciekam

reklama
Dzieńdoberek

Helenka w domu została bo od wczoraj niewyraźna, jak zasnęła o 16 to przebudziła się na chwilę koło 19 jak tato przyjechał i wtulona w niego zasnęła znowu i tak do dzisiaj do 7 rano :szok: wstała i twierdziła że ją brzuch boli a za chwilę mega pawia puściła :no: Temperatury nie ma tylko katar i to zielonegile :no: i jak wymiotuje to właśnie tym katarem :no:Zobaczymy co się rozwinie.

Pogoda u nas śliczna, cieplutko i słońce świeci to lubię :-)

Aniez ceny rzeczywiście kosmiczne :szok: jak jeszcze doliczyć dojazd plus żarełko( Gruzińska knajpa ;-)) to z 300 zł nie starczy :no: To nieźle będziecie imprezować :-D &&&&&&& zaciskam za egzamin :tak:

Elvie niestety u nas nie ma innego wyjścia, taka praca i na inną niestety się nie zapowiada , może i stety bo S lubi to co robi a to w sumie dobrze że praca sprawia mu przyjemność. Czytam i myślę czemu ty mi gratulujesz królowej ;-)a to się Hanki Gosi tyczyło :-D

Onka zdrówka i jak Włoch jedziecie to sandały na bank wam się przydadzą :tak:

Filonka rzeczywiście masz urwanie głowy , zdrówka dla Kacperka . Dawidek to kawał chłopa :-)

Aniam współczuję przygód z zębem , ale lepiej dmuchać na zimne.

gosia zdrówka dla ciebie i siły bo widać że Matiego energia rozpiera ;-) a z Hanki się uśmiałam :-D już brata ustawia :-)

Agnieszka Jak bym czytała o Helence, wszystko sama a jak nie to ryk :no: tylko ze spaniem dużo łaskawsza ;-)

Zielona odezwij się babo , jak tam udało wam się załatwić to ubezpieczenie?

Zmykam do mojego choruszka .

WItam:)

aniam - tak mi się przypomniało, że jak miałam 5lat to mi dwie jedynki wyrwała dentystka i później one mi baaaaaaaardzo długo nie chciały wyleźć, aż do ortodonty jeździłam, zdjęcia robili, była obawa, że coś mi ta dentystka uszkodziła, ale ostatecznie dostałam gumkę taka zwykłą do ćwiczeń, miałam ją dziąsłami mi gryźć i zęby się pojawiły, uff.. Warto więc wybrać dobrego specjalistę.

Agnieszka - fajny Dzień Dziecka:)

aniez - kciuki zaciskam &&&

Posiedziałam wczoraj do 1:30 i dziś rano mimo słonka nie mogłam się z łóżka zwlec. Dobrze, że M. angielski sobie odpuścił i wziął dzieciaki na dół, śniadanko zrobił i nie dość, że mogłam kilka minut dłużej pospać to jeszcze na gotowe zeszłam:)

Teraz czekam na Kamilę i biorę się za robotę papierkową, bo sporo tego mam.

No to ja złego słowa nie powiem o tym, o której moje słoneczka dzisiaj wstały :-) dla mnie to była ciemna noc, bo 6:50 ale ponieważ wcześniej budzik musiałam wyłączyć, bo penie mnie denerwował, to gdyby nie dzieciaki, nigdzie bym nie zdążyła :)

Zdrówka dla Helenki!
Agnieszka- etap SAM-SAM jest bezcenny :-) uwielbiam to!
Anna oj- mój Kuba też ma takie zagrywki z przedszkolem :-) wiadomo kumple najważniejsi.
Elvie- a jak Ty się czujesz?

Wczoraj znowu wyszliśmy na rowery i plac zabaw, jak dobrze, że jest cieplutko, to tyłki tych moich trzpiotów da się wywietrzyć :-) dzisiaj z tatusiem będą mieli rozrywki, ciekawe czy mąż będzie w jednym kawałku, jak wrócę z ang. :-) na placu zabaw to Bartula szaleje, na szczęście Kubula jest na bardzo samodzielnym etapie, bo inaczej byłoby ciężko ich upilnować.

Aniez ja tam nie mam nic przeciwko temu etapowi pod warunkiem że dziecko mówi czego chce :tak: a nie od razu dla zasady drze się jak opętane, łzy ciurkiem, z nosa gile aż do ziemi i weź się domyśl czego dziecko od ciebie chce. Bo nawet zapytać nie mogę co chce bo się drze że mam nic nie mówić ...a jak nie mówię to się drze że nie zwracam na niego uwagi... Nie wiem może ja jestem ostatnio po prostu zmęczona i nie mam odpowiedniego dystansu... ale ja też mam swoje granice...

aniez - dziękuję, kaszel mniej męczy, dziś M. ma mi kupić sól emską - podobno tania, stara i dobra. Znasz??

Leny kreatywność mnie doprowadza do szału. Wczoraj tarte ogórki kiszone zmieszała z herbatą i śmietanką, bo gotowała zupkę dla taty:szok: później wlała chyba 10 litrów wody do kwiatka:baffled: dziś się dorwała do mojego kuferka z kosmetykami kolorowymi, pomalowała sobie oczy i usta, przyszła i mówi "wiesz mamo, jestem piękna":-D - Tak, córeczko, najpiękniejsza na świecie..;-)

No, ale jest też wesoło, szczególnie jak dzieci "rozmawiają" ze sobą.
Maciek stoi przy schodach i woła "ta-ta-ta-ta"
Lenka: Maciek nie wołaj taty, tata jest w pracy.
Maciek: Ta-ta-ta-ta..
Lenka: Myślisz, że on jest na górze?
Maciek: Ta
Lenka: Maciek ty jesteś źle zorientowany.
Padłam:-D

Ostatnia edycja:
:-D :-D :-D :-D :-D Elvie też padłam :-D oj będzie wesoło jak się Mać rozgada na całego :tak:

Byłam z chłopcami na dworze przez 2 h :-) :-D Dzieciarni apojeździła na rowerze, ja obcięłam drzewka, przyszliśmy głodni jak smoki. Teraz słońce świeci i deszcz pada :szok:

reklama
cześć dziewczyny
u nas ciągle coś oczywiście dzisiaj rano byłam z małym u psychologa w poradni i co jak zwykle usłyszałam że nie pomoże bo według niej powinnam diagnozować małego pod kątem całościowych zaburzeń w rozwoju. Na SI też gonie przyjmą bo u nich przyjmują od 4 lat dzieci na terapię .
We wtorek idziemy jeszcze do neurologa no i zobaczę co nam powie. Zapisałam go też prywatnie na diagnostykę na SI ale to dopiero mamy 23 kwietnia termin.

Podziwiam Dorotę i Martę bo do tego trzeba morza cierpliwości jak cię tak cały czas odsyłają jeden do drugiego i tak w koło macieju.:wściekła/y:
Jutro muszę po pracy wybrać się na zakupy a wieczór mam zamiar spędzić robiąc tort na sobotę

Do góry