Gosieńko- ja się nie muszę dowiadywać, bo już wiem, od poniedziałku cennik idzie w górę (na okres zimowy był niższy: 15 zeta za dorosłego i 10 za dziecko od 3 r.ż.), ale nie wracają do cen z lata 2012, tylko cennik idzie w górę :-( 30 zeta za dorosłego, 20 za krasnale (w 2012 było 25 i 15). Wam będzie się opłacało kupić bilet rodzinny, ale tej ceny jeszcze nie podali, zawsze też rodzinny był najtańszy w poniedziałki.
Jak pogoda dopisze, to poczłapiemy do ZOO w niedzielę, bo jeszcze stary cennik będzie, chyba że cena biletu rodzinnego będzie zachęcająca, ale wątpię.
Ja to bojkotuję ideologicznie, bo duża część ZOO do niedawna była nieczynna, ze względu na budowę afrykanarium, więc mnie denerwują wysokie opłaty za możliwość omijania dziury na połowę ZOO (kto był, wie o czym mówię), ale tak czy inaczej ZOO we Wrocławiu jest warte uwagi, szczególnie dla przyjezdnych... a... w czwartki jest dzień emeryta i rencisty, dlatego często moje dzieci z dziadkami dylały w czwartki
To tyle tytułem wstępu :-)
U nas też deszczowo, ale dość ciepło, poza tym deszcz na wiosnę to nie anomalia pogodowa, tylko norma, niech ta przyroda się rozbuja, będzie pięknie. No i w sumie jak pada w ciągu tygodnia, to mi nie przeszkadza, gorzej, jak w tygodniu ślicznie, a w weekend kaszana, to mnie doprowadza do szewskiej pasji.
Elvie- dobrze, że już lepiej, jak lubisz, to czosnek jedz :-)
Basiu- &&& za dalszą diagnostyke. Rozumiem, że jesteś wykończona, bo ja też byłam. Te zachowania niestety, albo stety, są w granicach normy, jego mózg musi przetworzyć jakąś kosmiczną bazę danych, to się nie dziw, że fiksuje i odbija się na otoczeniu. A jak u Was ze spacerami, placami zabaw, rowerkiem biegowym? Polecam szczególnie to ostatnie, bo to też jest ćwiczenie dla półkul mózgowych (jazda na rowerze). Ja w chwilach mega kryzysu wystawiałam siebie i Kubulę na dwór i mogłam odetchnąć, zaś on się nieco wyżył :-) poszukaj takich stymulatorów.
Agnieszka- zostaw Ty te napoje energetyczne w spokoju, napij się dobrej herbaty, białej najlepiej, jak kawy nie lubisz, zjedz coś wysokobiałkowego, dobij ciastkiem (najlepiej owsianym), będzie zdrowo a też Cię pobudzi :-) w napojach energetycznych oprócz kofeiny i tauryny są różne inne cuda ;-)
A oto, co jest w coli
E338 - kwas fosforowy
Ponieważ ja już po kawie, idę po ineczkę i kanapki i sio do pracy ;-)
A! Butki! My mamy 26 przy 104 cm.