reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

reklama
Witam

Mam chwilkę bo dziewczyny zapiekanki na kolację wcinają, potem 2 część lekcji, kąpanko i wolne:-), czyli randka ze stertą prasowania

Komunijna rewia mody - wierzyć się nie chce czasem, że to 8 latki, matkom na rozum się rzuca, zawsze w okolicach maja mnóstwo się czyta o solariach, podjeżdżaniu limuzyną, plastyce odstających uszu itp, że o prezentach nie wspomnę.
Ola komunię w 3 klasie będzie miała, i dobrze, bo 7 latków na tych nasiadówkach w kościele sobie nie wyobrażam, już się doczekać nie mogę:baffled:

Elvie u nas też befado rules, różne przerobiłam w przedszkolu, każde inne ze 2 m-ce wytrzymywały, a w befado potrafiła cały semestr przechodzić.
Maciuś kawał mężczyzny, Lenka calineczka mała, jeszcze trochę i zrównają się wagą. Wypisz wymaluj jak u mnie, też czekam aż Zosia Olę przegoni (póki co jest 14,800: 20, ale u nas większa różnica wieku, Ola 15 kg chyba w wieku 4-5 lat osiągnęła)

Po robocie zrobiłam zupe bo jutro raczej nie bede mieć czasu bo szykuje się intensywny dzień, poprasowałam a teraz idę swetry ogolić:-D
Ja nie wiem jak mój Kuba to robi ale nad lekcjami to spędza max 30 min, czytanek nie uczy sie juz od września, dzisiaj zaliczył 23-ostatnią modlitwę z religii:-)
Marysia już kima z racjii tego że matka wyrwała dziecia po 7 z łóżka.
Waga u nas raczej na średnim poziomie, Marysia 13.5 ,Ola 19, Kubi 30
Spadam dalej ciuchy ogarniać:cool2:

Sonia z lekcjami to zależy na jakim wydawnictwie pracujecie, Ola standardowo 30-40 minut, dziś jeszcze zaległości w zeszycie do kaligrafii nadrobić musi, pracujemy na Mac-u, chrześnica P ma Nową Erę i tam zapierdziel dzieciaki mają straszny, lekcje po 2-3h odrabia, nie wyobrażam sobie czegoś takiego

Magda u nas właśnie Nowa Era, w I klasie wychowawczyni nas uprzedziła że pracy sporo będzie, ale Kuba błyskawicznie pracuje i praktycznie sam lekcje odrabia, ja tylko sprawdzam czy wszystko odrobił i czy jest ok, także z synem nad książkami nie spędzam zbyt dużo czasu, ciekawe jak będzie z Olą, ale wydaje mi się że będę musiała trochę posiedzieć nad książkami z moją"artystyczną duszą", bo Kuba to "ścisły umysł"

Nadrobiłam, a więc

różnica między ginekologiem prywatnym a państwowym jest jak białe i czarne. Mój lekarz (prywatny) umawia tylko 2 pacjentki na godzinę, dokładnie wtedy zbada, lubi z każdą porozmawiać. I wiadomo sprzęt lepszy. Do państwowych też chodziłam, ale wiadomo jak jest. Przyjmuje też na nfz, ale raz w tyg i niestety na wizytę trzeba czekać parę miesięcy. Więc nie mam wyjścia i chodzę prywatnie

Ten cały szał komunijny to aż jest niesmaczny. Niektóre mamy chciałyby zrobić ze swoich córeczek prawdziwą pannę młodą

Ella uściskaj swój brzuszek ode mnie
Annaoj biedna Karen, mam nadzieję, że szybko się wyjaśni co jej dolega
Elvie to zaraz Maciek wagowo przegoni Lenkę. Moja też pchła 12,8kg, nie może przekroczyć coś tej 12.

Mi też rośnie smok, dzisiaj byliśmy u lekarza, pomierzyli go, poważyli, usg bioderek. Wszystko ok. Waży już 5,3kg. Alicja miała tyle w 3 miesiącu życia. Ogólnie odpukać, to aniołeczek jest, spokojniutki, uwielbia kąpiel. Dziś chyba pierwszy raz sobie popłakał, bo na szybko go karmiłam w przychodni, widocznie się nie najadł i wyraził swoje niezadowolenie.

Za to Alicja przechodzi jakiś bunt, nie dopadło ją w wieku 2 lat, za to teraz. Nie chce słuchać, a jak jej mówię, że jest niegrzeczna, to wpada w szał, że ona grzeczna. Uparta do tego wszystkiego jest. Babci nie słucha wcale, mnie trochę, męża jeszcze trochę. Zazdrości wobec Leonka nie okazuje żadnej, ona go kocha, mówi, że to nasz skarbek, całuje go, wszystko mu pokazuje i opowiada.

Dzięki za rady z tym grzybem, będziemy walczyć. Mąż kupił jakiś preparat

Witam poniedziałkowo :-)

Po wczorajszym spotkaniu przedkomunijnym stwierdzam że niektórym to się w głowach poprzewracało :wściekła/y: i cieszę się że ma chłopca bo wybór alby był szybki i przyjemny a to co robiły i jak się przy tym zachowywały mamy niektórych dziewczynek w głowie się nie mieści i zastanawia mnie czy to dziecko idzie do komunii czy mamuśka:baffled: Będzie się działo oj będzie;-)

Aniam zajęcia na basenie polecam, Emil też na takie chodził kilka lat temu, nauczył się doskonale pływać :tak: za miesiąc Mateusz zaczyna kurs tylko że nie lekcje indywidualne tylko w grupie.
Musiałabyś przyjechać do nas na basen w Jaworze jaka tam jest zimna woda :szok: a Emila końmi nie można wyciągnąć, Mateusz chudzina więc więcej w bąbelkach siedzi :-D

A

Gosieńka - sami w sklepie mamy rzeczy komunijne - a raczej dodatki . Czyli wianki , świecie komunijne , koszule , będą garnitury itp . I już widzę ten obłęd .
W tym roku ma moja chrześnica , ale tam chłopcy w albach , a dziewczynki w skromnych jednakowych sukieneczkach idą . Sukienka kosztuje ok 150 zł i co roku jest taka sama , więc nie ma większego problemu z odkupieniem od kogoś .
Akurat alby dla dziewczynek mi się nie podobają . Jak w worku te dziewczynki wygladają , ale właśnie te jednakowe sukieneczki są piękne .
Zresztą pewnie jakieś foty komunijne wrzucę .
Co do basenu to Szymek pływa w rękawkach spokojnie , skacze do wody , sam nurkuje itp .
Ale to efekt basenu od niemowlaka , więc myślę że z nauką nie będzie problemów .

gosieńko a mają stronę firmową??? Bo J. musi sobie sam wybrać buty inaczej chodzic w nich nie bedzie :eek:
Poza tym on ma wysokie podbicie i niestety nie każde buty mu pasują :-(
Nic to przechodzi te 4 dni w tym co ma (choć już się rozpadają) a w sobotę jeszcze gdzieś skocze z nim i kupie...

Befado dużo w necie jest i dużo sklepów je ma . Ja tez te kapcie polecam , bo nie rozpadają się tak jak inne .
Szymek też ma wysokie dość podbicie i są ok :tak: Ja je u siebie w sklepach mam .

Dla dziewczynek befado ma przepiękne balerinki
BEFADO baleriny czarne r.35 rewelacyjna cena! (3025691238) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
kolory są różne a zaczynają się od 25 , Olka ma takie do przedszkola tylko złote .

Zielona - no cyce jak donice mam to i syn mi wielki rośnie hehehe
Agnieszka - dobrze, że wyjaśniłaś, bo jak Gosieńka myślałam, że 5-latkiu Was do Komunii idę:szok: Zmierz nogę i zamawiaj przez net, ja tak zawsze robię. lenka też wysokie podbicie ma.

maonka - duży Leon! A Alicja z pewnością na swój sposób przeżywa pojawienie się brata na świecie i dlatego ten bunt. Moja ostatnio też miewa dni, że jest na nie. Na szczęście mamy na nią sposoby i nas słucha, niani idzie to gorzej, ale uczę ją jak ma młoda ogarniać. Najgorzej idzie babci:-D Powodzenia w zwalczaniu grzyba!

aniam - a mnie się alby podobają. Z resztą fasonów jest mnóstwo, więc jest w czym wybierać. Swoją Komunię pamiętam właśnie przez pryzmat tych kiecek jak lalki Barbie i wianków jak welony ślubne:baffled:

Dzień przyjemny, gości mnóstwo, nawet nie zauważyłam kiedy zleciał mi czas oczekiwania na M., który oświadczył, że w piątek wybywa do Pragi - oddział tam otworzyli i musi się z ludźmi zapoznać. Na szczęście w sobotę rano wraca.

Zmykam lulać, bo nie wiadomo jakami Mać nockę zafunduje.

reklama
hej,
zabiegana jestem strasznie, czasu na BB brak:-( Matiego dziś zostawiłam w domu, bo rano nos zasmarkany, mam nadzieję, że nastanie cud i obudzi się zdrowy:-D Strasznie niegrzeczne się to moje dziecko zrobiło, kary(czyli karne krzesełko)na niego nie działają, zaraz robi to samo:wściekła/y: najgorzej jest jak się nudzi:wściekła/y: Najukochańszy jest jak śpi:-)
U nas tylko Befado. Innego dziadostwa nie chcę. Zawsze zamawiam przez net po dwie pary i jest dobrze. Mały ma z tej firmy rozmiar 25. Teraz mu zamówiłam takie na szerokie rzepy, to sobie sam założy i zdejmie. Wcześniej było takie zapinanie, że i dorosłemu problem sprawiało.
Mój mały waży 17 kg:-) sama jestem w szoku, apetyt chłopak ma. Bez kotleta, nie ma obiadu.
elvie, kawał chłopa z Maciusia. Zupełnie inne dzieci, Lenka kruszynka, będzie miała ochronę. Niedługo ją Maciek przerośnie.

Basiu, ale mnie zmartwiłaś. Musisz zadbać o siebie, bo najgorzej obudzić się z ręką w nocniku. W sytuacjach, kiedy między ludźmi się psuje,jest walka na noże, zadbaj o siebie teraz. Będziesz spokojniejsza, jak będziesz wiedziała na czym stoisz. Trzymaj się!

Komunie, u nas są alby i wszystkie dziewczynki wyglądają tak samo. Chłopcy również. Mnie się to bardzo podoba. Restauracje na ten dzień z kilkuletnim wyprzedzeniem rezerwowane. Jeszcze pewnie daty nie ma.

Do góry