reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

No i jestem, Lenka się wyspacerowała z nianią, zjadła 2 talerze zupy i sama poszła w kimę. Tak się schowała do naszego łóżka, że jej szukałam i znaleźć nie mogłam, cały dom przeszłam, zaglądam, zaglądam i wreszcie kosmyk włosa zauważyłam:-D Teraz Macia przebrałam, nakarmiłam i liczę na to, że padnie, bo rano mało spał, ale coś nie daje za wygraną i w łóżku skacze z tego co słyszę.
Wczoraj dzieciaki ważyliśmy. Lena 12,9kg, Maciek 11,6kg. Dwa światy;-)

basia - sytuacji nie zazdroszczę, ale sama musisz dorosnąć do tego by przestać się na takie traktowanie godzić. A sal zabaw, gdzie mogłabyś młodego zostawić w pobliżu nie masz? Jak chłop na wyjście nie ma ochoty to może z jakąś koleżanką od czasu do czasu się wybierz. Tulam mocno!

gosia -wiem, wiem, najpierw jednak muszę tu neurologa znaleźć i znaleźć czas by się na wizytę udać. Póki co odwlekam ile mogę, choć zdaję sobie sprawę, że nie jest to mądra taktyka:zawstydzona/y:

Agnieszka - ja kapcie na allegro kupuję (jak większość rzeczy) i polecić Ci mogę firmę befado: Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Lenka tylko tej firmy nosi, bo raz kupiłam, sprawdziły się, więc do nich zawsze wracam. Kupuję zawsze 2 pary, takie na teraz i na zaś;-)

Lecę racuchy smażyć z jabłkami, bo już ich czas dojrzewania minął. Jakbyście miały ochotę to zapraszam, wyjdzie dużo, bo z miski prawie wyszły:-)

reklama
gosieńko a mają stronę firmową??? Bo J. musi sobie sam wybrać buty inaczej chodzic w nich nie bedzie :eek:
Poza tym on ma wysokie podbicie i niestety nie każde buty mu pasują :-(
Nic to przechodzi te 4 dni w tym co ma (choć już się rozpadają) a w sobotę jeszcze gdzieś skocze z nim i kupie...

Mówisz że u was co 2 lata komunia jest?? Też rozwiązanie jak jest mało dzieci :tak: u nas jest co roku i w tym roku pierwszy raz nie było "naboru" 5latków do wczesnej komunii...

Edit

Już sobie znalazłam :-)

Elvie dzięki :-)...

mimo wszytko musze J. gdzieś wziąć i przymierzyć...dzisiaj w 3 sklepach mierzyłam i w każdym inny rozmiar miał :eek:

Ostatnia edycja:
Annaoj, mam nadzieje, ze uda sie Karen szybko pomoc i nic powaznego jej sie nie stalo.
Elvie, no tos Macka nacycowala ;-) Chlop jak dab!

Basia, na glownej stronie forum znajdziesz forum eksperckie, a w nim porady prawnicze. Moze zaloz watek odnosinie Twojego wkladu materialnego w mieszkanie. Ta babka na pewno podpowie Ci jak to ugryzc.

Mloda kiepsko spi. Ja tez - cala noc jakies krwawe koszmary mialam :no: Mloda o 5ej stwierdzila, ze glodna. Stary nawet bez szemrania wstal z nia. Ja jeszcze chwile staralam sie podrzemac, a teraz chlop odsypia. W Kanadzie dzis dzien rodziny. Ciekawe kiedy malzon zwlecze sie z wyra, coby gdzies sie z Kostka wybrac...

Wpadam tak na chwilę się przywitać, mam nadzieję, że wieczorem nadrobię.
Cały weekend miałam mamę to nie miałam czasu na neta.

Ten płyn nad raną mi schodzi, tak jak lekarz powiedział organizm sam będzie chciał się pozbyć tego, i powinna zrobić się dziurka i powinno zejść. Ale kazał mi się zgłosić po tyg więc w środę wizyta.

Mam do Was pytanie, czy miałyście do czynienia z grzybem. Niestety w sypialni na jednej ścianie zaczyna wychodzić grzyb. A to tylko z mojej winy. Całą ciążę było mi gorąco, więc pokój był nie ogrzewany, okno było otwarte od rana do wieczora. Do tego blok nie ocieplany. I teraz mam za swoje. Możne znacie jakieś preparaty, aby pozbyć się dziadostwa?

Maonka ja ciągle walcze z grzybem i pleśnią :-( ale już niedługo bo w lipcu skuwamy do cegły i zabezpieczamy od "żywego" muru.
A teraz stosuję doraźnie Biotox Plus. Tylko że to pomaga jak jest powierzchniowo...jak grzyb jest głębiej to i tak wyjdzie i bez skuwania się nie obejdzie...

Agnieszka 5 latki do komunii :szok: Powiem ci że Emil jak miał 8 lat to do komunii poszedł i myślę że nawet dość świadomie do tego podszedł, teraz patrzę na Mateuszka i średnio to wszystko widzę :baffled:

reklama
Gosieńko źle mnie zrozumiałaś albo ja niejasno napisała :zawstydzona/y:
Chodzi o to że do tej pory były 2 grupy dzieci... pięciolatki zaczynały naukę religii przy kościele i po 2 latach szły do tzw. wczesnej komunii (czyli miały wtedy rocznikowo 7 lat). Drugą grupą stanowiły dzieci które nauke religii zaczynały w 1 klasie szkoły podstawowej i w drugiej klasie (w maju) szły do komunii czyli miały rocznikowo 9 lat.
Teraz nastąpiła zmiana i dzieciaki ida tylko z drugiej klasy a to dlatego że zaczynają wcześniej szkołę (jako 6 latki) a do komunii przystępują nadal w 2 klasie czyli rocznikowo jako ośmiolatki...

Do góry