reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Witam,
M. nie słyszał budzika i tym sposobem postawił cały dom na nogi o 6:00, wrrr..

gosienka - krostka znika, tzn. nadal jest ale goi się. Baw się dobrze na 18-stce! Przy okazji moją sobie powspominałam:) Wyślij S. do mnie, prasowanie czeka hehehe.

mamusia - zdrówka dla Natki! Oby leki pomogły. A diety nie dostała?

Mnie już to wstawanie w nocy co 2h tak z równowagi wyprowadza, że gotowa na odstawienie jestem. Dzisiaj mogłabym być na konferencji Ori w Jachrance a przez cycownika nie pojechałam:( Byłoby super, gdyby Maciek mm zaczął pić. Dzisiaj zamiast herbatki bebilon mu podałam, na początku się rzucił i pił, po 3 łykach już mu przestało smakować, ale targa ze sobą butelkę i popija. Trzymajcie kciuki za sukces!

reklama
elvie dieta oczywiście też jest musimy wykluczyć mleko i wszelki nabiał, białko jaja kurzego, kukurydzę , pomidor, truskawki i winogron, kakao, orzechy, z ryb tylko śledź, musimy też unikać drożdży ot i taka to nasza dieta. Za odcycowanie zaciskamy && ;-)

Elvie ja jak odstawiałam dzieciaki to nie dawałam żadnego MM do razu tylko wodę na noc tak mi zaleciła pediatra przy Emilu i tego się trzymałam, przynajmniej miałam spokój w nocy i nie martwiłam się o zęby, bo przed spaniem zębole umyte i potem tylko woda, wszystkie trzy egzemplarze dały radę :tak:

Mamusia leki homeopatyczne rzeczywiście dość drogie ale ja niczego innego nie używam mam nadzieję że Natalce pomogą, Emil jak był malutki to miała problemy skórne własnie na buzi i u nas pomogło arsenicum album :tak:
Witaj wśród żywych;-)

cześć wszystkim

wieczorek średni niestety, dzieciaki mi jak muchy padły zaraz po kolacji i nie miałam sumienia ich na krzesłach w tym hałasie trzymać, więc poszłam do pokoju. B proponował, że on z nimi zostanie, ale stwierdziłam, że bezsensu, bo wszyscy piją, ja nie i za chwile na innych falach zaczniemy nadawać:baffled: B wrócił i teraz nie do zycia zbytnio jest:dry:
Zaraz go zwlekę i na górkę jedziemy, Młoda pośmiga na sankach, a ja foty popstrykam, bo ja lepsze od B robię;-)
Gosieńka czerwiec jak dla mnie byłby ok. Na spływa ja bardzo chętnie pojechałabym. Byliśmy z B za dawnych studenckich czasów i było super. A Twoje chłopaki gdzie się na spływ wybierają?
Aniam ja ostatni też polazłam na NFZ, ale porażka była i stwierdziłam, że to ostatni raz.
Elvie mój Igor też nie chciał mm, zrezygnował z cyca około 7-8 miesiąca, jadał kaszkę raz dziennie i inny nabiał i pediatra stwierdziła, że jest ok. Może jak Maciuś nie chce to go nie zmuszaj.
Mamusia nieprzyjemny zapach może być też jeśli Natalka za późno je. Przynajmniej u nas tak było, jak pilnuje, żeby jadła kolację najpóźniej o 18 jest ok. U dzieci podobno często treść p0okarmowa się cofa i przez to zapach z rana. mam nadzieje, że leki pomogą.

miłego dzionka

Co mnie nie zabije, to mnie wzmocni... podobno... jeszcze dzisiaj i sobie odpocznę :D

Spotkanie w czerwcu... super... tylko nie 8/9 czerwca (hehehe... grunt to zrobić komplikacje), bo Kubula ma urodziny i będziemy je rodzinnie wyprawiać, potem se ne da, bo moi rodzice wybywają na Maderę :-) ale inne opcje terminowe, żebyśmy się doturlali są jak najbardziej możliwe.

Elvie- Kuba pluł każdym mlekiem na odległość oprócz Enfamilu i Nanu... one się ponoć smakiem różnią (hehehe... jak dla mnie wszystkie były bleee, ale dziecko jadło i nawet wyglądało na zadowolone). Kubę odstawiłam, jak miał 7 miesięcy, ale nie była to metoda "ostrego cięcia", po prostu zastępowałam posiłki cycowe, normalnymi i jakoś szło, Bartka jak miał 8 miesięcy, tą samą techniką. Ale moje dzieci od skończenia 6 miesięcy nie jadły w nocy. Gdyby miały jeść w nocy, dostawałyby wodę.

Anna oj- no to faktycznie zaszalałaś wieczorem :) ale tak to jest z maluchami. U nas za stonką na górkach ganiał maż, ale on nie jest zapalonym narciarzem :-) Widzę, że Kuba będzie się uczył w przyszłym roku razem z Bartkiem, bo Bartula, to już sobie życzył na deskach jeździć... szogun normalnie!

Wczoraj w ZOO Kuba był głównie w budynkach :-) np. w terrarium, a potem mieli lekcję i pogadnakę, to takie zajęcia dla przedszkolaków :-) podobało mu się, a to najważniejsze.

Aniam- ja staram się im nie dawać dużo na kolację, bo to niezdrowo, chociaż najchętniej zjedliby woła z kopytami :p dzisiaj zrobiłam test i amarantus na mleku z bakaliami bardzo im smakował.

Zielona- Kuba nie jadał warzyw, bo nie... w zupie jedynie je jadał... a teraz się trzęsie ze szczęścia i ma ślinotok, jak je widzi... nadal nienawidzi gotowanej marchewki.. myślę, że smaki też jakoś indywidualnie się rozwijają.

Mamusia- u nas nieprzyjemny zapach z ust wiąże się z infekcją. Za każdym razem, jak pojawia się głęboki katar, spanie z otwartą buzią, to pojawia się i ten problem. Jestem wtedy czujniejsza, bo wiem, że mogą być chorzy.

hej,
wypiłam wczoraj lampkę wina i do dziś ją czuję, jeździ mi po żołądku:wściekła/y:
Dziewczyny pomóżcie. Mati budzi mi się w nocy częściej niż Hania:szok: dziś nie spał od drugiej do czwartej, a to pić, siku, mamusia. Jestem wykończona.O 6.30 pobudka:szok: Kładę go 20.
Mateusz od jakiegoś czasu ma zmiany na skórze twarzy. Dokładnie na prawym policzku. Dawałam mu na to calcium, ale coś mi to za długo trwa, muszę go przebadać. Nie wiem czy mogę to powiązać, bo już zgłupiałam, ale chyba uczula go guma Mamba? sama nie kupuję, ale babunia:wściekła/y:
mamusia, u nas również nieprzyjemny zapach z ust wiąże się z infekcją. Mam nadzieję, że leki Natalce pomogą.
O jedzeniu warzyw. Mateusz nie jest wybredny. Wszystkiego spróbuje. Do obiadu bardzo lubi brokuł, kalafior, fasolkę i mizerię. Czasami kapustę kiszoną i ogóra kiszonego. Bardzo lubi parowaną cebulkę np. z mięsem. Kotlecik musi być! Ostatnio zbrzydły mu zupy i nie chce jeść, ale nie mam parcia, bo je dużo.
Od cyca odstawiałam M. późno, szczerze gardził mm i nigdy nie pił. Dawałam mu kaszkę rano i wieczorem i było ok. Zauważyłam, że dzieci odstawiane od cyca nie chcą mm. Wszystkie moje znajome miały z tym problem, ale każde dziecko inne. Ja również uznaję ostre cięcie przy odstawieniu, mój przepłakał 3 noce, później zapomniał. W nocy nie mógł mnie widzieć, bo był szał. ale on to był cycor:-D wczoraj przytula się do mnie i mówi: Kocham te twoje małe cycuszki:-D
elvie życzę powodzenia.
annaoj, dobrze że z Ali uszkami już ok.

Państwowe wizyty ginekologiczne czasami są straszne, lekarzom się w głowach poprzewracało, przecież za darmochę nie pracują! co niektórzy mam wrażenie tak myślą.
Dziewczynom z Wro. polecam dr Wojciechowskiego. Przyjmuje na fundusz w szpitalu na Kamieńskiego. Świetny specjalista, rzeczowy, profesjonalista. Byłam pozytywnie zaskoczona.

Doberek :-)

Chłopaków mam w domu bo J. sobie ferii zażyczył :-D no to będzie mieć 4 dni :-D :-p ale nie ma to tamto i musiał trochę popracować i fizycznie (uprzątnięcie pochowanych w salonie zabawek i przygotowanie pokoi do odkurzania, kota zaopatrzyć w wodę i karmę) i intelektualnie (książeczka cioci Gosieńki). A że uczy się czytać (bo sobie zażyczył żebym go nauczyła) to polecenia czytałam ja a reszte już musiał sam przeczytać :-). Teraz się odstresowywuje i gra na tablecie.
Za chwilę idziemy na dwór.
Jak mi A. dojdzie do tego czemu mój photobucket nie wyświetla zdjęć to wam powstawiam zdjęcia :tak:

Mamusiu mam nadzieję że szybko się z ta alergią uporacie :tak:
Elvie &&&& za odstawienie. Ja odstawiałam mieszanie...czyli zastępowałam część cyców posiłkiem stałym a potem odstawiłam cyca totalnie i dałam MM. Ale wcześniej miałam próbki różne i próbowałam co M. zasmakuje. Pił tylko Bebiko reszta była błeee.
J. odcycowałam drastycznie. Ten z kolei pił Bebilon :-p inne były błeeee :-D

dobra spadam z chłopakami na dwór

Maciek bebikiem i nanem gardzi, bebilon 2 mu podszedł chyba bo butlę 100ml dzisiaj wytrąbił:)
On jeszcze zębów nie ma chociaż chyba już powinien, więc spokojna jestem o nocne karmienie, bo się nie ma co psuć. Wg mnie przez to, że cyc nie daje mu wszystkich składników Maciek jest bezzębny i wydaje mi się, że jak mm wprowadzimy to zęby dostanie bo tam też witaminy są. Póki co dostaje dodatkowo tylko wit. D, ale przyznam się bez bicia,że są dni, że zapominam mu jej dać:zawstydzona/y: Poza tym Maciula rozwija się dobrze,jest wesołym i pogodnym dzieckiem.

Elvie wcale nie :-p
J. od 2 m-ca życia na MM i zęba pierwszego miał jak miał niecały rok :-p więc to nie ma nic wspólnego :tak:

Wróciliśmy z podwórka :-) chłopaki sami zrobili bałwana :tak: jedyna moja pomoc to włożenie drugiej kuli na pierwsza :-D Pozjeżdżaliśmy z górki na sankach...
Teraz się zupka pomidorowa gotuje...
I koniec świata się zbliża bo kakao wypiłam :szok::szok::-D

reklama
cześć dziewczyny ja ledwo żyję rozłożyło mnie całkowicie głowa tak boli że nie mogę ani leżeć ani siedzieć jakaś masakra od wczoraj jestem na antybiotyku i ledwo łażę a mały mi nie odpuszcza:wściekła/y:

iza współczuję ci takiej wrednej teściowej. Zdrówka dla Tosi

monia mam nadzieję że mała się lepiej czuje

Agnieszka super że organizm sam sobie poradził z tym wrednym choróbskiem

gosieńko
dobrze że tylko na strachu i opuchliźnie się skończyło. Uśmiałam się z akcji rozpaczy twojego S czemu mój nie ma takich aktów rozpaczy:-p
aniez ten twój mąż to normalnie 8 cud świata zazdroszczę wręcz , ja padam na pysk przez choróbsko ledwo się ruszam ale obiad dla mojego jaśnie pana muszę zrobić czy mi się chce czy nie:baffled:

onka bardzo ładne imię, już nie długo czas tak szybko leci szczególnie na dzieciach to widać jeszcze ok. 2 miesięcy i masze pociechy skończą 3 latka.

nata dobrze cię rozumiem ból zęba to coś okropnego

wronka
skąd ja to znam ja codziennie wstaję o 5.50 do pracy i często ledwo żywa zwlekam się z wyra. Zdrówka dla dzieciaków

maonka
trzymam kciuki coby się naciek sam wchłonął

annaoj ale się narobiło dobrze że lekarz dał radę wyjąć z uszka ten korek

zielona powiadasz szkoła walk:szok: aż strach się bać. Kostusia cudna wie jak sobie radzić z chłopakami:-)

elvi nie zazdroszczę buntu nasz najgorsze chyba ma za sobą choć zdarzają się czasem cięższe dni. Trzymam kciuki za odstawienie Maciusia

mamusiu witaj wśród żywych, przynajmniej wiesz na czym stoisz my też mamy zamiar zrobić testy ale dopiero jak mały skończy 3 lata

Do góry