reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Hej laseczki
Jak tam przedświąteczne przygotowania?
Dobrze, że ten cały szał w tym roku mnie omija, robię tylko jedno ciasto (z nutellą i wiśniami z przepisu Wronki), prezenty wszystkie przez neta zakupione i wszystkie dotarły na czas, z zakupów tylko bieżące rzeczy kupuję.
Jutro idę na odbiór swojego świątecznego prezentu, czyli wizyta u fryzjera, farbowanie i może jednak zdecyduję się na krótkie cięcie? Kto to wie?
Wczoraj byliśmy u znajomych, u miesięcznej Paulinki, śliczne maleństwo, słodko spało i uśmiechało się przez sen. Obudziła się tylko na karminie. Ale tak mają gorąco w domu, że ledwo wytrzymaliśmy, Alicja rozebrana do rosołu a i tak miała wypieki.

Anna jak tam nocki przy "trzecim" dziecku?
Aniez też się zdecydowałam na te kalendarze na prezent dla teściów i mamy z Twojego polecenia. Dzisiaj są do odbioru, więc jestem ciekawa jak wyszły.

reklama
Maonka pamiętam, że mnie pod koniec ciąży z Toskiem też tak ciągło strasznie, więc pewnie poprostu Alan się już na świat pcha :-) Tylko, żeby Wam prezentu na święta nie zrobił :-) Chyba, że tak chcecie :-)
Alanka będzie mieć Filonka ;-), my Leonka :-D Mam nadzieję jednak, że do końca roku się nie rozpakuję.

hejka
nie mogę tutaj zaglądać, bo wy tylko o jedzeniu i ślinotoku dostaję.
Aniez
już zdąrzyłam dzisiaj do teścia zadzwonić o dopytać czy śledzki zrobi, bo jego są najlepsze, co prawda są mega ciężkostrawne, nie mam problemów z wątrobą, ale po jego śledziach, jak nie powstrzymam łakomstwa, to się odzywa.
Byłam wczoraj na spotkaniu wigilijnym w przedszkolu. Było bardzo fajnie, znowu rodzice występowali dla dzieci. Wzięłam Alicję ze sobą i nie chciała wyjść, papcie do szafki cisła, a dzisiaj rano zaczęła się ubierać do przedszkola. Igor, na szczęście jeśli o to chodzi, nadal chyrla, więc zdecydowałam, że w domu do Świąt zostanie i obyło się bez płaczu Alicji. mam nadzieje, że taki zapał jej zostanie, jak już sama w styczniu pójdzie.
Maonka "trzecie" dziecko ma się świetnie, rozszalało się i nic w zasięgu nie można zostawić, wszystko gryzie. Zamówiłam jej "na święta" wielką kość, mam nadzieje, że to troszkę ją uspokoi. No i wybieramy się w styczniu na pierwszą wystawę:-)
Isabela mam nadzieje, że nastrój świąteczne sprawi, że między Tobą i W wszystko wróci do normy.
Zielona czyli Wasz wyjazd w końcu się urealnia, bardzo się cieszę.
uciekam, do później może..

Anna oj- to co teściu do śledzia daje??? U mnie śledź jest dość prosty, bo ja taki lubię: z cebulką, pieprzem, przyprawami i oliwą z oliwek (ma w tym siedzieć 3-4 dni... hehehehe...)

Jak pies się nudzi kup mu takie coś (pełno jest różnych wersji, ale uważaj z jakością, bo moja gwiazda kilka pogryzła) Dog Twister | Twister Dla Psa - szkolenie, tresura i wychowanie | zabawki, łamigłówki, smakołyki, klikery, saszetki, książki, rasy psów | mampsa.pl

Tego rodzaju zabwka też jest fajna http://www.sklep.mampsa.pl/725,dobry-klocek-biscuit-block-(m-l).html

Kongi są niezastąpione (my mamy wersję dla dorosłych psów)
http://www.sklep.mampsa.pl/393,kong-dla-szczeniaka-puppy-kong-(m).html

A do nagradzania i szkolenia: klikier i małe przysmaki.

Maonka
- mam nadzieję, że będziesz zadowolona :-)

A ja dzisiaj idę do kina :-D z szanownym slubnym :-D do dzieci dziadki przychodzą.

Ostatnia edycja:
hejka,
wasze posty sprawiają, że już masz ochotę na święta:)
Sprzątam chatę, ale z dwójeczką to niełatwe:wściekła/y: a ja lubię mieć wszystko posprzątane na czas;
Mało tego, nawet prezenty jeszcze muszę dokupić. Nie wiem, kiedy ja to zrobię...
Byłam dziś z Matim na badaniu krwi, ale się biedaczek napłakał:)
zielona super, że wasz wyjazd jest już blisko. Niezmiennie trzymam kciuki. Moja mama niby zdrowa , ale pracuje i te dojazdy o których kiedyś pisałam pochłaniają mnóstwo czasu. Jednak na wigilię postaw się a zastaw się dwanaście potraw być musi. Nie przetłumaczysz, że możemy pomóc.
maonka, ja tym etapie ciąży też już się modliłam o szybkie rozwiązanie. Mnie jeszcze upały dobijały!
anna, jakie śledziki serwuje twój teść, że takie dobre?
uciekam do Hanki

Anna to Karen będzie na niej wystawiona?
Aniez zadowolona jestem z dużego kalendarza, format A3, ale na biurko mnie rozczarował, maleńkie to. Spodziewałam się, że będzie większy, pretensję mogę mieć tylko do siebie, że nie przeczytałam dokładnie jaki ma rozmiar. Ale zlecenie wykonali błyskawicznie i dostawa również. Wysłali wczoraj rano do paczkomatu, po południu już był do odbioru.

Moje dziecko odwaliło dziś numer w przedszkolu. Mąż ją odbierał, pani opowiedziała mu co zrobiła. Dobrała się z jedną koleżanką Zuzią, pościągały takie słodkie laseczki na choinkę, schowały się w kuchni i tak zajadały. Pani im powiedziała, że nie można teraz ściągać nic z choinki, że będą jeść wszystkie dzieci jak będą rozbierać choinkę. Teraz Ala nie dostaje słodyczy, więc musiało ją nieźle przycisnąć. :-D

Hej dziewczyny !

Ponadrabiałam, ale zamiast coś napisać będę się produkować sprawdzając i przygotowując poprawy oraz zaliczenia wszelakie. Koniec semesetru tuż, tuż wiec uczniowie na gwałt chca poprawiac.
Jeszcze jutro i w piątek i trochę bedę mogla odetchnac :)

Dziewczyny zajrzyjcie na watek Zosi abym i dajcie znac czy doczytalyscie o akcji abym wiedziala czy kazda wie.

3majcie sie cieplutko!

Witam wieczorkiem a właściwie nocą :zawstydzona/y:

Przygotowania przedświąteczne u nas pełną parą więc czasu na bb nie mam :zawstydzona/y:W dodatku Emilo wczoraj nogę w kostce skręcił :no: musi nosić opatrunek uciskowy i przez miesiąc zwolniony z wf jest oczywiście tak biedny cierpi jak to facet ;-)

Aniam no z ozdobami to ty się też trochę namęczysz :tak: ale ile radości dzieciaki będą miały jak swoje ozdoby na choince zobaczą :-)

Kittek to w takim razie do piątku i potem luzik :-)

Maonka uśmiałam się z Alicji :-D

gosia
a co jest Matiemu że badanie krwi miał robione? Małżowi dzieciaki zostaw i wyrwij się na zakupy ;-)

Aniez romantyczny wieczór się szykuje :-p kino, kolacja i ...;-)
Z babcią jestem podobnego zdania, moi chłopcy przeżywają że babcia się nimi nie interesuje a z Helenką mam spokój, nie pyta i przynajmniej ja nie muszę ciągle coś wymyślać dlaczego jest tak a nie inaczej:no:

Anna oby Karen zainteresowała się na dłużej kością ;-) Zdrówka dla Igora.

Basia i jak atmosfera w domu oczyszczona, buziak na zgodę był ;-)

Elvie ty się szykuj i dwa dodatkowe talerze szykuj bo coś czuję że teście do was wpadną na wigilię :tak:

Zielona czyli do przodu :tak:

Spokojnej nocki kobietki :-)

reklama
hejka
ależ tu pustki, wszystkie widzę w szał przeświateczny wpadły;-)
Aniez super te zabawki, muszę coś wybrać dla Karen. Wczoraj kabel od kolumny przegryzła, na szczęście B wrócił z kosza zrelaksowany. Wysłałam Karen "na miejsce" za karę i tłumaczę Alicji za co, a Młoda mi na to, "to musisz Karen mamusiu budę kupić"
Maonka tak chce ją wystawiać. W styczniu jest wystawa w Będzinie i tam jeszcze załapie się na klasę baby, więc z racji tego, że po przebtym zabiegu nie ma śladu, sierść ładnie odrasta to chciałam bym jechać. Ja tam Alicję rozumiem, jak im słodkości przed nosem powisili, to co się dziwić, że dzieci nie wytrzymały.
Gosia coś się dzieje, że robisz badania czy to tak kontrolnie?
Aniam fajny pomysł z tymi ozdobami.
Gosieńka a co to Emilio wyprawiał, że kostkę skręcił. Biedny.

co do śledzików to nie wiem dokładnie jak robi je mój teść, ale jest dużo cebuli, oleju, musztardy i jakieś przyprawy, i zwykle robi je 3 dni wcześniej, co by się wszystko "przegryzło" są naprawdę przepyszne.

miłego dnia

Do góry