reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Za moich czasow Lolek byl cywilizowany, ale nie wykluczam, ze z czasem mu przeszlo ;-) Natomiast w Bolku bylam dwa razy - pierwszy i ostani - jakies 15 lat temu, moze troche mniej. Pamietam jeszcze czasy Marylin, kiedy byla straszna speluna, ale za to ze specyficzna atmosfera.

reklama
cześć dziewczyny dzisiaj trochę mi lepiej nie mam już praktycznie gorączki, gardło boli ale cóż.
Jestem w pracy i próbuję się dobudzić. Mały wczoraj brykał do 23 bo tatuś musiał oglądać jakiś film:wściekła/y: a ja nie mogłam nic zrobić jako że leżałam i się telepałam od dreszczy. Wiktor już lepiej się czuje jeszcze dzisiaj ma tylko antybiotyk został mu niestety jeszcze brzydki kaszel ale wrócił mu apetyt i nie gorączkuje.

Kurczę blade jutro mamy umówionego logopedę i nie wiem jak to będzie bo wizyta jest w czasie drzemki małego:cool:

Prezentów jeszcze nie mam chciałam kupić siostrzenicom barbie piosenkarkę ale nie ma nigdzie ani jednej szt. wszystko wykupione.

monia super że rezonans dobrze wyszedł

gosieńko Zdrówka

Ja też z tych co na filmach płaczą:-D

Ostatnia edycja:
Ola śpi, Zosia kawkę z mamusią pije, oj dziwnie być w tygodniu w domu, w d...mi się poprzewraca od spania do 8.30

Monia super wieści z rezonansem
my teściom w tym roku wspólny prezent zrobiliśmy - ładnie zapakowane ręczniki z wyhaftowanym imieniem.
Za to z P mam problem, zero pomysłu, albo chłop list do Mikołaja napisze albo na perfumach się skończy

Miłego dzionka

Cześć!
Nie miałam kiedy i weny wpaść do Was, poniewaz mały ma znów swój "zły okres". Od 4 dni mam przez niege nerwówke, co wykańcza mnie niemiłosiernie.:wściekła/y:
W poniedz. byłam u diabetologa-nastepna wizyta za tydzień. Dostałam glukometr i mierze sobie cukier 4 razy dziennie.Nie jest żle, przy diecie wręcz perfekcyjnie.
Teraz mnie czeka latanina po przychodniach, bo jeszcze do gin mam 20 a do okulisty 27. i miedzyczasie dosbetolog.Masakra , zamiast odpoczywac bieganina. Naszczęscie zakończyłam wyprawkę i prwzenty na święta.
Tyle u mnie.
Poczytam ale nie nadrobie-za duza tu produkcja w ciagu kilku dni.
Pozdrawiam i zdrówka życzę!

witam przy kawce:)
Dziś M.w nocy spadł z łóżka, huk był niesamowity, na szczęście wszystko ok, ale szlochał godzinę:(
Na 15h idziemy z Hanusią na kolędę do żłobka, będziemy wspólnie z dziećmi ubierać choinkę. Mam w planie upiec ciasto, ale nie wiem czy mi mały krzykacz pozwoli....

miłego dnia
pamiętajcie za oknem zima, ale w sercu maj!!!! przeczytałam na fejsie i mi humor poprawiło:)

hejka
Alicja dostała w nocy gorączki, rano dalej temperatura i oczywiście zmierzława. Dzisiaj zobaczę jak będzie, jak się nic nie zmieni to jutro do lekarza będę sie musiała kopsnąć:eek: Kurcze mam nadzieje, że jednak choróbsko pójdzie precz.
Ja byłam wczoraj u fryzjera, odnowić moje pasemko-refleksy i znowu mam takie letnie włoski:-)
Chorowitkom zdrówka życzę.
Zielona Ty to masz z tym ojcem, ja też czasem muszę "walczyć" z kochającymi dziadkami, ale nie jest aż tak źle. Mam nadzieje, że małżon w końxcu wszystko pozałatwia i wyjedziecie.
ja to chyba musze przestac pic ;-) przeczytałam" polazła baba na test i jest w ciąży...

Aniez bierz się do roboty;-) co by "przepowiednie" Zielonej spełnić.

szukam prezentu dla Teściowej STOP
jestem w lesie STOP
pomoc mile widziana STOP
ja kupiłam książkę i olejek do kąpieli

;-)

Z życia Bartka:
Wraca matka przez śniegi, dzierżąc butlę gotowego grzańca (po 14 zeta zakupiłam w Carefourze), wlazłam na 4 piętro, uchetana jak pierun, skradałam się na palcach jak mi się zdawało... wchodzę do pokoju dzieci, Kuba chrapie, a z łóżka Bartka radosne "Niespodzianka!"
No padłam... drugie zdanie mnie powaliło już dokumentnie "Mamusia stuka bucikami"... czyli jak słonica po tych schodach lazłam...

Basia co Ty chora w pracy robisz:confused:

muszę coś pilnie zrobić, ale pewnie popołudniu będę miała chwilkę
miłego dzionka

Witam,
pospałam, a roboty mam tyle, że mi dnia zabraknie.
Teraz Mać śpi, więc czasu marnować nie mogę.

monia - Ty mi się taka szczupła bardzo podobasz, ale więcej już nie chudnij!
aniam - ja słyszałam o gotowaniu parówek, ale grzańca?:-D Z termosu w kwiatki się uśmiałam;-)
aniez - Bartek jest boski! Ja też zawsze stukam, więc się nie stresuj:-):-)

..coś mi pisać nie chciało dalej, więc w drugim poście dokończę.

Kalendarz na prezent dla teściowej to dobry pomysł:tak:

nata - nei ruszaj tego dziadostwa, ja swoje w ciaży z Leną potraktowałam igłą i dorobiłam się tym sposobem naczyniaka

Ok, lecę czytać o astaksantynie i prezentację na konferencję Wellness wieczorną robić, bo w lesie jestem.

reklama
Witam
Monia
super wieści z tym rezonansem
Aniez też odczytałam, że test ciążowy robiłaś, może do trzech razy i będzie córeczka, jak u Gosieńki ;-)
Basia ach te chłopy, cyce opadają wg Kamisi, no właśnie ciekawe co u niej? Zdrówka dla ciebie i chłopa do pionu sprowadz, co on nie widzi, że ty chora i ktoś dzieckiem zająć się musi!!
Magda_ciosek korzystaj z opieki i śpij jak najdłużej
Filonka sił życzę do okiełznania Kacperka
Gosia dobrze, że nic się nie stało, ale współczuję godzinnego płaczu
Anna zdrówka dla Alicji

U nas już lepiej, Alicja spała ślicznie dzisiejszej nocy, obudziła się o 3 na siku, a później o 5, przed męża pobudką. Jak mąż wstał to jeszcze nie spała i zażyczyła sobie sandacza lub karpia :-D Więc dziś na obiad ryba. Mam nadzieję, że problem się kończy. I sprzątanie w końcu też, zostało jeszcze trochę prania, ale to już też na końcówce, zostały jeszcze firanki, pluszaki, które mieszkają teraz na balkonie i pranie bieżące. Mama będzie miała co robić w weekend :-D, prasowanie, bo tego nienawidzę.
Wczoraj znalazłam w necie fajny sposób na dezynfekcje materaca, wystarczy obficie posypać materac sodą, zostawić na 2 godziny, a później odkurzyć. Oczywiście dzisiaj wypróbowałam patent.

Do góry