reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniówki 2010!!!

reklama
Aniez, zerknelam na art. o trojwymiarowych filmach, ktory aniam wkleila. I odpuszcze sobie Meride. Juz nawet nie ze wzgledu na tresc, bo jakos zajawki, ktore ja widzialam nie niosly przeslanek przeciw ;-) Generalnie nawet nie pomyslalam o istocie 3D

Agnieszka, i bylas z chlopakami u lekarza?

Annaoj, ja nie zapomne treningu interpersonalnego, ktory przeszlam kilka lat temu. Oj ciezko bylo :tak: Ciesze sie, ze zadowolona jestes z zajec. Psychologia spoleczna jest szalenie ciekawa.

U nas mglawica. Bylam w miasteczku i zaczelpila mnie mloda kobieta z podwojnym wozkiem. Patrze, a to siostra mojego pierwszego powaznego faceta. Jej blizniaki maja jakis rok. Ona w ciazy z kolejna parka :szok: Mowi, ze boi sie kolejnego USG, bo na pierwszym widac bylo jedna kropke, a do nastepnego druga sie pokazala, wiec obawia sie, ze inne za plecami rodzenstwa moga sie chowac ;-)

Zielona umówiłam się na dzisiaj ale dopiero na 17... dobrze że w ogóle na dzisiaj...

torchę pograbiłam liście z M. na początku trochę rozkopywał ale potem mial frajdę z wkladania liści do worka :-) J. poszedł z babcią na spacer.
Teraz wcinamy obiadek :-)

No i już po wizycie.
J. po prostu przeziębiony. Mamy bactrim, stodal i otrivin
M. na suchy kaszel dostał sinecord + calcium i woda morska do noska...
Jak kaszel nie przejdzie to za tydzień do kontorli. W razie temp. mam się pojawić wcześniej.

Oj idzie zmiana pogody bo samopoczucie zniżkuje... jakos tak oboje z A. chodzimy tacy zblazowani...

Hej,
ja również witam po weekendzie. Ostatni taki ciepły weekend, więc wszystkie korzystałyśmy, takie tu pustki.
Aniam, co to cepeliny?
elvie, o jakie ciasto w rolkach chodzi? narobiłyście mi ochoty na paróweczkę w cieście.
aga zdrówka dla chłopaków. Mgła ponoć w całej Polsce, u nas za oknem nic nie widać.
maonka super, że wypad do kina udany.
Wczoraj wieczorem obcięłam mojego M. Wygląda trochę śmiesznie, ale przynajmniej włosy mu do oczu nie lecą, a za żadne skarby do fryzjera nie pójdzie. Muszę trochę podszkolić sztukę fryzjerstwa i będzie git
magda ciosek pewnie, że pamiętamy. O zmęczeniu i leniwych wieczorach też mojemu J. wczoraj wykład robiłam brak słów, przeraża mnie czasami tok myślenia mojego J.
pozdrawiam wszystkie

Zielona jahk Barteq zobaczyl trailer Meridy w kinie, to prawie pod krzesla wchodzil, wcale mu sie nie podobalo, tylko powtarzal, ze siec boi. Na 2 D tez bym z nim nie poszla, bo musielibysmy wyjsc ;) ale moze on taki strachulec :)))

Agnieszka zdrowka dla chlopakow. Kuba tez cos kaszle, ale postanowilam przeczekac. Goraczki nie ma, jak mu do czw.nie przejdzie, to trzeba bedzie sie kopnac do przychodni. Na razie siedzial z babcia, bo nie chce go narazac.

Barteq w koncu z jawnym sukcesem w zlobku :))) mam nadzieje, ze w koncu sciagna mu te pieluszke do spania i bedzie z tzw.bani ;)

Gosia ciasto w rolkach to swieze ciasto francuskie zwiniete w rolke. W sklepie w lodowce je znajdziesz :)

A slynne kielbaski/parowki w ciescie to swinki w kocykach:) od razu Wam powiem, ze jak zrobice np.rano a potem tylko podgrzejecie w piekarniku, nic nie traca na smaku i chrupkosci :) jest to patent na tzw.tlum gosci ;))) u mnie tez pojawiaja sie w nich niespodzianki, jak u Moni. I moje po zaklejeniu roztrzepanym jajem smaruje.
Robie jeszcze wersje na sodko z jabluszkiem i cynamonem oraz cukrem waniliowym. Polecam.

Z tego ciata ja robie dwie inne wersje. Takie jakby koperty (zamkniete tylko dwa rogi po przekatnej), a w srodek mozarella i pomidor plus ziola, albo mozarella i szynka plus ziola. Pycha!

Aniez, musze puscic mlodej zajawki Meridy. Mozliwe, ze wcale jej nie zainteresuje, ale kto wie. Ona lubi wszystko co przygoda traci. W koncu moja cora :tak:

Witam,
niestety tutaj nie nadrobię. Mam początek katalogu i padam na cyce.
Poczytałam tylko na szybko.

gosia -ja w biedronce kupuję gotowe ciasto francuskie, ono jest na papierze, zwinięte w rolkę. Szukaj w chłodniach;-) 2,99zł kosztuje z tego, co pamiętam. Robię też z niego rogaliki i ciasteczka nadziewane marmoladą.

Młoda się zaprzyjaźnia ze schodami. Jak były nakładki ochronne to jakoś lepiej jej chodzenie szło, dzisiaj spadła dwa razy, raz z 3 a drugim razem z jednego stopnia. Nic jej się na szczęście nie stało. Musimy jednak ją do noszenia kapci przekonać, bo ściąga je namiętnie albo w dobre skarpety z abs kupić.

Zielona mysle, ze Bartkowi syt.spotegowala atmosfera kina ;) wiesz jak to jest "Ciemno wszedzie, glucho wszedzie// Glupstwo bylo, glupstwo bedzie" ;P

reklama
Anna - a jest fajowa kolejka z lego city
LEGO CITY 7939 POCIĄG TOWAROWY + GRATIS SKLEP WWA (2711655861) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
możesz bardzo uszczuplić oszczędnośći

Z tego ciata ja robie dwie inne wersje. Takie jakby koperty (zamkniete tylko dwa rogi po przekatnej), a w srodek mozarella i pomidor plus ziola, albo mozarella i szynka plus ziola. Pycha!

:tak: podłapałam od zielonej .
Dobra wersja to też szynka dojrzewająca ( w lidlu w paczkach kupuję ) do tego pietruszka i ser :-D
Ja najczęściej na słodko robię - banan + czekolada , brzoskwinia z puszki + czekolada .

Kartacze , cepeliny czy jak je tam zwał to danie mazursko-litewskie .
Nie da się być na mazurach i tego nie zjeść :tak:
Łakomy Kąsek: Kartacze vel Cepeliny
Nie da się tego z żadnym pyzami czy innym cudem porównać .
Powinny być z baraniny , ale teraz robi się je raczej z mięsa wieprzowego .
Podaje ze skwarkami i cebulką . O dziwo nie są aż tak trudne do zrobienia jak mi się wydawało , a dzieciakom bardzo smakowało .

Anna - dobrze że zajęcia Ci się podobają . :tak:

Aniez - ja tam kocham wszelkie parki rozrywki , jak nie miałam dzieci też łaziłam :-D:-D
Tylko na takie z większą adrenalinką .

Do góry