reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniówki 2010!!!

reklama
No widzisz Zielona jak ja się na kwiatach znam:zawstydzona/y: Dlatego dostają normalne imiona;-) Jukę/dracenę muszę z parapetu zabrać, bo za jasno tam ma a średnio słońce lubi. Wibrator to kran.Głodnemu chleb na myśli he he he:-D

Mecz tak ciekawy, że zasnęłam:-D Chłopaki też już śpią. Lenka polazła do kuchni i zjadła cały lukier z sernika. Zrobiłam jej kaszę, władowała się do wyrka i jest nadzieja, że szybko zaśnie:-)

Wibrator to kran.Głodnemu chleb na myśli he he he
laugh.gif
glodny glodnemu zawsze wypomni... ;-)
Na kwiatkach tez sie nie znam, nie wiem tez czemu ladnie mi rosna, bo jakos tak podlewam je raz na kilka tygodni i generalnie mam je gdzies. W wawce wyhodowalam mala dzungle, ale to pewnie dlatego ze roslinnosc sie zapuscila. :tak::tak::tak:

Temat odpieluchowania na tapecie widzę wczoraj wieczorem był.Ja podpisuję się po pierwsze pod tym co napisałam Zielona
Po drugie zgadzam się też z Aniez
yes2.gif
Aniam z tobą się też w części zgodzę
p.gif
Gosienka
widzę, że tylko ze mną się nie możesz zgodzić :dry:

wiem, ze temat już jest nudny :-D ale chciałam jeszcze coś dopowiedzieć,
mam nadzieję, że nikt mojej wypowiedzi nie zinterpretował tak:
żadne moje dziecko nie chodziło w mokrych majtkach dla zasady aby poczuło że ma mokro
Moje dzieci też nie chodziły w mokrych majtkach. Tu chodziło raczej o "efekt tetry" polegający na tym, że obsikały się, miały mokre majtki, zauważyły, że to neifajne i oczywiście natychmiast dostawały suche i tak było kilka par majtek dziennie przez kilka dni, a nie że chodzą w mokrym za kare- byłabym w wielkim szoku:szok::szok::szok: gdyby ktoś stosował taką metodę

Witam wieczorkiem

Chłopcy mecz oglądali i przeżywali tak tego gola dla Polaków że :szok:
Jutro jadą na swój pierwszy mecz więc trzymajcie kciuki coby choć jednego gola zdobyli:tak:

Kwiatuszek oj kochana ty zawsze musisz mieć ostatnie zdanie:-p niestety nic na to nie poradzę że w tej sprawię nie mogę się z tobą zgodzić ale kto wie może w innej ;-):-D

Zielona skoro piszesz to znaczy że tatuś jeszcze żyje;-) Super że Kostka tak dobrze zareagowała na tatę:tak:
No i podpisuję się pod tym co napisała Elvie przyjeżdżaj do Wrocka już my ci zrobimy pożegnanie :-D

Elvie widok cudny :tak:I już wiem z czym na parapetówkę przyjadę ;-)

Basia możesz się zdziwić ale ja też mam często lenia :zawstydzona/y:

Anna trzymam kciuki za jutrzejszy występ Igora, da radę chłopak zobaczysz. Zdrówka dla Ali.

Agnieszka czytam o tej szarlotce i mi ślinka cieknie :wściekła/y: ty wredna kusicielko :-p:-p:-p

Aniez brawo dla Bartusia:tak: I jak małżon kurtkę kupił?

Onka fajnie że wszystko ok, jak z Mateuszem byłam w ciąży to też nie raz o niej zapominałam bo tyle było obowiązków przy Emilu.Odzywaj się do nas częściej :-)

Idę herbatkę sobie zrobić i muszę allegro przeszukać bo coś mi się garderoba Helenki skurczyła no i kombinezonu na zimę nadal dla niej nie mam:-(

Pa

Oj ale dyskusje wywolalysmy z Iza :-) Dzieki dziewczyny za wszystkie rady. Najgorsze ze nie mam jak przez tydzien za nia latac z mopem, bo pracuje. Panie w zlobku chetnie beda wspolpracowac, ale nie chce im zrzucac na glowe kompletnie nie gotowego dziecka. No nic, w kolejny weekend sprobuje zastosowac metode mokrych gatek, zobaczymy co z tego wyjdzie.

Gosienka, dziekuje za troske. Czuje sie teraz bardzo dobrze, czasami nie pamietam ze w ciazy jestem, szczegolnie przy starszym szogunie :-) Jakos mija dzien za dniem, praca, dom, spanie, praca, dom, spanie...

Onka a ja bym to paniom na łepek wrzuciła :tak: Bo niby kiedy Ty masz to zrobić . Zacznij od piątku wieczorem przez week nie zakładaj , a panie od poniedziałku :tak: do tego torba ubrań do żłobka , i najlepiej grubsze spodenki np. dresowe . jak w takie nasiura to pójdzie w spodnie a nie paniom na podłogę :tak:
Ja takie dzieciakom zakładałam jak się uczyły . EW są takie majtki treningowe , ale to dość drogi biznes . dzieciak nasika , ma mokro , ale nie leci po nogach :tak:
Na bank szybciej się nauczy przy innych dzieciach niż w domu

Ogólnie dzieciaki jak miały tetrę to się wcześniej uczyły , jak pytam mamy np. czy jakiś babek co na tetrach jechały . teraz są pampki dzieciak ma tyłek suchy to i po co z tej wygody rezygnować :tak:
więc metoda przez chwilkę mokrego tyłka jest bardzo pomocna .
Nie każde dziecko zatrybi jak się tej pieluchy nie zdejmie .
No dobra , tyle w temacie :-D:-D
Choć nie powiem w pracy woduję 4 latki z opcją pielucha , butla i smok

Aniam, dzieki za rozwiniecie tematu. Trzeba bedzie tak zrobic, tymbardziej ze jesli teraz sie nie nauczy, to przy rodzenstwie nie bede miala serca fundowac jej stresow. Dziewucha madra, rozumna, zagadac na smierc potrafi, wiec zaczynam podejrzewac ze jej tak wygodnie. Wczesniej nie naciskalam, bo czekalam na to ze sama sie zdecyduje. To co piszesz o czterolatkach to lekka przesada.

Elvie
, nie jestes sama. U mnie kaktusy schna bo ja raz na 3 tygodnie jak sobie przypomne to podleje, a czasami to i dluzej musza wytrzymac. Jednak storczyki mimo takiego traktowania kwitna jak glupie.

Gosienka, czytam regularnie, tyle ze ja to nie taka gadula jak wy ;-)

Zielona Kostka musiala wygladac rozczulajaco :)

Bartek znowu bez pampa...sie zobaczy...

Gosienko stary kupil kurtke... ja buty i sweterki i szal i plyty CD i ksiazeczke... i puscilam nas z torbami... stary sie ze mnie natrzasa, ze sie zatowarowalam ;P

Nawtykalam sie kalmarow na salacie i teraz padam, bo chyba sie przejadlam...

reklama
Do góry