reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Agnieszka - powiem Ci że mój też dzisiaj w nocy się budził i darł... nie wiemy o co chodzi... :errr: wrzeszczał i na zmianę, mama i tata i że on chce iść do naszego łóżka. Oczywiście u nas ma zakaz spania. więc siedzieliśmy z nim i mu tłumaczyliśmy, że nic się nie dzieję, a on po prostu nie chciał spać :eek: no ale w końcu padł a ja dzisiaj jak zombie.

łeb mi pęka od zatok tak, że normalnie mam wrażenie, że mi ciągle krew leci z nosa... po pracy idę na piwo z koleżanką... mam nadzieję, że mi się poprawi :-p

życzę miłego dzionka wszystkim.

reklama
Basia, Zielona straszenie dziecka, że go ktoś zabierze wywołuje u mnie szał... mam jeszcze kilka ulubionych jak straszenie pielęgniarką, zostawianiem dziecka itd. Hitem jest ostatni tekst mojego męża, który solennie Kubie obiecał, że wyrwie mu język, jak ten go jeszcze raz pokaże, ale Kuba tatusia sam ukarał, bo pół dnia rozważał, jak będzie się wtedy komunikował z szanownym tatuniem :cool2:

Ella- super wieści!

Agnieszka- pełnia będzie 30 września :-) więc coś jest na rzeczy :tak:

Elvie- jak piszesz Mać to zawsze mam wrażenie, że piszesz o swojej mamie, tylko z bliżej nie znanych przyczyn po staropolsku :cool2: Możesz mu Hasco Septem psiknąć, jak ma lekkiego wiruska niekoniecznie będzie marudny. Sezon się zaczyna.

Kazałam staremu zestaw do odsłuchu muzyki zakupić, bo poprzedni padł przy współudziale chłopaków oczywiście, a Bartek życzy sobie tańczyć, co przy dźwiękach płynących z Eski Rock albo Roxy nie zawsze spotyka się z pozytywnym odbiorem sąsiadów (moje dzieci muzyki słuchają głośno)... no więc stary zapowiedział, że powie paniom w żłobku, że mu kasę wiszą, bo przez ich pomysły nauki tańca i śpiewu musi iść w koszta :sorry:

Anna oj
- ja tego nie stosowałam, ale niektórzy robią pieskom z gazet "toaletę"... ona jest małą, też by się mąż wstydził takiego malucha na dwór ciemną nocą wyrzucać... nasza gwiazda przestała lać po kątach dopiero jak miała jakieś 7 miesięcy. Jak z dziećmi... różnie jest. I lepiej nauczyć psa trzymać, bo nie wirem, jak on sobie to potem wyobraża... będzie z psiną w nocy ganiał? Hm...
A! Moja tyłka z chaty przed 8:00 nie ruszy, jak ją próbujemy wyprowadzić o psiej porze to ona się chowa pod łóżko a że ciężka to ją trudno wydłubać... taka jest małpa cwana.

Hej, odstwiłam Kubę do szkoły, podjechałam do miasta, zaliczyłam bank, biedronkę i lidla i przed 9 byłam już w domu także tempo miałam zawrotne:-D
W lidlu fajne ciuszki dla dzieci, nabyłam Mani spodnie:-)
Nata ciuszków dla J nie będę miała, po Oli chodzi Mania a ona drobinka bo waży 12 kg
wybywam na strych:baffled: przepatrzeć ciuchy i buty zimowe, trzeba zacząć kompletować wyprawkę:szok:

Dzieńdoberek dziewczyny

Po pierwsze boli boli boli :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::no::no::no::no::no: Jak któraś dysponuje piłą motorową to poproszę z jedną nogą też można żyć:wściekła/y:

Po drugie czasu ciągle brak więc jak któraś ma wolne parę godzin to niech prześle mi kurierem ;-)

Po trzecie małż mi się zepsuł i potrzebuję kogoś do spisania pozwu rozwodowego...

Tak więc u gosienki dół na maksa więc nie będę was zanudzać bo nie lubię siebie marudzącej, jak się w końcu ogarnę i stanę na dwie nogi ;-) to wrócę ze zdwojoną siłą.

Buziaczki kobietki, zdrówka dla chorowitków, mamusie z brzuszkami niech brzuszki pogłaskają od cioteczki gosienki, dla mam małych buntowników życzę cierpliwości, Anna gratuluję nowego domownika, Elvie na parapetówkę na pewno dojadę.

Trzymajcie się cieplutko papatki

Gosienkol, leci drabina coby z dolu szybko uciec

000.jpg
i szpadel niebylejaki, coby latwiej dol zasypac

000000.jpg

Sciskam

Witam
U nas nocki piękne, od 2 dni ok 2 przez sen woła, ktoś przychodzi, przykrywa i śpi dalej :-) Jedyny minus to wstaje wcześniej teraz o 7. Więc obyło się bez budzika. :-)
Zepsuł nam się ostatnio na wyjeździe aparat. Służył nam 8 lat, więc poszedł na zasłużoną emeryturę. Zostaliśmy bez aparatu, jedynie komórka, ale to mnie już doprowadza do szewskiej pasji, co drugie zdjęcie rozmazane i ta jakość :wściekła/y: Na lustro nas nie stać, więc szukam takiego aparatu do 400-500zł (niestety tylko tyle mamy z racji wszelkich wydatków) i tu jest problem. Od 3 dni wieczorem nic nie robię tylko szukam aparatu. To nie lada wyczyn znaleźć coś w miarę dobrego w takim przedziale cenowym. Jeśli wybierałabym lustrzankę to nie musiałabym tyle się nagimnastykować, po prostu byłby to nikon, a taki mały kompakt przyda się w kieszeń.
Fajny aparat znalazłam nikona, ale on stoi od 800zł, na allegro jest 2 gości co sprzedają te aparaty po 385zł (niby nowe), cena mocno podejrzana, jeszcze do tego mają mało komentarzy, mam wrażenie, że to towar kradziony. Chyba nie będę ryzykować. Coś mi tu śmierdzi.

Ella super, że wszystko dobrze z kropkiem, niedługo wchodzisz w 2 trymestr, więc pewnie różne dolegliwości Ci przejdą, to chyba najlepszy czas. Mi ustąpiły w końcu "zapachy". Czuję się wyśmienicie, jeszcze nie jestem za bardzo ociężała, swoje stopy jeszcze widzę ;-)
Annaoj właśnie się zastanawiałam jak Wasze nocki. A jak dzieciaki reagują na nowego członka rodziny? Pewnie zachwycone.
Aniam u mnie w pracy zwracają tylko połowę, kiedyś była to całość, ale pewnie szukają oszczędności. I tak jestem zadowolona, że zdążyłam zrobić okulary przed zajściem w ciążę.
Elvie no co za ludzie tam pracują, żeby nie potrafić zapakować dobrze zamówienia. Szkoda, że tak to wszystko na końcówce się przedłuża.

Ostatnia edycja:
Wronka a masz po Weronice jakies fajne ciuszki z okresu 3 latek
nata na pewno cos mam, tylko mam tyle tych ciuchow ,że już się pogubiłam heheheh.

Postaram się w weekend wydobyc te na 2-3 lata to obfocę i może wstawie na dagsilegro. Poki co mam kożuszek na zimę, Weronika go nosila własnie w wieku Naszych szkrabow, a że rękawki można podwijać to miała go na dłużej, najpierw był do łydek a póżniej "rósł" razem z nią.

Gosienka...tulam kochana :tak:

A ja dzisiaj zaspalam i jakaś taka ledwo zywa jestem, musze gonić czas hehehe.

Bylysmy wlasnie z mloda odwiedzic miesiecznego wnuka sasiadki. Rany, zapomnialam juz, ze dzieci sa takie malusie na poczatku :tak: Kostka zrobila: O! Dzidzia! I tak delikatnie zaczela Krzysia glaskac i znosic mu zabawki. Szybko sie jednak znudzila dzieckiem, bo zabawki miala fajowe dookola.

Kostka, jak wiecie w zasadzie nie mowi. Kilka dni temu jednak podkablowala dziadkow tymi oto slowami: Baba je, dziadzia je, dzidzie nie. :-) Mala mowi po jednej sylabie i to nie zawsze pierwszej. Dzis wypowiedziala kolejne zdanie: Dziadzia bra ma. ​hehehehe. Latwizna. Kto zgadnie?

Witajcie, melduję, że żyje ale na neta trochę czasu mi brak, mam tylko włączone komunikatory na NK i gg (jakby mnie kto szukał;-)) a poza tym próbuję cokolwiek w chacie ogarniać jak mała jest w przedszkolu. Korzystam z pogody i wypieram po kolei wszystko, sprzątam myję okna itd;-) Staram się w miarę choć na blogu napisać co u nas.
Niech dzidzie w brzuszkach zdrowo rosną, dla wszystkich zdrówka.
Gosieńka ach jak ja cię rozumiem, ile to już dołów zasypywałam... Tulaski.
Pozdrowionka dla wszystkich.

reklama
Mam dość...
korzystajac z ładnej pogody zajęłam się konserwacją balkonu. Facet który robił nam obróbki blacharskie na balkonie spier.olił sprawę i zamiast blachy ocynkowanej powlekanej dał jakiś badziew. Po 2 latach rda wyłaziła na całym obwodzie:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: wydarłam wszsytko dokładnie i pomalowałam... teraz nie czuję ręki i kręgosłupa... nawet siedzieć nie umiem bo mnie wsio boli...
ide się położyć...

Do góry