reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniówki 2010!!!

podjęłam decyzję, szczepię...tym bardziej, że dzieci żłobkowe mają szczepionkę za darmo, więc skorzystam, bo za rok, to już będzie ciężko..

monia, a przedszkolaki nie maja za darmo? cos mi sie wydawalo, ze tak. No, ale reki nie dam za to. ja tez bym szczepila. jakos moda na nieszczepienie do mnie nie przemawia. oczywiscie nie zaszczepilabym przeciwko grypie, ale wszystkie te powazne, jak najbardziej.

reklama
gosienko - zdrówka dla Męża! Niech szybko wraca do zdrowia!

monia - my też szczepimy:tak:

Poczytałam i spadam sprzątać, bo przez budowę mam zaległości:zawstydzona/y: wcześniej jednak dzieciaki muszą iść spać. Maciek się kokosi w łóżeczku a Lena mi na głowę włazi:baffled:

U nas podobnie jak u mamusi- Akademia Pana kleksa, lub radio open fm ze stacją dla dzieci . Ulubiona jest dzik jest dziki Pana Kleksa, i Danza Kuduro seana Paula czy kogoś tam innego:/
My natomiast bawimy się w chowanego czesto i gęsto albo jeżdzimy motorami- moje dziecko ma etap motorowy i tak oto ścigamy się jego scigaczami ( chrzestny-zapalony motocyklista w niedziele oddał mu całą kolekcje motorów -niestety są takie delikatne że kilka lat zbierania mojego brata poszło na marne bo młody je baaardzo eksploatuje:)
Ella-współczuje mdłości, ja taka zielona byłam do 5 mca non stop paw- z łazienki nie wychodziłam, a jak wychodziłam to z woreczkiem bo atakował z nienacka.

My mamy bardzo dużo takich modeli ale aut . Stoją na górnych półkach i dzieciaki mogę tylko patrzeć . J ich nie da , bo by się zapłakał . SZymek wie że dostanie jak będzie starszy . a swoją drogą to one kupe kasy kosztują

Kittek tarkę kupiłam ale inną . Przekaż Gosieńce życzenia powrotu do zdrowia dla S .

monia, a przedszkolaki nie maja za darmo? cos mi sie wydawalo, ze tak. No, ale reki nie dam za to. ja tez bym szczepila. jakos moda na nieszczepienie do mnie nie przemawia. oczywiscie nie zaszczepilabym przeciwko grypie, ale wszystkie te powazne, jak najbardziej.

Przedszkolaki nie mają . Do 3RZ. Niestety Szymka się nie udało , ale dobra i Olka .

Padam normalnie, ale szalejemy z młodą, póki łapie słówka, póki ich jeszcze nie zapomina, trenujemy, żeby jutro jeszcze u logopedy pamiętała i się pochwaliła...
Kittek to wam dowalili roboty :no:
Gosia to już tak blisko... ależ ten czas zleciał :szok:
Gosieńka zdrówka dla Męża, oby szybciutko się zagoiło.

Oczy mi się zamykają ale zrobiłam dziś prawie wszystko co sobie zaplanowałam ;-)
Spokojnej nocy.

Witam sie na chwilke,

u nas buuuuurza, grzmi i niebo az granatowe jest, ale bedzie padac.

MamoPaulinki
super,ze mala tak dzielnie wspolpracuje. Logopeda ja z pewnoscia pochwali!

Elvie nie moge sie doczekac fotek z waszego nowego domku. Tak sobie mysle,ze teraz wiele rzeczy bym u nas w domku zmienila. Szczegolnie kolory, z pewnoscia nie wybralabym juz ciemnobrazowych schodow bo kazdy paproch na nich widac, tak samo jak na meblach wenge.

Gosiu super wiadomosci!

Monia pomysl jest oczywiscie genialny, gdyby tylko szkoly bylyby na to przygotowane. U nas bedzie pewnie wygladalo to tak,ze wiekszosc nauczycieli bedzie notowac wszystko w swoich kajetach (bo dziennika do domu przeciez nie zabierzemy), a w domu wklepywac wszystko do programu. Mamy prawie 80ciu nauczycieli a w pokoju nauczycielskim az 3 mega wolne komputery,grrr. Zanim wiec szkola zakupi komputery do kazdej klasy to tak jak pisze Elvie bedzie wiecej papierologi niz nauki.

no tak jak Aniam pisze... ja i tak stoczyłam batalię, bo w zaświadczeniu dla H jest pieczątka "punkt przedszkolny", a w tekście jest napisane "grupa żłobkowa" i ważna pani z przychodni miała dylematy czy to można refundować, czy nie :sorry:...nie docierało do niej, że H ma 2 lata i 4 m-ce i bez różnicy co tam jest napisane, no ale..........w końcu zadzwoniła do sanepidu i był akcept...a jedna dawka (ponoć są 2) kosztuje 280 pln w normalnej aptece, więc jest o co walczyć...

Monia pomysl jest oczywiscie genialny, gdyby tylko szkoly bylyby na to przygotowane.

Kittek, nasza wychowawczyni biegała z tabletem po szkole pod pachą (pewnie priv, hehe) i dziennik był bardzo na bieżąco...no ale masz rację, jak wchodzić w takie tematy, to tylko po odp. przygotowaniach...znając Ciebie na pewno coś wymyślisz :-)

Witam,
u nas oberwanie chmury, światło palimy, bo ciemno jak w d.. Szaro, buro, pada, blee..
Dzieciaki mi pospać dały a i tak się z bólem głowy obudziłam.

Teraz "Madagascar" oglądają - Maciek się zaciesza na bujaku, Lena mu tańczy i buziaki sprzedaje, a ja ogarniam net.

kittek - my w teściów mieliśmy drzwi i panele wenge, więc znam ten ból i decyduję się teraz na same jasne kolorki. Gresy na dół kupiliśmy w kolorze brudnej bieli, do kuchni jasny popiel, panele na piętra chcę jakieś jasne. Sprzątać i tak trzeba, a dzieciaki i tak wszystko pobrudzą, pogodziłam się już z tym:-D Poza tym ja nie z takich, co wciąż ze ścierą biegają;-)

Znalazłam te nasze szare płytki, one mają fakturę ale tu słabo ją widać. Białe są identyczne, różnią się tylko kolorem;-) Wzięłam takie same na cały parter, bo mi się nie podoba jak są namieszane faktury i wymiary płytek:
http://cermag24.pl/index.php/promocje/płytka-ceramiczna/1pl300grppo00006-kronos-50g-lp-50x50-g1.html
Kuchnia będzie szara, a przedpokój i salon połączony z jadalnią biały.
Już się doczekać nie mogę:-)

Na ciemnych wyraźnie wzór widać. Płytki są gładkie, bo szkliwione, więc powinny się dobrze czyścić. http://cermag24.pl/index.php/promoc.../1pl300grppo00002-kronos-50t-lp-50x50-g1.html

Ostatnia edycja:
Monia, no to prawie 600 w kieszeni. masz racje, jest o co walczyc.

mloda dzis uzarla osa. Najpierw w oko, a jak ja mala chciala przegonic, to pinda jedna dziabnela w raczke. Na szczescie na placzu i opuchliznie (ktora juz schodzi z oczka, bo z raczki to dosc szybko zniknela) sie skonczylo. Kostka uczulenia nie ma. Mam nadzieje, ze nic w oko sie nie stalo. Mowilam, ze nie lubie robali? NIenawidze talatajstwa, tak tego lazacego jak i latajacego. Latajacego nawet bardziej, bo nie tak latwo to zamordowac.

Biedna Kostka:( Mojej ostatnio osa usiadła na patyczku od loda, który trzymała przy buźce. Na szczęście M. w porę zareagował.

Znów mamy gorąco. Głowa mnie od razu boleć przestała:-)

reklama
cześć mamuśki

wróciłam, a dzisiaj w końcu się ogarnęłam na tyle, żeby zajrzeć i poczytać. Wyjazd był fajny, pogoda nawet się udała, tylko w czwartek tak nie wiadomo jak było. Dzieciaki przeszcęśliwe. jako rodzina wielodzietna;-) daliśmy radę. W piatek dojechał brat B, oczywiście panowie co wieczór drinkowali:eek:, ja nie wiem co w nich wstępuje jak się razem widzą. Byłyśmy tolerancyjne i przymykałymy oko:-) Troszkę żałowałam, że z neta szukaliśmy domku, bo jednak lepiej jak ktoś poleci. Domek był w miarę, ale oprócz niego jeszcze kilka w dość małym skupisko i to już nieszczególnie mi się podoabło.
Dzisiaj Alicja idzie po raz kolejny do deramtologa, niestety wcale nie widzę poprawy i jestem na etapie poszukiwań jakiegoś dobrego specjalisty, bo te maści nic nie dają, a pewnie nie są obojętne.
No, stary sie przestraszyl. Takiego mi maila napisal, ze az mi sie lezka w oku zakrecila. Przy okazji zalaczyl mail z Kanady. Wyglada na to, ze do konca tygodnia powinni mu wyslac wiecej informacji, ale poki co stanelo na tym, ze wyglada na to iz najpierw dokumenty musza trafic w jakies magiczne meksykanskie rece ( nie mam pojecia o kim ona pisze, chyba o urzedzie emigracyjnym) i miesiac pozniej stary powinien juz byc w Kanadzie. I dopiero wowczas moze wniesc o to, abysmy my tam dojechaly. Czeski film.
Zielona mam nadzieje, że najpóźniej w październiku będziecie już w komplecie w Kanadzie.

A ja się pakować nie znoszę, rozpakowywać również nie lubię. U nas ekspertem od pakowania jest M., więc ja mu tylko rzucam co potrzebujemy zabrać a on się tym zajmuje i w torby sensownie upycha;-)

.

to dokładnie jak u mnie:-)
Trzymam kciuki, żeby szybkie zagojenie u męża Gosieńki. I oby większych śladów nie było.
Gosia już na szczęście Ci niedużo zostało. W pierwszej ciąży też miałaś takie jazdy?
Monia ja Igora szczepiłam i nie żałuję, miał ospę, ale przeszedł mega łagodnie. Alicji nie zdąrzyłam zaszczepić.
Elvie kiedy Twój M znajdzie czas na kafelkowanie? podziwiam
Ella moja Alicja dobrze mówi, ale nie zna wierszyków ani piosenek. Nie przywiązuje do tego większej uwagi, szczerze mówiąc. Puszczam jej płyty z angielskimi piosenkami (takimi specjalnie dla dzieci) jak się bawi to sobie słucha. Puszczam ją od stycznia do przedszkola, więc tam się nauczy.
więcej nie pamiętam, miłego popołudnia życzę wszystkim

Do góry