reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Dzień dobry!

Katik
- sympatyczne bardzo to co piszesz o kierowcach z autobusu- miłe a i dziecko ma radochę

Maonka- super że z dziecięciem dobrze wszystko.

Elvie- fajowo że mała w przedszkolu woła siku

No właśnie też się zastanawiałam Zielona gdzieś Ty była? Cóż Cie tak przybiło, że zamiast się żalić to na drzewo maupka uciekła? Uszy do góry- będzie ok;-)

Aniez
- skoro tyle fajnych planów na dziś to nie pozostaje nic innego jak Ci miłego dziona życzyć :)

Isabela- super ze urodziny udane

AgnieszkaSz
- to całe szczęście że nie ma szkód po nocy. U nas tez wiało że masakra.

mamusia- jeszcze raz najlepszego urodzinowego :-D

Annaoj i Wronka- gratulacje z okazji rocznic Waszych i duzo miłości :-)

A u mnnie fajnie, bo spotkała mie miła niespodzianka o poranku- zadzowniłam do ginki jak kazała i jej mówię, że wszystko ok, że nie wime czy w czw nie maiłam jakiegoś małego plamienia i że miałą zdecydować czy mam zacząć zażywać luteine lub duphaston. A ona mi że zanim zdecyduje to chce mi zrobić USG i żebym wpadła do niej jutro na 9 (oczywiście chodze na nfz)
biggrin.gif
WIęc radośc wielka, bo jak z nią gadałam ostatnio to mówiła., że się umówimy z końcem sierpnia po jej urlopie dopiero. A tak to jutro daj Boże zobacze że jest tam pęcherzyk i mam nadzieję w dobrym miejscu i jako, że jest już 6 tydzień to może da się zobaczyć czy w środku jest zarodek. Na usłyszenie serduszka za wcześnie bo dopiero teoretycznie od 2 dni zaczyna bić (i tak niesamowite, ze "coś" co ma 2mm ma już drgające "serce"!) ale i tak super bo mam nadzieję dowiedziec się, że na tym etapie wszystko jest ok. Nie moge się doczekać!
laugh.gif

Julcia śpi więc mam chwile żeby odpocząć bo ostatnio nie mam sił na nic i do tego niskie ciśnienie koszmarnie.

Pozdrowienia dla Wszystkich :)

reklama
Hej
Trochę zaszalałam ze sprzątaniem i teraz odpoczywam. Zrobiłam porządek w garderobie, wszystkie spodnie w których się nie mieszczę pochowała, wyrzuciłam jakieś 6 par, a ciążowe wyprałam i powiesiłam w miejsce starych. Do tego wyczyściłam kabinę na błysk, porządek w kuchni zaprowadziłam. Biedna Alicja chodzi za mną krok w krok i się denerwuję, że nie mam dla niej czasu. Dlatego zaraz zaczynamy się bawić.

Annaoj najlepszego z okazji rocznicy i udanej kolacji
Zielona już się bałam, że poleciałaś do Kanady. Oj, coś długo trzyma Cię ta opuchlizna. A może spróbuj starych tradycyjnych metod, potłucz liść kapusty i na nogę go.
Zielona, Agnieszka Co do planów to wolałabym, żeby to był poniedziałek. Sobotę mam już zaplanowaną, wizyta u fryzjera i wypad do Olsztyna pod Częstochową z kumpelą. Więc niedzielę chciałabym spędzić z mamą i siostrą.

hej,
u nas dziś upału nie było a ja nadal taka ociężała, blee. Postanowiłam sobie, że jak się ochłodzi, to poprasuję ciuchy małej, ale nie mam siły. Syndrom wicia gniazda u mnie kompletnie się nie sprawdza:-D
Zielona kuruj się i wracaj!
Annaoj udanej kolacji rocznicowej, wszystkiego dobrego. My mamy trzecią rocznicę ślubu 15 sierpnia, i o ile będę miała siły, też wybywamy do naszej restauracyjki. Mam nadzieję, że istnieje, bo rok nie byliśmy, wiecznie czasu brak.
Ella, trzymam kciuki za fasolkę, będzie dobrze!
maonka, ty sie tak nie forsuj kobieto, robota nie zając, nie ucieknie:-D

Ella - dołączam do trzymających kciuki
maonka - zwolnij kobieto

Witam,
wreszcie mam chwilę, więc wrzucę Wam zaraz moje rude foty i trochę Lenkowych.
Macia dzisiaj kolka aż tak bardzo nie męczyła, za to Lena w trakcie spaceru upadła i rozbiła sobie wargę. Krwi było tyle, że szok. Bałam się, że zęby powybijała, ale z zębami wszystko ok tylko młoda teraz buzi nie da sobie dotykać i myć, poszła z brudnymi zębami spać:baffled:
Dzisiaj cały dzień znów spędziliśmy na jeżdżeniu. dzień w sensie czas do 15:00, kiedy Lenka jest w klubie, bo jazda z nią to byłaby mordęga. Wybraliśmy wstępnie drzwi, panele i kibelki. Jutro mamy kolejny dzień w rozjazdach, meble do gabinetu i łazienki musimy ze sklepów odebrać i do garażu rzucić, aby już czekały. Dzisiaj nam baterie kurierem przyjechały i bardzo mi się podobają:-) Na dniach tez przyjadą kibelki. Niech się już te płytki tylko zaczną kłaść to dobrze będzie. A najlepiej niech już będzie koniec września i my na swoim:-)

Witam :-)
ależ jestem nie wyspana! M. w nocy urządzał takie harce że śpiewał, piszczał, gadał, rzucał wszystkim co miał w łóżku na J. który spał :no: a rano o 7:15 już obaj byli wyspani :no: masakra! Dobudzić się nie mogę :-p

Maonka mnie to tam odpowiada :tak: tym bardziej że A. w niedzielę od rana jest na produkcji i będzie regulować napęd więc dla mnie nawet lepszy poniedziałek. A nie pojedzie na złamanie karku tylko spokojnie zrobi swoje i wróci do domu :tak: Więc poniedziałek mam od rana spokojny :-)

Zielona spróbuj Naporxen Hasco maść i naproxen 500 Hasco tabletki. Mnie rękę wyleczylo :tak:

Wczoraj miałam dzień szaleństwa w sprzataniu... trzeba było już bo zaczęło mi mieszkanie zarastać :zawstydzona/y: ale wczoraj się oprotestowałam i zamiast bawić się z chłopakami wysprzątałam, umyłam okna, podłogi, pranie wyprałam i poprasowalam :-) a dzisiaj znowu się moge z chłopakami na spokojnie bawić :-)

Witam z kawką, jestem bezrobotna od wczoraj, tylko jeszcze nie wiem na jak długo, bo nie podjeliśmy ostatecznej decyzji co robimy z nasza działalnością.
Moja starsza córa od tygodnia jest u moich rodziców, dzwoniłam wczoraj czy wraca, na co mi odparła żebym jej cały czas o to nie pytała bo jak jej się zachce do domu to sama zadzwoni:eek: w sobotę teściowa robiła grila i byli moi rodzice więc i Ola musiał przyjechać, ale już przez telefon zastrzegła że przyjeżdża tylko w odwiedziny i przepakować plecak:eek: Dodam tylko że jak była ostatnio u dziadków to jej wakacje trwały 2 h i przywieźli ją zapłakaną. Juz tak tęsknie za tym moim małym szogunem.
Mania szlifuje mowę, ale jak narazie muszę robić za tłumacza:-D
Kuba już zdrowy i planuje jakby tu spędzić resztę wakacji.
Agnieszka też wziełam się za porządki, ale ja na spokojnie rozłożyłam sobie na raty
Maonka poszalałaś z porządkami
Zielona długo Cię trzyma, zdrówka życzę
Elvie u Ciebie jak zwykle na wysokich obrotach, jeszcze troszkę i będziecie sie cieszyć własnym domkiem
Annaoj wszystkiego najlepszego, duuużo miłości!
Więcej nie pamiętam:zawstydzona/y:
Lecę pranie wieszać.

hejka
jakaś znudzona dzisiaj jestem, nic mi się nie chcę, co musiałam zrobiłam, a teraz absolutne minimum.
Bardzo fajnie wczoraj było, fajna knajpka, jedzenie dobre, miły wieczór spędziliśmy. Oczywiście po powrocie B jeszcze popracowac:baffled:
Dzisiaj biorę Młodego na Madagaskar. Takie nasze wspólne wyjście, postanowiłam, że przynajmniej raz w miesiącu postaram się wygospodarować czas tylko dla niego.
Ella daj znać po wizycie.
Zielona uszy do góry, wracaj do nas.
Maonka nie forsuj się tak.
Elvie nie mogę się doczekać jak już obfocisz chatę.
i już nie pamiętam
znikam

reklama
Cześć Dziewczyny,
u nas kolejny upalny dzień. Moje meble do gabinetu są już na budowie - yupiiii:-)
Taką serię sobie wybrałam: Biuro i gabinet - Kolekcje - Sentido
Podobno miejsce wspólne przeznaczone na plac zabaw zagospodarowali sobie ludzie, którzy mają na rogach szeregówek mieszkania bez ogrodów. Zrobili zrzutę i postawili płot:wściekła/y: Niech ja się tylko do developera dodzwonię:wściekła/y:

Póki co życzę Wam miłego dnia i spadam zupkę dla Lenki kończyć.

Maciula skończył dzisiaj 3 miesiące:happy:

Do góry