reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki 2010!!!

Witam się i ja. W końcu mam chwilke żeby usiąść przed kompem. Miałam bardzo zabiegany dzień. Zrana pojechaliśmy na zakupki, potem skoczyliśmy do sklepu po łóżko dla małej, M je poskręcał, jak dałam pościel to mała od razu się kładła, chyba się jej spodobało:-D. Zobaczymy co będzie w nocy, trzymajcie kciuki żeby dzielnie przespała całą noc;-). A teraz wróciliśmyb ze spacerku bo dziś pogoda piękna no i po prostu padam:-D ufffff. Pozdrowionka mamuśki:tak:.

reklama
ella super ze maluszek tak bryka:)

marlenka powodzenia, u mnie pierwsze 3 noce byly naprawde ciezkie, a teraz juz jest dobrze i maluszek cala noc przesypia jak dawniej:) tylko sie nie poddawajcie, ja juz bylam bliska powrotu do dzieciecego lozeczka, ale w ostatniej chwili Jerz sie zdecydowal ladnie spac:-)

aniolku jakos tak dziwnie z tym palcem, jak dzidzia uciska to zazwyczaj na nogi i to cale, mnie na przyklad strasznie ale to przeokropnie bolaly plecy jak w8-9 miesiacu probowalam wypoczac lezac jak zalecaja z uniesionymi nogami,a masakrycznie ciezko mi sie bylo odwrocic do jakiejs normalnekj pozycji...

Aniołek ma rację - większość tych zgonów była z powodu powikłań a nie samej grypy więc jeżeli nie zlekceważymy ewentualnych objawów to będzie ok.

Drętwienie jest chyba normalne, wspomniałam o tym lekarzowi, bo też mi się to zdarzało to powiedział, że teraz już coraz częściej wszystko będzie mi drętwieć

ella1 - tobie tez serdecznie gratuluje ze polowa juz za toba! jestes juz na szczycie gorki hihihi, teraz to juz tylko z gorki
a co do boli brzucha to moj sie dzis juz calkiem wsciekl, tak mnie boli dziwnie, jak na miesiaczke, ale ciesze sie z tego ze dziecko czuje, tu i tam mnie cos kopie od wewnatrz leciutko:happy: moze wlasnie dlatego ze w tym 19 tygodniu jestem...

acha, mi dretwieje cala dlon, prawie co noc, ja nie wiem, wogole rece mi dretwieja w nocy...ale szybko przechodzi, gdzies czytalam ze to sie bardzo czesto zdaza w ciazy

Cześć Dziewczyny, wpadłam tylko na chwilkę poczytać i się przywitać;-)
U nas od wczoraj święto, znów awansowałam i odkąd zobaczyłam na koncie magiczne 6600 to szampana piję:-D Bezalkoholowego oczywiście:-)
Dziś u nas gości pełno, więc stół zastawiony, a my siedzimy i się obżeramy:-D
We wtorek imprezka z okazji awansu w biurze a w środę idziemy Bobasa podglądać:-)
Gratuluję wszystkim tym, które już wiedzą, kogo w brzuszku noszą;-)
Miłego weekendu!!

wracajac do grypy to mowia np w wiadomosciach zeby zapobiegac, herbatka z miodem, czosnek i jak cos zlapie to nie lekcewazyc tylko wylezec wygrzac sie i tyle...
mowia by nie zamykac sie w domu, tylko wietrzyc pomieszczenia czesto, wychodzic na spacery cieplo ubranym itd.... - czyli normalnie funkcjonowac....

ja tam lykam codziennie wit. C i pije herbatke z miodziem.... grypa jak kazda inna... z tym ze wiecie, po cos nakrecaja cala ta pandemie, tylko ciekawe po co????...

reklama
O matko i córko. Macie dziewczyny zdrowie:-) tyle naprodukowałyście przez 3 dni, że człowiek juz nie ogarnia.
Przeczytałam tylko wczorajsze.

No i powiem, że Aga mnie też rozbawiłaś :-)

Co do szczepień przeciw grypie, to ja napewno sie nie zamierzam szczepić. Ta akcja jest tak rozdmuchana, żeby firmy farmaceutyczne się wzbogaciły. Wcale sie nie dziwie że p.Kopacz nie chce podpisać tych umów z firmami które wyprodukowały sczepionkę na A/H1N1. W Polsce więcej ludzi umiera po zwykłej grypie i dużo więcej osób właśnie na nią choruje niż na tą "świńską".

W piątek zaniosłam mocz do analizy i zobaczymy pewnie w poniedziałek czy mój gronkowiec nadal siedzi czy antybiotyk go zablokował. Także do poniedziałku znów niepewność co dalej. We wtorek pewnie wybiorę się do urologa poinformować go, o tym fakcie, że mnie tak ładnie urządził. Ciekawe czy tylko uda mi się go dorwać i z nim porozmawiać, bo jakoś ciężko z nim się gada, bo to lekarz z tych co to wszystko wie i jest najlepszy i co mu tu pacjent głowe zawraca.

Do góry