reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

aniam - teraz przed świętami pandora w niezłej promocji;-) nawet w tv się reklamy pojawiły, a wcześniej nie widziałam. Mikołajek zazdroszczę, u nas dziś też miał być, ale Mikołaj który u ciotki w szkole był zabrał do domu strój i nie oddał, więc rodzinka w stroju Mikołaja pojawi się po weekendzie. Dobrze, że mała jeszcze dat nie kuma:-D

reklama
Aniam, no wlasnie najwiekszy problem tkwi w tym, ze aby korzystac z "bezplatnej" opieki zdrowotnej, trzeba miec wykupione ubezpieczenie. No i to ubezpieczenie wykupuje pracodawca jesli zatrudnia pracownika na umowe o prace - jakies 10% zatrudnionych pracuje na taka umowe, reszta na zlecenie lub na czarno. Mozna wykupic prywatnie, ale takie ubezpieczenie prywatne kosztuje mase pieniedzy i pokrywa tylko jakas czesc kosztow leczenia. Taniej jest nie placic za ubezpieczenie i leczyc sie prywatnie. Najwiekszy szkopul w tym, ze cienko przedzimy i ja po zakupach zupelnie z kasy sie wytrzaskalam, a w dommu nie bylo juz zadnej gotowki. Jest jeszcze system ubezpieczenia dla najbiedniejszych, ktory tak naprawde jest niewiele tanszy od prywatnego ubezp. zdr., pokrywa calkowity koszt leczenia, ale z karygodnych warunkach i o bardzo niskiej jakosci swiadczen - pisalam o tym przy okazji opowiesci o wizycie u dentysty.

Pewnie gdyby cos sie stalo malej, zwyczajnie zabralabym ja do szpitalika, w ktorym rodzilam i zostalybysmy tam tak do czasu, gdy malzon wrocilby i zaplacil opkup :-D

Szczesliwie mloda ma twarda glowe.

Oczywiscie jest to jeden z wielu powodow, dla ktorych chce stad wyjechac jak najszybciej i jak najdalej sie da. Jest to tez jeden z powodow ciaglej wymiany zdan pomiedzy mna i starym.

Super, ze dzieciaki sie wybawily i zadowolone z prezentow.

Zielona porąbane to wszystko :-( A my u nas nie raz narzekamy . Ale dzieciaki w końcu czy rodzice pracują czy też nie opiekę lekarską mają . za dużo tych nie w kierunku tego kraju mam nadzieję że uda Ci się małża w końcu przekonać . bo ja nie wiem co go tam cholerka trzyma

Sospettosa, 92 jest na Kostke za male:no: ma ubrania na 98 i 104 oraz na 2 i 3 lata. Uwazaj z tymi papkami, bo dziecko musi choc troche gryzc, zeby miesnie buzki sobie wyrabiac, co z kolei potrzebne jest do rozwoju mowy,

sospetossa - strasznie przykre to, co piszesz, to że Adasia nie widujesz.. dlatego moją pracę tak cenię, bo mam czas dla małej zawsze. Lenka wstaje ostatnio ok.9:00. Wstanie to dostaje butlę kaszy, siada na bujaczek i bajki ogląda ok.1h Po bajkowaniu je drugie śniadanie, już z nami, wypija actimel. Później się bawi aż do drzemki, robimy krótki spacer kończący się wizytą w warzywniaku. W między czasie dostaje deser - jakiś owoc i chrupki. Przed spaniem zazwyczaj je jeszcze zupkę, zasypia ok.14:00 i śpi 2h. Jak wstanie to je drugie danie i wybywamy w teren - do galerii na zakupy albo do firmy mojej albo do małpiego gaju, aby się wyganiała. Teraz zimno i szybko ciemno to ze spacerami kicha. Wracamy to znów coś je i wariuje aż do kolacji. Po kolacji kąpanie i spanie.
W środę ją zaszczepimy to będzie znów mogła do klubu maluszka chodzić (przez chorowanie nie mogła), wcześniej chodziła tam na 2h ale zastanawiamy się, czy jej przez zimę na 5h pakiet nie zapisać, bo z nami w domu to nudy, a tam dzieci i tyle zabawek, więc milej spędza czas i wraca mega padnięta:-D

Aniam, ja tez nie wiem co go trzyma. Poza tym, co on twierdzi, a co ja uwazam za niedorzeczne. Nie wiem czy z Kanada sie uda. Zapowiedzialam juz staremu, ze jesli on tak bardzo chce tu zostac, to ja potrzebuje 10 000 dolarow i rozwod - o nic wiecej nigdy go nie poprosze. Niestety ta gora kasy jest niezbedna by zaczac zycie od nowa :wściekła/y:

Sospettosaq zgadzam sie z Zieloną co do zębów . Ola pierwsze miała w 12 miesiącu co nie przeszkadzało jej w przemielaniu twardych rzeczy dziąsłami . teraz nie ma 3 wszystkich i kilku z tyłu nie wiem ilu bo nie da sobie zobaczyć a je twarde .

Zielona no tak za coś trzeba wrócić coś trezeba gdzieś wynająć znaleźć robotę ,dziecku opiekę zapewnić . mam jednak nadzieję że mąż się zdecyduje bo przecież się do cholery kochacie . szkoda że on nie może pojąć że gdzieś indziej by wam było 100 razy lepiej i nie musiałabyś się liczyć aż tak z kasą , miałabyś deczko bliżej do domu i taniej . a do tego by była opieka , lepsze mieszkanie i milion innych lepszych niż tam rzeczy . a do meksyku byście sobie latali na wakacje .
Jak coś to mów zrobimy wydarzenie na fejsie pt. " pomóżny wrócić Zielonej z meksyku " :tak:

Laski, POMOCY! Jakąś kombinację klawiszy przez przypadek musiałam nacisnąć i mi pomniejszyło czcionkę na forum. Inne strony są ok, a BB malutkie:cool2: Jak to zmienić??

reklama
Jak coś to mów zrobimy wydarzenie na fejsie pt. " pomóżny wrócić Zielonej z meksyku "
yes2.gif

ha ha haha;-)

Do góry