reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

gosienka - zdecydowanie zamawiam gołąbki;-)

marta - masz masę Kwietniówek i jak już napisała aniez - zapraszamy do Wrocławia. Przeprowadzkę do większego miasta tez bym w Twojej sytuacji rozważyła;-)

ewka - to chociaż tyle dobrze:tak:

zielona - dzisiaj Ci wyślemy tyle ile można;-) A "Usta.." Ci się podobają?

Lena nadal nie śpi, zaraz ją chyba do starego wyrka właduję, bo z nowego skutecznie wyłazi od 1,5h:baffled:

reklama
Elvie, kilku odcinkow Ust nie moglam otworzyc, ale to bez znaczenia. Jestem na 3 odc. III sezonu. 2 pierwsze sezony podobaly mi sie, a ten III juz taki na sile jest. No i ta Rozczka mnie irytuje... Czekam zaten na moj ulubiony przepis ;-)

Mloda po przyjsciu z maca zasnela snem sprawiedliwego i juz tak 1,5h spi...
Bedzie siedziec do pozna znowu, a ja na cycki padne.
Na spacer z nia nie pojde, bo gorac straszny, a pozniej natychmiast zrobi sie zimno, do tego ten cholerny ruch na zewnatrz...

Zielona - moja spała po południu prawie 3h i wieczorem był koszmar. Zasnęła dopiero o 23:00:wściekła/y: Nigdy więcej nie pozwolę jej tyle po południu spać, oj nie:no: M. zajęty, nad newsletterem pracuje, więc serial wyślę Ci jutro.

Spadam się kąpać, balsamować i sprawdzać, czy potrafię M. skutecznie od komputera odciągnąć:-D

Jeny ale wy duzo skrobiecie wieczorami.Ciezko nadrobic.Ami dopiero zasnela po godzinnej walce i dopiero tu siadlam a tu tyyyle postow.
gosienko fajnie ze synus chce w okularkach chodzic.Ja tez mialam wade tylko ze plusowa i pamietam jak sie cieszylam z okularkow.Teraz znikla i juz nie nosze.

aniez biedny Bartolini.Oby zabki szybko wylazly i daly mu spokoj.
Ja to sie panicznie boje co bedzie sie u nas dzialo bo Ami ma ciagle tylko szesc zebow.Kiedy one wyjda????

salamandra matko jak Ci sie chcialo dwa plaki w jeden dzien piec.Smaka robisz oj robisz.

martus kochana.Nie zalamuj sie.Domyslam sie co czujesz bo ja tez jestem tu sama i nie mam nawet przyjaciolki.Tez bym sie Olunia z checia zaopiekowala czasem gdyby to bylo mozliwe.

zielona Ty wazysz tyle co ja ale Ty to jestes lachon przy mnie.Ile masz wzrostu????

kittek no cos Ty kto Tu sie bedzie na Ciebie gniewal.Przeciez wiemy zes kobieta pracujaca i duzo charujesz.

elvie Lenka to widze tak jak Ami pozno lazi spac.A w to ze odciagniesz chlopa od kompa nawet nie smiem watpic.

gosiek, w najlepszych czasach mierzylam 175, ale kregoslup mi sie posypal i generalnie zaczelam sie przykurczac :-) Nie wiem jak to jest z zabkami, czy 6 w tym wieku jest normalne. Nie chce wprowadzac paniki, wiec wez to pytanie na luzie, OK? Czy pediatra sprawdzal uzebienie malej. Moja kolezanka ma core o 3 tyg. starsza od Konstancji i generalnie jest straszna panikara, a dotego moim zdaniem zwyczajnie ze wszystkim, co Natale dotyczy przesadza, niemniej jednak ona obawiala sie, ze mala moze nie miec zalazkow zebowych, czy jak to zwal, bo jako roczne dziecie byla zupelnie bezzebna i na zabkowanie sie nie zanosilo. Pediatra stwierdzil, ze jesli do ukonczenia 13 miesiaca nic nie wylezie, trzeba bedzie jakies przeswietlenie czy cos w tym stylu robic. Nie wiem, czy Natka ma juz jakies zeby, bo kontakt nam sie mocno rozluznil. Nie wiem nawet co w takiej sytuacji nalezy robic. Tak mi sie przypomnialo.

Konstancja o dziwo zasnela o 20ej, po tym jak wstala o 17ej. Wiecie co ja tak skutecznie uspilo? Piosenki anglojezyczne (do jednej z nich wkleilam link) dla dzieci. Fajne te piosenki, filmiki do nich proste. Muzyka zywa, ale glos spiewajacego kojacy. Efekt taki, ze po glowie mi sie kolacze jedna z piosenek :-D

Elvie, przepisem sie nie przejmuj, bo i tak nie mam kiedy ogladac. Dokoncze Usta :-D

Ostatnia edycja:
Marta pomyślcie nad przeprowadzką - jak coś to mogę pomóc - jestem na miejscu - zawsze Ci z małżem pomożemy - a i Ty będziesz miała towarzystwo i Ola koleżankę do zabawy

Witam, i znikam.
Lenka znów przywędrowała do nas tym razem o 6:00, ale nakarmiona i przebrana pospała do 9:50:szok:
Teraz butlę wciąga i lalę przebiera, a ja tvn włączyłam - było o zabawkach edukacyjnych.

Mykam śniadanko czarować i robimy wielki wyjazd z domu.

marta - widzisz, w Olsztynie będziesz miała natę a Ola - Julkę, a Twoja mama może zawsze dojechać, daleko chyba nie ma:-)

Miłego dnia!

reklama
WItam
Matko aleście napisały od mojej ostatniej wizyty tutaj :szok:
zapamiętałam tylko że Salamandra szalawa w kuchni tylko...ty to masz zdrowie kobieto ;-)
Gosieńko kopm działa. Na szczęście
Marta ostatnio o tym z A. rozmawiałam że strasznie żałuję że tak daleko od siebie mieszkamy :tak: pisz kochana bo jak nie wyrzucisz tego wszytkiego z siebie to sfiksujesz...

Więcej nie pamiętam .
Spaaaaaaaaaaaaaaać mi się chce! A wszysko przez tą pogodę. Szaro buro, brak słońca i niskie ciśnienie...
Ide dalej nadrabiać

Do góry