reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Matko jaka ze mnie zazdrosnica. Elvie zazdroszcze ruchow, a Tobie Zielona to juz wogole zazdroszcze tego ciepla ;-)

Gosia- Polka tez tanczyla dzis na voice ;-) jakis magnetyczny ten odcinek widac dla naszych maluchow :-D

Ide do wanny. Nowa porcje ksiazek do czytania dostalam, tak wiec wreszcie mam to co tygryski lubia najbardziej ;-)

reklama
Lenka też dzisiaj na voice tańczyła:tak:
A jak się zaczęła tulić i oczka trzeć to ponosiłam ją trochę i taką praktycznie śpiącą odłożyłam do nowego wyrka. Póki co lula. Zobaczymy, co w nocy zrobi jak się obudzi:-D Zabezpieczyłam wyjście poduszkami a na dół jeszcze położyłam tego mega miśka - na wypadek, gdyby spadła. Będzie miała miękkie lądowanie;-)

Katik - co fajnego masz do czytania?

Zielona - dawaj trochę tego ciepła, bo u nas na zewnątrz zimno jak cholera. W dodatku M. wystawił poduchy i kołdrę na balkon i zapomniał, brr..

Mój małż na zakończeniu sezonu...:wściekła/y: a ja mega wkurzona na niego. Poczekam zobaczę o której wróci:wściekła/y:
Wprawdzie wygrali dziś mecz i jest z siebie dumny jako trener i zawodnik,ale cały dzień go nie było, jutro pewnie będzie odsypiał, a ja nocki zarywam aby się wyrobić z pracą.

Maja mówi przez sen, hehe. Ma to po mamusi ;) Przed chwilą głośno krzyknęła:Zuzia daj! No myślałam,że z krzesła spadnę.
Czy Waszym maluszkom też się to zdaża?

Katik mi przypomniała o książce, którą zaczęlam czytać w zeszłym tygodniu idę więc czytać Podniebny spacer.

Elvie mam nadzieję,że Lenka obudzi się w nowym łóżeczku radosna i wyspana :)))

Zielona jak mi się marzy ciepełko. Oj zwalimy Ci się na głowę do tego Meksyku zobaczysz;-) Chociażby pod pretekstem suszenia prania, hehe

Kittek, przyjezdzajcie, przyjezdzajcie - bedzie wesolo ;-)
Konstancja czasem cos przez sen po swojemu powie, ale bardzo czesto zdarza sie jej smiac w glos :tak: Pewnie, gdyby mowila, cos by tam i zagadala.

Poki co mala mowi standardowe mama, baba, dziadzia (to juz mowila jak bylysmy w Polsce, ale przestala i od 2 dni znow mowi dziadzia, co w prawia dziadka w wielka radosc), da lub daj, si, oś na łosia i na misia, ale rzadko no i jest tez ajto czyli auto. Stara sie powiedziec tata, ale blizej jej do dziadzia. Mowi tez am i dzidzia. Bedac w PL mowila ladnie tata

Witam
wpadam na szybcika :-D
Mężuś szczęśliwie był w domu ok. 22. J. na niego czekał cały szczęśliwy i z wrażenia i szczęścia nie mógł zasnąć potem... :-p
Gosieńko dostałam pyszny likier czekoladowo-orzechowy, kolczyki Chicagowskie i 2 bluzeczki idealnie dobrane :-D a reszte sobie sama kupie tutaj ;-)
Elvie jeju gratulacje ruchów... ehhhh jak dzisiaj pamiętam pierwsze ruchy M. :-):tak:
Salamandra w łeb ode mnie dostaniesz za te liście!! Jesteś w ciąży i akurat takie rzeczy jak grabienie są dla ciebie na razie nie wskazane tym bardziej że miałaś plamienia...

Dobra zmykam :-D

Moja gada czasem aż za dużo :wściekła/y: łeb pęka :-D
wczoraj na kręglach byłam poczytałam troszkę ale już mi się pisac nie chciało .
Mąż pojechał do monachium dziś i nie będzie go tydzień :wściekła/y: nie lubię tak sama siedzieć .
SZymek będzie miał święto bo jak nie ma J to ona zawsze ze mną śpi :-D

Dzień Dobry :)

Nadrabiam weekendowe zaległości...
Dalej nie moge uporac się z durnym przeziębieniem.

Elvie- tak się cieszę z Twojego szczęścia :) Ja nigdy nie zapomnę tego pierwszego motylka jak leżałam sobie pewnego wieczoru i nagle Julisia pokazała mi że tam jest :) Bezcenne i niezapomniane :)

Dzieńdoberek :-)

Moje średnie dziecko od rana podniosło mi ciśnienie, wczoraj miał gorszy dzień i dostał karę na oglądanie ulubionej bajki więc stwierdził że się wyprowadza :tak:, wielkie mi halo z Emilem też to przechodziłam :-) Budzę się dzisiaj rano a tu w pokoju stoją walizki :szok: Mateusz wszystkie swoje rzeczy tam powpychał, normalnie myślałam że wyskoczę z kapci, wszystko pogniecione i wyglądało jak psu z gęby wyciągnięte :no: Pytam się go po co to zrobił a on mi na to że przecież wczoraj mnie poinformował że się wyprowadza i nie powinnam być zaskoczona tylko mu podziękować że robił to tak cicho i mogłam spać :rofl2: I jak tu mam być na niego zła :-D

Ella zdrówka

Aniam małż się trochę podleczył że pojechał? U nas jak tatuś wraca po dłuższej nieobecności to niestety mama ma eksmisję z łózka bo chłopcy muszą się tatusiem nacieszyć:-D

Agnieszka super że małż szczęśliwie dojechał no i fajne prezenty ci zrobił, najważniejsze że już w domku:tak:

Elvie jak tam Lenka noc przespała? w swoim nowym łóżeczku?

Kittek to się Tomkowi dostanie za te imprezowanie ;-):-DNo ale musisz mu wybaczyć nie ma innej opcji:tak:

Zielona ciepełka ci też zazdroszczę :tak:

Katik miłego czytania , pochwal się co to za książki.

Gosia23 tak to już jest że dzieciaki mają niespożyte pokłady energii, czasami żałuję że nie mają gdzieś z tyłu wyłącznika:-D

Dobra czas obiad przyszykować bo jak chłopcy z kościoła wrócą to po garach będą szperać:tak:

Miłego dnia

gosieńka troszkę się podleczył ale bateria leków pojechała wraz z nim .
już jest na granicy niemieckiej . Pusto na szczęście na drogach . No i listę zakupów dostał sporą :-D:-D

Agnieszka - i co udało się kupić jakieś rzeczy d;a dzieci dobre rozmiarowo ?

reklama
Gosienka, ale mnie Mateusz rozbawił! dzieci mają pomysły, gdzie on biedak zamierzał się wyprowadzić? swoją drogą mówiłas, że Mateuszki to takie spokojne chłopaki?!
Aga super, że mąż dojechał cały i zdrowy!
Ella mnie też przeziębienie męczy, dzisiaj w nocy zamiast spać walczyłam z gorączką:) Zdrówka życzę.
Aniam, tydzień szybko zleci, aj tez nie lubię zostawać sama z dzieckiem!

Uciekam na herbatę z miodem! Miłego dnia

Do góry