reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Gosieńko padłam, leże i kwicze ale nie zazdroszcze ci tego szoku ;-) :-D
Aniam powiem tak. Nic nie jest za małe na chłopców. Ale 2T dla M. jest takie że J. ma to dobre teraz :szok: a 4T będzie najwcześniej za rok może za dwa dobre :-D masakra z rozmiarówką. Już nie mówię o rozmiarówce chłopcy-dziewczynki :no: 4T dzla dziewczynki było wielkości 2T dla chłopca i to tej samej marki :szok: Ale ogolnie nie jest źle. Obkupił chłopaków w bluzki, bluzy itp. i jest git :-D no i nieodzowne samoloty musiał im kupić :-p chlopcy przeszczęśliwi.

reklama
Witam:-)
U nas dzisiaj wyjątkowo leniwie. Zaraz lecę młoda położyć spać i wracam do leżakowania:-D

gosienka - rozbawił mnie Mateusz do łez:-D

Agnieszka - świetnie, że mąż dotarł szczęśliwie i z prezentami:-D Widzisz..zbędne były te Twoje nerwy:-p;-)

aniam - współczuję tygodnia bez męża. Niech szybko Ci ten tydzień zleci.. A na zakupy do Niemiec tez bym się chętnie wybrała:tak:

kittek - moja przez sen nic nie mówi.

A ja sobie smacznie śpię, a tu nagle ok. 5:00 jak mi coś w głowę nie przywali:szok: Otwieram oczy a obok stoi Lenka:-) Małpa mała się obudziła i nic nie zapłakała tylko zlazła z łóżka i przylazła do nas. Przewinęłam ją, nakarmiłam, odłożyłam do starego łóżeczka i pospała do 8.30;-)

hej
Oj dziewczyny oszczędzam się jak mogę. Nawet Adasia nie wkładam i wykładam z łóżeczka czy wanny. Liscie grabilam dlugo, tak bardziej relaksacyjnie, a przy tym swietnie Adas sie wybawił.

Agnieszka pochwal sie co Ty dostalaś :-) A aparat udało się kupić?

gosienka istny szogun z Twojego synka.No widac, ze facet konkretny, nie puszcza slow na wiatr :-)

Adas niemalże co noc mowi przez sen - identycznie jak jego tatuś, ale bardziej niepokojące jest jego lunatykowanie. Zrywa się na nogi z takimi wielkimi oczami i wola "co to?co to? co to?" lub "mi ma" co znaczy nie ma. Ja juz do tego przywyklam. Narazie spie spokojnie, bo z łożeczka sam nie wyjdzie.

Elvie, kittek kochane jesteście! Nie powiem, bo ostatnio liczę kazdy grosz.Zabawic się chce, a sukienka to ostatnia rzecz jaką bym sobie teraz kupiła.
Kittek chętnie skorzystam z Twojej propozycji, bo sukienka urocza.Mam nadzieję, ze się wcisnę :-) jak nie to może jeszcze zdążę Elvie poprosić ;-)

Salamandra jeszcze nie tym razem bo musimy kaski na niego nazbierać ;-) jak w czerwcu poleci do Orlando to się przymierzamy do kupna... może się uda :-p
a co do tego co dostałam to jak dojde do tego to obfoce :-p i pokaże :-D

salamandra - jakby się okazało, że w kieckę kittek się nie wciśniesz to ja Ci moje mogę pofocić, moje są już od góry puszczone albo pod biustem odcinane, więc każdy brzuch się w nie zmieści:-) No i nie myślałam o czarnych, bo jakoś laska w ciąży w czarnym mi się nie podoba, ale jak chcesz to i czarne znajdę;-)

Nie zazdroscie mi tego goraca... Wiecie jak ciezko jest, gdy nie ma 4 por roku. Czasem chcialabym wyjsc na dwor i wymarznac na prawdziwym mrozie...

Agnieszka, no tosmy Ci z rozmiarowka doradzily... Ale swoja droga, to chlop ma oczy i powinien spojrzec na ciucha i stwierdzic, czy nie jest za duzy... ;-)

Moj w nocy wrocil z zawodow. Chlopaki znowu wszystko wygrali, poza jednym aparatem. Kupil mlodej buciki hushpuppies.

Teraz oglada z mala TV, ale bede musiala go pogonic, bo na zakupy trzeba isc.

salamandra - wyślij mi maila na PW to prześlę Ci sukienki, zrobiłam zdjęcie pięciu, resztę mam w Złotoryi, ale jak trzeba będzie to poproszę siostrę o szukanie i cykanie fot;-)

Zielona - to się małżowa drużyna spisała, super! Bucikami się pochwal koniecznie, a jak będziesz szła na zakupy to mi coś słodkiego możesz kupić, bo chcicę mam a w domu tylko owoce zostały, bo wczoraj wszystko słodkie zjadłam:sorry:

Zielona nie jest źle :-) co było rozmiarowo niespójne powymieniał. A że są rzeczy za duże to też dobrze bo będą na wiosnę/lato czy na przyszły sezon jesienno zimowy ;-) Zresztą ja też nie umiem uznać patrząc na ciuch czy któreś dziecko bedzie je mieć za duże czy za małe czy akurat...wole mierzyc...

reklama
elvie - super wieści - to chyba najlepsze z ciąży

Julka na vois juz dawno spała

Dziewczyny Julka wola przez sen kolegę ze żłobka - nic tylko "Buba i Buba" - chyba mi się córka zakochała

Do góry