reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Hej dziewczynki.Chcialam napisac ze jeszcze zyjemy,ale nie wiem co sie dzieje,ze totalnie nie mam czasu zeby tu bywac.Czytam was prawie regularnie ale jak tylko dluzej siedze przed kompem to Ami zaraz protestuje i nie mam juz jak cokolwiek napisac.
Podziwiam was ze jestedcie na tyle zorganizowane ze regularnie tu jestescie.A najbardziej podziwiam gosienke bo ma trojke dzieciaczkow a i tak znajdzie chwilke.
Amelia nie sypia juz w dzien i tu tez jest problem bo wczesniej jak spala przynajmniej obiad sobie zrobilam na spokojnie,a teraz musze kombinowac.Dodam ze w nocy dalej usypia po polnocy.Normalnie koszmar.
Musze wam sie do czegos przyznac.Karmie dalej Ami cyckiem bo jakos nie umialam przestac i teraz jestesmy w czarnej dupie bo ona nie potrafi zyc bez cycy.Ba lapie mnie juz nawet za bluzke i wpla mama cycyyyyy.Zrobila sobie smoczka ze mnie w nocy dopomina sie co pol godziny.Wczoraj powiedzialam dosc.Nie dalam jej jakos udalo sie jej usnac bez cycy ale tylko na chwilke.Potem krzyczala do piatej rano.Nie wytrzymalam i dalam jej spowrotem.Tak mi jej szkoda bylo.Dzis caly dzien jest niemoz;iwa bo spac jej sie chce a nie usnie bo chce cycy.
Wiem ze to moja wina i musze ja drastycznie odstawic ale nie wiem jak to zrobic.
Smarowalam dzis piersi musztarda i dawalam jej jak chciala a ona po sprobowaniu bila mnie i drapala no i ten placz.Ja wymiekam juz.Teraz padla bo nie wytrzymalam calego dnia darcia i znow jej dalam.Wlasnie spi.

reklama
gosiek przechodziłam przez to z Emilem:( Leć do gina niech zapisze ci lek na zatrzymanie laktacji wtedy będziesz wiedziała że nie możesz małej dać cyca innego rozwiązania nie widzę no i siły życzę bo takie cycusiowe dzieciaki to najgorsze do odstawienia.

hej
dostałam depreji po ostatniej nocy.
Kacper znow sie obudzil w srodku nocy i wył ze chce do nas do łuzka. niestety w zaparte słuchalismy jego zalów przez cała godz.niestety nie dal sie przekonadc, wyladowal w 2 pokoju na kanapie, bo K mial juz dosc.
a ten terrorysta tylko czekal na nasze podkniecie i tylko spogladal jak bedziemy reagowac.
ale bylismy konsekwentni wył 1 h niech wyje i 2h. nic se zlego nie zrobi a ma sie nauczyc ze jego placz nic nie da. w kocu wygralismy.ale nie bylo wcale slodko bo przez kolejne 2 godz wcale nie spal tylko nas draznil stukaniem w szczeble i , robił wszystko bysmy oka nie zmrózyli za kare ze on nie mógl spac u nas.
takze K poszedl na 5 rano do pacy z zapuchnietymi oczami, ja wogole jestem nie do zycia, niby se odespalismy na zmiane z K ale i tak w dzien dał nam jeszcze czadu swym zachowaniem.
poprostu łeb mi peka juz nawet proszki brałam.
a na mojego syba juz mam alergie.
az sie boje dzisiejsej nocy.

a na dzien wyjełam mu materac z łuzeczka i polozyłam obok, no to sam ulozyl sie na nim i troche pospal w dzien. i chyba dopoki nie kupimy mu tapczanika(a chyba nadejdzie to jednak predko) zobaczymy czy taki ukad mu pomoze, ze juz nie bedzie mial szczebli.

Ostatnia edycja:
Gosiek, nie smaruj piersi zadnym swinstwem, bo Ami nie jest niczemu winna. Szczerze Ci wspolczuje. Znam ten bol z widzenia. Pamietam kuzynke, za ktora biegal prawie dwuletni syn i wolala mama cyca!!!! Czasem potrafil ja napasc i przy ludziach zedrzec bluzke. Konsekwentnie odmawiaj i badz twarda. Kiedys widzialam program o matce 5 i 2 letnich chlopcow, ona dalej dawala piers pieciolatkowi - koszmar. Powodzenia.

Filonka, Ciebie tez rozumiem. My mamy takie same cyrki. Tyle, ze mloda potrafi bardzo dlugo wyc i walic w lozeczko czym popadnie - glowka, nozka, zabkami... Jest tragedia. Dla swietego spokoju laduje u nas, bo ja musze troche spac, zeby caly dzien z tym energizerem wytrzymac.

Gosiu słusznie twierdzisz, że jest to Twoja wina!! i to jeszcze jaka?! a wiem to z doświadczenia, mój mały był do końca czerwca był na cycu. Nie dało się nic zrobić, w nocy tylko cyc i cyc. Tak jak mówisz smoczek, ale powiedziałam dość i go odstawiłam. Tobie też to radzę! Będzie jeszcze gorzej, a wiem jak takie całonocne cycowanie męcz! Koszmar.
Nie chcę Ci doradzać, bo to nie moja sprawa, ale chyba nie powinnaś dawać Ami spać tak późno, jak chcesz mieć wolny wieczór oczywiście. Poza tym dziecko będzie lepiej funkcjonować, ajak będzie przesypiało całą noc, a nie tak po północy. Moje dziecko spało dzisiaj w ciągu dnia pół godziny, teraz jest marudny strasznie, ale do godziny 20 musi wytrzymać!Jak by mi poszedł o 18 i wstał koło godziny 20h to miałabym w domu meksyk totalny!
Nie chcę Cie straszyć ale bez histerii się nie obejdzie! ja miałam ryk 2 tygodnie, ale inaczej się nie da! Teraz jest super!
oczywiście zrobisz jak uważasz,ale widzę, że jesteś zmęczona sytuację, więc zabrałam głos!

Jestem, poczytałam i muszę do marudy już biec, bo kwęka.
Cały dzień mimo tego, że miała ciocię to biegała za mną, nawet do WC za mną lazła, a jak jej z oczu znikałam to wyła jak szalona.

gosia - musisz być konsekwentna, gosienka dobrze Ci radzi. My miałyśmy to szczęście, że mała sama z cyca zrezygnowała.

filonka - charakternego masz synka. Współczuję..

Ewunia- super, ze jestes, gratki z pracy, szkoda ze chlopaki choruja, jeszcze te alergie... matko!!!
Gosiek- odstawiaj drastycznie od teraz koniec, powiedz Ami jasno, ze cyca nie ma, bedzie protest i ryk, ale trzeba to przetrwac, dla jej dobra, dawaj jej w nocy wode do pica i tyle... mam nadzieje, ze Ami szybko zalapie, ze nie bedzie cycka i tyle.

Gardlo boli mniej, migdaly prawie w normie, takze antybiotyk dziala jak ta lala :-)

Ja jeszcze wpadam i tutaj :-)

Aniam to by było jajo jakbym pomyliła :-D musiałabym się nieźle strąbić żeby kobięte z facetam pomylić :-D ale juz sie doczekać tego wypadu na agro Gosieńki nie mogę ;-) Byłyby niezłe jaja :-D
Ewka super że wróciłaś do nas!! :tak: Gratuluję obrony, współczuję chorowitków i alergików :tak:
Gosiek wiem że łatwo się mówi ale Ami jest kumata więc wytłumacz i bądź konsekwentna! Trzymam kciuki za odstawianie :tak:
Aniez super że z twoim zdrówkiem lepiej.

Ja już spakowana, teraz czekam aż A. z delegacji wróci. Bąki już śpią.
Próbuje sobie jakąś muzyke zrzucić na telefon ale kurde oprogramowania nie mam zaistalowanego na kompie a płyte gdzieś wcięło :-(

Edit:-)
jestem genialna ! :-D
Coś mnie tknęło i sprawdziłam że mam w telefonie microsd ;-) wyjęłam włożyłam do przelotki i do kompa :-D i mam com chciała mieć !! Ach nie moge wyjść z podziwu sama dla siebie ;-)...
nie ja nic nie piłam... przysięgam :-p

chyba mam głupawkę ;-)

Ostatnia edycja:
Wspołczuję cyckowych problemów u nas był ryk dwa dni ale to dlatego że odstawiłam Olę jak miała rok . Po smoczku też już nie ma nawet śladu i też szybko poszło .
Ale ja jak już coś postanowię to nie ma odwrotu .
Tylko starsze dzieciaczki sa bardziej niestety cwane i lepiej potrafią wymuszać .
Ola w wyrku wyła póki nie dostała dużego , odtąd jest spokój .
Z Szymkiem było to samo , jakoś te moje dzieciaki wstręt szczebelkowy mają .
Spanie Olce zlikwidowałam jedno w dzień i teraz normalnie wieczorem chodzi spać

Gosia - rób ta agroturystykę dwie klientki już masz zaklepane , ale koniecznie w jednym pokoju:-D

reklama
gosiek - ale ci sie narobilo, i racja ze to tylko twoja wina ale nie w tym rzecz, moja kuzynka tez karmila do 1,5 roku i mala latala i mowila cyca, ale konekwentnie ja oduczala, najpierw w dzien potem w nocy, gosia oduczaj powoli - nie tak drastycznie, konsekwentnie ale nie na wariata, u mojej kuzynki trwalo to jakis miesiac i podawala malej tez smoczek w nocy...

Do góry