reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

reklama
Maonka, straszne co piszesz o przygodzie z Babcia. Mam nadzieje, ze uda jej sie z tego wyjsc calo, i nadal bedzie sprawna.
Oj, mieliscie szczescie trafic akurat na taki wypadek....

Dzien dobry.
U nas od rana leje, ale to nic nowego.
Umowiona jestem dzis do lekarza by mi jeden piperzyk obejrzal, bo mi cos kolor zmienil, i sie troche dygam, no i jak na zlosc Polka zgarnela przeziebienie od Ł, karat ma przeokropny, w nocy sie meczyla strasznie, a ja spiac razem z nia tez. Biedna malusia moja.
Tak wiec do lekarza taxi, i moze i przy okazji na Polke spjrzy.

witam się
zdrówka dla Polki

ja od 5:30 na nogach , wściekła jestem przez to niemiłosiernie i chodzę rozdrażniona . żto już przesada aby ten mały glut o tej godzinie wstawał:wściekła/y: do tego znów jej jedzenie zbrzydło i jest od 5 na butli mleka

Witam się ledwo żywa, moja córcia od 4.00 postanowiła nie spać. Jakoś udało mi się ją do 6.50 w łóżku przetrzymać, ale oczywiście co chwile butla, siusiu, więc ze spania niewiele wyszło. Teraz szogun protestuje, spać nie chce a ja zamówienia z ori złożyłam, bo dziś pierwszy dzień katalogu i biegam za nią, bo co chwilę coś zakazanego robi. Zaraz jej chyba smoka utnę, za karę;-):-D

aniam - dzięki za smokowe rady;-) Będzie na Ciebie:-D

maonka - zdrówka dla babci, mam nadzieję, że z tego wyjdzie bez szwanku i że będzie chodzić. Trzymam mocno kciuki! U mojej 100-letniej prababci jak żyła też wiele razy potłuczenie spowodowane upadkiem wyglądało to groźnie, ale na strachu się zawsze kończyło. Mam nadzieję, że i u Was tak będzie:tak:

Katik - zdrówka dla Polki i stalowych nerwów dla Ciebie. Pieprzyki trzeba badać.

Love - dołączam do niewyspanych;-) Moja mała o 4.00 wypiła butlę kaszy mleczno-ryżowej, o 8.00 zjadła 3/4 banana i teraz jeszcze 1/3 kaszy manny, więc też nic konkretnego, ale na kanapki patrzeć nie chce.

Witam piękne panie :-) :-D
Maonka zdrówka dla babci!! To się nazywa mieć pecha :no:
Katik będzie ok :tak:

Mój M. zrobił sobie pobódkę w nocy o 2:45 i nie spał do 4:15 po czym wstał o 7... na szczęście teraz włożony do łóżeczka zasnął jak wyłączony z prądu :-D mam nadzieję że ze 2 godziny spokoju bedzie :-)
Ja juz posprzątałam co było do posprzatania, zaraz chyba ogarnę co mam na pocztę zanieść a potem chyba pójdę truskawki z biczy poobcinać przed zimą...

miłego dnia !

Maonka- oj... zyczenia zdrowia dla babci!!! W tym wieku, to faktycznie jest mega problem!
Elvie- a ja ze smokiem powiem Ci tak: moim zdaniem na odsmoczkowanie musza byc gotowi rodzice i dziecko, Kube odsmoczkowalam, jak mial 7 miesiecy, z Bartkiem robilam 2 podejscia: jak mial jakies 5 miesiecy (nieudane, bo zaczal ciumkac rozki kolderki, wiec spasowalam) i jak mial 10 miesiecy- ANI RAZU NIE ZAPLAKAL! I od tego czasu zaczal nam przesypiac nocki (bo sie budzil 'na smoka' a ze zabkowal, to nie mogl go zaciagnac i byl ryk... od tego czasu na dziaselka pomaga masc i tyle). Jesli czujesz, ze jestes 'zwarta i gotowa' to czemu nie sprobowac :-) mozesz sie przyjemnie zdziwic :-)

Katik- zdrowka dla Was wszytskich!!!

A my mamy maly klopot- Kuba obskubal skorke dookola palca wskazujacego i ropa 'wylazla' (obok paznokcia na szczescie), wiec ma jakas miejscowa infekcje, czy oprocz szarego mydla i masci ichtilowej macie jakies sprawdzone patenty ta taka 'bube'?

Witam po weekendzie
poczytałam kilka stron wsteczi tu widzę że kolejna fasolkę mamy- Love GRATULACJE. Nic się nie wychylałaś wcześniej że @się spóźnia:)
Maonka- zdrówka dla babci- mam nadzieje że będzie dobrze
Katik- zdrówka dla Polki , a za ciebie kciukasy- ja tez mam kilka takich pieprzyków , którwe w końcu musze skonsultować. Zresztą ja powinnam dać się przebadać od góry do dołu bo ostanio z moim samopoczuciem kiepsko. Chodzę wiecznie zmęczona, niewyspana i z bólem głowy.
Aniam- zazdroszcze Ci że Olka zapomniała o smoku, Mój śpi z dwoma, w dzień nie ma żadnego, ale obawiam się że by się zasmarkał z rozpaczy . Najpierw to on musi przestac jesć mleko w nocy a potem pomysle o smoczku- żeby zbyt drastycznie nie było

co do jedzenia- wczoraj juz sie poryczałam z tej bezsilności. Tak źle jak w ten weekend jeszcze nie było:(Wydaje mi się że dużo w tym temacie maja te nieszczesne 3 , któe sie przebić nie mogą. Ostatnio jak zgryzł na boku pomidorka to się popłakał. No i cały czas grzebie tam w tej paszczy . Za dwa weeksy mamy szczepienie i zobaczymy...niemniej jednak ja jestem załamana:(

Maonka- oj... zyczenia zdrowia dla babci!!! W tym wieku, to faktycznie jest mega problem!
Elvie- a ja ze smokiem powiem Ci tak: moim zdaniem na odsmoczkowanie musza byc gotowi rodzice i dziecko, Kube odsmoczkowalam, jak mial 7 miesiecy, z Bartkiem robilam 2 podejscia: jak mial jakies 5 miesiecy (nieudane, bo zaczal ciumkac rozki kolderki, wiec spasowalam) i jak mial 10 miesiecy- ANI RAZU NIE ZAPLAKAL! I od tego czasu zaczal nam przesypiac nocki (bo sie budzil 'na smoka' a ze zabkowal, to nie mogl go zaciagnac i byl ryk... od tego czasu na dziaselka pomaga masc i tyle). Jesli czujesz, ze jestes 'zwarta i gotowa' to czemu nie sprobowac :-) mozesz sie przyjemnie zdziwic :-)

Katik- zdrowka dla Was wszytskich!!!

A my mamy maly klopot- Kuba obskubal skorke dookola palca wskazujacego i ropa 'wylazla' (obok paznokcia na szczescie), wiec ma jakas miejscowa infekcje, czy oprocz szarego mydla i masci ichtilowej macie jakies sprawdzone patenty ta taka 'bube'?

Aniez- my mieliśmy taki przypadek przy dużym palcu u stopy- tyle że tam miał zadziorka przy pazurku i smarowaliśy rywanolem

reklama
Aniez trochę drastyczne ale przebić pęcherz, wycisnąć ropę i przemyć woda utlenioną :tak: i tak pewnie kilka razy... mnie pomagało ...
ja M. nie odsmoczkowywuję... jak bedzie gotowy sam mi o tym powie... na razie się nie spinam ;-)

Do góry