reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Hej hej

Ja ewidentnie mam poranne mdłości. I tak jak zaproponowałyście zrobię badania krwi. Idę w poniedziałek.

Widzę, że zaczyna rozkładać i mamuśki i brzdąców. Dziewczyny owoce, cebulka, czosnek, miodzik i tran dla bąbli. Trzeba się wspomagac. A mężowie niech dobrze wygrzewają ;)

Ze mnie jeszcze nie zszedł wczorajszy stres, a jeszcze sobie uswiadomilam, ze takie rzeczy będą się jeszcze zdarzać. Moze nie te same, bo teraz zdwojona uwaga, ale wszystkiego nie przewidzę, choc mozna wymyslac co dziecku do glowy przyjdzie.

U Was tez tak wieje? Przez okna pogoda cudna. Sloneczko grzeje, ale jak wystawic glowe to huragan

reklama
Salamandra, nie badz wisnia, idz jutro na to badanie. Przeciez my do poniedzialku to jajo tu zniesiemy, i w dodatku jajo wielkosci strusiego...

Marta, swietnie powiedzialas. Wkurzaja mnie tacy ludzie, co sie gapia i gapia. I jeszcze miny do tego robia...

BETE róbcie dziewczyny !!!! ale się posypało!!!!
super:):) jakaś pełnia była, przypływ zaćmienie wybuchy na słońcu:)?????
ale czad!!!!!
ja z Alą szybko miałam potwierdzoną 5t1d od OM ale lekarz mówił ze ciąża młodsza.

Ala dziś z łezkami w oczkach się obudziła o 23 -zęby. Już się przestraszyłam ze katar -bo i ja zasmarkana i z dziećmi ma kontakt i na wietrze i przeciągach bez czapki czy kaptura nawet bo jest "NIEEEEEEEEE" -ale to zęby usłyszałam "ziazi tam" i paluch do buzi:). Ostatnia trójka górna i już spokój będzie na razie????
Powiedzcie że piątki później wyjdą bo zwariuję:/

Cieszę się ze Ala już jest taka duża:) gada powtarza jak papuga i w końcu nie muszę się domyślać o co chodzi. Do kolejnego malucha dojrzeć muszę... parę lat conajmniej

Ostatnia edycja:
Jestem, przespałam pół popołudnia:zawstydzona/y: Było mi potwornie zimno i mimo, że leżałam pod kołdrą to stopy miałam zimne jak lód. Nawet obiadu w konsekwencji nie ugotowałam tylko zamówiliśmy z knajpy. Teraz już czuję się ok za to z Lenką kiepsko, kozy w nosie ma takie, że ledwo oddycha a nosa wyczyścić nie da. W dodatku końcówkę od fridy gdzieś schowała, przewaliłam cały dom i nie ma. Odmówiła też wypicia butli na noc, co się jej nie zdarza. Zaraz idę na śpiocha drugie podejście robić i jak wypije to jej syrop podam. Rano do lekarza śmigamy.

Sama też się umówiłam do gina wreszcie, do Trzebnicy, do dr Anny Orzeszko. Bardzo sympatyczna babeczka przez telefon, termin mi trzy raz dobierała, aby był ok i powiedziała, że jak to pierwsza wizyta to będziemy potrzebowały więcej czasu. Jadę do niej na 10.10 w następny piątek.

Salamandra - czekam na wyniki badań!!

Kurcze, tyle się naczytałam o porodach we Wrocku, że aż mi się słabo momentami robiło. Dobrze, że wreszcie na tą Trzebnicę trafiłam, która ma super opinie, a i ta moja gin. tam pracuje i będzie mogła być przy porodzie. Zawsze lepiej rodzić na oddziale u swojego gina, choć z doświadczenia wiem, że najważniejsza jest położna i tą oczywiście sobie załatwię;-)

Lecę, bo mała się obudziła i znów potwornie kaszle:-(

Czekam na telefon do super pediatry,

Elvie, zdradź na priva nazwisko tego "super pediatry", warto zawsze miec namiar...

Jakoś tak u mnie z humorem ostatnio kiepsko... do tego czekam na @ juz 33 dni, dnd tej pory 28-29dni bylo, tylko u mnie to nie ciaza i sie martwie i stresuje a do lekarza w przyszlym tygodniu ide...

Marta, ja tak czasami mam jak dużo stresu w miesiącu, może będze dobrze i @ zawita lada chwila. Trzymam kciuki aby było ok.
Ludźmi się nie przejmuj, w sumie fajnie to ujęłaś...

Salamandra, nie badz wisnia, idz jutro na to badanie. Przeciez my do poniedzialku to jajo tu zniesiemy, i w dodatku jajo wielkosci strusiego...

o taaaaaaaaaaaaak !

ja dziś wolne wzięłam, bo spraw mi się trochę nazbierało i hurtem chciałam je załatwić....odwiedziłam też z L lekarza, bo od jakiegoś czasu skarży się na bóle brzuszka, bez innych dodatkowych objawów i nie wiem co to może być...L dostała skierowanie na tysiące badań, będziemy robić dochodzenie...mam nadzieję, że to nie jest nic poważnego...

u nas też wieje...

To czekamy na kolejne wyniki i rodzenstwo dla kwietniowych maluszkow!
Elvie w Trzebnicy nie oplacisz poloznej, ale tam wszystkie sa supee. Tam jest dosc ostry zakaz ordynatora,ale tym sie nie przejmuj. Pisalam Ci zreszta,ze Wrocek to porazka,ale nie ma sie czemu dziwic, bo porodow jest tu zdecydowanie wiecej.
Nie wiem czy to dla Ciebie wazne, ale w Trzebnicy nie ma na razie znieczulen zzo, za to we Wro sa na zyczenie w 3 szpitalach, bo po latach mamy kleske urodzaju.
Nie rozumiem dlaczego nie poszlas z mala do przychodni, jesli boisz sie antybiotykow,mozesz nie podawac, a wiedzialabys czy drogi oddechowe czyste. Jak nocka bedzie ciezka i brak poprawy, to szorujcie do lekarza. Mozesz tez wygooglowac sobie wasza dyzurna przychodnie, jakby co w nocy was przyjma.

Moje Potworki zdrowe, na szczescie. Barteq je w zlobku, jak szalony, nawet mama sie babek pytala, jak to wyglada i babki sie smialy, bo on podobno tam sie niezle reklamuje, jeszcze nie bylo czegos,czego by nie tknal, bawi sie, a jak idzie spac, to pada od razu i spi 2 godziny... a w domu tez ladnie je... dzisiaj babcia zrobila nam kopytka i szal byl :)))

monia - ta polecana przez znajome mojej cioci to gr Lilianna Baran. Dwójce dzieci, które cioci zna bardzo pomogła, gdy inni lekarze ładowali antybiotyki, jednemu dziecku na alergię innemu na nerki. Oczywiście od razu kieruje do dobrego specjalisty i sama na własną rękę nie leczy przypadkó na których się dobrze nie zna, a ja to sobie cenię, bo wielu do końca kasę bierze, a pojęcia o leczeniu nie ma. Niestety nie udało mi się do niej dostać, bo proponowała mi drugą połowę przyszłego tygodnia, a my nie możemy czekać. Zarejestrowałam Lenkę do dr Bożeny Poteraj-Kubickiej, ma dobre opinie jak w google szukałam i sympatyczna przez telefon była. Jutro rano pójdziemy to dam znać;-)

aniez - wyczytałam już na forach, że w Trzebnicy można położną opłacić, oczywiście tak jak w większości szpitali do legalnych to nie należy, ale można;-) Do przychodni nie poszłam, bo zadzwoniłam na Sienkiewicza i nieuprzejma baba mi nagadała, że najpierw jakąś deklarację muszę złożyć (wcześniej na szczepienie jeździliśmy do Rio a młoda nie chorowała więc nie byłam jej nigdzie zapisywać). Jak tą deklarację wypełnię to i tak nas dzisiaj nie przyjmą, więc sobie darowałam i zaczęłam szukać prywatnie.

Udało mi się na śpiocha Lenkę nakarmić i syrop jej podać. Ufff..

aniez - przy pierwszym porodzie ZZO tez nie miałam, z resztą nawet bym o to nie prosiła, bo się boję. Mam zwyrodnienie kręgosłupa, panicznie boję się zastrzyków, przy porodzie najbardzie przerażało mnie zakładanie wenflonu:-D i oczywiście czarne wizje, że po ZZO mnie sparaliżuje itd. Poza tym teraz tak się wszystko zmienia, że może do maja Trzebnica będzie już miała ZZO;-)
A przypomnij mi gdzie Ty rodziłaś??

Obu urodzilam w Trzebnicy, tak jak 90% moich znajomych. ZZO tam raczej nie bedzie, chyba ze stanie sie cud, bo teraz wprowadzily je szpitale podlegle wojewodzie, bo taka obietnice zlozyl tenze jakies 2 lata temu, a wybory sie zblizaja. Brochow ma Zzo i chyba jesli Wro to wlasnie tam bym rodzila.
Ale na ostateczna decyzje i tak masz czas. W Trzebnicy fajne jest, ze nawet jak nie mialas lekarza stamtad to traktuja Cie godnie. Wiec luzik ;) Sale do rodzinnych maja jedna, no i do 7 cm meza nie wpuszcza :( agke to teoretycznie, bo jak rodzgilam Kubusia porodowka byla pusta i R.byl ze mna od poczatku, dzieki wspanialemu lekarzowi, ktoremu keszcze raz dziekuje za to, ze porod zakonczyl sie naturalnie;) i trwal tylko 8 h :)
Jak Ci sie uda oplacic polozna, to plac,chociaz uwazam, ze to wyrzucone pieniadze, bo tam one wszystkie sa OK :)

Na Kaminskiego mozesz dostac gaz rozweselajacy, tak opcjonalnie do zzo :) tez nienawidze wenflonu, a ze w Trzebnicy standardowo wkluwaja, to bylo dla mnie wiekszym problemem niz bole parte ;P

Babka w rejestracji miala racje, bo zawsze musisz sie zadeklarowac, wypelniasz formularz, sekund 5 to trwa i wlala :) ja tam jesli idzie o moje dzieci w doopie mam swiete krowy w rejestracji, zawsze w ostatecznosci ide do Uli zapyatc czy nas przyjmie i mi sie jeszcze nie zdarzylo,zeby odmowila choremu dziecku.

Ostatnia edycja:
reklama
O tym gazie to czytałam, że jest drogi, sami go nie proponują, nie zawsze jest a jak za późno podadzą to i tak nie działa. Poza tym opinie o tamtejszym ordynatorze mnie przestraszyły.
Trochę mnie przeraziłaś tym 7cm rozwarciem, ale w sumie M. mi przy łóżku porodowym najbardziej był potrzebny. Czy tam można rodzić na boku i czy mają ochronę krocza?? Wiem, że mam czas, ale ja panikara jestem, więc czytam i pytam;-)
Wiem,że zadeklarować się muszę, ale skoro lekarz i tak nas by nie przyjął to wolałam prywatnie. Poza tym ja tu lekarzy nie znam i nawet nie mam kogo podpytać, który dobry. Ciocia obiecała u siebie w szkole wywiad zrobić;-)

Do góry