reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Aniez cen póki jest wyż i tak nikt nie opuści

No właśnie u nas, jak dostana dofinansowania to z mojego punktu widzenia ceny spadną, bo dofinansowanie ma być rozwiązaniem zastępczym (hehehe), skoro brak m-c w państwowych, które są notabene też są dofinansowywane, to jeśli prywatna placówka spełni normy (trochę lżejsze niż w zeszłym roku, bo mamy nową ustawę żłobkową) to miasto będzie mi w takiej placówce dofiansowywać dziecko, czyli np. nie będę bulić 1000 tylko np. 500 (państwowy żłobek to we Wro około 400 zeta) więc oby placówek spełniających normy było jak najwięcej, bo wtedy może tego mojego harpagana gdzieś upchniemy ;-) tu jest więcej w temacie (jakby komu się chciało czytać, ale może Moni się przyda, albo Elvie ;-) bo myślę, że to projekt na kolejne lata) Niepubliczne żłobki mogą starać się o dofinansowanie

reklama
A ja na gapę raz w życiu jechałam i prawie w portki narobiłam. Wtedy też sobie obiecałam: nigdy więcej! I słowa dotrzymuję;-)

Katik - te znaczki z Papieżem też miałam okazję kleić, kilka dni wcześniej:-D

gosienka - współczuję pobudki o 6.00 Mam nadzieję, że szybko trójeczkę ogarniesz;-) Powodzenia! A Ci znajomi robią krzywdę dziecku, masakra jakaś:-(

Zielona - okropne to, co piszesz. Lepiej trzymaj Kostkę w domku, skoro tak tam żłobek wygląda.

maonka - straszny ten wypadek:-(

Ella - jesteś usprawiedliwiona ale wracaj do nas szybko! Gór zazdroszczę!

Objadłam się lodów z bitą śmietana i truskawkami, doprawiłam sałatką z grzankami i się dziwię, że jeszcze nie pękłam.
Mykam się myć i lulać.
Spokojnej nocy;-)

Aniez pytanie tylko czy dofinansują żłobki czy kluby malucha , bo jak wiadomo prywatnych żłobków jak na lekarstwo a ludzie otwierają kluby bo jest dużo łatwiej . Nie muszą mieć kuchni itd, itp . a klub jedzenie musi zamawiać .

I żłobki i kluby malucha, dla nich to bez różnicy (kluby dostaną mniej kasy, ale są tańsze, przynajmniej w mojej okolicy), koło mnie akurat jest trochę żłobków, więc zobaczymy, no i może do przyszłego roku Ci co nie dostaną tym razem, się 'zmotywują', bo to naprawdę nakręci im klienta ;-) Pożyjemy zobaczymy. Idę spać, łeb mi pęka od roboty (za dużo danych przezeń przeleciało) a rano do pracy :-( buuuuu.

Witamy witamy

My juz po lidlu, ludzie rzucali sie na te ciuchy jakby za darmo dawali doslownie, a teraz nas czeka dzien pelen pracy

Do pozniej
Miłego dnia

dziewczyny popełniłam grzech...
grzech obżarstwa zjadłam ogromną zapiekankę :-Di ledwo siedze w pracy marzę tylko żeby zajść do domu i się położyć a na dzisiaj zaplanowałam zrobić tartę z przepisu elvie ;-)

Hej dziewczyny, pogoda dziś boska, więc wybyłyśmy na basen. I tam miałam komiczną sytuację. Zaraz na wstępie zaświeciłam cyckami. Nachylając się do Alicji, pękło mi zapięcie od stanika. :baffled: A że przyjechałam w kostiumie to nawet nie miałam jak zmienić góry. Zapięcie było plastikowe. :angry: Co za dureń coś takiego wymyśli. Kostium miałam pierwszy raz na sobie. Poprosiłam obok dwie dziewczyny, żeby na moment zajęły się Alą, bo matka musiała coś na szybko wymyślić. W Alicji chustce była taka wstążeczka, więc przydała się. I jakoś dałam radę.
Alicja wodę uwielbia, może w zimnej taplać się cały czas. Wołami ją nie wyciągniesz z tej zimnicy. Brodzik dla maluchów olbrzymi, ale niestety drzewo daje cień, przez co woda się nie nagrzewa.
Nadchodzą upały, więc chyba końcówkę lata spędzimy na basenie.

Hej laseczki.Nadrobilam was ale nie mam glowy do niczego i juz polowe zapomnialam.
Nic dzis nie spalam w nocy.Moja bida mala wymiotowala od 3 w nocy do 10 rano.Normalnie koszmar.Jeszcze nigdy sie nam to nie zdarzylo.Zarzygala pol pokoju matke siebie ze trzy razy.Potem udalo mi sie troche opanowac i lapac.
Nie wiem co jej zaszkodzilo ale tak sie bidulka wymeczyla ze spi teraz pol dnia.
Trzy prania robilam i wszystkie podlogi do mycia.
Dzis nic nie chce jesc.
U nas nic ciekawego siedzimy w domku i sie smazymy.Niech ten gorac w koncu nas opusci.

i my sie witamy

Ciezki dzien za nami, najpierw pobudka po 4 bo Ole kolejny ranek bolal brzuszek, pozniej zakrztusila sie woda i zwymiotowala tak ze wyszla jej sonda gardlem. To stalo sie po 8 a o 9 wyjezdzalismy na cwiczenia. Na szczęście udalo mi sie wlozyc i zdazylismy ze wszystkim.

Odebralam tez orzeczenie i powiem Wam ze sie usmialam. Komisje mialysmy 10go a orzeczenie ma date wystawienia 9go. A w uzasadnieniu pisza ze daja je na podstawie analizy dokumentacji, wywiadu i badania dziecka.
No ale grunt ze dali i to na 3 lata.
W poniedziałek musze pismo do firmy wyslac o przedluzenie wychowawczego bo z orzeczeniem przysluguje mi 72miesiace. Ciekawe jak zareaguja bo wiem ze chca mnie zwolnic.

Jutro jedziemy sobie na weekend do Krynicy wiec trzymajcie kciuki za pogodę:) mam w planach lezec cale dnie plackiem na plazy wiec troche slonca by sie przydalo

Aga mam nadzieję ze trafimy na plaze inna niz Wy ostatnio hehe:)

reklama
Do góry