reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

reklama
Niestety przed wczoraj byłam u gina i niestety powiedział ze nie da rady tego zobaczyć jeszcze :-(A już myślałam że się dowiem i będę mogla coś zakupić .... a tu kolejny miesiąc rozmyślań przede mną :tak:

Powiem to jeszcze raz - jak Ci super, ze mozesz juz pisac o MAŁEJ bo wiesz, ze to dziewczynka Ci tam rosnie:-)
fajnie, fajnie... ale stale lapie sie na myslach jak do tej pory: Chlopak....

Co do kopniakow, to moja mama mowi, ze powinnam sie cieszyc ta chwila spokoju, kiedy jeszcze nie kopie, bo jak zacznie, to juz do konca nie przestanie, a bolalo bedzie i to calkiem niezle, wiec ja z jednej strony doczekac sie nie moge, a z drugiej ciesze troche, ze jeszcze mnie po wnetrznosciach nie kopie nikt:-p
moze i racja, ze dobrze ze mamy jeszcze troche spokoju?
Moja babcia stale powiada: Ty sie ciesz, ta ciaza, i ze masz dziecko przy sobie. Potem juz NIGDY nie bedziesz wiedziec gdzie jest i co robi twoje dziecko...

więc to dziewczynka? Gratuluje!!!! Super, że już wiesz, ja miałam takie USG kilkusekundowe, by popatrzeć jak się rusza i serduszko, a dopiero na połówkowym będą mi podglądać płeć czyli za 3 tygodnie :(
Corcia, corcia... choc powiem szczerze, ze jak dla mnie to miedzy nogami cos tam sie odznaczalo... No ale chyba lekarz lepiej potrafi rozpoznac. Moze wargi sromowe u dziewczynek w okresie plodowym takie powiekszone sa? Nie wiem....

Niestety przed wczoraj byłam u gina i niestety powiedział ze nie da rady tego zobaczyć jeszcze :-(A już myślałam że się dowiem i będę mogla coś zakupić .... a tu kolejny miesiąc rozmyślań przede mną :tak:
Hmmm... Moj okreslil praktycznie na tym samym etapie ciazy co Twoj. Moze nie byl pewny, i strzelac nie chcial?....

Mi sie "leje" z nosa, a przelykac nawet nie moge... Dzis z domu nie wychodze, pogoda pod psem, kuruje sie na maxa.... A mialam od srody na basen zaczac chodzic, no ale nawet jesli wyzdrowieje to po anginie nawet ryzykowac nie bede.

Witam mamuśki
Miłego i słonecznego dzionka wszystkim życzę:-)
Dziś jest już drugi dzień , odkąd nie mam mdłości- może już sobie w niepamieć poszły coo? zatem z łózka szybko wstaje i do sprzątania kuchni dziś się udaje...
Gratuluje, mam nadz ze te okropnosci juz na stale Cie opuscily :tak:

Ja też się wybieram do dentysty i wybrać się nie mogę. Kamień mam zdejmowany raz do roku, średnio przyjemny zabieg.
A dziś od samego rańca boli mnie łepetyna i za nic na pracy się skupić nie mogę
Co do dentysty, to ja za 2 lata temu znalazlam super gabinet (prywatny oczywiscie) w Wwie i lecze teraz tylko tam. W ciazy bylam tam raz - na usunieciu kamienia i leczeniu 2 malych dziorek. Co do kamienia, to wibracje nie sa najmilsze, ale da sie przezyc. Znieczulenie mialam tylko na kamien (maja taki zel do smarowania dziasel, podobno dla dzieci, ale ja mu powiedzialam juz na samym poczatku naszej znajomosci, ze boje strasznie i od tamtej pory zawsze zanim cokolwiek zrobi, to mnie tak wstepnie znieczyla). A plomby robil bez znieczulenia bo nie byly male, a wiercil tak dalikatnie ze prawie nic nie czulam :-D

moze i racja, ze dobrze ze mamy jeszcze troche spokoju?Moja babcia stale powiada: Ty sie ciesz, ta ciaza, i ze masz dziecko przy sobie. Potem juz NIGDY nie bedziesz wiedziec gdzie jest i co robi twoje dziecko...
Powiem Ci, ze masz bardzo madra babcie. Dokladnie tak bedzie, niech tylko te male "potworki" sie urodza, to ciezko bedzie okreslic ich miejsce pobytu :tak: :-p

Mi sie "leje" z nosa, a przelykac nawet nie moge... Dzis z domu nie wychodze, pogoda pod psem, kuruje sie na maxa.... A mialam od srody na basen zaczac chodzic, no ale nawet jesli wyzdrowieje to po anginie nawet ryzykowac nie bede.

no to wesoło nie masz , mnie na samym początku (około 8 tyg) chwyciło przeziębienie i miałam "przekichane" około 2 tygodni bo katar nie chciał ustąpić a nie chciałam nic brać ze względu na I trymestr. Ja mam problem z moim młodym bo wtedy to przeziębienie on przyniósł ze szkoły jemu nic nie było ( jeden dzień miał przytkany nos) a ja rozłożyłam się na 2 tyg.

witam dziewuszki:-)
mam na imie sabina i jak widać po ilosci postów jestem na forum dosć dawno;-) ale na listopadzie najczęsciej przesiaduje:-)
nie odzywam się bo nie mam czasu;-) ale ja też kwietniówka termin na 5 kwietnie:-)

witam przepraszam ze was podczytuje ale jestem majowka 2010:-)i chcialabym sie dowiedziec czy ktorejs z was udalo sie juz poznac plec dziecka? ja nie moge sie juz doczekac az sie dowiem,marzy mi sie corka,pozdrawiam

ja płeć bąbelka że bedzie SYNUŚ nr. 2 ;-) poznałam dokładnie w 13+5 i już drugi raz też potwierdzone to zostało zeszłym tygodniu czyli 16+5:-)
życzę wszystkim kwietnióweczką wytrwania dotrwania do terminów i dużo radosci z brzuszków:-)
pozdrawiam Was gorąco:-)

czesc dziewczyny, a ja mam dzisiaj totalnego lenia, nic nie robie, caly dzien przelezalam i przejadlam...az mi niedobrze:eek: widze ze piszecie tutaj o zebach i dentystach brrr..., nie cierpie, dobrze ze mam wszystko poleczone jeszcze zanim zaszlam w ciaze i w nowym roku dopiero mam sie zglosic na kontrole, ale dziasla tez mi nieraz krwawia, ale tak lekko..
a przez ta durnowata pogode to mozna szybko jakiegos wirusa grypowego zalapac, ja normalnie to nigdy nie choruje ale kto wie jak to teraz bedzie, jakies 3 dni mialam bole glowy i lekki katar, ale przeszlo, co mozna brac tak zapobiegawczo przeciwko przeziebieniu? jakies domowe sposoby? ja np. na weekend jem troche czosnku, a w tygodniu nieraz mleko z miodem wieczorem sie napije, piszcze jak macie jakies inne sposoby:tak:

no dziewczyny co do płci to u mnie będzie ciekawie jak już się dowiem, bo rodzinka stawia na chłopaka, a współpracownicy jednym głosem na dziewczynę. ciekawe która strona wygra ;-)

a co do bólu głowy to ja też dzisiaj cierpiałam niestety...

reklama
witam dziewuszki:-)
mam na imie sabina i jak widać po ilosci postów jestem na forum dosć dawno;-) ale na listopadzie najczęsciej przesiaduje:-)
nie odzywam się bo nie mam czasu;-) ale ja też kwietniówka termin na 5 kwietnie:-)

ja płeć bąbelka że bedzie SYNUŚ nr. 2 ;-) poznałam dokładnie w 13+5 i już drugi raz też potwierdzone to zostało zeszłym tygodniu czyli 16+5:-)
życzę wszystkim kwietnióweczką wytrwania dotrwania do terminów i dużo radosci z brzuszków:-)
pozdrawiam Was gorąco:-)

też mam na 5 kwietnia :)

Do góry