reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

reklama
ja chyba zbyt nieceirpliwa jestem.....
Czemu nie moze byc juz teraz duuuuzy... Przeciez wasze sa duuuze :).....
jestesaniołkiem u nas jest tylko jeden dzień różnicy więc powinny być podobne. Ale nasza dzidzia jest o tydzień starsza więc pewnie dlatego mam większy niż ty poczekaj jeszcze pare dni i też będzie więszy:-)

Mnie od 2 dni prawa strona dziasel boli, i krwawi. Kupilam sobie zielony elmex paste i plyn do plukania, mam nadzieje, ze pomoze.

No i dzis bylam u lekarza... Gardlo mnie caly czas bolalo, a dzis w nocy katar zatkal obydwie dziurki, ze ledwie oddychac moglam. No i doczekalam sie anginy, ropa na migdalach :no::no::no:

Mnie brzusio też z dnia na dzień coraz większy, w szoku jestem, bo z Olą dużo później było widać.

Ja też się wybieram do dentysty i wybrać się nie mogę. Kamień mam zdejmowany raz do roku, średnio przyjemny zabieg. Ja za to boję się pokazać dentystce mój ząb mądrości, a raczej to co z niego pozostało - była dziura, stopniowo się wykruszał a teraz na zewnątrz nie ma go już wcale, on jest do wyrwania i niby jak ma być wyrwany jak jest sam korzeń.

A dziś od samego rańca boli mnie łepetyna i za nic na pracy się skupić nie mogę

A dziś od samego rańca boli mnie łepetyna i za nic na pracy się skupić nie mogę[/FONT]

Ja mam ten sam problem o kilku dni mam ból głowy trwa około godziny ale jestem zdziwiona ,że tak regularnie i w podobnych porach zawsze po południu(tzn po 15):sorry:
i wtedy naprawdę ciężko jest mi się skupić nawet na głupim oglądaniu telewizji:-(

póki co biorę tę nospę i skurczów nie odczuwam, ale za to okropny ból w lewej pachwinie, pisałyście coś o tym wcześniej, ale ja jak dotąd czegoś takiego nie czułam, dopiero teraz w 18 tyg. dziwne, a w pierwszej ciąży to w ogóle nei miałam takeigo bólu,
tłumaczęs obei, że ta pachwin plus skurcze, to na pewno macica rośnei, bo drugi trymestr to wiadomo dziecko szybko rośnie

Ja poszłam do dentysty na usunięcie kamienia w 7tc i powiedziałam że jestem w ciąży - lekarz nie zgodził mi się na usunięcie kamienia urządzeniem emitującym fale, bo powiedział ze nie robi się tego w I trymestrze (powołał się na jakieś badania wg których dziecko może słyszec te fale i że nie ma dowodów, że jest to bezpieczne), więc usuwał mi mechanicznie.

Co do dziąseł - moje też krwawią i tak jak pisały dziewczyny, to normalne w ciąży (wpływ hormonów).

Zęby w ciąży trzeba koniecznie leczyć, jeżeli tylko nie jest to zbyt niebezpieczne dla dziecka. Wybielać wolno dopiero od II trymestru (opinia mojego dentysty).

ja też miałam mechanicznie, dentysta mówił, że normalnie mam kamieniołomy, straszna po tym zabiegu była noc:-(

Mnie od 2 dni prawa strona dziasel boli, i krwawi. Kupilam sobie zielony elmex paste i plyn do plukania, mam nadzieje, ze pomoze.

No i dzis bylam u lekarza... Gardlo mnie caly czas bolalo, a dzis w nocy katar zatkal obydwie dziurki, ze ledwie oddychac moglam. No i doczekalam sie anginy, ropa na migdalach :no::no::no:

ja używam meridol, który wspomaga regenerację podrażnionych dziąseł, dosyć dobry, chyba z tej samej firmy co elmex

ja też miałam mechanicznie, dentysta mówił, że normalnie mam kamieniołomy, straszna po tym zabiegu była noc:-(
O matko z córką! Za nic nie dałabym sobie tego zrobić :no: Poprzednio sciągałam jakoś koło 5 miesiąca i zrobili to metodą humanitarną ;-) Ząb też leczyłam ze znieczuleniem- oczywiście ich uprzedziłam, że jestem w ciąży. A mój znajomy anastezjolog twierdzi, że dawka w znieczuleniach do ząbków jest bardzo mała i bezpieczna i wg niego gorszy stres ma dziecko w brzuszku jak się mama z bólu zdenerwuje... Ale każdy robi jak uważa :tak:

uuups ... też chciałam iść na ściąganie kamienia z zębów ale raczej odstawie to na potem ...:-)
Na szczęście w pierwszej ciąży i teraz nie miałam problemów z zębami. Moją największą zmorą są posiekane pośladki ,brzuch i piersi :-) Masakra :-) Ej ja też bym chciała pooglądać wasze (na pewno) śliczne brzusie ;-) I może swoim nawet się chwalić (jak się nie bee wstydziła;-):-) )

reklama
witam przepraszam ze was podczytuje ale jestem majowka 2010:-)i chcialabym sie dowiedziec czy ktorejs z was udalo sie juz poznac plec dziecka? ja nie moge sie juz doczekac az sie dowiem,marzy mi sie corka,pozdrawiam

Do góry