jestesaniolkiem
Nikodemowa mama '10
ja chyba zbyt nieceirpliwa jestem.....jestesaniołkiem zobaczysz że jeszcze troszeczkę i twój będzie duży i okrąglutki:-):-).
czemu nie moze byc juz teraz duuuuzy... przeciez wasze sa duuuze .....
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
ja chyba zbyt nieceirpliwa jestem.....jestesaniołkiem zobaczysz że jeszcze troszeczkę i twój będzie duży i okrąglutki:-):-).
jestesaniołkiem u nas jest tylko jeden dzień różnicy więc powinny być podobne. Ale nasza dzidzia jest o tydzień starsza więc pewnie dlatego mam większy niż ty poczekaj jeszcze pare dni i też będzie więszy:-)ja chyba zbyt nieceirpliwa jestem.....
Czemu nie moze byc juz teraz duuuuzy... Przeciez wasze sa duuuze .....
A dziś od samego rańca boli mnie łepetyna i za nic na pracy się skupić nie mogę[/FONT]
Ja poszłam do dentysty na usunięcie kamienia w 7tc i powiedziałam że jestem w ciąży - lekarz nie zgodził mi się na usunięcie kamienia urządzeniem emitującym fale, bo powiedział ze nie robi się tego w I trymestrze (powołał się na jakieś badania wg których dziecko może słyszec te fale i że nie ma dowodów, że jest to bezpieczne), więc usuwał mi mechanicznie.
Co do dziąseł - moje też krwawią i tak jak pisały dziewczyny, to normalne w ciąży (wpływ hormonów).
Zęby w ciąży trzeba koniecznie leczyć, jeżeli tylko nie jest to zbyt niebezpieczne dla dziecka. Wybielać wolno dopiero od II trymestru (opinia mojego dentysty).
Mnie od 2 dni prawa strona dziasel boli, i krwawi. Kupilam sobie zielony elmex paste i plyn do plukania, mam nadzieje, ze pomoze.
No i dzis bylam u lekarza... Gardlo mnie caly czas bolalo, a dzis w nocy katar zatkal obydwie dziurki, ze ledwie oddychac moglam. No i doczekalam sie anginy, ropa na migdalach
O matko z córką! Za nic nie dałabym sobie tego zrobić Poprzednio sciągałam jakoś koło 5 miesiąca i zrobili to metodą humanitarną ;-) Ząb też leczyłam ze znieczuleniem- oczywiście ich uprzedziłam, że jestem w ciąży. A mój znajomy anastezjolog twierdzi, że dawka w znieczuleniach do ząbków jest bardzo mała i bezpieczna i wg niego gorszy stres ma dziecko w brzuszku jak się mama z bólu zdenerwuje... Ale każdy robi jak uważaja też miałam mechanicznie, dentysta mówił, że normalnie mam kamieniołomy, straszna po tym zabiegu była noc:-(