reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Ja poszłam do dentysty na usunięcie kamienia w 7tc i powiedziałam że jestem w ciąży - lekarz nie zgodził mi się na usunięcie kamienia urządzeniem emitującym fale, bo powiedział ze nie robi się tego w I trymestrze (powołał się na jakieś badania wg których dziecko może słyszec te fale i że nie ma dowodów, że jest to bezpieczne), więc usuwał mi mechanicznie.

Co do dziąseł - moje też krwawią i tak jak pisały dziewczyny, to normalne w ciąży (wpływ hormonów).

Zęby w ciąży trzeba koniecznie leczyć, jeżeli tylko nie jest to zbyt niebezpieczne dla dziecka. Wybielać wolno dopiero od II trymestru (opinia mojego dentysty).

reklama
oj dziewczyny nie było mnie tutaj dwa dni i tyle naprodukowałyście, że nie mogę nadrobić :-)

własnie oglądałam wasze foteczki na forum społecznościowym suuuuper może i ja zrobie w końcu fote brzucha, wszyscy w pracy mi mówią, że widać bardzo, bo zawsze miałam płaski brzuch, a teraz jak dziecko z etiopi z wydętym brzuchem

Spróbuje Wam wysłać mój brzuchol z profilu- wczoraj w przypływie dobrych checi pstryknęłam sobie fotkę:-)

brzusio jest

Ja poszłam do dentysty na usunięcie kamienia w 7tc i powiedziałam że jestem w ciąży - lekarz nie zgodził mi się na usunięcie kamienia urządzeniem emitującym fale, bo powiedział ze nie robi się tego w I trymestrze (powołał się na jakieś badania wg których dziecko może słyszec te fale i że nie ma dowodów, że jest to bezpieczne), więc usuwał mi mechanicznie.

Co do dziąseł - moje też krwawią i tak jak pisały dziewczyny, to normalne w ciąży (wpływ hormonów).

Zęby w ciąży trzeba koniecznie leczyć, jeżeli tylko nie jest to zbyt niebezpieczne dla dziecka. Wybielać wolno dopiero od II trymestru (opinia mojego dentysty).

zlitujcie się nade mną bo jak zaczynacie o tych zębach o aż mi ciarki przechodzą
w pierwszej ciąży w 4 miesiącu miałam usuwana szóstkę do ból jeszcze zniosłam ale później przez 2 dni gorączka nie chciała mi spaść poniżej 39 stopni , tragedia

Buziaki na dzień dobry tak w ogóle dla was u mnie dziś leje ja z cebra

Dziewczynki a to mój brzusio zdjęcie zrobione wczoraj:-):-)
ja się czuje tak sobie mam te upławy dalej i jutro na następny zastrzyk idę więc mam nadzieje że całkiem przejdą.

jakie misiulki w tle sa... Aaaa... :)...
A brzuuunio pierwsza klasa :)...
jestesaniołkiem mam sporo pluszaków jak gdzieś z mężem jedziemy na wakacje to zawsze muszę kupić jak dzidzia się urodzi to będą dla niego lub dla niej.
A mi brzusio urósł pare dni temu bo tak był płaski nasza dzidzia jest z usg starsza o tydzień więc pewnie dlatego jest troszkę większy a ty słońce nie martw się że masz mały brzuszek na dniach powinien u cibie też być większy.

Dziewczynki a to mój brzusio zdjęcie zrobione wczoraj:-):-)
ja się czuje tak sobie mam te upławy dalej i jutro na następny zastrzyk idę więc mam nadzieje że całkiem przejdą.

następny fajny brzusio ,:tak::tak: ja bałam się wcześniej ,że mój jest spory jak na 4 miesiąc ale raczej od jedzenia nie od ciąży;-) ale widzę ,ze jest całkiem normalny dzięki za wasze zdjęcia bo naprawdę widzę ,że u mnie wszystko w normie :-)

ten moj to tak se pomalutku rosnie :d....
a wiek ciazy USG idealnie z OM leci, co do dnia :D!!!
moj jest widoczny, ale nie az tak bardzo, no chyba, ze sie najem i brzunio strasznie wyskakuje :D... a nie jem wcale tak wiele....
szczerze przed ciaza jadlam o wiele wiecej!!!!

reklama
następny fajny brzusio ,:tak::tak: Ja bałam się wcześniej ,że mój jest spory jak na 4 miesiąc ale raczej od jedzenia nie od ciąży;-) ale widzę ,ze jest całkiem normalny dzięki za wasze zdjęcia bo naprawdę widzę ,że u mnie wszystko w normie :-)
aga ja niby schudłam 4kg i od paru dni mam taki brzusio większy a ta nasza dzidzia jest z usg większa o tydzień więc pewni dlatego mam taki brzuszek:-):-) i niech rośnie bo to dodaje mi skrzydeł bo już naprawdę nie mam siły z tymi upławami i wymiotami mam nadzieję że nie długo przejdą:-):-).
jestesaniołkiem zobaczysz że jeszcze troszeczkę i twój będzie duży i okrąglutki:-):-).

Do góry