reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

reklama
Dziewczyny ja tak szybko dostałam kolejne zastrzyki jutro na 10.00 jadę do szpitala na usg żeby zobaczyć co z dzidzią boli mnie cały czas brzuch i boję się że coś jest nie tak. Dziwne mam te bóle. Trzymajcie kciuki jutro mocno jak wrócę jutro to się odezwę o ile mnie nie zatrzymają:-:)-:)-(.

Przedwczorajsze plany zakupowe zakonczyly sie fiaskiem. Nawet nie chce mi sie juz na ten temat pisac. Ukochany, jak zobaczyl, ze z rozczarowania i ze zlosci chyba tez poplynely mi lzy, stwierdzil, ze on do USA pojedzie (a to tylko jakies 150 km od nas, wiec zaden wyczyn) i zrobi mi zakupy. Niestety znajac jego gust ubraniowy i ¨oko¨ w ocenie rozmiarow, efekt doprowadzilby mnie do jeszcze wiekszej rozpaczy. Ja oczywiscie w ramach protestu przeciwko sytuacji politycznej na swiecie, stosunku gringo do innych nacji i dupowlastwa polskich ¨przywodcow¨ narodu, o wize do sasiadow nie poprosze i juz!
Aniam proszenie mojej matki o zakupy dla mnie przyniosloby podobne skutki. Pewnie przyslalaby mi jakis namiot i juz. A poza tym moja rodzina zyje w malym miescie i pewnie nawet nie chcialoby im sie nigdzie jechac na poszukiwania. Za to w kazdy czwartek i niedziele wybraliby sie na targ i kupili cos z plastiku haha. No i jest jeszcze jeden szkopul. Mam 175cm wzrostu. Nogi do samej szyi... Poza tym przed laty plywalam, wiec mam bardzo szerokie plecy, no i pokazny biust. Kupowanie dla mnie ubran ¨na oko¨ mija sie wiec z celem.

Mam jedne gaciorki ciazowe dlugosci 3/4 wiec poki co nosze je na zmiane z sukienkami i spodniami sportowymi. Brzuch jednak rosnie i rosnie, no i na dodatek robi sie juz chlodno. U krawca zamowilam sobie spodnie, powinny byc gotowe w tym tygodniu, ale to Meksyk, wiec moze sie okazac, ze nie beda...

Jeszcze miesiac w tym grajdole i przeprowadzka (mam nadzieje do czegos lepszego, bo jak mawial Albercik ¨na wschodzie musi byc cywilizacja¨)

dzięki za rade, bede dużo piła wody i kłade sie do łóżeczka jutro napisze jak jest
ticker.php

Psy są strasznie zazdrosne o właścicieli, dziecko traktują jak rywala, trzeba bardzo uważać - żal mi waszego psiaka, bo zwierzaki nie rozumieją pewnych rzeczy, a z drugiej strony strasznie żal dziecka. Jak mała? Będzie miała blizny na buzi?
Bylismy dzis u behawiorystki. Psa musimy "ukrócić" i pokazac mu, ze w stadzie jest daleko za nami. Czyli - przez najblizsze 2-3 miesiace musimy totalnie nie zwracac na niego uwagi. Nie wiem jak ja to przezyje, bo ten pies stale byl glaskany.

Co do malej - rana jak to lekarka okreslila jest bardzo ladna, szycie dobrze zrobione, i blizna powinna byc malo widoczna. W dodatku jest w miejscu tego zagiecia policzka przy usmiechu, wiec mam nadzieje, ze nie bedzie tak zle.
Ale i tak jak przyjade do anglii rozejrze sie za jakimis specyfikami na blizny.

Najlepsze jest to, ze Klaudia stale placze w domu , bo chce przyjsc znow do mnie i Gastona (psa) w odwiedziny... Kochana taka moja, dzielna....

Laski wyluzujcie, brzuszki jeszcze tak Wam urosną, że będziecie marzyć o płaskim;-)
Ja juz zaczynam marzyc...
Wczoraj malowalam paznokcie w stop. I wlasnie mojemu TZtowi zapowiedzialam, ze to byl moj ostatni raz, kolejnego pedicure nie bede sobie w stanie sama zrobic, i chyba on przejmie ten "obowiazek" :-D:-D

w sobotę będę już w piątym,a wiec na wszystkich świętych jak zobaczę się z rodzinką i będą się pytać, który to będę mogła się chwalić, ze już piaty jupiii, mała rzecz a cieszy :-D chyba się za bardzo podjarałam tym suwaczkiem :-) he he
hehe, ja tez sie podjaralam, ze to juz 5ty miesiac :-D:-D

Jeszcze raz wklejam to samo obrócone w dobrym kierunku:-)
Zobacz załącznik 175610
ale ladny brzusio... moj to jest jedna wielka bania juz....

A my odliczamy do jutrzejszego usg 3d/4d....
Oczywiscie , idac tropem naszego urlopowego pecha, zadzwonilam dzis potwierdzic wizyte, i okazalo sie, ze wizyta umowiona juz 1.5 miecha temu zostala odwolana, choc nikt mnie o tym nie poinformowal. Lekarka pojechala na sympozjum do usa... Po wiekszych perswazjach przesuneli mnie na wizyte do jakiegos lekarza. A tak sie cieszylam, ze ide do naprawde zajebistej lekarki....

ah.... chyba ma inna.... przestal o mnie pamietac.... przychodzi z pracy : "gdzie jest obiad" i jeb, nie pogada ani nic, pieniadze znikaja, jak sie pytam co z nimi to on ze mam sie nie interesowac!! pisze z innymi laskami.... nawet nie wiem czy serio jest bo ostatnio ma jakies zlecenia na juz teraz (jest ochroniarzem)!!
i wszystko mi wytyka..... krzyczy i wyzywa od najgorszych a ja juz nie moge udawac ze tego nie slysze....
kurde w szoku jestem:szok:, pogonilabym juz go dawno, taki facet to nikomu nie potrzebny, dobrze jednak zrobilas, lepiej samemu byc niz dac sie poniewierac przez faceta

No to już nie jest wesoło:no: bo nikt ciebie nie powinien obrażać szczególnie teraz :wściekła/y::wściekła/y:
mój po 11 latach wpadł na pomysł przepytywania mnie z tego co przed chwilą powiedział ,tyle lat nie zwracał uwagi ,że go nie słucham a teraz --powtórz co przed sekundą powiedziałem :-D:-D jakiś nawiedzony :tak::-D:-D i tao jego kiwnie głową dlaczego ty mnie nie słuchasz a przecież dlatego jesteśmy szczęśliwi 11 lat :-D:-D
hehe znam to, moj maz tez juz mnie nie raz zlapal na tym ze go nie slucham, ale i na odwrot tez tak nieraz jest, i chyba masz racje - przez to czlowiek taki szczesliwy w malzenstwie hihi:-D:-D

Dziewczyny ja tak szybko dostałam kolejne zastrzyki jutro na 10.00 jadę do szpitala na usg żeby zobaczyć co z dzidzią boli mnie cały czas brzuch i boję się że coś jest nie tak. Dziwne mam te bóle. Trzymajcie kciuki jutro mocno jak wrócę jutro to się odezwę o ile mnie nie zatrzymają:-:)-:)-(.
trzymamy kciuki, wszystko bedzie dobrze i odezwij sie koniecznie

waniliowa, ja kocham kawę. ale moja gin powiedziała, żebym nie piła, bo kawa zmniejsza wagę płodu... no to nie piję w ogóle... :-(
jedynie inke pije... ale to nawet nie pachnie jak kawa

Wagę płodu ? Pierwsze słysze .. to ile by ważył mój synek gdybym jej nie piła ? Chyba z 6kg:-D:-D

Moj gin powiedzial, ze nie nalezy popadac w paranoje i jedna kawa dziennie nie zaszkodzi... To nie popadam... A co do wagi plodu to w pierwszej ciazy tez pilam kawe i wazyl 3800... Mnie sie zdawalo, ze to calkiem sporo...

Ja tez pije jedna z mlekiem a mleko neutralizuje kofeinę .
Zreszta jak ktoś ma ekspres to jest kawka illy bez kofeiny mozna nabyć w niektórych sklepach

Dziewuszki mam pyanie

KTO JEST ASEM W PRAWIE PRACY????
jak to jest z terminowymi dodatkami? mam np sporo dodatków ale do dnia 01.01.2010r. teraz będąc na L4 co z nimi? mogą i pewnie powiedzą że nie ma mnie w pracy, nie wykonuję obowiązków i mi to zabiorą -mogę w sumie wrócić w styczniu i dostać je na kolejny rok ale to mi się mija z celem...
MA KTÓRAŚ POMYSŁ???

Będę wdzięczną za pomoc...

A nie jest tak że na zwolnieniu płaci się średnią z ilus tam miesięcy ? Bo ja dostawałam poprzednio razem z premią uznaniową jak byłam na L4

bedac za zwolnieniu zachowujesz prawo do 100% wynagrodzenia, jednak dotyczy to podstawy płacy, czyli nie wliczmy w to zadnych dodatków, premii itd.

A masz jakis przepis na to ? Bo mi się wydaje że jednak wyliczana jest średnia z tego co się dostawało , ale nie jestem pewna na 100%

kochane, wlasnie zdecydowalam ze zostane samotna mamusia :(....
moj facet to jednak palant, a ja sie ludzilam ze sie zmieni!!!!!
ale sie nie zmienilo....
wracam do domku, chyba juz nawet jutro :(...

Aniołku - a to tak od niedawna ? Czy już dawno Cie tak traktuje ? Może wystarczy z chłopem pogadać a nie od razu takie decyzje ?

Trzymam za Ciebie kciuki , daj znac . Wyślij mi na wszelki wypadek jak możesz tel na priv jesli mozesz . Jakbyś nie pisała to my się odezwiemy żeby wiedzieć co i jak .. Co Ty na to ?

dzięki za rade, bede dużo piła wody i kłade sie do łóżeczka jutro napisze jak jest
ticker.php

Jak to jakies zapalne np dróg moczowych to mozesz tez soczek z zurawiny jest bardzo zdrowy dla układu moczowego a nie zaszkodzi :tak:

Bylismy dzis u behawiorystki. Psa musimy "ukrócić" i pokazac mu, ze w stadzie jest daleko za nami. Czyli - przez najblizsze 2-3 miesiace musimy totalnie nie zwracac na niego uwagi. Nie wiem jak ja to przezyje, bo ten pies stale byl glaskany.

Co do malej - rana jak to lekarka okreslila jest bardzo ladna, szycie dobrze zrobione, i blizna powinna byc malo widoczna. W dodatku jest w miejscu tego zagiecia policzka przy usmiechu, wiec mam nadzieje, ze nie bedzie tak zle.
Ale i tak jak przyjade do anglii rozejrze sie za jakimis specyfikami na blizny.

Najlepsze jest to, ze Klaudia stale placze w domu , bo chce przyjsc znow do mnie i Gastona (psa) w odwiedziny... Kochana taka moja, dzielna....

.

No lepiej z pieskiem pracowac nawet jak to będzie cięzki , a ta dziewczynka dobrze że wszystko z nią ok i nie boji się psa :tak:

Aniołku przykro mi bardzo, że Ci się z facetem tak nie układa... To smutne, że w czasie Twojej ciąży nie możesz liczyć na zrozumienie i wyrozumiałość tylko ciągłe wyrzuty :no: Zanim podejmiesz ostateczną decyzję, spróbuj z n nim jeszcze może poważnie pogadać, spokojnie powiedzieć co czujesz i uświadomić mu że zachowuje się masakrycznie... może zrozumie... mam nadzieję :confused:
W każdym razie uszka do góry- zawsze masz swoją kruszynkę :tak:

reklama
Witam kochane, dawno mnie tu nie było ale jakoś brak czasu

13x13 jeśli chodzi o dodatki do pensji wypłacane w czasie L4 to różnie to bywa, wszystko zależy co macie zapisane w zakładowym regulaminie wynagradzania. Ogólną zasadą jest że podstawę L4 wylicza się na podstawie średniej z ostatnich 12 miesięcy, ale pracodawca mam prawo nie zaliczyć do tej podstawy jakiś dodatkowych składników pensji, np. premii za wykonywaną pracę. U mnie jest tak, że birą wszystko pod uwagę, ale mam koleżanke u której właśnie premii nie doliczają i jak zobaczyła 1 pensję na L4 to się załamała. Także sprawdź jak jest u was.

Ja tez pije jedna z mlekiem a mleko neutralizuje kofeinę .
Zreszta jak ktoś ma ekspres to jest kawka illy bez kofeiny mozna nabyć w niektórych sklepach

Mi nawet 2 zdarza się wypić i jakoś nie panikuję

Aniołku przykro mi z powodu Twojej sytuacji:-(. Kurcze nawet nie wiem co Ci napisać. jedno jest pewne nie możesz pozwolić się poniżać!!!!

Wesoła śliczny brzusio :-);-):-);-)

No i tyle zapamiętałam
apiszę tylko że u nas jak na razie wszystko oki

Do góry