reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

ja wczoraj szczepiłam i bylo jedno wkłucie i to darmowa szczepionka była :tak: jak sprawdze czym to napisze. Bo M. nawet nie poczuł że go pani kłuła...mało tego patrzył jak go szczepi :eek: do tego szczepiłam przypominająco pneumokoki

Edit: nazwa szczepionki PRIORIX...nie miał nawet temperatury

Ostatnia edycja:
reklama
Hejka:)
Kici - trzymam kciuki!!
Szymuś - ale fajowo, że Ci przydział na przedszkole dali :-D Niech Ci służy!!
Kwiatek - pomysł zostawienia Tymka z Hanią i niania warto przetestować. Wczoraj Lenka została z M. i przyjechał jego kolega którego mała nie znała, facet ok.50-tki. Mała najpierw w ryk i M. ją nosić ze sobą nawet do WC musiał.. Później wisiała M. na szyi, jak nie ona!! Wszystko było źle do momentu aż Piotr wyjął laptopa - młoda kupiona:-D

O kurcze.. my teraz też na roczek szczepić musimy, omal nie zapomniałam:zawstydzona/y:

Mykam na pocztę, do firmy i na zakupy:-)

ja wczoraj szczepiłam i bylo jedno wkłucie i to darmowa szczepionka była :tak: jak sprawdze czym to napisze. Bo M. nawet nie poczuł że go pani kłuła...mało tego patrzył jak go szczepi :eek: do tego szczepiłam przypominająco pneumokoki

Edit: nazwa szczepionki PRIORIX...nie miał nawet temperatury

dzielny
dzięki Agnieszka - to uspokoiłas mnie

Witamy Witamy

Dzis znow dzien bieganiny, wyslac zaproszenia na roczek musimy, dokupic jedno zaproszenie, odebrać kuzyna z pks itd itp do szkoly jeszcze

Szymuś gratulujemy :-)

Do poźniej

Witajcie :-)

Kici trzymam kciuki, myślami jestem z Tobą...
Katik też tak mam... na poczatku było ciężko, byłam sfrustrowana tym że Paula nie umie pić z butli, że nie miałam swojego pokarmu, że nie ma postępów rehabilitacji, przykurcz rączki... miałam depresję, dziś to wiem... a teraz z każdym malutkim postępem uwielbiam Paulinkę jeszcze bardziej, nie umiem wyjść z domu bez niej, rano dziś pierwszy raz od nie pamiętam kiedy spała ze mną w łóżku godzinkę ;-) przytuliłyśmy się do siebie i było suuuper :tak: A jak daje mi od niedawna sama z siebie buziaki to się rozpływam...

Jak czytam o prezentach dla chrześniaków to się cieszę, że nie mam, mój J ma już dorosłe, więc tylko śluby zostały... oby nie prędko :-D
Ja dziś już pranko zrobiłam, teraz małej obiad wcisnę :-D i za ćwiczenia się bierzemy...
Do wieczorka :-)

od wczoraj chodzę jak na szpilkach - dzisiaj mamy szczepienie Odra - świnka - różyczka. I powiem wam, że tak mi skatowano głowę, że juz sama nie wiem czy dobrze robimy.
Różne rzeczy się słyszy o tej szczepionce, dziewczyny które już szczepiły maleństwa - napiszcie jak to zniosły, czy są zamiany zachowania, itp

Kuba wszystkie szczepienia znosił super, nie było powikłań, ale teraz nie sprawdzę czym był szczepiony.

Kwiatek a może spróbuj TYmka zostawić z tą panią i z Hanią / ? MOże jak ona będzie to młody łatwiej zaakceptuje jak będzie siostra ?

szymek się dostał do przedszkola JUPI !!

Super :-) :-) :-) Gratki

Nie panuje nad niczym!!! Tort mam w odcinkach: tzn. biszkopty są, mascarpone, konfitura, truskawki i inne takie w lodowce, każde w osobnym pudełku, czyli kremu niet... kurczak w sklepie ;-) sałatka z tuńczyka w puszkach... o winogron mogę gościom dać, bo to tylko umyć trzeba i oliwki ;-) może do jutra się 'obrobimy'... może...

A na dzisiaj mam mały kupny torcik i sobie rodzinnie sądziemy, także nie mam pojęcia kiedy my będziemy szykować i sprzątać... chyba w nocy :-D

Bartek ma dziś wspaniały nastrój, Kuba rano go ściskał i całował i odśpiewał mu sto lat... wzruszona jestem do teraz normalnie... ryczeć mi sie chce, bo on niedawno taki maleńki był, a teraz chłopczyk taki z niego... no tom się rozkleiła...

Aniez zawsze możesz wystawić niezawodne paluszki :-D:-D
Ja bardzo lubie taki gotowe w słoiku chyba rolnik to robi na wykałaczkę nadziane różne cuda tylko na stół wyjąć :-D No i niezawodna szybko znikająca ze stołów mozarella z pomidorem i bazylią :-D roboty na 5 min:-D
U nas na urodzinach był tylko obiad , a potem tort nic już nie robiłam bo nie było takiej potrzeby , były tylko ciastka i picie :-D:-D spokój bezcenny:-D

Co do szczepionki MMR ( bo chyba tak się ją zwie ) to u mnie w przychdni nie robią jej z innymi szczepieniami na raz bo to niezły zajzajer jest .
Tą szczepionkę oskarża się o wywołanie autyzmu co nie ma żadnych podstaw medycznych:no: Autyzm diagnowuje się mniej wiecej w czasie podania tej szczepionki wcześniej jest ciężko zdiagnozować . Babka mi jedna też powiedziała że szczepionka może dać bodziec do ujawnienia się jakiejś tam choroby ( przyspieszyć jej objawy ) ale chorobA sama w sobie nie bierze się ze szczeionki .
Choć jak niedawno przeczytałam o śmierci dziecka z powodu odczyny poszczepiennego to mi się słabo zrobiło . Ja w każdym razie rozkładam szczepienia nie robię nigdy na raz , jak 5w1 to nie pneumo tylko za 6 tyg . Jakoś tak wolę .
I tak samo zrobię teraz , w czerwcu ta MMR potem zrobię 5w1 i za 6 tyg pneumo .

Dzien Dobry!
Słonecznie dzisiaj :-)
Adaś dostał wlasnie przedwczesny prezent urodzinowy -rowerek. Tatus poskladal i mamy okazje wytestowac.
zdecydowalismy sie wyprawic urodzinki skromnym kosztem i tak jak wypadaja czyli w same swieta, na 17:00 .Zredukowalismy liste gosci. Zrobilam zaproszenia i napisalam, ze zapraszamy na torcik urodzinowy :-) i w sumie 10 doroslych i 11 dzieci. Jedzenie jakies zrobie napewno, ale postaram sie by tanio, wiec jaja faszerowane, standardowo salatka jarzynowa, pieczarki faszerowane mieskiem mielonym i myslalam jeszcze o nalesnikach z miesem w sosie pieczarkowym. A i mamswietny przepis na przystawke z tortili z lososiem lub szynka. Moze Wam jakies danie przypadnie do gustu :-). Tyle co u mnie

kici myślami z Tobą ;-) wierze, ze to nic powaznego

Marta napisz jak wizyta

Salamandra Jak Wy dajecie radę finansowo, jak nie urodziny, to komunie, pewnie wesela też itp. Taka duża rodzina, można się wykończyć.
Oj można, ale mamy sposób. Jak krucho z kasa to z reguły w prezencie oferujemy swoje usługi foto lub wideo:-)

Tez tak macie, ze z kazdym dniem kochacie swoje dzieci bardziej? A to przeciez wprost niemozliwe sie wydaje......
Oj tak Katik!!! Kazdy taki swiadomy gest czulosci w naszym kierunku wzrusza mnie ogromnie, a ostatnio samodzielnosc w chodzeniu.. Nie moge sie napatrzec jak sobie cudownie radzi :-)

aniam Szymusiowi gratuluje

reklama
Do góry