M
Mka10
Gość
nie nastawiajcie sie tak dziewczyny na te wode bo: 1 moze byc zajete, 2 musicie miec idealna ciąze i idealny porod, a roznie to na koniec jest... ale bede trzymac kciuki zeby Wam sie udalo
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
GRATULACJEpoczułam bąbla :d
zapukała moja dzidzia![]()
ja w pierwszej ciazy mialam od samego poczatku sny z maluchem a teraz spie jak susel i zadko kiedy pamietam co mi sie sniZaczelam miewac sny o maluszku. Od samego poczatku o Zeberce mysle jako o chlopcu. Az tu w ciagu ostatnich 2 nocy mialam sny, ze to bedzie dziewczynka. W pierwszym snie urodzilam dziecko, ale fakt ten jakos do mnie nie docieral, az do momentu gdy ktos stwierdzil, ze strasznie utylam. Na co ja stwierdzilam, ze 22 kwietnia urodzilam corke... ha ha. Wczorajszej nocy snilo mi sie, ze ktos przygotowal sie do odbierania porodu, po to tylko zeby mnie porwac, a po narodzinach corki (???) mi ja ukrasc...
Dziwne te sny.
Najdziwniejsza jest data - 22 kwietnia - musze ja zapamietac.
witam, tak mi brzuchol wywaliło, że po raz pierwszy skorzystałam w banku z opcji pierwszeństwa dla kobiet z widoczną ciążą, właściwie to należało mi się pierwszeństwo aż w dwóch kategoriach :-) bo miałam ze sobą dziecko do lat trzech
a propos tych, które nie mogą się zdecydować, czy wolą kwaśne czy słodkie, proponuję kanapki z dżemem porzeczkowym, istne 2 w 1właśnie wypróbowałam na śniadanie z kubkiem kakao, pyyyyyycha
gratuluje Kochana, ja nadal czekam z utęsknieniem na ten moment
zielona maupko: szczerze współczuję tej przeprowadzki, no ale skoro ma to prowadzić ku lepszemu, to trzeba przetrwać
zazdroszcze wam torche ze mozecie wybrac sobie szpital gdzie bedziecie rodzic... u nas niestety jest tylko jeden wielki szpital w ktorym jest w szystko wiec i za wielkiego wyboru nie maciesze się, że mogłam pomóc. jak zdobędę namiary na położną to jak chcesz mogę Ci na priva podesłać.
ja to sie czulam dobrze przez cala ciaze dopoki nie zawital 8 miesiac... dostalam w kosc za te wszystkie miesiace... wymiotowalam... czulam sie okropnie... do dzis czuje zgage ktora mnie molestowala... nie ma chyba na to reguly... ale mimo wszytsko powinnas sie wybrac do lekarza o porade...dziewczynki,mam pytanie-czy któraś z was czuła się dobrze przez pierwszych 12 tygodni,a po tym czasie nastąpiły wymioty,bóle głowy,osłabienie?ja od 3 dni czuję się fatalnie,dziś co tylko zjem czy wypiję od razu zwymiotuję.jestem taaak słaba,że dosłownie nie mogę chodzić.martwi mnie to,bo wcześniej tego nie odczuwałam...do tego wszystkiego dochodzi ból głowy i oczu...czy to coś niepokojącego na tym etapie?wizytę u lekarza mam na początku listopada:-(
masz racje tu czasami rece opadaja na to co sie widzi... ciezko sie do tego przyzwyczaic a potem czlowiek na kazdym kroku sie denerwuje..Hej laseczki,
A ja Wam powiem jak to tu w UK wyglada. Idziesz sobie do marketu, a tu na wozku sklepowym jedzie sobie maluszek, taki z piekarnika co dopiero wyjety, jeszcze z plamkami roznymi na buzi, nie umyty, bo tu po porodzie nie myja... Ja pomimo, ze mieszkam tu kilka lat to ciagle jestem zszokowana jak widze takiego malucha, ale tutaj tak nie chuchaja na dzieci. Czasem mam wrazenie, ze bardziej dbaja o psy.
ja tam mojemu tak trulam dupe ze poszedl dla swietego spokoju a teraz pyta sie mnie kiedy kolejna wizyte bo nie wie kiedy brac wolne w pracy ;D!!!Hej. Jestem nowa i też kwietniowajeśli mowa o piersiach... pirwszy raz rozmiar moich przekroczy 75A
Tyję, ale czuje się wyjątkowo kobieco
. A mam pytanko.. Czy wasi partnerzy towarzyszyli wam przy jakimś USG? jak namówić faceta? szantażem?
hehe
Coś na weekend i uciekam:-)
Gdzieś w Wenecji na gondoli
jedna para się... kołysze
i zakłóca nocną ciszę.
Na kamieniu siedzi glizda
mówi, że ją boli... głowa
bo to strefa atomowa.
Przez las idą dwa zbóje,
wiszą im do kolan... miecze
bo to było średniowiecze.
Przed bocianem leci mucha,
bocian zaraz ją... wyprzedzi
bo ją 3 godziny śledzi.
Leci bocian borem lasem,
wyma****e swym... ogonem
przywołując swoją żonę.
Ja nie wiem, o czym ty myślałaś jak to czytałaś![]()