reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

nie nastawiajcie sie tak dziewczyny na te wode bo: 1 moze byc zajete, 2 musicie miec idealna ciąze i idealny porod, a roznie to na koniec jest... ale bede trzymac kciuki zeby Wam sie udalo:)

reklama
13x13 - jak piersi swędzą to znaczy, że rosną:tak::-D
Mnie na szczęście nie swędzą, a tylko przy zmarznięciu potwornie bolą. Masaż pomaga, ale śmiesznie muszę wyglądać w hipermarkecie jak spaceruję między lodówami wybierając jogurty i się masuję:-D

Jeśli chodzi o staniki w PL to też już mamy wybór. Ja noszę 75G:zawstydzona/y: i bez problemu na allegro kupuję. Mam swoje ulubione firmy i zawsze trafiam a jak nie to odsprzedaję równie cycatej cioci;-) Dlatego się cieszę, że mnie nie swędzą (znaczy nie rosną:-D) bo i tak już jak Pamela wyglądam:-D Taka chuda z wielkim biustem - obiekt westchnień oślinionych facetów, bleeeeeeeee:-(

Jeśli chodzi o biust to wg mnie 75C, 75D - rozmiar idealny:tak:

a czemu woda?? co w takim porodzie jest fajnego??
ja tam urodze i tyle - nie mysle jak..... tylko zeby dziecko zdrowe bylo i krzywdy mu nie zrobili podczas porodu (i o tym sie slyszy) , a reszta rzeczy - "niech sie dzieje wola nieba, z nia sie zawsze zgadzac trzeba"....

13x13 moze to byc herbatka jak wczesniej jej nie pilas :), takze nie martw sie niepotrzebnie, ja normalnie nie jem smazonego kurczaka ani nic, jak tylko raz zjadlam w ciazy to myslalam ze zaplacze sie na smierc w nocy!!!!! nigdy wiecej - teraz tylko na gotowanym jestem - smaze tylko P , bo on lubi....

KOCHANE MACIE JAKIES FAJNE SMACZNE PRZEPISY NA GOTOWANA RYBKE - BO MAM OCHOTE A SMAZONEJ NIE MOGE ;/.....

poczułam bąbla :d :):):):):):):):):):):):):):):):):)

zapukała moja dzidzia :):):):):):):):)
GRATULACJE :) nie ma nic piekniejszego :)

Zaczelam miewac sny o maluszku. Od samego poczatku o Zeberce mysle jako o chlopcu. Az tu w ciagu ostatnich 2 nocy mialam sny, ze to bedzie dziewczynka. W pierwszym snie urodzilam dziecko, ale fakt ten jakos do mnie nie docieral, az do momentu gdy ktos stwierdzil, ze strasznie utylam. Na co ja stwierdzilam, ze 22 kwietnia urodzilam corke... ha ha. Wczorajszej nocy snilo mi sie, ze ktos przygotowal sie do odbierania porodu, po to tylko zeby mnie porwac, a po narodzinach corki (???) mi ja ukrasc...

Dziwne te sny.
Najdziwniejsza jest data - 22 kwietnia - musze ja zapamietac.
ja w pierwszej ciazy mialam od samego poczatku sny z maluchem a teraz spie jak susel i zadko kiedy pamietam co mi sie sni :) mam jednak nadzieje ze i tym razem babel przyjdzie do mnie we snie ;)

witam, tak mi brzuchol wywaliło, że po raz pierwszy skorzystałam w banku z opcji pierwszeństwa dla kobiet z widoczną ciążą, właściwie to należało mi się pierwszeństwo aż w dwóch kategoriach :-) bo miałam ze sobą dziecko do lat trzech :-D

a propos tych, które nie mogą się zdecydować, czy wolą kwaśne czy słodkie, proponuję kanapki z dżemem porzeczkowym, istne 2 w 1 :) właśnie wypróbowałam na śniadanie z kubkiem kakao, pyyyyyycha :tak:

gratuluje Kochana, ja nadal czekam z utęsknieniem na ten moment

zielona maupko: szczerze współczuję tej przeprowadzki, no ale skoro ma to prowadzić ku lepszemu, to trzeba przetrwać

o rety DZEM PORZECZKOWY ale mi smaka narobilas...... oj ale mi slinka pociekla ;)

ciesze się, że mogłam pomóc. jak zdobędę namiary na położną to jak chcesz mogę Ci na priva podesłać.
zazdroszcze wam torche ze mozecie wybrac sobie szpital gdzie bedziecie rodzic... u nas niestety jest tylko jeden wielki szpital w ktorym jest w szystko wiec i za wielkiego wyboru nie ma ;)

dziewczynki,mam pytanie-czy któraś z was czuła się dobrze przez pierwszych 12 tygodni,a po tym czasie nastąpiły wymioty,bóle głowy,osłabienie?ja od 3 dni czuję się fatalnie,dziś co tylko zjem czy wypiję od razu zwymiotuję.jestem taaak słaba,że dosłownie nie mogę chodzić.martwi mnie to,bo wcześniej tego nie odczuwałam...do tego wszystkiego dochodzi ból głowy i oczu...czy to coś niepokojącego na tym etapie?wizytę u lekarza mam na początku listopada:-(
ja to sie czulam dobrze przez cala ciaze dopoki nie zawital 8 miesiac... dostalam w kosc za te wszystkie miesiace... wymiotowalam... czulam sie okropnie... do dzis czuje zgage ktora mnie molestowala... nie ma chyba na to reguly... ale mimo wszytsko powinnas sie wybrac do lekarza o porade...

Hej laseczki,

A ja Wam powiem jak to tu w UK wyglada. Idziesz sobie do marketu, a tu na wozku sklepowym jedzie sobie maluszek, taki z piekarnika co dopiero wyjety, jeszcze z plamkami roznymi na buzi, nie umyty, bo tu po porodzie nie myja... Ja pomimo, ze mieszkam tu kilka lat to ciagle jestem zszokowana jak widze takiego malucha, ale tutaj tak nie chuchaja na dzieci. Czasem mam wrazenie, ze bardziej dbaja o psy.
masz racje tu czasami rece opadaja na to co sie widzi... ciezko sie do tego przyzwyczaic a potem czlowiek na kazdym kroku sie denerwuje..

Coś na weekend i uciekam:-)

Gdzieś w Wenecji na gondoli
jedna para się... kołysze
i zakłóca nocną ciszę.

Na kamieniu siedzi glizda
mówi, że ją boli... głowa
bo to strefa atomowa.

Przez las idą dwa zbóje,
wiszą im do kolan... miecze
bo to było średniowiecze.

Przed bocianem leci mucha,
bocian zaraz ją... wyprzedzi
bo ją 3 godziny śledzi.

Leci bocian borem lasem,
wyma****e swym... ogonem
przywołując swoją żonę.

Ja nie wiem, o czym ty myślałaś jak to czytałaś :)

Hej. Jestem nowa i też kwietniowa :) jeśli mowa o piersiach... pirwszy raz rozmiar moich przekroczy 75A :) Tyję, ale czuje się wyjątkowo kobieco:laugh2:. A mam pytanko.. Czy wasi partnerzy towarzyszyli wam przy jakimś USG? jak namówić faceta? szantażem? :-p hehe
ja tam mojemu tak trulam dupe ze poszedl dla swietego spokoju a teraz pyta sie mnie kiedy kolejna wizyte bo nie wie kiedy brac wolne w pracy ;D!!!

a poza tym, powiedzialam mu ze bede sie pewniej czula jak bedzie przy mnie - na poczatku mial watpliwosci.... ale zgodzil sie i od razu zakochal w widoku malego - ja wychodze z zalozenia, ze poki nie zobacze nie uwierze i on rowniez tak mysli - Pierwsze USG na ktorym byl pozwolilo mu uwierzyc na 100% ze jest tatusiem :), a sam cieszyl sie z widoku malego i przezywal to masakrycznie ;)...

i powiedzialam mu ze przy porodzie tez chce by byl i tak bedzie ;)....

no nadrobilam zaleglosci....
wczoraj bylam u poloznej i kurna antybiotyk dostalam.... ale oczywiscie go nie tknelam....
mam niby jakies bakterie w moczu i dlatego mi go zapisala ale ona dokladnie NIE wie jakie wiec jak przyjda szczegolowe wyniki to mi ZADZWONI i powie czy dala dobry antybiotyk czy trzeba zmienic:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: no rece opadaja i jak tu sie nie zdenerwowac..... eksperymenty to na myszkach nie na moim dziecku:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

reklama
Coś na weekend i uciekam:-)

Gdzieś w Wenecji na gondoli
jedna para się... kołysze
i zakłóca nocną ciszę.

Na kamieniu siedzi glizda
mówi, że ją boli... głowa
bo to strefa atomowa.

Przez las idą dwa zbóje,
wiszą im do kolan... miecze
bo to było średniowiecze.

Przed bocianem leci mucha,
bocian zaraz ją... wyprzedzi
bo ją 3 godziny śledzi.

Leci bocian borem lasem,
wyma****e swym... ogonem
przywołując swoją żonę.

Ja nie wiem, o czym ty myślałaś jak to czytałaś :)

haha.... oj kochana wiesz.... czy tylko ja mam takie dziwne skojarzenia :-D:-D:-D:-D

Do góry