reklama
Ilona1985
Fanka BB :)
Gratuluje Olapolap....WItaj w naszym kregu.
Lekarze licza od ostatniej Miesiaczki.
Chyba.Z reszta nie jestem pewna.
Spac moge i nawet wiecej niz zwykle a brzuch tak boli mnie raczej podbrzusze...Taki bol jak na okres.
Ale z reszta mnie przed ciaza bolal tak samo non stop caly cykl.
Lekarze licza od ostatniej Miesiaczki.
Chyba.Z reszta nie jestem pewna.
Spac moge i nawet wiecej niz zwykle a brzuch tak boli mnie raczej podbrzusze...Taki bol jak na okres.
Ale z reszta mnie przed ciaza bolal tak samo non stop caly cykl.
Coyote
Mama Gracjana i Mateusza!
Wlasciwie to jak sie liczy tygodnie ciazy? Od pierwszego dnia ostatniej miesiaczki czy od owulacji?
witaj w naszym gronie, ale nas juz duzo
ciaza liczona jest od pierwszego dnia ostatniej miesiaczki
dzisiaj czuje sie rewelacyjnie, nie mdli mnie i nie boli mnie podbrzusze, cudownie :-) zrobie tylko pranie i przygotuje obiad i zmykam na spacerek do lasu
Milego dnia :-)
Alfa
Zaangażowana w BB
Olapolap witaj
Mi lekarz po usg napisałam 3 tyg od zapłodnienia - także od zapłodnienia, na suwaczkach jest od pierwszego dnia miesiączki, tak jak podają czasopisma popularno naukowe.
Ja spać nie mogę wczesnym rankiem gdy mnie zerwie do ubikacji wracam i oka nie mogę zmrużyć, co w konsekwencji daje cały dzień ziewania.
Mi lekarz po usg napisałam 3 tyg od zapłodnienia - także od zapłodnienia, na suwaczkach jest od pierwszego dnia miesiączki, tak jak podają czasopisma popularno naukowe.
Ja spać nie mogę wczesnym rankiem gdy mnie zerwie do ubikacji wracam i oka nie mogę zmrużyć, co w konsekwencji daje cały dzień ziewania.
Coyote
Cześć dziewczyny, niestety nie muszę już czekać do piątku:-( Wredota @ dzisiaj przyszła:-(
Ślicznie dziękuję za miłe słowa skierowane w moją stronę, a kciuki przydadzą się w następnym cyklu
Życzę Wam przede wszystkim spokoju, zdrówka, uśmiechu na co dzień, zero dolegliwości ciążowych (tych złych oczywiście), lekkiego porodu oraz przede wszystkim zdrowych dzieciątek
Pozdrawiam:-)
Przykro mi kinius:-(Życzę, aby następny cykl był bardziej łaskawy I zyczę Ci również, żebys w przyszłym roku mogla tylić swoje maleństwo :-)
Nie wiem jeszcze czy w Stanach robią w ciąży badanie na HIV, ale ja musiałam takie badanie przejść w Meksyku przed ślubem. Tam badania krwi (więcej niż tylko na HIV) są wymagane od wszystkich, którzy chcą się pobrać. Inaczej ślubu nie udzielą.
Nigdy nie słyszałam o takich rzeczach i w sumie po zastanowieniu się, nie wiem czy to do końca takie głupie W dzisiejszych czasach może i powinno się robić takie badania...
sospettosa
Olapolap, mi też wychodzi z kalkulatora 9 kwietnia . Witaj w naszym gronie .
toola
mi tez wychodzi 9
sospettosa
w ogóle zastanawia mnie jedna rzecz. Nie wiem, przewrażliwiona staram się nie być. Ale czy to możliwe, że juz teraz mój brzuch jest zaokrąglony?? A może top przez to ile jem??
Przecież nie może już być nic widać...a jednak kurcze nawet jak staram się wciągnąc brzuch, nie jest płaski :|
Przecież nie może już być nic widać...a jednak kurcze nawet jak staram się wciągnąc brzuch, nie jest płaski :|
Marlenka 2233
Hej dziewczyny:-). Wpadam tylko na chwilunie;-). Mnie dopadły mdłości, w pierwszej ciąży miałam tak samo:-(. Lodówki nie moge otworzyć bo te zapachy mnie odrzucają. Jutro wyjeżdżam, mam nadzieję że będe się dobrze czuła. Eh jak ja nienawidze tych mdłości. No nic żegnam się z Wami na tydzień bo chyba już nie dam rady tu zajżeć. Napewno będe miała mnustwo nadrabiania po powrocie;-). Dbajcie o siebie dziewczyny. Pa pa pa:-);-).
reklama
Coyote
sospettosa, ja w pierwszej ciązy miałam widoczny brzuch pod koniec drugiego miesiąca :-)
Marlenka 2233, spokojnej podróży i odpoczywaj ile wlezie :-)
Alfa, mało który lekarz posługuje się tygodniami ciąży wg. owulacji, w sumie nie spotkałam sie jeszcze z ani jednym ani ja ani nie przypominam sobie, zeby tak byla liczona ciaza ktorejs z moich znajomych - mysle, ze tak liczona ciaza moze byc tylko w przypadkach kiedy ciąża jest planowana kilka cykli i żeczywiscie jest stwierdzone, ze akurat w tym danym dniu zostało poczete dziecko ( ja np, wiem dokładnie kiedy zostało poczete i jedno i drugie z moich dzieci).
Marlenka 2233, spokojnej podróży i odpoczywaj ile wlezie :-)
Alfa, mało który lekarz posługuje się tygodniami ciąży wg. owulacji, w sumie nie spotkałam sie jeszcze z ani jednym ani ja ani nie przypominam sobie, zeby tak byla liczona ciaza ktorejs z moich znajomych - mysle, ze tak liczona ciaza moze byc tylko w przypadkach kiedy ciąża jest planowana kilka cykli i żeczywiscie jest stwierdzone, ze akurat w tym danym dniu zostało poczete dziecko ( ja np, wiem dokładnie kiedy zostało poczete i jedno i drugie z moich dzieci).